Her şey çok pahalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her sabah limuzinle işime bırakılırım akşam yemeklerini hiltonda yerim ama ay sonunu getiremiyorum kendime 700 liralık bi kazak bile alamıyorum düşünün..

Gibi bi konu olmuş

Sigara içiyorum 300 tl benzine 600 tl pilatese 100 tl. 1500 kalıyor oda yetmiyor. Çok tutumsuzum ay sonuna hiç param kalmıyor
sıgara ıcenler ay hayat pahalı da demesın kardesım
300 tl parayı sarıp ucuna ates tutup yakıp atıyorsunuz
ınsanlar 300 tl nafaka ıle cocugunu okutuyor yahu

Niye konu sahibesine laf etmişler anlamadım
Yemeyelim içmeyelim gezmeyelim para gidiyor diye. Güzel güzel giyinmek istiyorsa farklı şeyler girmek istiyorsa ne var ki bunda gayet normal.

Ben de katılıyorum bu konuya. İyi marka bir ruj 200tl, parfüm fiyatları zaten almış gitmiş, kalite bir kaban/deri ceket en az 1000-1500tl. Dün çıktım pantalon, ceket, bluz baktım tek parça 500tl. Ne yapalım bu hayat şartları neden böyle oldu arkadaş hayat aşırı pahalı demek yerine kemer sıkalım dersek hayatboyu kemer sıkarız. Hükümet enflasyona ve TLnin değerine el atsın bir zahmet.

Cherryciğim zaten yetmeyeni alamıyor kimse o yüzden bütçesine göre giyinmek zorunda. Misal bir maaş zamanında bir kabana yetebiliyorsa paran kabanı alırsın diğer ay pantolonu diğer ay botu vs. Kimse kaliteli giyinme demiyor ki ayağını yorganına göre uzat diyor. Montun 1000tllik olanını değilde 750liralık olanını alırsın. İlla ki herşeyin bir alternatifi vardır. Ayrıca ekmek su değil yani. Yemesen içmesen olmaz ama yeni giymesen olur. Ha paran vardır hepsini alırsın 10.000 harcarsın fakat hem harcıyor hem dert yanıyor konu sahibi

Konu sahibinin maaşı çok değil. Ayrıca kimse kendisine bakmasın demedi ama her ay kozmetik ve kıyafet alışverişi yapıp sonra yetmiyor diye ağlamak komik. Kendine bakan bakmayı bilen insan zaten maymun iştahlı gibi her şeye sahip olmalıyım mantığı gütmeyip kaliteli bir ürün alıp uzun süre kullanır.
Maaşı en azından bir 5-6k bandında olsa o zaman ona göre bir iş çevresi olur daha lüks giyinir, daha da yüksek olsun istediğini alır savurur harcar (ki bana göre hala yanlış)
Ama 300 lira sigaraya veren insan ağlamasın bir zahmet. Yoksa herkes enflasyonun farkında.

Param var, aslında ekonomik olarak gayet iyi durumdayım ama şuraya bir konu bırakayım da görsünler en büyük dert böyle olur demişşştir birileri

Merhaba evet hayat şartları çok pahalılandi hersey el yakıyor maalesef
Eşinin maaşıyla kira faturalar ödensin
Sende maaşınla mutfak malzemeleri alıyorsundur diye düşünüyorum
Bunun için yapman gereken haftalık alışveriş listesi çıkartman ve alışverişe gittiğinde gereksiz hiç bisey alamiyorsun listeye uyuyorsun mutlaka
Tabiki gezmek tozmak hakkımız bende ipin ucunu fazla kaçırıyorum yeri geldiğinde ama bunu belirli günlere böl her zaman yemeği dışarıda yemeyebilirsin yada aparatif bisey yapabilirsiniz..
Birde ben en çok şunu yapmanı öneririm maaşını aldığın gibi ayda 50-100₺ kenara atıp (banka hesabında altın dolar vs olabilir, kumbarada olabilir) anca bu şekilde az bir şekilde birikim yapabilirsin emin ol ki ben bu şekilde bir miktar birikim yaptım
Birde kozmetik olayına bende bakiyorum ve hep almak hep tüketmek istiyordum baktım ki hep aynı şeylerde bir çok kez almışım yada begenmemisim en iyisi az ve öz olmalı mümkün mertebe kozmetik ürünlerinde bitmeden yenisini almayacağıma karar verdim bu çok iyi bir başlangıç oldu gereksiz harcamalar yapıyordum ve çok aşırı pahalı geliyordu

Aylık ortalama 4500 alıyorum, en fazla kıyafetime vs 500 ayırıyorum, ya kendinizden taviz vereceksiniz, ya birikim yapmayacaksınız, başka yolu yok gibi...

Ofiste biraz çalışın iş isteyin üstünüzden falan dolanmayın o online alışveriş sitelerinde

Bana da hersey çok pahalı geliyor. Yol param max. 300 TL çünkü merkezi yerde yasadığım için toplu taşıma kullanıyorum. Eşim de yürüyor. Arabayı sadece haftasonu kullanıyoruz. Ayrıca her ay kıyafet almayız. Her ay kozmetik de almam. Her ay kuaföre bile gitmem 3 ayda bir ancak. Bence gezmeyi tozmayı biraz azaltın zaten kış da geldi ev en güzeli

Herkes kadina yuklenmis de
2500 maasla bu kadin istese de luks yasayamaz zaten arkadaslar. Saka mi yapiyorsunuz,paralel evrende mi yasiyorsunuz allah askina cok guldurdunuz beni ya. Bu paralarla aile gecinmiyor,anca ölmemek icin direniyor,siz kadina diyorsunuz ki hava mi atiyorsun? Hava atsa 2500 lira maasim der mi 20 bin der

Bence her ay atıyorum bir çeyrek altın alip koyun ya da 300 tl banka hesabiniz varsa yatirın..çekmedikten sonra yavaş yavaş birikicek belki ilerde çocuğunuzun okuluna ihtiyaçlarına ev ve ya araba alicaksaniz ona yatirım..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…