Her şey bir anda altüst oldu.

Vallahi konu kardeş olunca erkeklerin hepsi aynı nişanlınız gibi davranır , adamda belliki zor durumda , o tarafın gönlü olsa bu taraf üzülüyor , bence boşverin destek olun yanında olun , kardeşle mesafeli olun ama sevgilinize kaba tabirle çene yapmayın , belliki sizi sevip değer veriyor , yoksa söylediklerinizin karşısında dayak yiyen kadınlar var .

Kardesinin siz yemekteyken arayip söyledikleri hic hos degil kaldi ki nisanliniz onun icin elinden geleni yapmışken ama hasta pskilolojisi diip mazur görülebilir ama bu surekli olmaya baslarsa evlendiginizde evinizde aile yuznden huzurunuz kalmaz gibi geliyor
Ev meselesine gelince durumlari var ise bunu onlarin dusunmesi gerekir borclu olan onlar sizin planlariniz sekteye ugramis haklisiniz ama sizin bunu soylemeniz bir seyi degistirmeyecek çünkü nisanliniz dediginjz gibi iyi bir insansa evi satin borcunuzu ödeyin demez.. bilemedim kaj zor bir durum

Hatta ben bu süreçte o böyle arayınca o kadar delirdim ki hiç birini sevmedim diye ağladım bunu da buraya sıkıştırayım da linç yemiyeyim.

Konunun çoğu kısmına yapılması gereken yorumları yapmış arkadaşlar ama ben bir de şunu söyleyeceğim nişanlınız kardeşine borç vermemiş bile olsa birinci dereceden bir yakını böyle ağır bir hastalık yaşarken tedavi sürecindeyken düğün yapmak hoş olmazdı gibime geliyor bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama benim kardeşlerimden biri bu hastalığa yakalanmış olsa en son düşüneceğim şey olurdu evlenmek. Ben de nişanlınızın üstüne fazla gittiğinizi düşündüm

Allah onlara vicdan versin.
O eşi olacak kişiye neler demek istiyorum da susuyorum. Allahın selamını bile vermek istemiyorum.

Konuyu biliyorum diye bi bana karisik gelmedi galiba
Adamin karisi o haldeyken neden bütün herseyi kayinbiraderine yıkıyor? İki evi varsa durumu vardir,ben olsam minnet etmezdim durumum vardıysa. Haklisin
Ama o kendi acisindan kardesim icin borc mu vermiş olacagim diye düşünüyor e o da hakli
Su adami üzme ben ona çok üzülüyorum cok seviyor seni

Asla ve asla düğün konusunda tek kelime etmedim. Kendisi de biliyor bu durumu. Ben dedim hatta ertelememiz doğru olanı diye. Şu an için tarih bile konuşmayalım dedim. Ama bu kadar düşünceli bir adama sürekli yüklenmek nedir ? Siz olsanız gider misiniz bir daha ?

İnan ben böyle ağlayınca o da ağlar gibi oldu. Offffff başımıza bela oldular . Söylemek istemiyorum ama parası var diye her şeyi ondan bekler oldular. Ben cidden bir cinnet geçirdim o an. Hele OTUR diye bir bağırdım herkes duydu.

Bana zaten tek dayanağımsın sen . Sen benim yuvamsın diyor . Ama bu ailesi sürekli görüşmek isterse ben bunu kabul etmem. Evime bile istemiyorum.

geç kaldın çözdüm ben.
kardeş hasta kocası elini cebine atmıyor.
satsın bir zahmet evini sen haklısın.
İşte sorun da o asla gık demiyor.
Bak kardeşi mama ile besleniyor şu an ve kendisi mama bile almıyor.
Nişanlımı arıyor mama bitmiş diyor. Nasıl alırız falan diye de yol yapıyor. Ben şimdi delirmeyeyim de kim delirsin ?

Bak nasıl iyimsever adam seni bile o haldeyken düşünüyor her adam bunu yapmaz sennherzamn iyi ol hicbirsey kaybetmezsin daha çok kazanırsın.
Zaten ne geldiyse başımıza iyimserliğinden geldi. Ben Allaha inancı tam olan bir insanım. Şimdi o 100 verdi 1000 olarak dönecek o ona. Ama yine de insana dokunuyor.

