Her şey bir anda altüst oldu.

Ayrica evet zorunlu genel saglik sigortasi var. 60 kusur tl karsiliginda saglik hizmetinden faydalanabiliyorsunuz. Ama gorumcenizin onceki yillardan birikmis gss borcu ya da bagkur borcu varsa bu genel saglik sigortasindan yararlanamiyor. E devletten birikmis gss borcuna baksinlar. Cok buyuk bi mebla degilse odeyip sigortadan faydalanabilir. Bunu nisanliniza citlatin bence..

Katılıyorum
Eviniz varsa satın harcayın kardeşim niye ona buna el açıyorsunuz?

Evet gecmise donuk saglik borcu olmus olsa bile """"https://www.haberturk.com/gss-prim-...dar-saglik-hizmeti-alabilecek-2422975-ekonomi
Yil sonuna kadar istiyorsa dunya kadar borcu olsun ucretsiz yararlaniyor

Kim diyor gss olmaz bizde 3 ev var erkek kardesim issiz oda 200 kusur tl odeyerek faydalaniyor eve giren maaslarda cabasi ....hadi bana inanmiyorsunuz gitsin bagkur primi yatirsin oda mi olmaz masal anlatmislar konu sahibine
Gss geliri sınırlı vatandaşlar için oluyor , kanunda belirtilen miktarda belli bir geliri yok ise gss yapılıyor. Ancak işin içinde yalan beyanla gss ki olmak da olabiliyor. Ki kanunlarımızda her yalan beyanın da bir cürüm ve kabahati mevcut , yaptırımları bellidir . Bunun için de çevrede sizi sevmeyen kişi ve ilgili kuruma ihbardan başka bir şey gerrkmiyor

Tamam gorusmuyordu ama neden canim sıkıldi denince hemen kalkiyor? Palyaco mu bu gidip gonul egleyecek?
Bilemiyorum , tepkinde cok haklisin , anlattiklarindan bende nisanlini seviyorum , para konusunda da hic sorun yok , kardrsini ölume terk edemezdi ama sonrasi icin gozumu korkuttu bu davranisi

La havle vela kuvvete. Bizim ulkede nin en buyuk sorunu su birseyi bilmiyoruz ama bilmis gibi yorum yapiyoruz .
İlk once gelir testine giriyorsun eger cok muşkul durumda isen sana yesilkart veriyorlar ve hic para odemiosun.orta halliysen ayda 80 tl oduyorsun .biraz ustuyse daha fazla biraz ustuyse dahada fazla .
Bilmessin etmessin bilmis gibi konusmayin .bizim ulkede bilmeyen konusur bilen susar ne gunlere kaldik

Ben sizi haksız bulmadım.Bence haklısınız.Nişanlınız sağlık durumu söz konusu olunca elinden geleni yapmaya çalışıyor.O da haklı.Ne yapsın adam,sırtını dönemez.Herşeyin farkında .Söyleyeceğinizi söylemiş,tepkinizi göstermişsiniz zaten.Bırakın daha fazla üstüne gitmeyin olur mu?İnanın herşey geçer biter.Para pulda geri kazanılır.Sonrasında sizin haklı gerekçeyle bile olsa,söylediğiniz sözler unutulmaz.Bırakın bu kadar şeyle mücadele ettiyse,bunun altından da kalkar nişanlınız.Boşuna ne kendinizi,ne de onu üzmeyin.

Evet gecmise donuk saglik borcu olmus olsa bile """"https://www.haberturk.com/gss-prim-...dar-saglik-hizmeti-alabilecek-2422975-ekonomi
Yil sonuna kadar istiyorsa dunya kadar borcu olsun ucretsiz yararlaniyor

Bu 2018 sonuna kadardi demekki 2019 sonuna kadar uzatmislar. Artik pirimin belirlenmesi icin gelir testi de yok.. Primler sabitlendi. Aylik 800 TL uzerinde gelir varsa her ay 60-70 TL gibi bir gss pirimi odenmesi gerekiyor.. bu sekilde saglik hizmeti alinabiliyor.

