Her şey bir anda altüst oldu.

Nişanlınız insan olarak doğrusunu yapıyor sabredin . Aynı şeyi kardeşinin eşine soyleyemicem. Aşağılık herif sat evinin tekini eşini tedavi ettir. En son Yargıtay kararına göre hastalığında destek olmayan esi haklı olarak boşayabilir kardeş ve yüklü bir tazminat alır. Enişte kalitesiz nişanlınız ne yapsın

Ama düşünsene bunlar sürekli ne zaman para lazım olsa bizi arayacaklar.
Heh işte bunu düşünmelisin aslında şu andan çok. Sürekli cebindeki her kuruşu onlara mı verecek, aile olunca denge kurabilecek mi, her işlerine koşturacak mı, sen bunu kabul edebilecek misin?

Size böyle dedigini kim soylediyse o kisiyle asla işiniz olmasın öncelikle böyle bir acı yetiştiren iyi niyetli olmaz ...
İkincisi mutlaka uzulmussunuzdur ,o da abi olarak destek olmaya çalışmış ama esinin sigortası yok mu ?? Yani şuan bende calsiiyorum eşim üzerinden tedavi oluyorum ona bağlı olduğum için ..
Geçmiş olsun tabiki sizde bunwlmwkta haklisiniz maddi manevi zor bir durum ama çok ustune gitmeyin hasta diye üzmek ustemiyodur kardeşini çünkü ölüm korkusu var onun dengesini kurmaya çalışıyor zor bir durum Rabbim hasta kişiye de size de yardım etsin inşallah
Evet iki evleri varsa birini satarak tedaviye destek vermeli eşi çünkü ciddi paralar harcanıyor o da eşi için bu yüke girmeli

Nişanliniza cok uzuldum.
Ne kadar iyi ve merhametli biri oldugu belli oluyor.
Uzulmekye haklisiniz ama bence bu zor zamanlarinda siz de onu uzmeyin
Her sey zamanla duzelir.

Canım tam da tepki verdiğim kısıma gelmişsin. Bizi arıyorlar , kalbimiz ağzımızda telefonu açıyoruz. Acaba bir şey mi oldu ? Diye.
Fakat olan tek şey var hanımefendi sıkılmış.
Valla o an hem sinirle hem de gerçek hislerimle HİÇ BİRİNi sevmedim dedim. O da sevmek zorunda değilsin , kimse seni zorlamıyor lütfen sakin ol dedi.
Eğer durum böyle bir şey olmasa asla göremezlerdi beni dedi. Canım büyük oğlu 15 yaşında ve ilk kez nişanlımı görmüş. Görüşmediklerine emin oldum anlayacağın.

Kocası ve babası dururken öncelik olarak bu durumun nişanlınıza dusmedigini düşünüyorum. Yardım etmeli elbette kardes atılmaz ama çalışanlarının maaşını veremeyecek kadar kendini zor duruma sokmak iyilik değil enayilik bana göre kusura bakmayın . Mantıklı hesaplı ve makul olmalı nişanlınız. Vicdanına yenik düşüyor belliki ama yrn birgün dönüp nişanlınız bu duruma düşse hepsi sırt çevirir . Babası annesi ne durumda en başta yükü omuzlasalardı madem

Evet sigorta konusunu bende sordum .Esinin varsa onun üzerinden bakılıyor normalde

İçime doğmuş gibi bugün aklımdaydın nasıl gidiyor diye yazayım diyordum. Yine üzgün yine mutsuzsun. Haklısın aslında.
İlk konuyu okuduğum zaman bende kızıp yükseldim ama biraz düşününce daha mantıklı düşünüyor insan.
Benim babam da kanser hastası. Evet sizi arayıp söylediği şeyler çok can sıkıcı ama o da şuan can korkusu yaşıyor. Ayrıca belli ki kötü ve düşüncesiz bir eşi var. E zaten görümcenin huyu önceden de böyleymiş biliyorsun.
Nişanlın şuan çok zor durumda. Yanında olursan sen kazanırsın. Hele bir kardeşi iyileşsin, ondan sonra ne yapacağınıza karar verirsiniz.
Sevdiğinin yanında ol ki iyice sıkışıp kalmasın. Onun aklı başında değil ve senşn hem sevgine hem de aklına ihtiyacı var.

Ya tamam kardeş kardeşe destek olur da biraz mantıklı da davranmak gerek, bu çiftin nasıl sigortası olmaz ya üstelik başlarında böyle bir hastalık varken? İkisinden biri bari nasıl sigorta başlatmıyor bu zamanda? SGK olsa zaten tedaviyi devlet karşılayacak bu kadar yüksek paraları vermeye gerek kalmayacak?

Yok hayır uydurma diye bir durum yok. Kendim şahit oldum. Sgk vs hiç bir şey yok.
Hanimefendi benim yakin arkadasim sgk da calisiyor .gelir testine giriyorsun ailenin durumuna gore ayda 70 _80 tl ye saglik sigortasi yapiyorsun ozel hastahanelerden bile fark ucreti normal calisan gibi olarak odeyerek faydalaniyorsun .devlet hastahaneleri de ucretsiz olarak faydalanaviliyorsun .bence esinden para koparmak icin yapiyor olabilirler farkli bir durum var yil oldu 2019 .

Iki evleri varken, eşi satıp karsilamaliydi , nisanliniz da destek oluyorsa olsaydı da tamamını karşılaması gerçekten gereksiz olmuş.
Üstelik evlenmek üzereyken.

