Her şey bir anda altüst oldu.

Her ailede böyle bir kişi olur mutlaka ailenin bütün yükünü kahrını çeken. Nişanlınız da kendi ailesi için bu görevi üstlenmiş aile de onu bildiklerinden sırtına binmişler. Aileye görümceye de asla hak vermiyorum sizin kızdığınız kırıldığınız noktalarda da haklısınız görüşmelerinize de karışmasınlar bir zahmet ama sadece evliliğin ertelenmesi ya da hastalıkta maddi manevi destek olunması konusunda nişanlınıza hak verdim. Böyle zamanda insanın kardeşi de destek olmayacaksa kim destek olsun. Baksana kadının eşinin bile umrunda değilmiş

bunlar bildigin nisanlini kullaniyor kuzu..haklisin bencede..

Bir konuda daha bahsetmistin sanırım bu olaydan.
Ben nişanlını takdir ettim çoğu kişinin gosteremeyecegi olgunluğu göstermiş onca yaşadıklarına rağmen ,belkide kendi o çaresizliği yaşadığı için o durumu bildiği için yardım etti.
Bende olsam sanirim bende ederdim .
Kızın belki eşi destek değil ne eşler var bilemeyiz.
İyisini yapmış bence hiç evi falan sokturmayin araya.
Nisanliniz güzel bir imtihanı alnının aki ile geçmiş.
Mükâfatını bence bulacaktır .
Herkes kendine yakışanı yapar ,nisanlinda öyle yapmış.
Bence bu meseleyi daha fazla kurcalama.
Haklısın düğün konusunda ama onu da halledecektir bence sizi uzmeden.

Kuzu hani sen bu adamin ailesini sevmiyordun , ayrilmayi bile dusundun aradaki kultur farki yuzunden ? Ama adam ailesiyle gorusmuyordu cok , seni muhatap etmiyordu
Tamam hastalikta hersey unutulur , maddi manevi destek olunur ama nisanlisiyla yemekte sirf kardrsi aradi diye keyfen o yemekten kalkmak istiyorsa orda bir dur derim ben
Demek ki oyle atip tutmakla olmuyormus , yok ailemi gormek zoeunda degilsin vs vs vs
Hosuma gitmedi konu , allah sifa versin hasta kisiye ancak bir telefonla hadi kalkalim denmemeliydi , deniyorsa ben ciddi ciddi dusunurum evliligi

Yok neden kusura bakayım ki ? Çok teşekkür ederim yorumunuz için.
Sadece ben onun kadar dirayetli duramadım...
Evet hala beni düşünüyor. Hala benim moralimi yapmaya çabalıyor...
Sitede sizin yorumlarınıza fazlasıyla denk geliyorum ve hep de beğeniyorum ancak bu konuda bence aşırı tepki vermişsiniz .Nişanlımızın aile ilişkileime size anlattığı kafa hakimsiniz ,gerisini bilemezsiniz ve her ne olursa olsun onun kardeşi söz konusu .kocasının evi vs asla kardeşin gözüne de aklına da gelmez.bana kalırsa bu ev ve para mevzusunu siz açmayın ve hazır nişanlınız sizi mutlu etmeye çalışıyorken bir de siz üzmeyin .hastalık üzüntüsü ,kardeş acısı çok başkadır canım

Demekki nişanlınızın maddi durumunu çok çok iyi görüyorlar ki bu kadar fütursuzca elleri ceplerine gitmeden masrafları size yıkıyorlar.O halde nişanlınızın da düğün için birikimini harcadığını vs şeklinde durumunu izah etsin.Ayrıca anladığım kadarıyla hasta olan kişinin hastalığı son evrede mamayla beslendiğine göre.Şimdi yardımı vs çekse ve kardeşi vefat etse adamı suçlarlar gibime geliyor nişanlınızın ailesinde öyle bir potansiyel gördüm.

Onu sevdiren sebepler bunlar evet ama ben bu kadar fazlasını hak etmeyene yapılmasına kızıyorum.
Ben kimsenin enayisi değilim. Çok zor şartlarda af edersiniz eşek gibi çalışarak para kazanıyor.
Ve o eş olacak kişi de hala karşımızda gülüyor. Suratına bir ton laf etmek istiyorum ama nişalım üzülür diye susuyorum.

e yuh artık.
kardeşin durumu nasıl?
kocası paranın borç verildiğini biliyor mu?

