Her seferinde aynı mevzu

Önceki konularını okumadım. Ama bir yemek için çok kırılmışsınız. Öncekilerin birikimidir muhtemelen. Yine de eşiniz anlayışlı davranmış. O yüzden sadece eşinizi üZmemek adına vedalaşabilirdiniz diye düşünüyorum.

Eskiden olsa 'aman ne var, mantıda da yufka gibi açılıyor, birkaç beze fazla açtınız' derdim.
Sadece bir sefere mahsus mantı yapmaya kalktım tek başıma ama 10 12 kişilik bir misafir grubuma.
Vallahi mantının kilosu 100 tl olsa anca hakkıdır.
8-9 saat sürdü ve belim koptu.
Kaç gün kendime gelemedim.
O sebeple diyorum ki, sonuna kadar haklısınız.
Sizin zaten ağır işiniz varken halden anlamayıp bir de emrivakiyle iş yaptırmış.
Bundan sonra değil börek, meze bile yapmayın yarın da gitmeyin.

Kv manti yaptirdi diyemi kustun
Hayir demeyi bilmiyoruz sorun oradan kaunaklaniyor yapip yorulup kadina tavir yapmak yerine hayir ben manti yapamam deseydiniz.
Nereli bu kv.

Bana eşin samimiyetsiz geldi. Gözünü boyamak için yapmış bunu. Seni haklı bulsa sonradan üste çıkmaya çalışmazdı zaten.

Bilemiyorum belki de beni sakinleştirmej için o anda öyle davrandı. Ama ben daha çok bana o anda üzüldüğünü ama sonradan hiçbir şey olmamış gibi davranmamı istediğini düşünüyorum. Tamam olduysa oldu, ben sana yardımcı olcam ama artık konuyu uzatma git eskisi gibi şen şakrak ol diyo kendince.

Ama olamıyorum ve istemiyorum da. Çok ama çok sıkıldım ailesinden. Sevgiliyken kafamız öyle rahattı ki. Annesi asla ilgilenmiyodu. Annesi hiçbir aşamada hayatımızda değildi. Şimdi evlenince biz bir değerli olduk ki. Tutuyorum kendimi ama nereye kadar..

Açıkçası daha önce başka şeyler de yaptım. İsteyerek yaparım da. Ama ben de insanım, yoruluyorum, hasta oluyorum. Hele zorakiye hasta olmasam da dayanamıyorum. Ah çok sinirliyim. Hala gitmedi o günkü hali gözümden..

Kv manti yaptirdi diyemi kustun
Hayir demeyi bilmiyoruz sorun oradan kaunaklaniyor yapip yorulup kadina tavir yapmak yerine hayir ben manti yapamam deseydiniz.
Nereli bu kv.

Mesele mantı gibi zor bir yemek yaparken, yufka almayıp bana zorla börek açtırması canım.. Yorgun olduğumu söyledim.. Ama aldırdı malzemeleri koydu önüme.. daha ds ötesini o anda diyemedim. Tutuldum..

Olay büyük olmadığı için gidelim dedim ama eşim beni "yeterince istekli ve mutlu" görmediği için gitmicez dedi. Yarın da sabah zaten uçuş, artık gidemem bu saatten sonra.

Genel olarak sessiz sakin görünüp duygu sömürmesi, enerjimi bitirmesi, kızını her şeyden üstün tutup her işinde eşimi ve beni yanında istemesi doldurdu beni. Küçük küçük birikmiş şeyler yani..

Hayir diyin sizi yipratan istek her kimden gelirse geksin hayir deyin.
Sinirlariniz olursa kimse emrivaki yalamaz.baskasina iyilik yaparken kendinize kotuluk yapmayin.
Manti yapilirken borek istemesi de ayrica sacma manti zaten borek gibi bisey turkce bilmiyorsa zikkim ye kaynana deseydin

İşte böyle durumlarda da eşiyle ters düşüyor insan. Aslında bir iki kere gelin üst katımda oturun dediğinde pat diye istemiyorum deyip susturmuştum ancak sonra kv sessiz kalınca eşim olayın üstünden zaman geçince çok ani ve sert olmadı mı diye söylendi. Net olunca keskin sınırlı, net olmayınca da böyle bir durumda oluyor insan..

canım bosuna aglayacagına hayır yapamam.sanırım hayır demeyi baskasını kırmak olarak algılıyorsun . bununla ilgili yazılar var size zor gelen yerde hayır demelisiniz
mesela bende kırılmasınlar derdim ama sonra ben aglar üzülürdüm .simdi istemediğimi yapmıyorum.

gecen ayran yapacagım kv ekşi süzme yogurt getirmiş hepsini ondan yap dedi.bende o yogurt gon eksi biliyorum.eskiden tamm derdim.shayır o eksi con eksi oluyor dedim biraz katarım dedim üstüne basarakta söyledi tekar kabul etmedim.

ne mantısı ne böregi hergün mantımı olur . biraz kıymetini bil
bide kv ni ziyaret et esin iyi niyetini anlasın ama bundan sonra istemediğini yapma.

Ben abarttığınızı düşünüyorum. Kadın arada bir beğendiği bir şeyi isteyebilir, sürekli istemiyordur diye düşünüyorum. İnsan memnuniyetle yapar, yaptığım yemekleri beğeniyor istiyor diye. Arada bir de yorulun yani ne olacak, bende kalabalık misafir ağırladığım da çok yoruluyorum. 2 gün temizliği hazırlığı, ama oturupta ben yemek yapmayamı geldim diye ağlamam. Zevkle yaparım. 1 gün dinlenince geçiyor zaten yorgunluk. Ama yok ben yapamam edemem diyorsanız, kaynananıza onu yapayım bunu yapayım demeyin hiç, yap derse de çok yorgunum sonraki geldiğimiz de yaparım diyin ve net olun.

Ama siz teklif etmissiniz?
Yapip sonrada neden yapiyorum diye hem kendi hemde esinizin huzurunu kaciriyorsunuz?
Üstelik esiniz sizi hakli görmüs, eve gelince yemek yapma demis.

Bunun üstüne daha da söylenirseniz, esiniz dünyanin en hakli insani siz olsaniz bile size terslenir.

Ben kvde de affedilmeyecek bir hata göremedim.

Demek ki kv sorunu evrensel bir sorun.

ben sunu anlayamadım esım yabancı demıssınız, yabancılar aıle ıle pek yaşamaz tabıkı orta doğu ülkelerinden birinden değilse suriye ırak vs gıbı...
ıkıncısı yurt dışında yasıyrosunuz gıbı bahsetmısınız tr ye gelecegım falan demişiniz, sonrada kpss ye hazırlıktan bahsetmısınız..
konular çelişiyor..
eşinizin uyrugu ne?
nerede yasıyorsunuz?
neden kv ıle yasıyrosunuz?

Bır mantı bır börek actınız dıye mı oturup gunlerdır aglıyorsunuz?

Tamam yapmak zorunda degılsınız anlarım, ama bence aılelerde bızlerı agırlamak ıcın yemek hazırlamak zorunda degıller . Sonucta senı sevmeseler veya yaptıklarını begenmeseler ıstemezler dıye dusunuyorum tabı mutlu ol dıye degıl, koskoca kadının yanı senın bu mesele bu kadar takmıs olmana sasırdım ben acıkcası .
Yoruldun yatar dınlenırsın sonrakı gun , cokmu buyuk bır mesele sankı

Benimde kafam karıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…