Her şey çok pahalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hem karnım doysun hem pastam dursun dünyası olsa keşke. yani gezerim, alırım modundaysa insan harcadığına çok demeyecek. yok param kalsın diyorsa da kendini sıkacak.
mesela biz erkek arkadaşımla yemekleri evde yedikten sonra çıkıp bişeyler içme moduna döndük. çünkü dışarıda hem yemek hem de bişeyler içmek çok pahalı. tek günde çok harcayacağımıza birkaç defa farklı yerlere gidip harcıyoruz. totalde belki aynı para çıkıyor ama daha çok yer görmüş oluyoruz. diğer türlü bir kere çıkmış olucaz, sonrasındaki harcamalar ağır gelecek bütçelere.
yani dengelemenin binbir türlü yolu oluyor.
bir de gidilen yerler de önemli tabi. kendi civarımdaki yerler için söylüyorum mesela, florya uludağ yada tike'ye gidip bir gecede rakısı ve etiyle yüzlerce tl de harcanabilir, yukarıda yazdığım yöntemle daha ekonomik görüşmeler daha ekonomik mekanlarda da yapılabilir.
önemli olan beraber olup sohbet etmekse sıradan cafelerde sadece çay-kahve de tercih edilir ve ayda 10-15 değil de 4-5 defa çıkılabilir.
gibi gibi

her mevsim icin ayri ayri belli basli kiyafetleriniz olsun.kozmetik de aslinda ne kadar almazsaniz o kadar ihtiyacinizin olmadigini gorursunuz.gezme tozmayi da belli bi plan dahilinde yaparsaniz gayet guzel gecinirsiniz.

Lüx tüketimden vazgeçin biz ne desek (-) düşürerek yazıyorsunuz. Benzin - 600 1900kaldı - 300sigara 1600kaldı ee ne yapalım el birliğiyle sizce?

bir de rüzgar mira okan diye bir kadın, herkese şiddetle tavsiye ederim. çok para kazandığı belli oysa kadın -kanıtlıyor da hepsini- herşeyini çok uzun süre kullanıyor. rujunun tamamı bitmeden yani sürülemez hale gelmeden yenisini almıyor. kıyafetlerine iyi bakarak senelerce giyiyor. ve giyimde zamansız parçaları seçiyor.
zaten bu işin nasıl yapıldığının da eğitimlerini veriyor.
youtube ve instadan kendisini takip ederek ben de çok şey öğrendim ve işime de yaradı.

300 ayakkabimi? 6mlik dolabmi?

Yani hayal edemedim, benim sadece 2-3 çift ayakkabim var. Alis verisi fazla sevmem.

Maaşınız düşük bu bir, ikincisi de çocuk yokken gezin tozun para gelir, giden gençlik geri gelmez. Yani 5-6 bin alıp da kenara kuruş atamıyorum deseydiniz hak verirdim ama asgari ücretle normal durumunuz.

Tam 22 senelik cantalarim var sapasaglam kullanirim hala
10 senelik ayakkabilarim var , insan isterse gayet guzel bakar aldigi urune ve uzun sureli kullanir
Not: tabi alinan urunun kaliteli olmasi lazim , o zaman uzun yillar dayaniyor

Balım korkma bişey olmaz
Her ay kozmetik nedir ya fakirim ya ondan şaşırdım
Konu sahibinin çocuğu yok sanırım olsa herhalde aylık haftasında biter

Baktım kozmetik çok pahalı. Bıraktım makyajı falan. Oh mis rimel alıyorum indirimde bulursam. Şampuan da yok artık. Memleketten gelen yeşil sabuna alıştırdım saçlarımı. Krem, tonik, peeling vs bıraktım. Yapsam da aynada aynı ben yapmasam da. Bir tane yüz yıkama sütü aldım 225 liraydı. Senesi geldi bitmiyor. Bitsin onu da almam. Elime zeytinyağı, yüzüme gül suyu, saçıma sabun, karbonatlı suyla koltukaltı silerim. Deodorant vs asla almam. Geçen seneki parfüm daha bitmedi. Her gün duş ve temiz kıyafet yeterli. Çok kıyafetim yok. Bir botum var üçüncü kış olacak. Kabanım altı senelik ama yep yeni
Kocam öpsün başına koysun beni

Paranızla ne yapıyorsunuz? Umarım değecek bir şeydir. Kozmetikler yerine doğala yönelmek elbette güzel ama insan gençken alıp giymek ister yahu.

Paranızla ne yapıyorsunuz? Umarım değecek bir şeydir. Kozmetikler yerine doğala yönelmek elbette güzel ama insan gençken alıp giymek ister yahu.