Kim diyor gss olmaz bizde 3 ev var erkek kardesim issiz oda 200 kusur tl odeyerek faydalaniyor eve giren maaslarda cabasi ....hadi bana inanmiyorsunuz gitsin bagkur primi yatirsin oda mi olmaz masal anlatmislar konu sahibine

İyi de şu yazdığınız iyi bir şey mi??
3 evimiz var yazmışsınız, eve giren maaş var yazmışsınız ama siz hala dargelirli insanlara verilen bir hakkı nasıl haksız şekilde elde ettiğinizi yazmışsınız. Basbayağı harama el uzatıyorsunuz, sistemi suistimal ediyorsunuz sonra da burda övünüyorsunuz pes.

Nişanlınız bu sebeplerden ötürü sırtını dönse ve kardeşine bir şey olsa bunun vebalini ödeyebilir misiniz vicdanınızda?

Söyledikleriniz mantık çerçevesinde çok rasyonel, onda bir sıkıntı yok. Ama hayatta bazı şeyler de vardır ki.... boşluğu sen doldur.

Guzelim gece gec oldu hadi git yat yarin saglam kafayla tekrar oku ..tammi ? Ne dedigini bilmiyorsun sen gece gece insanliktan cikma .
Eger bir evde 18 yasindan buyuk erkek icin ki (benim kardesim 19 yasinda ) calismiyorsa devlet ona ""saglik sigortasi "" emeklilik degil sadece saglik sigortasini otomatik yapiyor eve giren para toplam bölü kisi sayisi. Heh o tutar yuksek cikarsa yuksek odeyerek faydalaniosun dusuk cikarsa dusuk oduyorsun ?sadece saglik icin bu . Devletin verdigi haktir bu ? 7kisi yasiyoruz evde eve giren para 10 kusur ama 7 ye bolmusler ne kadar odenmesi gerekiyotsa kardesime o cikmis ve her ay oduyor ansizin kaza gelir basina hastahane icin vs vs icin

merhametli insan iyidir.
size de zararı dokunmaz.
evet böyle bakınca salak yerine konmuş gibi oluyor ama, ben olsam salak da olsam, enayi de olsam, kötülük de görsem, kardeşimin sağlığı için nişanlınızın yaptığını yapardım.

değil 15, 25 yıl da görüşmeseler, ölümün kıyısında olmak başka bir şey.

burada mesele yaptığı maddi yardım olmamalı. yada onların evinin hesabını vs yapmak...

mesele nişanlınızın bu süreci doğru yönetmesi.
bir telefonla yemekten neden kalkıyorsunuz?
o yemek yense de yenmese de bu kardeş hasta değil mi?
ha 2 saat erken ha 2 saat geç.
ne fark eder?
nişanlınızla bu konuda konuşun.
ama maddi meseleleri, düğünü, onların evini falan karıştırmayın.
siz, size karşı olan tutumu ile ilgilenin

+babana kızıyorsun ama nişanlın dünya iyisi de olsa aile evlilikte çok şeydir.
uzak da olsalar, görüşmeseler de, sen tanımasan da orada bir yerdeler
en azından bu anlamda dugunun ertelenmesi iyi oldu bence.
biraz daha vaktin varken daha doğru değerlendirirsin.

Ayrıca,konu başlığına itafen şunu da söylemeden geçemiyeceğim.Bırakın alt üst olsun.Belki altı üstünden daha güzel olacak.Anladınız değil mi?

Haddini bil , kendine gel ! İşi öğrenmeden işin üçkagıtçılığını öğrenen ülkemin tayfasından özel ders alacak değilim . Sizin çevrenizdeki gibi varyemez , vergi ödemez ancak muhtaç insanların yerini işgal eden gizli varlıklı tok evin aç kedileri gibi bir çok insan yüzünden ne kanunlardaki sistem oturdu ne liyakat ne adalet . O evi parası olup da yokmuş gibi davranıp gerçek fakir ve fukaranın hakkını gasp edenler adınız sanını batsın , bir bitmediniz gitti .

Sen ney anlatiosun yahu kahkaha attim kimin hakkini yemisiz kim varlikli ?kim vergi odemiyor ne anlatiosun sen rahatsizmissiniz siz muhtac insanin hakkini yiyen kim bu solediklerinden cok pisman olacaksin biri anlatinca saglam kafayla dusununce . kaldi ki biz zengin degiliz evde 7 kisiyiz evde .kafanda ne canlandirdin ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…