her kelimeleri para..hayatları para sıkıldım...

Sadece ben değilim arkadaşım ki sadece ben olsam da problem değil..
Allah mutluluğunu daim etsin ama bir de biraz etrafına baksan ..daha iyi olmaz mı?

ya arkadaşım, çok kişi yazacak eminim ama bi kere her ailenin kendine ait bi yapısı var bunu değiştiremezsin kabul et, hadi tam tersi olsaydı, ne yapacaktın, çalışma hayatını bırakma, bundan sonra keyfine çalış, kendine yatırım yap. son sözüm, benim eşimin ailesi de dubleks evde oturup kendilerini zengin diye lanse etmeye çalışıyor ancak bana bildiğin pazarda satılan 2 tl değerinde markası yırtılmış tişört almış, bi de aslında bu zara diyor, omzundaki delik herşeyi açıklıyordu. neyse eşim eline alınca deliği ilk o gördü, ikimiz desustuk. bilmem anlatabildim mi.....

yaklaşık 5 6 ay sonra seni bu foruma bekliyorum yeni konu aç alışmış olacaksın insan rahata ve lüxe çabuk alışır bence keyfini çıkar sonradan görme olmadığın ve mütevaziliğin kaybetmediğin sürece imkanları sonuna kadar kullan

Allah mutluluğunu daim etsin canım. Seni anlıyorum sen k.validenlerin hayatına ayak uyduramayacağından çekiniyorsun ama zamanla alışırsın.

konumu tekrar tekrar okudum az önce nereden böyle bir hisse kapıldınız anlayamadım.endişelerimi tam olarak anlatamamış olabilirim belkide.ama anlayan anladı ve yol gösterdi.iş zamanımdan çalıp buraya yazı yazıyorum ne kadar dertli insnalar olduğunuda görüorum neden böçyle bişi yapayım bu benim tarzım asla değil.kimseyi inandırmak zorundada hisetmiyorum kendimi..zaman ayırıp yorum yazdığınız için teşekkür ederim..

Ne şükürsüz insanlar var ya...

şükrettiğimi defalarca söyledim arkadaşım..

anlatmak istediğini verdiğin örnekle anladım teşekkür ederim..

teşekkürler yorumunuz için..kendim olmaya devam edecem..

Allah mutluluğunu daim etsin canım. Seni anlıyorum sen k.validenlerin hayatına ayak uyduramayacağından çekiniyorsun ama zamanla alışırsın.

anlayan insanlar varmış teşekkür ederim..

wallahı senı anlamıs deılım elındekınlemı övunuosun napıosun hıc anlamadım ben balayını bırak dugun bıle ettırmedım bastan bakıcaktın aılesıne sımdı aılesıne parasına takmayı degıl nasıl ıstıolarsa ole et emınım senınde sevıcenden emınım arkadasların dedıgı gıbı etrafına bak yanı bu yazdıklarımı yadırgaya bılırsın ama bence bıraz etrafına bak

Son düzenleme:

ya övünmüyorum arkadaşım nerden çıkardın bunu..örnekler verdim daha açıklamalı olsun diye.cimri görgüsüz olmadıklarını ise bu yorumlara maruz kalmamak için belirttim..tabiki bunları yapamayan insanlar var ama buda bana göre bir dertti.ben nasıl alışabilirim eşime ayak uydurabilirmiyim diye konu açtım ama buna yorum yapan insanların sayısı giderek azalıyor burda.illa dayak yeyip aldatılıp mı konu açmam gerekirdi inancılığı olsun diye..

Yanlış anlamazsan sana bir şey sormak istiyorum açtıgın konuları okudum nisan ve mayısta açtıgın konu sanırım aynı kişi üzerine dayalı haziranda da nişanlanmışsın sanırım sadece meraktan soruyorum sen eşini ne kadar zamandır tanıyosun?

yok neden yanlış anlayayım hemen izah edeyim.diğer konularımda bahsettiğim kişi eşim değil.sevgilimde değil 8 senedir tanıdğım bişeyler başlamadan biten giden biri.eşimle ise 9 ay içinde tanışıp evlendik..

