çok güzel ifade etmişsiniz teşekkür ederim.halime şükrediyorum hem maddi hem manevi..eşim yıllarca yaşadığım olumsuzlukları unutturdu bana kol kanat gerdi aşık olduğumu hissettirdi yeniden..elbette maddi anlamdada dediğiniz gibi..ailesinden şikayet etmiyorum asla edemem de şimdilik.ama ayak uyduramamak tan endişe ediyorum ..bukadar imkan belkide rahatsz ediyor beni..tam olarak bende bilmiyorum..ya eşimde aynı ortamı aynı düzeni arar beni zamanla yetersiz bulur diye korkuyorum..yemek yemeleri,sofraları cevre ortamlaru filan farklı çünkü..
sırf dalga geçmek içinmi böyle bi konu açtın
başlığa bakınca cimri görgüsüz bir aileye düştün sandım.
hayır desenki alışabilirmiyim utanıyorum sıkılıyorum nasıl davranacağımı bilemiyorum falan desen haklısın.
yak bana 200m ev aldıalr yok balayı şurda.yok hasır taktılar.
burda çeyrek altın bile görmeyen gelinler bile var kusura bakma tamam seninki dert değil bunuda söyküyorsun belki ama yazdıklarının doğruluğundan da emin değilim. sanki milleti kafalamayamı çalışıyorsun ne
Ne şükürsüz insanlar var ya...
ya arkadaşım, çok kişi yazacak eminim ama bi kere her ailenin kendine ait bi yapısı var bunu değiştiremezsin kabul et, hadi tam tersi olsaydı, ne yapacaktın, çalışma hayatını bırakma, bundan sonra keyfine çalış, kendine yatırım yap. son sözüm, benim eşimin ailesi de dubleks evde oturup kendilerini zengin diye lanse etmeye çalışıyor ancak bana bildiğin pazarda satılan 2 tl değerinde markası yırtılmış tişört almış, bi de aslında bu zara diyor, omzundaki delik herşeyi açıklıyordu. neyse eşim eline alınca deliği ilk o gördü, ikimiz desustuk. bilmem anlatabildim mi.....
yaklaşık 5 6 ay sonra seni bu foruma bekliyorum yeni konu aç alışmış olacaksın insan rahata ve lüxe çabuk alışır bence keyfini çıkar sonradan görme olmadığın ve mütevaziliğin kaybetmediğin sürece imkanları sonuna kadar kullan
Allah mutluluğunu daim etsin canım. Seni anlıyorum sen k.validenlerin hayatına ayak uyduramayacağından çekiniyorsun ama zamanla alışırsın.
konumu tekrar tekrar okudum az önce nereden böyle bir hisse kapıldınız anlayamadım.endişelerimi tam olarak anlatamamış olabilirim belkide.ama anlayan anladı ve yol gösterdi.iş zamanımdan çalıp buraya yazı yazıyorum ne kadar dertli insnalar olduğunuda görüorum neden böçyle bişi yapayım bu benim tarzım asla değil.kimseyi inandırmak zorundada hisetmiyorum kendimi..zaman ayırıp yorum yazdığınız için teşekkür ederim..
akıl danışmak istemişsin tamam diyelim. dediğim gibi ahyır desenki ayak uyduramıyorum yanlarında sıkılıyorum falan gerçekten yol gösterilir falan ama sen övmüşde övmüşsün.
alınan altını faslan söylemen evinin metrakarasini söylemen senin gibi tipler aslında bellidir sen şimdi eminim çevrendeki arkadaşlarına falan guya şikayet ediyormuş gibi görünüp alttan alttan hava atıyosundur.
sırf egonu tatmin etmek için açmışsın bu konuyu başka bişey değil . iyi niyet göremedim ben sende.
şimdi burda arkadaşlar yorumlar yazmış ne güzel işte şükret iyiye alışırsın gibi şeyleri okudukça koltukların kabarıyordur senin
wallahı senı anlamıs deılım elındekınlemı övunuosun napıosun hıc anlamadım ben balayını bırak dugun bıle ettırmedım bastan bakıcaktın aılesıne sımdı aılesıne parasına takmayı degıl nasıl ıstıolarsa ole et emınım senınde sevıcenden emınım arkadasların dedıgı gıbı etrafına bak yanı bu yazdıklarımı yadırgaya bılırsın ama bence bıraz etrafına bak
konumu tekrar tekrar okudum az önce nereden böyle bir hisse kapıldınız anlayamadım.endişelerimi tam olarak anlatamamış olabilirim belkide.ama anlayan anladı ve yol gösterdi.iş zamanımdan çalıp buraya yazı yazıyorum ne kadar dertli insnalar olduğunuda görüorum neden böçyle bişi yapayım bu benim tarzım asla değil.kimseyi inandırmak zorundada hisetmiyorum kendimi..zaman ayırıp yorum yazdığınız için teşekkür ederim..
akıl danışmak istemişsin tamam diyelim. dediğim gibi ahyır desenki ayak uyduramıyorum yanlarında sıkılıyorum falan gerçekten yol gösterilir falan ama sen övmüşde övmüşsün.
alınan altını faslan söylemen evinin metrakarasini söylemen senin gibi tipler aslında bellidir sen şimdi eminim çevrendeki arkadaşlarına falan guya şikayet ediyormuş gibi görünüp alttan alttan hava atıyosundur.
sırf egonu tatmin etmek için açmışsın bu konuyu başka bişey değil . iyi niyet göremedim ben sende.
