Kızım 6 yaşındayken tek çıkmaya başladı siteye ama mesela saat başı gelip camdan bana görünüyordu,sonra akıllı saat aldım gelmesine gerek kalmadı sık sık arıyorum o da ariyor.(gelmese de görebiliyorum balkondan) Öncesinde bende çıkıyordum sınırlı saatlerde kalabiliyordu.
Şu an akşama kadar kalıyor(10 yaşında)Sabah çıkıyor. Öğlen yemeğe geliyor(havuza gitmeyecekse evde kalıyor),tam öğlen sıcağında dışarda kalmamış oluyor. Yemek yiyor,2 sayfa tatil kitabı çalişıp biraz kitap okuyor. Akşam üzeri yine çıkıyor akşam yemeğine kadar. 7de gelip yemek yiyip 8.30 a kadar yine kalıyor. Akşam arkadaşlari kalacaksa bende gidiyorum en geç 10 a kadar kalıyoruz sitede. Karanlık saatte kalmasını istemiyorum tek ne kadar site,güvenlikli vs olsada. Bu sebeple eşlik ediyorum akşam saati.
Havuza gidecekse öğlen yemek sonrası gidip 5-6 gibi geliyor eve,duş,yemek,saçların kuruması derken akşam 7.30 sonrası siteye çıkıyor.
Kendi adıma memnunum zira internet kullanımı azaldi,çoğu gün bilgisayarı açmaya vakti bile kalmıyor. Evde oturup,tv,internet ile ilgilenmesindense sokakta daha verimli zaman geçiriyor,fiziksel açıdan özellikle. Paten ,bisiklet,kaykay tepesinde geçiriyor günu ,oğlumda scooterini alıyor çıkarken (akşam yada sabah bende gidiyorsam)bazen top oynuyorlar,ben gidersem hoparlör götürüyorum don oynatıyorum hepsini toplayıp.Gün sonunda 11.000-12.000 adım atmış oluyor saatine baktiğımda. Evde ne yapacak ki bütün arkadaşları sokaktayken. Ha sınir söyle konulabilir ki bende bunu yapıyorum,öğlen yemekte eve gelinecek,dinlenilecek şu saatte tekrar çıkabilirsin. Akşam en geç şu saatte evde olunacak. Ben gitmeyeceksem 8.30 evde olacak şekilde ayarladım. Zaten ne kaldı ki okulların açılmasına şurada oynayacakları 2 bilemedin 3 hafta. Sonra sadece haftasonu çıkabilecekler.
Biraz rahat olun,inanın sokakta oynanan oyun evde tv ,internet karşısında geçirilecek zamandan daha verimli. Sosyalleşsin,oyun oynasın ne mutlu ki güvenli ortam var oynayabileceği.