Övdüğünüzü düşünmüyorum. Onun icin de fazlasiyla maddi manevi yıpratıcı bir süreç, siz yanında olun. Iyi günde kötü günde, hastalikta sağlıkta deyimi tam da buraya uygun..

Bana zaten tek dayanağımsın sen . Sen benim yuvamsın diyor . Ama bu ailesi sürekli görüşmek isterse ben bunu kabul etmem. Evime bile istemiyorum.
Nisanlının da pek isteyeceğini sanmıyorum. Hastalık gorusmelerine bahane olmus sadece. Bu donemı atlatın, gorusmeme, mesafe koyma vs. halledilmeyecek sorunlar değil.

Hatta ben bu süreçte o böyle arayınca o kadar delirdim ki hiç birini sevmedim diye ağladım bunu da buraya sıkıştırayım da linç yemiyeyim.
Hiç delirme , vallahi şu süreçte nekadar yanında olursan okadar değer görürsün , adam herşeyin farkında ve seni seviyor , bunları aklından çıkarma bence , az sabır .

İşte ne sorun yaşarsa yaşasın insan böyle durumlarda kinini sürdüremez. O yüzden anlıyorum nişanlını. Empati yap sen aynı durumda olsan kardeşin ne yaparsa yapsın yardım etmez miydin? Sevmese bile, nefret etse bile insan vicdani yükünü kaldıramaz yardım etmezse.

Evet eşi elini cebine atmalı ama demek ki insan değil kendisi. Ölsün diye bekliyor belki de. Ölürse ev ziyan olmasın diye düşünüyor ya da. Kötü biri belki. Bu durumda ölüme terk edemez ki abisi kardeşini. Boşver üstüne gitme, destek ol. Anlamaya çalış. Hasta bir kardeş, belli ki eşi de destek değil hırçınlaşmış abisine saldırıyor. E sen de adama kızıyorsun. Destek olman gerek bu durumda halbuki.

Bak eşimle onca sorun yaşadık, çoğunda da haklıydım. Aşırı vicdan azabı çektiğim bir şey var. Annesi organ nakli olurken (eşim verdi organı) ameliyat öncesi beni delirtecek bir hata yaptı eşim. Asla affetmezdim de araya acil ameliyat girdi. O öfkeyle bir şey de diyemedim içimde kaldı. Ameliyata girerken alnımdan öpüp "belki çıkmam Allah'a emanet olun seni seviyorum" falan derken bile öfke doluydum. Sinirim geçmiyordu. Laf soktum, yakın davranmadım vs. Aşırı vicdan azabı çekiyorum iki üç yıl geçmesine rağmen. Çünkü kendim de bildim hastalık, ölüm acısını. O zaman bilmiyordum ve öfkem vicdanımı yok ediyordu. Hala pişmanım yeterince destek olmadığıma.

Yapma o yüzden. Şu an senin desteğine ihtiyacı var sen de sırtını dönme.

Şimdi bana yine kızacaksınız ama inanın gözden çıkartma durumuna bile geldim. Bu insanlar şimdiye kadar yoktu ve çok mutluyduk. Şimdi geldiler hiç bir düzen bırakmadılar. Sürekli arıyorlar . Kendisi bile bana diyor ki yanında aradıklarında açmaya korkuyorum, kızıyorsun diyor. Yok çorba alıcaz nereden alalım ? Yok misafir geldi yemeğe gelecek misin ? Sürekli maddi beklentideler. Ve ben artık son sözümü söyledim. Bir daha böyle bir para verirse ben nişanı bozacağım. Kimseni saçma sapan şeylerini çekmek istemiyorum. Siz benim önceki konularımı biliyorsunuz, ben çok acılar çektim...

Siz haklisiniz. Ama adama bu kadar yüklenmeyin.
Eş denilen kişi 2 evden birini neden hala satmamis anlamadim. Kardeş o kadar yardım ediyor abla neden böyle hayatına çomak sokuyor onu da anlamadim. Bunlarda adamin saf ve yardimsever olduğunu cozmusler ordan yürüyorlar. Aslında siz daha çok hayalinize ve kötü tecrübe yaşama korkusuna yenik düşmüş gibisiniz ama nisanlinizin en sevdiginiz huyları bunlar. Bazen güzel huylar zor zamanlar yaşatabiliyor. Nisanlinizin üstüne daha çok gitmeyin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…