şimdi burda arkadaşlar yorumlar yazmış ne güzel işte şükret iyiye alışırsın gibi şeyleri okudukça koltukların kabarıyordur senin
aynen dediğiniz gibi ayak uydurumamaktan,sıkılmaktan konuyu açtım evet ama siz burasını anlayamamışsınız hala..kısa zamandayaşadıklarım onlardı o yüzden altını evi örnek gösterdim.beni tanımayan tanımayacak olan insanlara neyin havasını atayım arkadaşım.hayal dünyanız çok geniş belkide herkezi kendiniz gibi gördüğünüzden kaynaklanıyordur bu güvensizlik..
Yanlış anlamazsan sana bir şey sormak istiyorum açtıgın konuları okudum nisan ve mayısta açtıgın konu sanırım aynı kişi üzerine dayalı haziranda da nişanlanmışsın sanırım sadece meraktan soruyorum sen eşini ne kadar zamandır tanıyosun?
Anlattıklarınıza göre ilk evliliğiniz dahi konu olmamış, size üzecek hiçbir sözde bulunmamışlar..
Bu durumun kıymetini bilin, parayı boşverin, herşeyden önce kendini bilen bir aileye-eie sahip olmanın şükrünü yapın ve bu durumu tersine çevirmemek için elinizden geleni yapın bence.
Yüzgöz olmadan, kendinizide koruyarak olduğunuz gibi davranın..
Yapmanız gereken tek şey, daha iyi giyinmek, onların yemeklerine, sohbetlerine katılmak v.s
Bundan korkmayın, iyi yönde değişimler bunlar; kendini dahada geliştirmek hayat şartlarına göre..Kişiliğinizden ödün vermiş olmayacaksınız sadece iyi yönde değişim olacak.
Diğer yönden aslında paralarıyla sizi ezmiyorlar , maddi güçleri yerlerindeyken sizi-eşinizi daha iyi şartlarda yaşatmak istiyorlar.
Buda görmüş-geçirmiş, kendini yetiştirmiş ailelerin isteğidir..Siz buna sahipsiniz..
Sizi ezselerdi, hor görselerdi, maddi anlamda sıkıntıda bıraksaydılar, sürekli tartışacak ortam arasalardı işte asıl sorun o zaman başlardı.
kusura bakma ama sana rahat batmış kuzum !!
benim ne düğünüm, ne de nişanım istediğim gibi oldu. 6 yılı aşkında evliyim bir evlat sahibiyim, hayatımız sürekli zorluklarla geçti, borç ödemekle...
ne evimiz var ne arabamız senin o oturdugun evin ben hayalini bile kuramam, tek derdim temizlik olsaydı keşke !
ite kaka gidiyor hayat, eşimde bende çalışıyoruz birşeylerin sahibi olmak için minicik kızımı kreşlerde büyütüyorum daha ferah bir hayat için..
gerçekten çok anlamsız takıntıların var..ya kötü durumda olup şuralarda aksi yönde bir konu açsaydın o zaman ne yapacaktın ?
maddi zorlukların ortasında eşine hazırlayacagın sofrada neyi nasıl kıssam da ay basına yetiştirsem, etli yemeği ayda kaç defa yapsam, çocuklarımın isteklerine nasıl yetişssem derdin yok canım..
tek derdin ayak uydurmak olsun..fakirliğe ayak uydurmak şu sorunundan çok daha zordur, türkiye'de yaşam standartlarının üzerinde yaşayan bir aileye gelin gitmişsin ne güzel işte, maddi bir sorunun olmayacak, tek sorunun ayak uydurmak
Birsen ne güzel anlattın ve anladın teşekkür ediyorum sana..ilk evliliğim konusunda onlara minnet borçluyum evet hiç konusunu dahi yapıp itiraz etmediler oğullarına..bende işte iyi giyinmek ortam ve sohbetlerine katılınca nasıl davranmam gerektiğinin stresine düştüğüm için konu açtım aama asıl derdim eşim..çünkü ona ayak uyduramamktan alıştığı düzeni bulamamsından korkuyorum esas..o ev o atmosfer o sofra düzeni artık yok onun için başka bi kadının başka bi düzeni var oluşturmaya çalıştığı..ama nasıl?stresim bunlar sen anladın evet ama hala hava yada dalga geçer gibi anılmak hiç hoşuma gitmiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?