Her gece gelen vicdan azabım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sabah kahvaltıdan sonra sıcaklar geçene kadar yemek temizlik işinizi bitirip akşam üzeri çocuklarla birlikte çıkabilirsiniz. Akşam eşiniz gelince yemeği yersiniz sonrada eşinizle birlikte gönderirsiniz çocukları tekrar. Çocuk için dünya oyundan ibaret oluyor evlerde tablet TV başında kapalı kaldıklarında asıl sıkıntı başlar. Asıl o zaman sınır bilmez ve sizle iletişimleri kopar.
Benim bu konudaki tek hassasiyetim anne babanın başında olması.
 
Bizler de oyle buyumedikmi nr guzel kamers guvenlik de varmis bulunmaz hint kumasi yanj


bizim cocuklarda hep disarda ben buyuge guveniyorum birde cocuk cok mahallede

arada bakin birakin oynasinlar
 
Vicdan yapmak anneligin şanındandır
Yeterli güvenlik varsa bırakın oynasınlar bakin okul geldi tatilin son demleri
Ben de sizin gibiydim ama ne zaman biraz rahatladım cocuk da rahatladı
Biz evde ne yaparsak yapalım cocuk akran istiyor ki bizim de yapacağımız şeyler sinirli
 
Biliyorum herkes bambaska seyler yaziyor ama Bunu demeden gecemicem burdan.
Cocuk bakmak istemeyen lütfen cocuk yapmasin.Ben yurtdisinda dogdum büyüdüm ve an fazla Saat 7de evde olmamiz lazimdi. He oda 3den itibaren, yemisim sizin bi Saatlik molanizi. Bizim sizemizde de malesef böyle. (trye tasindik isimiz icin)Sabah Saat 8:40 oglumu yaz okuluna birakiyorum dönüyorum, bakiyorum analar yine salmis cocuklari, Oda geceye kadar Öyle gider.
Bilim insanlari Bunu yapmayin, Saat 21:00 itibaren Cocuklar uyumalari gerek, beyin sistemi, büyüme sistemi felan fistan. Hersey yazili zaten
Beyni olanin düsünsün.( kendi cikarlariwdegil, cocugunun)
 
Son düzenleme:
Bence yanlış düşünüyorsunuz. Tabii ki oynamalılar. Biz yaz tatilinde her gün çıkardık. Eve yatmaya giriyorduk sadece. Arkadaşlarımızı çağırırdık onlar bizi çağırırdı. Hatta bir kez sabahtan akşama kadar dışardaydım yemek bile yememiştim sonra başıma güneş geçip hastanelik olmuştum. İnanın mutluyum öyle bir çocukluk geçirdiğim için. Malum eskisi gibi mahalle kültürü vs. pek kalmadı. İmkan varken havalar da soğumadan bırakın oynasınlar, sosyalleşsinler. Sınırlarını başka şeylerde öğretebilirsiniz. Evde olduklarında da ekrana bakmak isteyecekler sonuçta. Siz çağırdığınız zaman eve geliyorlarsa sorun yok demektir
 
Siteli bir evde oturuyorum. Oğlum 9 yaşında arkadaş edinip inmiyor çocuklar çok küfür edip biraz baskın oldukları için sevmedi çocukları.Ya akşama kadar benle evde benimde ona yetememekten vicdanım sızlıyo. çıksın oynasın eglensin arkadaş edinsin istiyorum ama malesef.. 10 yaşına giricek nerdeyse bahçeye beraber iniyoruz benimle birlikte yukarı çıkıyor. Bu çok daha zor evde sıkılıyor ama bahçeye de inmiyor. Yani lütfen bırakın çocuklar eğlensin oynasın zarar görmüyorlarsa arkadaşları kötü değilse engellemeyin. En doğal haklarını ellerinden almayın.
 
Yok ben de asla başkasına gitmelerine veya eve biriyle gelmelerine izin vermiyorum zaten.Ama 2den akşama kadar da aşağıda kalmak istemeleri yoruyor beni de.
 
Son düzenleme:
Öncelikle çok kaba bir üslubunuz var.
Ben zaten çocuklarımı bırakan salan bir anne olsam burda bu konuyu açmazdım
Benim çocuklarım sabahtan çıkmıyor öğleden sonra 1-2-3 gibi çıkıyor akşam da baba gelirken onları eve alıyor bu dediğim de son 3 gündür oluyor o sebeple yoruldum deyip buraya konu açtım..
Hıı bir de benim de uyku saatinden haberim var çocuğum eve geldiği gibi banyo yapıp uyuyor zaten..
Bişeyi anlatırken izah ederken hep böyle aşağılayıcı bir tavrınız varsa çevrenizdeki insanlara kolaylık diliyorum.
 
Ben de çoğunlukla balkondayım zaten (tuvalet namaz hariç) hatta çoğu kez ben de iniyorum bankta oturup izliyorum, bu yüzden yoruldum dedim yoksa bırakıp evde işime gücüme baksam belki bu kadar takılmam saatlere.
 
sizi o kadar iyi anlıyorumki bende bi dönem böyle arada kaldım. sonra döndüm kendi çocukluğuma baktım çok fazla birşey yaşayamamışım.. evde olduklarında zamanlarını kaliteli geçirebiliyorlarsa( tv tablet asla) onları evde kalmaları için güzel etkinlikler ayarlardım ama dışarıda da oynamalarını isterdim hem sosyalleşmeye bu yaşlarda başlamaları çok iyi zamanla özgüvenlerini geliştirir. gözünüz hep üstlerinde olacak yapacak bir şey yok. ama saat sınırı getirebilirsiniz belki
 
Keşke benim oğlum da dışarı çıkıp oynamak istese gecelere kadar. Yalvarıyorum çıkartmak için. Zorla haftada 3 saat spora götürüyorum. Güvenlikli, bahçesi geniş bir sitede oturuyoruz ama çocuğum evde oturuyor.
 
Çocuklarınız daha anaokulu çağındaymış tek başlarına çıkacak yaşta değiller, siz de neredeyse tüm günü onlarında başında bekleyerek geçiremezsiniz. Tamam oynasınlar ama daha akşama doğru birkaç saat yeter. Bırak oynasınlar diyenler, öğleden akşama kadar dursun çocukların başında o zaman.
 
Biz yazın her aksam beş gibi bahcedeyiz. Kendi bahçemiz. bisiklet biniyorlar, kedi ve tavuklara bakıyorlar. Ağaçtan meyve yiyorlar. Yaz bitiyor bence bol bol oynamaları lazım.

Ama şu var ben çocuklar dışardayken evde duramam. Yaşları küçük olduğu için yada site olmadığı içinde olabilir. Paranoyak olduğum için de olabilir. Ama okul hariç hiçbir yerde yanlız bırakılmamalı bence.
 
Cocuklar kaç yaşında? Benim kizim 4,5 yaşında güvenlikli sitedeyim ama yalnız indirmem tabiki. Haliyle bizim müsaitlik durumumuza göre parka inip cikiyor. Güvenlige, kameraya güvenip cocuk yalniz birakilmaz. Ama büyükse cocugu bunaltmanin alemi yok.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…