her kelimeleri para..hayatları para sıkıldım...

BAKIN BU ÇOK GEÇMİŞTE KALDI..Yani bu kaygı çok gereksiz..Şuan en lüx restorantta garsonu çağırıp bu yemeği tavsiye eder misiniz, bu kelime ne anlama geliyor, içinde neler var yemeğin diyebiliyorsun HATTA demek lazım..Seçici olmak lazım..

Çevrenizden çekinmeden olgunca ne istiyorsanız yapın, sorun, bu yemeği tanımadığınızı açıkça belirtin.Tavsiye ediyorlarda denemek istediğinizi.

Yani sizin bu kaygılarınız çok yersiz, çok geride kaldı..Ha hala var mı bunu yadırgayanlar EVET var, ama onlar görgüsüz takımlar..Onlarında yakında kökü kuruyacaktır..

Kendine çözgüvenli bir şekilde hareket etmezseniz kaybedersiniz..

çalışyorum ve deidklerinizi eskiden de yapmıyoprdum ki zaten..şuan yapmayada kalksam zamanım yok..ama fırsat buldukça eşime ii görünmek adına elbette yaparım..tşk edeim ..

birsennnnn çok tşk ederim içimi aydınlattım seni uzun uzun dinleyesim var valla:)))aynen dediğiniz gibi biriyim zaten ve böylede olmaya devam edecem..sosyal aktivetelere de zamanım oldukça araştıırp katlıcam bende böyle düşünmüştüm..hemen start vermeliyim ohalde:)çok çok çok tşk ederim..

sabah sabah güldürdün beni canım yaaa.

ben hala konu sahibinin samimiyetine inanmıyorum.

[/B]

sabah sabah güldürdün beni canım yaaa.

ben hala konu sahibinin samimiyetine inanmıyorum.

Kesinlikle ben de inanmıyorum.. Eğer durum gerçekse bile, böyle bir konu problem edilebiliniyorsa diyecek çok lafım olmasına rağmen, demiyorum.... Başına kötü şeyler gelse ne olacakmış acaba............... Aldatan koca, ikinci evliliğin olduğu için seni istemeyen bir aile, yoksulluk, herşeye müdahale eden bir kaynana vs vs..... Sorun ne peki? Fazla para, ayak uyduramamak..... El üstünde tutuyorlar, sorun bu... İnsanoğlu hiçbirşeyden memnun olmuyor ne yazık ki.....

Arkadaşlar inanmayacak ne var, konu sahibi orta halli bir düzeyden refah seviyesi daha yüksek açıkçası sosyetik bir yere gelin gitmiş, onun derdi nasıl davranayım, nasıl giyineyim ki eşim ve ailesi beni yadırgamasın onların yanında küçük düşmeyeyim diye düşünüyor, dizilerde görmüyormuyuz, buna benzer neler yaşanıyor, ben arkadaşın art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Hayatta fakirliğin olduğu gibi zenginliğinde külfetleri var ama zenginliğe alışmak daha kolay.

herşeyin tamam guzel ıyı daha ne istiyorsun sen bı sure gelde benım yasadıgımı yaşa bakalım calısıyorum ama borc ödemekden iflahım kurudu fazla gelıyorsa valla banada yollayabılırsın yanı (şaka tabisi) cok sukur halımız vaktımız ıyı ama kım ıstemez kı öle rahat hayatı sende annecim siz dıye konus alış bıraz bosver öle parası olandan zarar gelmez

ben baba evınde calısırdım ama zevkıne sımdı aynı ıste calısıyorum ama borcu ödemeye dediğiniz gibi zengınlıge alısmak kolay bırde yoklugu görsenız :S allah kımseye göstermesın cok sukur eşimle aileyle halım ıyı istedıgımız yıyor içiyoruz ama baba evım gibi değil...

Bak, gel senle kayınvalideleri değişelim. O kadar zorluğu ben çekerim senin yerine... Kendimi feda ediyorum. Sen de bu dünyada para verilmeyecek ne kadar gereksiz şey varsa bütün parasını bunlara yatıran, (biblo, süs, püs vs.) kredi kartları patladıkça ağlayıp yardım isteyen kayınvalidenin kartlarını (bir daha açılmak üzere) kapatırsın. Oğlu araba aldı diye "benim borçlarım için kredi çektirecektim size, arabanın sırası mıydı" diyen kayınpederi de yanında bonus olarak veriyorum.

Bu arada kimsenin yaşam tarzına ayak uydurmak zorunda değilsin. Onların yaşam tarzı varsa senin de var. Onların dediği tarzda yaşamaya hiçte mecbur değilsin.