Zaten ne geldiyse başımıza iyimserliğinden geldi. Ben Allaha inancı tam olan bir insanım. Şimdi o 100 verdi 1000 olarak dönecek o ona. Ama yine de insana dokunuyor.
muhtac olsa ok, ama degiller. verdigimiz sadakanin nereye gittiginden sorumluyuz biliyor musun? o kadar ince birsey bu

enişte cok merhametli,bu konu da cok ustune gitme inan o senin bu davranislarinla daha cok kahroluyordur. ama haksiz da bulmuyorum seni

Çok teşekkür ederim. Güzel baka güzel görür.
Kendimi tutmaya çalışsam da bir yerden sonra nasıl oldu anlamadım ama çok fena patlak verdim. O an böyle kaçmak istedim resmen.

Yorum yap bana demişsin ama konu maddiyat olunca çok yorum yapasım gelmiyor. Verilen para olsun gitsin. Bu durumda neden kardeşinin eşi para vermiyor ilgilenmiyor inatlaşması yapılacak gibi de değil.
Bu adamın büyük ölçüde merhametinden etkilendiysen onu bir bütün olarak kabul etmelisin. Babanın baskısından dolayı ister istemez evliliği biraz acele ettiriyorsun ve o da bu anlayışsız hallerine sebep oluyor gibi geldi bana.

Sizi bizi kaldırdım yardırdım nasıl? :)

İyileşse de nişanlıma sen ne yaptın ki ? Diyecekler. O gün ben yollamadım adamı diye arayıp sen zaten benim için ne yaptın ki ? Dedi.
Ne yaparsa yapsın nankörler.
Nişanlımın durumu çok şükürler olsun ki iyi. Ama bu kadar para bir anda gidince o da çok sarsıldı her gün elemanları maaş istiyor ve her gün dua ediyor Allahım yardım et diye.

Demek istediğim siz karakter olarak daha diksiniz ama o daha yumuşak olaylara tam olarak sizin acinizdan bakamaz. Birde abla olunca hepten yumuşamış adam. Bence de susmalisiniz yoksa nisanliniz alttan almayi birakabilir. Ama nisanlin yokken ve eş siritiyorken okkali bir laf gommesi olabilir

Emin olmak icin soruyorum, hasta olan kişi evli ve eşinin iki evi var ancak masrafları sizin nişanlınız mı ödüyor?

enişte cok merhametli,bu konu da cok ustune gitme inan o senin bu davranislarinla daha cok kahroluyordur. ama haksiz da bulmuyorum seni
Bugün bir şey almak istedi bana. Ben istemedim. Neden istemiyorsun dedi . Bende e şu an zor durumdasın , gerek yok dedim.
O kadar üzüldü ki. Yarın ben gidip sana alacağım falan dedi. Bende benim param var istemiyorum dedim of her gün bir olay yaşıyoruz.

Canımlı , balımlı konuşursan tam olacak dermişim hdhdhd
Zaten ben ev olayını açınca bana bize yakışmaz , öyle şey söylenmez. Ayağa kalksın da ben başka bir şey istemiyorum. Sonra herkes yoluna bakacak dedi.
Ama düşünsene bunlar sürekli ne zaman para lazım olsa bizi arayacaklar.
Babamın baskısından dolayı zaten ayrı bir bunalımdayım

Yok hayır uydurma diye bir durum yok. Kendim şahit oldum. Sgk vs hiç bir şey yok.
Arkadaşın demek istediği şu, SGK güvencesi olmayanlara gelir testi yapılır ve tedavileri devlet tarafından karşılanır. Fakat o bahsettiğiniz evler kendi üzerlerinde ise düşük gelirli sayılmayabilirler o kısmı bilen arkadaşlar vardır muhakkak. Bu zamanda insanın iki tane evi olup da nasıl sigortasız olur onu da anlayamadım, çalışmayan bir sürü insan hiç birşey yapmasa bi yerlerde sigortalı görünüp prim yatırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…