Her şey daha da netleşti...

İyi de artık biz ne yapabiliriz ?
Haklı çıktıysan tamam yani yeter ama 454544 konu açıp anlatınca ne oluyor ?
Doğru haklı çıksam neye yarar evet artık burada yazmam da gerek yok siz ne yapabilir siniz ki.... Bazı insanlar dansöz gibi ben iyiyim ama ailem uzak olucak bak onlar karışmayacak falan duyda inanma.... Aile 2 kişilik miş de onların etkisi olmayacak mış da olmayacak niye sürekli burunlarını sokuyorlar... Neden olacak tabiki kendini beğenmiş Bencillik den can sıkıntılarından biz onların stres topuyuz ya bizi strese sokup psikaytr gönderene kadar uğraştılar zaten şimdi de bıraktılar çünkü amaçlarına ulaştılar... Artık onların işine yaramayız....

fc2c1fed79fa3cfd05075b5063e8ed71.webp

Bu arada gerçekten takıntılısınız. Maddi durumunuz da uygunsa yardım almaya çalışın.
Bu benim kuralım bazı insanları hayatımda görmek istemiyorum açık ve net tercih etmiyorum ve var bunda... Kendini beğenmiş ukala insanlarla hiç bir ortamı paylaşmak istemiyorum... Gayet açık ve net.... Bu benim takıntılı olduğumu değil kurallarım olduğunu gösterir...

Bu benim kuralım bazı insanları hayatımda görmek istemiyorum açık ve net tercih etmiyorum ve var bunda... Kendini beğenmiş ukala insanlarla hiç bir ortamı paylaşmak istemiyorum... Gayet açık ve net.... Bu benim takıntılı olduğumu değil kurallarım olduğunu gösterir...

Elbette hayatınızda görmek istediğiniz insanları kendiniz seçeceksiniz. Takıntılısınız dediğimde bahsettiğim şey bu değil. Siz tek bir şeye odaklamışsınız bütün düşüncelerinizi ve bütün hayatınızı. O konunun dışına çıkamıyorsunuz. O düşüncelerin dışına çıkıp ferahlayamıyorsunuz. Bunu kendiniz yapamıyorsanız yardım almanız lazım.

Aynı konu içerikli sürekli konu açmak, sorulan sorulara cevap verdikten sonra hikayeye yine devam etmek takıntılı olmak degil de nedir ?

Elbette hayatınızda görmek istediğiniz insanları kendiniz seçeceksiniz. Takıntılısınız dediğimde bahsettiğim şey bu değil. Siz tek bir şeye odaklamışsınız bütün düşüncelerinizi ve bütün hayatınızı. O konunun dışına çıkamıyorsunuz. O düşüncelerin dışına çıkıp ferahlayamıyorsunuz. Bunu kendiniz yapamıyorsanız yardım almanız lazım.
Evet bu konuda haklı olabilirsin bu konu dışına çıkamamak konusunda haklısınız evet bu konuda yardım alabilirim...

E gorusmeyin o zaman

Ben gerçekler konusunda haklı çıktım. Herkesin manüpülasyonunu çözdüm... Bu saaten sonra kimsenin ağlamaları laf sokmalarını yemiyorum. Biz kendimi beğenmiş şımarık bencil biri insanız demiyorlar da sen alıngansın.... Alongansam herkese olmam lazım niye sadece siz düşünsünler bakalım.... Hiç bir kilif hiç bir manüpülasyonunu bana asla sökmez...
Yoo kendi annenize, gelininize de alingansiniz

İyi de ben kendimi beğenmiş ukala bir insan olsaydım zaten kaynanam gille bugün kanka bile olurduk. Eşim de nasıl olsa alışmış ailesinin saçmalıklarına ben de onlar gibi eşimi sürekli laf sokar durur o da umursamadı bende kayın ailemden memnun gül gibi geçinir giderdik yani ben kendimi beğenmiş ukala bencil olmadığım için suçlu mıyım yani farklı olduğum için pesss...