Bebeğim var

Evim de sadedir benim. Eşya sevmiyorum. Eskimemiş kaban atacak değilim. Sırf çeşit olsun diye iki üç alıp dolduramam dolabı. Bir mont bir kaban yeterli. Çok birikim yapmıyorum. Gezeriz, yeriz. Eşyaya verilen parayı kayıp olarak görüyorum. Tercih meselesi tabi. Alanı eleştirecek değilim ama konuda bahsedilen de biraz abartı geldi.

Ne yaparsanız yapın. Kısmadigim yer kalmadı. Öğle yemegimi bile evden götürüyorum. Kıyafet kozmetik kırk yılda bir alıyorum. Yetmiyor....Üstelik asgari ücretli fln değilim.

Araban var diye sabah aksam kullanmak zorunda degilsin ki
Ben bunu babama da anlatamadim bir turlu. Adam bakkala bile arabayla gidecek neredeyse.
Oysa toplu tasima diye birsey var.
Arabayla ciktikca hem cebiniz yanar hem trafige sebep olursunuz hem doganin icine edersiniz hem de park parasi vs vs arar durursunuz.
Arabaiz var , cok guzel, allah daha iyi modeller almanizi saglasin ama haftanin bir gunu arabasiz ise gidebilirsiniz mesela. Mesela cuma tasarruf gunun olsun.
Her cuma toplu tasima kullan. Her cuma evden getirdigini ye. Her cuma evde elektrikleri kapat kullanmadigin fişleri cek, tv izleme,alisverise gitme,sigara iciyorsan bir onceki gunlerden kalanlari ic,dolaptaki malzemelerden yemek yap vs vs. Kendine hedef koydugun sey gunde 10 lira olsun mesela her cuma sadece o kadar harca.
Inan ki hem bedensel olarak rahatlayacaksin hem bir ay icinde farki goreceksin
Tuketim toplumunun esiri olmak insani da tuketiyor ama icindeyken goremiyoruz. Benim is arkadaslarim mesela. O kadar mutsuzlar ve o kadar bos siradan hayatlari var ki alışveriş disinda konusacak konulari yok. Tek muhabbet her gun gelen trendyol kargolari. Kiyafetleri on numara telefonları hep yeni model.. o kiyafetle de gittikleri yer Mado - starbucks bilmemne avm falan
Cidden bos bir hayat (benim tarafımdan bakinca)
Bence su haftada bir gun tasarruf olayina gir.
Zamanla gun sayısını arttirirsin. En azindan tasarruf aliskanligi kazanmis olursun
Beni sorarsan inanilmaz tutumluyumdur. Normal insanların antalya tatilimde harcadigi paranin yarisina yurt disina giderim,turkiyenin tum kiyi kesimine gider kamp atarim ilkel ilkel yasarim :) otobuse binmem blablacarla ekonomik sehirler arasi giderim,yurtdisinda otelde kalmam evini turistlere acan tatli insanlarda kalırım. Olsem taksiye binmem. 3 araba bile olsa aktarma yaparim ya da scooty mototaksi kullanir kampanya koduyla 3 liraya 5 liraya giderim gidecegim yere... geçenlerde kadinlar kulubindeki tasarruf topigine katilip kendi kendime para harcamama challengei yaptim. Her gun evden yemek getirdim-is çıkışı para harcayacak seyler yapmadim vs vs. (Cok guzel gidiyordum ama Sonra evdekiler rica ettiler maaşımin ikibinlirasini aileme verdim, tum hevesim kacti. Paramin buyuk bir kismi bir anda sacilinca insanda heves falan kalmiyor kit kanaat tasarruf etmeye, savurganliga basladim ben de.
Ama simdilerde yeniden baslayacagim.
Ha bir de tasarruf artandan yapilmaz derler. Maasi alir almaz al gram ceyrek altinini. Zaten ayin sonu zor geliyor. Bari kenarda birikimin olsun. Ben her ay birkac gram aliyorum mutlaka. Seyehat kumbarama atiyorum.
Artik taylandda mi yerim o parayi rusyada mi bilemiyorum ama isten kovulup 1 kurusum olmasa bile beni 1 aylik seyehate götürecek kadar param var :) bunu bilmek bana huzur veriyor.
Senin de birikiminin bir amaci olsun
Inan ki ise yarar

dışarıda para harcamadan da vakit geçirebilirsiniz parklar sahiller ücretsiz ya da hesaplı şeyler yapın öğünlerinizi evde yapın kozmetikte sadeleşin giyim alışverişini bırakın yeterince vardır bence herşeyiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…