Çook haklısın canım son 1 yıla kadar maddi sıkıntı nedir bilmezdim ve sadece tek benim maaşım olduğu halde, ama 1 yıldır maddi sıkıntı içindeyiz ve çift maaşız ama tartışmaların çoğu şimdi maddi sıkıntı yüzünden çıkıyor ve insanın alıştığı hayattan daha aşağıda olması çok zor ama Allah yardımcımız olsun, bolluğuda veren o darlığıda yeterki sağlığımız yerinde olsun.

................................................. aynıı şey çıkmış

Son düzenleme:

canımmm inanmasına inannırım mesela bende çok sosyetik biyere gelin gitsem alışamasam nasıl davranacağımı bilemem vs evet bunlar sorun olur insan nasıl davranacağını bilemez ayak uyduramaz.

ama arkadaşın konu başlığına bakarmısın öncelikle.bıkmış sıkılmış . neyden? paradan bahsetmelerinden. konuya bakıyorsun yaptıkalrını başa kakan bi aile yok ortada!şu kadar aldık bu kadar aldık para dan bahseden aile yok.
. anlatmak istediği derdinden önce o ayrıntılarla alttan alta hava atması var sanki.

dert anlatmaya çalışırken durumu övmüş gibi olmuşsunuz, yorum yapanlara içerleyeceğinize anlatımı daha açıklayıcı yapabilirdiniz

sen bu aileyi daha önceden tanımıyormuydun , yaşam standartları ne durumda bilmiyormuydun

heralde gökten zembille inip evlenmedin kocanla az çok bir alışma evresi geçirmişsindir.

mesela o lüks restaurantların menülerinin hepsinde yemeğin yanında açıklamaları yazar zaten

hayatında ilk defa o yemeğin adını duymuş biri bile az çok ne olduğunu anlar boş boş bakılacak bir durum söz konusu olamaz

ben samimi bulmadım bu konuyu kusura bakma.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuda haklısın canım arkadaşın başlığıyla, konu içeriği alakasız olmuş, sanki aile sürekli para, para diyorlar gibi olmuş aslında, bu arkadaşımız maşallah çok şanslı, sahip olduklarından çok daha fazlasını vermek isteyen bir aile var ortada. ya benim eşimin ailesi gibi olsalar ne yapardı bilemem, hayatta sahip oldukları hiçbirşeyleri yoktur, ne para, ne eğitim vs. ama genede küçük dünyaları ben yarattım edasında dolaşırlar. Kimseleri beğenmezler

Çokgeç sen eşinle evlenmeden önce flört döneminde hiç mi beraber arkadaşlarıyla buluşmadın ve onların gittiği mekanlara gitmedin? Hiç mi nişanlınla pahalı restoranta gitmedin?Öyle bir anlatmışsın ki sanki düğünden önce eşinle hiç görüşmedin de ilk defa gerdekte tanıştın adamla sanki.Bırak üniversite mezununu lise mezunu da çok rahat anlar menüdeki yemeği birkaç çin japon yemeği hariç.Onları da iki kere o lokantalara gittikten sonra çözersin zaten.Benim eşim benle evlenmeden önce çin japon yemeği hiç yememişti bilmezdi ben öğrettim ona. Şimdi suşiye bayılıyor yani bunu kompleks haline getirseydi çok komik olurdu gerçekten. Ayrıca garsona bu nedir nasıl yapılıyor diye sormak ta ayıp değildir. Mesela italyan yemeği risottoyu ben de bilmezdim menüde görünce sordum garsona bir tür pilav dedi tamam dedim. Ama sormazsan ve pısırık şekilde kompleks içinde oturursan birşey öğrenemezsin ve bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. İçkileri öğrenmek istiyorsan da iki kere bara gidersin kocanla o iş te tamamdır.

gecmıs konularınıza baktım ne kdr ani nişanlanıp evlenmıssınız oysa bır baskasının dogum gununu hala hatırlarken neyse hakkınızda hayırlısı olsun..

ve bankacı oldugunuz yazılmıs oysa bankacılar asortikdir lüx yasarlar arabaları evlerı falan sasrdım.... bılmıyorum bende pek samımıyetınıze inanamıyorum farklı bırsey var aradıgınız kusura bakmayın hakkınıza girmek ıstemem ama dısardan öle görunuyor

Bana da samimi gelmiyor arkadas 18 yasında talihsiz bir evlilik geçirip ayrıldıgını yazmış olabilir Allah bundan sonra seni mutlu mesut etsin ama dogum gününü msj atsam mı tarzında bir konusu vardı ben de sabah sordum 9 aydır tanıyoruz birbirimizi dedi 9 aylık bir ilişkide eski sevgilinin aklına gelmesi ne kadar saglıklı bilemiyorum ama bu konuda eksik bir seyler var konu tamamlanmıyor gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…