Bu arada gerçekten takıntılısınız. Maddi durumunuz da uygunsa yardım almaya çalışın.
Psikologa gidiyor, terapist demiş ki sen benden daha iyi bir terapist olursun, harika analizlerin var mesleği bırakıyorum gel otur demiş

İyi de ben kendimi beğenmiş ukala bir insan olsaydım zaten kaynanam gille bugün kanka bile olurduk. Eşim de nasıl olsa alışmış ailesinin saçmalıklarına ben de onlar gibi eşimi sürekli laf sokar durur o da umursamadı bende kayın ailemden memnun gül gibi geçinir giderdik yani ben kendimi beğenmiş ukala bencil olmadığım için suçlu mıyım yani farklı olduğum için pesss...
Benim yazdığımla sizin yazdığınız arasındaki bağlantı nedir ? Ne gibi kendini beğenmiş, ukaliklari var peki somut olarak ne yaptılar size

Gelinimizden herkes rahatsız sadece ben değil ki annem sürekli sorun çıkmasın diye beni uyarıyor... Abimi uyarıyor dayımın gelinini bile ama kızım laf sokarsa falan fazla cevap verme şimdi bu bağırır sana laf söyler canını sıkar diye tabi ki memnun olmam.... O da farkında gelibimzide annemin bu huyunu farkında kaynanam nasıl olsa beni idare eder diyor o da şımarık davranıyor.... Özetle ben iki tafaından şımarık bencil hareketlerini çekmek zorunda değilim.....Paraya git gelini çek idare et. Buraya gel aman kayınpederim takıntılı kaynanam şımarık onların lafını çek.... Ben sürekli şımarık insan idare falan edemem çektim restimi herkese şimdi bizim gelin de mum gibi... El insanlarını gelinimiz de el eşimin ailesini de çekmek zorunda değilim....

Benim yazdığımla sizin yazdığınız arasındaki bağlantı nedir ? Ne gibi kendini beğenmiş, ukaliklari var peki somut olarak ne yaptılar size
Somut olarak kaynanam olacak kadın iş bulamıyorum diye laf soktu durdu ben zaten iş arıyordum. Kaç kere arıyorum dediğim halde hala laf sokması bitmedi. Bu bir diğer gelinlerine kıyaslama dediğim halde sürekli her konuda kıyaskadı...Neden özel hastaneye gidiyorsunuz siz tek maaşlısınız bile dendi... Ben kalkmışım yeni başka şehire gelmişim bir durun bir nefes alın ya bırakın kararlarımı ben vereyim... Sürekli para konusunda laf sokuldu...
Ben gittim konuştum mesafe koydum.
Her şeyden engelledim... Daha ne yapayım ben uzaklaşmak istedikçe hala yakın olmaya çalışıyorlar ya sizinle yakınlık olmaz neden zorluyorsunuz ki...
Herkes kendi hayatına baksa sorun olmazdı....
Bizim eksik yönümüze laf sokacağına kendi işine bak dedim kaç kere.... Amaçları laf sokmak değil şımaeıklıpından kendini beğenmişliğinden yapıyor başak bir şey değil.... Sen de alıngansın deyip manüpülasyonu yapamasın.... Benim eksik yönlerimin olması karşı tarafın kendini beğen miş ukala gelinleriyle rekabet halinde olması gerçeğini değiştirmiyor.

Sizi kırmak istemem ancak bence siz çözüm aramıyorsunuz .Bazı insanlar negatiflikten sorunlardan hoşlanır hayatlarında sürekli onları meşgul edecek gündemlerin olmasını ister. Bu kimi zaman eşlerinin onları ezdirmesidir, kimi zaman eş ailesinin saçma tavırlarıdır, kimi zaman memur olamamaktır, kimi zaman kpss'dir, kimi zaman annesinin ona iş yaptırmamasıdır. Bakın Siz sorunlarınıza çözüm bulmaktan ziyade sorunlarınızla yaşamayı seviyorsunuz, kafanızda büyütmeyi ,sonuç tam olarak sizin istediğiniz şekilde olmadığında olayı sakız yapıyorsunuz. Belki de kaostan besleniyor olabilir misiniz ?bazı şeyleri görmeniz ve kabullenmeniz hayatınızı kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum

Sizi kırmak istemem ancak bence siz çözüm aramıyorsunuz .Bazı insanlar negatiflikten sorunlardan hoşlanır hayatlarında sürekli onları meşgul edecek gündemlerin olmasını ister. Bu kimi zaman eşlerinin onları ezdirmesidir, kimi zaman eş ailesinin saçma tavırlarıdır, kimi zaman memur olamamaktır, kimi zaman kpss'dir, kimi zaman annesinin ona iş yaptırmamasıdır. Bakın Siz sorunlarınıza çözüm bulmaktan ziyade sorunlarınızla yaşamayı seviyorsunuz, kafanızda büyütmeyi ,sonuç tam olarak sizin istediğiniz şekilde olmadığında olayı sakız yapıyorsunuz. Belki de kaostan besleniyor olabilir misiniz ?bazı şeyleri görmeniz ve kabullenmeniz hayatınızı kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum
Tamam da hayatım kafamda bazı şeyleri büyütmüş olabilirim ama bu da bir günde olan bir şey değil yıllardır. Yılların birikimi yoksa ben evlendiğim de ilk 3 sene ne kadar rahat ve cool bir insandım. Ben bir şeyler yapmak istedikçe bunların görülmeyi sürekli temcir pilavı günü gün yüzüne çıkarmasalardı... Ben bekarken de okul vittiktikten sonra 3 sene kpss falan çalıştım o zaman işten dolayı ben annem babam beraber yaşarken işsiz olmam yüzüme çarpılıp durulmadı.....
Madem eşim E ben sana böyle yapmadım sen yapmasın ama ailen yapıyor söyle onlara fikrini diyorum tık yok sonra da söylüyor Eee konuyu uzatıyorlar da kabul etmiyorlar mış da kabul etmezler tabi adamlar burnu lkaf dağında senin fikrini saygı duyar mı... O onlar öyleyse madem fikrimiz saygı duyulmayacak o zaman karışmasın merak etmesin ne eşimin pasifliğine ne de ailesininburnu laf dağında olması beni zerre kadar ilgilendirmiyor ama bana sıkıntı çektirir bana yansıtırsa bu beni beni ilgilendirir işte burnu laf dağındaysa indiririm o burnu bir şekilde zorla saygı duymaz zorunda kalır....

Tamam da hayatım kafamda bazı şeyleri büyütmüş olabilirim ama bu da bir günde olan bir şey değil yıllardır. Yılların birikimi yoksa ben evlendiğim de ilk 3 sene ne kadar rahat ve cool bir insandım. Ben bir şeyler yapmak istedikçe bunların görülmeyi sürekli temcir pilavı günü gün yüzüne çıkarmasalardı... Ben bekarken de okul vittiktikten sonra 3 sene kpss falan çalıştım o zaman işten dolayı ben annem babam beraber yaşarken işsiz olmam yüzüme çarpılıp durulmadı.....
Madem eşim E ben sana böyle yapmadım sen yapmasın ama ailen yapıyor söyle onlara fikrini diyorum tık yok sonra da söylüyor Eee konuyu uzatıyorlar da kabul etmiyorlar mış da kabul etmezler tabi adamlar burnu lkaf dağında senin fikrini saygı duyar mı... O onlar öyleyse madem fikrimiz saygı duyulmayacak o zaman karışmasın merak etmesin ne eşimin pasifliğine ne de ailesininburnu laf dağında olması beni zerre kadar ilgilendirmiyor ama bana sıkıntı çektirir bana yansıtırsa bu beni beni ilgilendirir işte burnu laf dağındaysa indiririm o burnu bir şekilde zorla saygı duymaz zorunda kalır....
Söylediklerinde de haklılar ,özel hastaneye kaç kişi gidebiliyor, tek maaşla gitmeniz özel bir durum yoksa fazla . Kaç yaşınıza kadar kpssye hazırlanacaktiniz, puanlarınız ne kadar geldi merak ettim ?

