Her şey bir anda altüst oldu.

Az evvel 2 saat konuştuk. Bildiğin içimi döktüm canım. Bu parayı alacaksın , almazdan senle evlenmeyeceğim ve bu para benim hesabıma yatacak dedim.
Hiç bir şey söylemedi . Sadece sakin ol lütfen dedi.
Şu mesajınızı görene kadar mantıklı biri olduğunuzu düşünüyordum ama hırsınız gözünüzü kör etmiş sizin.
Üzgünüm ama yanlış adımlar atıyorsunuz. Kaybeden siz olacaksınız.

Siz ne kadar güzel davranışsınız.
Nasıl utanmazlıktır bu ? Mal varken harcamamak nedir?
Bu yüzsüzlüğe cidden tahammülüm yok.
Benim de tahammülüm yok ama kendini bilmeyince insanlar yapıyor utanmadan savunmaları da kardeş bulunmazmış kardeş insanın karısından önce gelirmiş Aynen bunları ve daha fazlasını duydum. Eşime de dedim eğer onları zerre kadar haklı görüyorsan iki çocuğumu da evin arabanın yarısını da alır giderim dedimAma hep benim yanımdaydı ve onlara karşı da beni savundu. Nişanının davranışlarına bak senin yanında mi ablasının yanında mi şimdiden daha nisanliyken bu kadar sorun da fazla Allah sabırlar versin

Kız gayet açık ve net anlatmış
Konuyu açtığına pişman olacak ,
Sizde biraz sabırlı olun .Allah bu sabrın mükafatını verir elbet

Az evvel 2 saat konuştuk. Bildiğin içimi döktüm canım. Bu parayı alacaksın , almazdan senle evlenmeyeceğim ve bu para benim hesabıma yatacak dedim.
Nişanlın neden bu kadar pasif? Seviyor vs.ama bu lafına sadece sakin ol diyecek kadar tepkisiz kalması çok enteresan geldi bana. Yıllardır görüşmesede ölümcül bir hastalığın son evresinde olan nişanlının kardeşi ve senin şuan yaptığın hiçbir açıklaması yok kusura bakma. Nişanlının da sana bu tavizi verişinden kişiliğiyle ilgili sıkıntı olabileceğini düşündüm ben.

Lafım yanlış tarafa da çekilebilir ama daha önce kötü bir evlilik yaşamıs olmanin ve acı çekmiş olmanın ve tahammülünun azalmasının bedelini nişanlın ödemek zorunda mı? Birşeyler kafana yapmıyorsa ayrılırsın ama ayrılmayla tehdit etmen ne kadar doğru?

Daha sakin olmalısın önceki yaşadıkların tecrübe olarak hayatında kalsın elbette ama nişanlın ayrı bir insan, sana bu kadar hassas olan adama destek olmalısın bu süreçte
.

O paradaki hakkın kardeşinden daha mı fazla? Ben cidden daha hassasım sanırım kardeş konusunda. İşin içine ölüm ve kanser girince değip değmeyeceğine kadar vermek acımasız değil mi?
Mesela kardeşime değmez vermem ölsün dese daha mı iyi olacaktı aranız? Gerçekten anlamak için soruyorum, anlamaya çalışıyorum. Yanlış anlama lütfen ama buranında gazına gelme.

Deseydin ki kardeşine araba almak için para verdi. Herkes derdi ki ne alaka ayrıl. Ama bu sağlık.

Bir önceki evliliğinde yaşadıklarını buraya yansıtıyor olabilir misiniz?

Beni yanlis anlamayin ama kimse kimse icin hayat boyu uzulmez. Insan oglu unutmaya programli yaratilmis. Bir sure sonra unutulursunuz.. Bu hep boyledir.. Sahsen biri beni kotu gunumde yari yolda biraksa onu unutmam daha kolay olur. Bunlari sizi uzmek icin soylemiyorum. Ama su surecte nisanlinizi terk etmeniz kabul edilebilir birsey degil bence.

Zaten nisanliniz zor bir surec geciriyor.. Kotu gununde kostegi degil, destegi olmaniz gerekli bence..
Ayrilacaksaniz da bu surecin gecmesini bekleyin. Boyle olursa iyi gun dostu gibi olacaksiniz onun gozunde.

Zaten kadin 4. Evrede. Malesef cok fazla yasamaz. Hersey sona erdikten sonra oturup bu surecte yasananlari etraflica dusunup devam ya da tamam dersiniz.

Su yazdiklariniz normal bir zamanda yasansa tamam haklisiniz hemen ayrilin derdim.. Ama saglik soz konusu.

Bu durumun en buyuk suclusu anne baba ve eniste.. Hele o enisteye cok kizdim o evleri satip karisini tedavi ettirmesi gereken kisi o.

Ama kimse yapmiyorsa da nisanliniz ne yapsin? Simdi elinden geleni yapmasaydi kardesi olunce vicdan azabi cekecekti. En azindan elinden geleni uzerine duseni yapti.
Bundan sonra gozunu acmasina yardimci olun. Mesela o eniste o evleri satsin. Anne baba elini cebine atsin.