Fakat olan olmuş, hatta sinir patlamanizdan da ders almıştır. Duygularınızı az çok öğrenmiş oldu.

Şimdi krizi yönetme zamanı. Sabretmelisiniz. Güzel özelliklere sahip ve size değer veriyor.

Yipranmasin bu güzel ilişki .

Hasta olan nişanlınızın kardeşi ise bunu konunuzun başında belirtseniz, önce birinci derece akraba demişsiniz sonra kardeşi demişsiniz.
Kafalar karıştı.

Bu arada siz geçenlerde "ailesini sevmedim kültür çatışması olacak" diye düğün ertelememiş miydiniz?
O zaman eş adayınız sizi o aileden uzak tutacağını vaad etmişti.
Ama şimdi kardeşinin bir telefonu ile gerginlik yaratabiliyor. Demekki lafla olmuyor bazı şeyler.
Tabii, ortada ciddi bir hastalık var, bazı kırgınlıklar bir kenara bırakılabilir. Bu kabul edilebilir.
Ama sizin durumunuzda nişanlınız maddi olarak sömürülüyor gibi geldi.
Gerçekten ihtiyacı olanın boynu bükük olur zaten. Eniştenizi çok yüzsüz buldum ben.
Çabalamıyor "zengin kardeşi var, yapsın" der gibi bir hale bürünüyorsa siz haklısınız.
Yine de nişanlınızı yüzüstü bırakmayın sevgi değerli, kolay bulunmuyor. Üçüncü şahıslar bozmamalı bunu.

kız kardesi mi erkek kardesi mi hasta olan. meraktan sordum. nisanlinizin isi zor. sigorta birimi yada genel saglik sigortasi yapilamiyor muydu sonradan. sigortayla bile cok masrafli bir hastalik. bundan sonra yardim etmesin. daha fazla maddi gucu olmadigini belirtsin. borca harca daha ileriki dönemde bakarsiniz. simdi istenmez borc.

Tamamen safsata dalga gecmisler eger extradan abd de avrupada tedavi edilecekse tamam .3 ev olsa ne olur gelir testine girer ev oldugu icin 80 degilde 180 200 ayda odeyerek devletten yararlanir .ozel hatahaneden bile cuzi miktarda fark odeyerek(her hastahanenin sgk anlasmasi farkli) faydalanir bunun adina genel saglik sigortasi derler emeklilik primi degildir yalniz saglik . .hadi bunuda gec kendisine normal sigorta da yaptirir prim odeyerek emekli sigortasi olarak bagkur veya baska biryerde calisiyormus gibi kendisini gostererek oda şu ayda 500 odeyerek hem emeklilik primi hemde sagliktan yararlanir ne 150 bini .bu senin dedigin 70 li 80 li yillarinda oluyorsu .

Nisanlinizi uzmeyin ama gozunu acin. Vicdani gozlerini kor etmis.
Mama alinacakmis gorumcenizin kocasi olacak adam onu bile nisanlinizdan bekliyor.
Milletin mali ne kiymetli. Ucunda can var ama evleri satmiyorlar.. akil alir gibi degil..
Ben bu insanlardaki mal hirsini anlamiyorum. Bir ayagi cukurda ama hala evi kocasina sattirmiyor. Cok afedersiniz ama akli mi basmiyor ki? Bugun vefat etse kocasi olacak o adam baska kadinla surecek o evlerin sefasini

Kardeşi zor bir hastalıkla uğraşıyor evet ama nişanlına "nasıl yemeğe gidersiniz" vs demek hadsizlik.İyi madem ac kalın iyileşene kadar... Ayrıca madem 2.bir evleri var tedavi sürecinde görüşmedikleri kardeşinden yardım istemek yerine, o evi satıp masrafları karşılasalarmış. Böyle olunca cok iyi niyetli düşünemedim. Hem karnım doysun, hem pastam dursun hesabı.Nişanlın da en baştan bir miktar yardım edebilirim ama bende bir düzen kuracağım benim de ihtiyacım var diğer evi satın diyebilmeliydi bence. Evet sağlık herşeyden önemli. Kardeş can ciğerdir ama hak edene...

Sanırım hasta olan kardeşi.Allah tez şifa versin..
Sosyal güvencesi yok ama 2 evleri var?
Neden o zaman nişanlınız yardım etmiş ki?
Ben nişanlınızı aşırı verici gördüm.
Evlenince aşırı vericiliği artarak devam edebilir..

Bilemiyorum, ben bu kadar vericiliği sevmiyorum galiba..

2evle gss olmaz. Enişte bedavacı. Kalırsa kurtulursa benim , olurse de toprağın ben masraf yapmadım ucuz kurtuldum mantığındaki ile bakacak . Nişanlınız ise vicdanen rahat olmak istiyor .
Kim diyor gss olmaz bizde 3 ev var erkek kardesim issiz oda 200 kusur tl odeyerek faydalaniyor eve giren maaslarda cabasi ....hadi bana inanmiyorsunuz gitsin bagkur primi yatirsin oda mi olmaz masal anlatmislar konu sahibine

+1
Vicdan merhametten kardeşlikten bahsetmeden önce bu konu halledilmeliydi. Çaresiz kalır da yüz üstü bırakırsın o zaman vicdansızlık olur, şu durumda adam haybeden 150bin ödüyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…