Merhaba arkadaşlar eş ailesinden bahsetmiştim.... Bu zamana kadar onlar yüzünden eşimle aramız bozulmuştu.... Bugün yemeğe çağırdılar..... Kayınpederim işte bugün takıntılı olduğu için çevresindekileri üzdüğünü falan söyledi...
Kaynanam oldun abileri olsun hepsi de şımarıklıpından ve kendini beğenmişliklerinden bize sürekli ne laf sokmaları bitmişti... Ne de eleştirmeleri eşimin sessizliğini bilerek bana laf sokmaları bitti... En son 6 ay önce hepsiyle bir güzel kavga etmiştim... Şimdi süt dökmüş kedi gibiler.... Ne değişti haklı olmam neyi değiştirdi. Beni bu kadar sıkıntı çektirdikten sonra önüme kırmızı halıda serseler nafile....
Ben bir adam için kalktım sevdim beğendim diye başka bir şehire geldim. Ailesi bu da gelinir deyip zor zamanlarda eksik olduğum yerde bağrına basacağına tam tersi kendini beğenmişlikleri ukalalıklar sürekli durmadan laf sokmalar....
Ben bu kadar sıkıntıyı ailemi bırakıp bunun için mi geldim.... Eşim iyi olsa ne olacak onu takan bile yok... Kaç kere rahatsız olduğunu söyledi çocuk tınnn hiç bir değişiklik yok.... Siz siz olun benim yaşadığım hataya düşmeyin kim ne derse desin sadece kendinize inanın bazen insanlar sırf şımarıklıkyan laf sokup sizin eksiklerinizi vuruyor olabilir..... Siz güçlü olun kimse sizi yıkamasın bu hayatta...
Ama o kadar soğudum ki bu yüzden benim bir çocuğum bile olmadı...
Eşimle aramız şu anda iyi ama nafile kalbim o kadar kırıldı ki büyük hayal kırıklığı yaşadım....
Şu hayatta ne kadar yalnızmışım onu anladım ben haklıydım ama haklı olsam da yine suçlu ilan edildim.... Yıllar geçmiş banahak vermişler geçmiş olsun yaşayamadığım geçmişteki hayatın bedelini kim ödeyecek....
Çoğu aile hatasını bile farketmiyor telafi etmeye çalışmıyor eğer devam edecekseniz eşinizle ailesi de çok büyük hatası yoksa affedici olmanızı tavsiye ederim

Evlendiğim günden beri artık haklı çıktığımı resmen kanıtı huy falan değil.... Eşimin ailesinin durumu bize göre biraz daha iyi her şeyi şımarıklıktan bencillikten
Kendi beğenmişlikten para konfor şımartmış. Laf sokuldupunda cevabını yapıştırdığında bile suçlu karşındakini ilan ediyor.... Hem suçlu hem de Arsız....
Sonra ağlamalar falan bir şeyler ben hiç bir manipülasyonu yemiyorum... Eşim de gerçekten saf benim böyle ailem olacak burunlarından getiririm dünyayı ama yine de ayar çektim hepsine hiç de pişman değilim iyi ki çekmişim geç bile kalmışım eşimin pasifliğine bakmayıp baştan hepsinin ağzını sıçıp geçmeliydim...
Bazen bazı insanlara sınır falan çizmeyi direk sınırı aşın ağzına edip geçin hiç acımayın özellikle şımarık kendini beğenmiş se hiç zaman kaybetmeyin.... Benim tecrübesizliğime deng geldi....
Kimsenin şımarık bencil kendini beğenmiş tavrını kimse çekmek zorunda değil ne aile ne iş ne de başka bir ortamda haddini bilmeyene hizaya getirin.... Sonra mum gibi oluyorlar karşında....
Benim yorumumla bu cevap alakasız. Gerçi sen kendi yazdığını alıntılayıp cevaplayan birisisin

Gerçekten aklı başında 1 kişi yok mu size tedavi gördürecek takip edecek ya.
Acil tedavi görmelisiniz gitgide karanlık bir çukurda kayboluyorsunuz
Bu konuda da eşe kabak patlamış pasif diye.

Back
X