Bir de soyle bir gercek var ki ailesine merhameti olmayanin elin kizina hic merhameti olmaz.
Ve emin olun nisanliniz bu yaptigi iyiligin karsiligini kat be kat alacaktir.
Cunku bizde hep oyle oldu. Benim esim de sizin nisanliniz gibi. O insanlara yardim ettikce Allah ona her istedigini verdi. Yardim isteyeni geri cevirmez. Sizin o enistenin yaptigi gibi Kullanma boyutuna ulasmadiktan sonra ben cok takilmiyorum. Ne verirsen elinle o gelir seninle demisler..

Diger mesajinizi da simdi gordum ona da yorum yapayim. O para benim hesabima yatacak demissiniz. Bu hic hos olmamis..

Aslinda sizi anliyorum.. Bence derdiniz para degil. Daha once yasadiginiz kotu tecrube yuzunden cok agresifsiniz ve acisini nisanlinizdan cikartiyorsunuz.

Ama nisanliniz sizin boyle davranmanizdaki asil sebebi anliyor mu? Ya yanlis anlarsa? Ya tum bu asiri tepkilerinizin nedeninin para oldugunu dusunurse? Bir anda sizden uzaklasabilir. Bu mevzular, ifade ederken cok dikkatli olunmasi gereken mevzular yanlis anlasilmaya cok musait.

Tatlım belli ki çok bunaldım ve yükseldin. Ara mı verseniz ? Yani en iyisini sen bilirsin, ayrılmak ya da devam etmek tamamen senin kararın...

Bir arkadaş daha yazmış, gerçekten niye bu kadar pasif bu adam? Sanırım seni kaybetme korkusu var.

yorumunuz çok çok aklıbaşında bir yorum

Ben de kardeşlerime çok düşkünüm ve bağlıyım, Allah'ım acılarını göstermesin. Fakat bu konuda kanser hastası kardeş (Allah şifa ya da acısız ölümden hayırlı olanı versin) şahsen benim takıldığım en son nokta.

Mesela bizim ailemize Allah korusun böyle bir musibet gelse bilirim ki diğer kardeşim, annem ve babam bir köşeye çekilip kardeşimi ölüme terk etmezler. Hadi çekildiler diyelim insanoğlu çiğ süt emmiş her şey bizim için, baba ve enişte yok yoksul değil nişanlıdan daha zenginmiş, kavga dövüş de olsa ellerini zorla taşın altına sokardım tedavi masraflarına katılmaları için elimden geleni yapardım. Hani paraları olmasa neyse (SGK mevzusunu konu sahibi açıklamak istemedi fakat çocuk sahibi bir ailenin sigortasız olması ayrı bir aymazlık). Kendim de yuva kuracağım, daha önemlisi emeklerini satın aldığım evlerine ekmek götürecek olan çalışanlarımı bayram önü parasız bırakmamalıyım diye düşünürdüm. Vicdan merhamet çok önemli ve değerli hasletler, ama adil olmak bunların da üstünde bence. Kardeşim ölürse çocuklara bakacağım nedir yahu? Elbette elin hep üstlerinde olur destek de olursun ama durumu iyi babası dedesi dururken dayının tüm sorumluluğu almasının anlamı nedir? Konu sahibi çekincelerinde haklı, derdinin para olduğunu da sanmıyorum anlatılan koşullardaki insanlar için 150 bin çok bi para değil. Buradaki en en en önemli sorun nişanlının terazisinin duygusallığı nedeniyle doğru tartmaması. İlk evliliğinde vicdan merhamet yoksunluğundan çeken konu sahibi görecektir ki dengeyi bulamayan adam da bir o kadar insanı tüketir. Ayrılsın diyemezdim ben şahsen hele şu durumdayken yakışık almaz ama adamın makul düşüneceğinden emin olana kadar evlenmezdim ben olsam, emin olamayacaksam da sonunda bırakırdım.

+1
Bu durumda ayrılık yakışık almaz yani ben olsam beni şu durumda bırakanı kibar tabirle hiç iyi anmazdım. Öte yandan bahsettiğiniz sorunlar da çözülmeyi bekliyor olurdu, her şey sona erdiğinde bu konuları masaya yatırıp çözmeden evlenmezdim.

Madem iki evleri var birini satıp kendi hastalığı için harcasın neden nisanlinizdanalınıyor ki para ve az da değil 100 150 binden bahsediyorsunuz.

Yanlis anlamayin ama cok fevri davranmisiniz böyle bir cümleyi bana göre kurmamaniz gerekti,keyfi verilen bir para yok ki hastalik sonucu tedavi icin verilen bir para var evet esinin yardim etmesi gerek ama etmiyorsa bu kardesin sucu degil ki .

Gaza gelmeyin.
Adam çok olgun davranmış, sakin olmanız gerek.

Parayı almasını istemeniz normal, hesabınıza yatmasını da. Ama zaman yanlış...

Yapmayın.

ya varya buraya işte bu yüzden byılıyorum iyiki varsın kk .. aklıselim insanların yorumu bir başka oluyor

Herşey bir anda alt üst oldu adlı konunuzu görür görmez, nazar değdi dedim. Gerçekten hep nişanlınızın çok iyi olduğunu anlatıyorsunuz. Ve balayı meselesini anlattığıniz konuda nazar etmiş olabilirler, zaten söyleyenler bile olmuştu.
Şahsi kanaatime gelince, bence bu evlilikte mutlu olamayacaksiniz, bu yaptıklarınıza şu anda sesini çıkarmıyor evet, çünkü nişanlısınız. Ama tavrınız böyle giderse emin olun ki tavır alacaktır evlendiğinizde.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…