Heh işte bunu düşünmelisin aslında şu andan çok. Sürekli cebindeki her kuruşu onlara mı verecek, aile olunca denge kurabilecek mi, her işlerine koşturacak mı, sen bunu kabul edebilecek misin?Ama düşünsene bunlar sürekli ne zaman para lazım olsa bizi arayacaklar.
Size böyle dedigini kim soylediyse o kisiyle asla işiniz olmasın öncelikle böyle bir acı yetiştiren iyi niyetli olmaz ...Gerçekten keşke halimi bir görseniz. Her yerim egzama oldu. Ellerimin derisi kavlıyor.
Çok ağır bir stres dönemindeyim. Hayatları boyunca hiç bir faydaları olmamış, adamı çok üzmüşler.
Ama o bunlara rağmen Allah rızasıdır canım bir şey demeyelim diyor.
Sabredeceğim ama bu son yaptığından sonra gitmek istemiyorum. Çünkü yüzüme gülüyor. Arkamdan da ölmemi bekliyor diyormuş.
Allah biliyor ben öğrenince çok ağladım . Allahım al bu belayı onun başından diye...
Canım tam da tepki verdiğim kısıma gelmişsin. Bizi arıyorlar , kalbimiz ağzımızda telefonu açıyoruz. Acaba bir şey mi oldu ? Diye.Kuzu hani sen bu adamin ailesini sevmiyordun , ayrilmayi bile dusundun aradaki kultur farki yuzunden ? Ama adam ailesiyle gorusmuyordu cok , seni muhatap etmiyordu
Tamam hastalikta hersey unutulur , maddi manevi destek olunur ama nisanlisiyla yemekte sirf kardrsi aradi diye keyfen o yemekten kalkmak istiyorsa orda bir dur derim ben
Demek ki oyle atip tutmakla olmuyormus , yok ailemi gormek zoeunda degilsin vs vs vs
Hosuma gitmedi konu , allah sifa versin hasta kisiye ancak bir telefonla hadi kalkalim denmemeliydi , deniyorsa ben ciddi ciddi dusunurum evliligi
Evet sigorta konusunu bende sordum .Esinin varsa onun üzerinden bakılıyor normaldeBiraz karışık yazmışsın :) anladığım kadarıyla sorayım. Nişanlının kardeşi hasta. Yıllardır kardeşiyle görüşmüyordu nişanlın ancak şimdi masraflarını karşılıyor. Kanser mi hastalığı? Hangi evrede? Normalde devlet karşılar masrafları neden bu masraf? Kendi sigortası yoksa eşinin de mi yok? Eş üzerinden devlet karşılıyor hastane masraflarını.
Kardeş, kötü bir hastalığa yakalandıysa küslüğü bitirip yardım etmesi çok normal. Eğer çok çok ciddi kavga etmediler ise. Ki etseler de barışır insan o durumda. Ben de olsam elimden geleni yapardım.
Kızma bana ama sen biraz fevri davranıyor gibisin. Adam alttan alıyor bir de. Kendince haklı olabilirsin, düğünün ertelenmesi konusunda ama gerçekten ağır bir hastalık ise ben de aynısını yapardım.
Hanimefendi benim yakin arkadasim sgk da calisiyor .gelir testine giriyorsun ailenin durumuna gore ayda 70 _80 tl ye saglik sigortasi yapiyorsun ozel hastahanelerden bile fark ucreti normal calisan gibi olarak odeyerek faydalaniyorsun .devlet hastahaneleri de ucretsiz olarak faydalanaviliyorsun .bence esinden para koparmak icin yapiyor olabilirler farkli bir durum var yil oldu 2019 .Yok hayır uydurma diye bir durum yok. Kendim şahit oldum. Sgk vs hiç bir şey yok.
Kim diyor gss olmaz bizde 3 ev var erkek kardesim issiz oda 200 kusur tl odeyerek faydalaniyor eve giren maaslarda cabasi ....hadi bana inanmiyorsunuz gitsin bagkur primi yatirsin oda mi olmaz masal anlatmislar konu sahibine2evle gss olmaz. Enişte bedavacı. Kalırsa kurtulursa benim , olurse de toprağın ben masraf yapmadım ucuz kurtuldum mantığındaki ile bakacak . Nişanlınız ise vicdanen rahat olmak istiyor .
+1Tamamen safsata dalga gecmisler eger extradan abd de avrupada tedavi edilecekse tamam .3 ev olsa ne olur gelir testine girer ev oldugu icin 80 degilde 180 200 ayda odeyerek devletten yararlanir .ozel hatahaneden bile cuzi miktarda fark odeyerek(her hastahanenin sgk anlasmasi farkli) faydalanir bunun adina genel saglik sigortasi derler emeklilik primi degildir yalniz saglik . .hadi bunuda gec kendisine normal sigorta da yaptirir prim odeyerek emekli sigortasi olarak bagkur veya baska biryerde calisiyormus gibi kendisini gostererek oda şu ayda 500 odeyerek hem emeklilik primi hemde sagliktan yararlanir ne 150 bini .bu senin dedigin 70 li 80 li yillarinda oluyorsu .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?