Anlattıklarınıza göre ilk evliliğiniz dahi konu olmamış, size üzecek hiçbir sözde bulunmamışlar..
Bu durumun kıymetini bilin, parayı boşverin, herşeyden önce kendini bilen bir aileye-eie sahip olmanın şükrünü yapın ve bu durumu tersine çevirmemek için elinizden geleni yapın bence.
Yüzgöz olmadan, kendinizide koruyarak olduğunuz gibi davranın..
Yapmanız gereken tek şey, daha iyi giyinmek, onların yemeklerine, sohbetlerine katılmak v.s

Bundan korkmayın, iyi yönde değişimler bunlar; kendini dahada geliştirmek hayat şartlarına göre..Kişiliğinizden ödün vermiş olmayacaksınız sadece iyi yönde değişim olacak.

Diğer yönden aslında paralarıyla sizi ezmiyorlar , maddi güçleri yerlerindeyken sizi-eşinizi daha iyi şartlarda yaşatmak istiyorlar.
Buda görmüş-geçirmiş, kendini yetiştirmiş ailelerin isteğidir..Siz buna sahipsiniz..
Sizi ezselerdi, hor görselerdi, maddi anlamda sıkıntıda bıraksaydılar, sürekli tartışacak ortam arasalardı işte asıl sorun o zaman başlardı.

Son düzenleme:
kusura bakma ama sana rahat batmış kuzum !!

benim ne düğünüm, ne de nişanım istediğim gibi oldu. 6 yılı aşkında evliyim bir evlat sahibiyim, hayatımız sürekli zorluklarla geçti, borç ödemekle...

ne evimiz var ne arabamız senin o oturdugun evin ben hayalini bile kuramam, tek derdim temizlik olsaydı keşke !

ite kaka gidiyor hayat, eşimde bende çalışıyoruz birşeylerin sahibi olmak için minicik kızımı kreşlerde büyütüyorum daha ferah bir hayat için..

gerçekten çok anlamsız takıntıların var..ya kötü durumda olup şuralarda aksi yönde bir konu açsaydın o zaman ne yapacaktın ?

Birsen ne güzel anlattın ve anladın teşekkür ediyorum sana..ilk evliliğim konusunda onlara minnet borçluyum evet hiç konusunu dahi yapıp itiraz etmediler oğullarına..bende işte iyi giyinmek ortam ve sohbetlerine katılınca nasıl davranmam gerektiğinin stresine düştüğüm için konu açtım aama asıl derdim eşim..çünkü ona ayak uyduramamktan alıştığı düzeni bulamamsından korkuyorum esas..o ev o atmosfer o sofra düzeni artık yok onun için başka bi kadının başka bi düzeni var oluşturmaya çalıştığı..ama nasıl?stresim bunlar sen anladın evet ama hala hava yada dalga geçer gibi anılmak hiç hoşuma gitmiyor..

sizi de anlıyorum hanımefendi.bende kreşlerde büyüdüm annem babam çalıştığı için.anneme hasret yaşadım..bir ev alabilmek için annem babama destek oldu durdu.ev aldılar da annem ev kadını oldu diye hatırlıyorum..o yüzden anlayabiliyorum bende orta halli bi aileden çıkıp evlendim..rahat battığından değil lütfen anlayın ayak uyduramamktan ezilmekten minnet duyduğum insnalara ayak uyduramamktan onları mutsuz etmekten korkuyroum..özellikle eşimi..teşekkürler yorumunuz için..allah yardımcınız olsun tüm isteklerinize kavuşmanızı dilerim

maddi zorlukların ortasında eşine hazırlayacagın sofrada neyi nasıl kıssam da ay basına yetiştirsem, etli yemeği ayda kaç defa yapsam, çocuklarımın isteklerine nasıl yetişssem derdin yok canım..

tek derdin ayak uydurmak olsun..fakirliğe ayak uydurmak şu sorunundan çok daha zordur, türkiye'de yaşam standartlarının üzerinde yaşayan bir aileye gelin gitmişsin ne güzel işte, maddi bir sorunun olmayacak, tek sorunun ayak uydurmak, onu da uyduruver gitsin..zamanla alışacaksın

her gelin giden kişi mutlaka ayak uydurmak durumumda kalıyor eşine ve ailesine karşı :)) ben de cazgır bir aileye ayak uydurmak zorunda kaldım CAZGIR oldum :)))

Son düzenleme:

söyledikleriizi aynen stres yaptıkça düşündüm durdum ..hemen o an kurtuldum endişelerimden ama onların ortamına girince gene stres yaptım gene endişelendim..ismini bilmediğim bir sürü yemek içecek bir sürü marka bir sürü mekan..içinde bulunduğum için bunlar bana dert geliyor işte ne yapayım..bir restoranta gidince mönüye boş bakmaktan eşimide rencide etmekten ödüm patlıyor ..simini dahi duymadığım tadını dahi bilmediğim okadar çok şey yeyip aç kalkmışım dır ki sofradan..

aman canım yokluktan aç kalkma da varlıktan aç kalk napalım be kuzum zenginlerin kaderidir sofradan aç kalkmak :))))

anlıyorum seni, ama eşin bu durumu bile bile seninle evlendi, şu sorun ettiğin şeyleri birkaç ay işinde aşarsın canım hiç üzülme, evliliğinin tadını çıkar bihter gibi gez kız :)) valla hazırlan çık o mekan senin bu mekan benim, alışveriş yap kuaföre git, masaj yaptır kalk durma !!!

Boşverin siz yazılanları..Burada hertürlü kişilikte insan var, eğer konu açılıyorsa her görüşe saygı duyulmalı..
Aslında o yorumlar bile ufuk açıyor insanın zihninde biliyor musunuz ? :)

Yengemde aynı sizin gibiydi ilk gelin geldiğinde..Çok tedirgindi, ayak uyduramama konusunda.Ama biz çok sarmaladık, gurbetten gelen emanetti o. tedirginliğinin gereksiz olduğunu çok sonra anladı.Şimdi çok şükür hiç sıkıntısı yok.
Sizin anlattığınıza görede aileniz sizi sarmalayacak, sonradan görmeler gibi ezmeyecek.

Kesinlikle bu konuda zorluk yaşadığınızı belli etmeyin eşinize, kaygılarınızı asla çevrenize yansıtmayın.
Çünkü bu üstünüze yapışıp kalır..İyi brişeyler yapsanız bile eksikmiş gibi gelir..

Oturuşunuza dikkat edin.(Bu cümleyi niye yazdım bilmiyorum ama bayanların bu konuda çok dikkatsiz olduğunu düşünüyorum.
Her konuya yorum yapmayın.
Hep bundan yanayım, eşin ailesinin yanında az ve öz konuşup güler yüzlü olununca çok seviliyorsun.Hayattada böyle değil midir, az ve öz konuşunca ne dedikodu yapıyorsun ne yanlış bir söz söylüyorsun.

Birde alışverişe çıkıp kendinize birşeyler alın.Makyaj malzemesi ekleyin daha fazla çantanıza :)
Bazı sosyal aktivitelere katılın işinizin dışında ve asla işinizi bırakmayın ilk başlarda.Bırakmak gerekirse sonralarda yapın bunu.

Bir bayanın en kolay yapacağı şeydir, iyi giyinmek, makyaj yapmak, haftada üç-dört kez kuaföre gitmek. :) Bunu yapabileceğinize eminim.

Kendinize iyi bakın, asla tedirgin olduğunuzu eşinize yansıtmayın ve ASLA ONA yetmeyeceğinizi düşünmeyin..Bu sizi özgüvensiz yapar..Ve siz hissettirmesenizde karşınızdaki o negatif elektriği alır.

Bırakın o size yetmek için uğraşsın.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…