Her şey düzelmişken eşim boşanmak istiyor

neyapayimbilemedim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2025
32
33
3
31
Eşimle aramızda 10 yaş farkı var. 5 yıldır evliyiz ve çocuğumuz yok. Kendisiyle maddi - manevi zorda olduğu bir süreçte tanıştık ve evlendik. Bu 5 yılda aramızda çeşitli anlaşmazlıklar, kavgalar ve ayrılıklar yaşanmış olsa da doğrusu ile yanlışı ile hep yanında olmaya çalıştım. İlk zamanlar aşkından ölen adam, sonraları her şeyimi sorun etti, her şey kavga sebebi oldu. Neyi sorun ettiyse düzeltmeye çalıştım. Ben ise onun hiçbir şeyini doğru düzgün sorun etmedim. Gerek evlilik yükü gerekse de hayat yükü stresi ile evlilikten sonra 20 kilo aldım ama boyum var o nedenle aşırı kilolu durmuyordum. Kilolarım nedeniyle beni beğenmediğini söyledi ve 2 yıl boyunca beni kilolarımdan dolayı aşağıladı. O beğensin diye o kiloları da verdim. Geçen sene daha iyi bir iş imkanı olduğunu düşündüğü bir ülkeye taşınmaya karar verdi ve gitti, 1 sene içinde ben de yanına taşınacağım için işimden istifa ettim ve kariyerimi sonlandırdım. Bu süreçte hayatının dönüm noktası olan bir başka sorunu çözebilmesi için de canla başla yanında oldum ve sorunu çözüldü. Yani son 2-3 yıldır tam onun istediği gibi biri oldum, tüm sorunları çözdüm. Gerçekten de harikasın son 2 yıldır diyordu. Tam tüm sorunlar bitti birlikte mutlu olacağız derken beni artık bir kadın olarak arzulamadığını ve bu evliliği istemediğini, boşanmak istediğini söyledi. Ne yapacağımı bilmiyorum, çok mutsuzum. Tüm hayallerim ve emeklerim başıma yıkıldı.

O da haklı yaralarını sarmışsın onun istediği gibi biri olmuşsun.Boşanmasın da ne yapsın Allah bildiği gibi yapsın bu erkekleri

Kesinlikle haklısınız, diyecek hiçbir lafım yok ama burada yazdıklarımın haricinde kendimden o kadar verdim, o kadar emek gösterdim, o kadar çok psikolojik şiddete razı geldim ki çok ağır geliyor.

Eşiniz kaç yaşında? 1 yıldır ayrıysanız başka birini bulmuş olma ihtimali de var. Keşke daha gitmeniz belli değilken işinizi bırakmasaydınız.
42 yaşında. Gözlemlerime güvenirim, şu an yok ama flörtöz bir havası olduğunu farkettim geçenlerde dışarı çıktığımızda. Alelade bir kadın ya da garsonla benimle olduğundan daha çok gülerek şakalaştığını gördüğümde şok oldum. O zaman anladım konunun arzu ya da benim düzelmem olmadığını. Adam baya farklı birini arıyor artık.

Kendinizi adamın istediği kalıba sokarak devam edebileceğinizi düşünmüşsünüz ama elinizde patlamış.
İpini salın gitsin, sizi seven siz olduğunuz için sevsin. Zaten birinin kriterlerine uymaya çalıştığınız ilişkinin içinde ne sevgi ne vefa ne de saygı yoktur

Hiçbirşey düzelmemiş, siz çabalarken farketmemişssiniz sadece

Şuan ikinizde aynı şehirdemisiniz ? Gittiği yerde birini bulmuş olabilirmi?
Şu an bir süre için yanına geldim. Zaten buraya binbir hayalle, emekle geldim sırf birlikte mutlu olalım diye. Geldiğimde hiçbir şeyin benim umduğum gibi olmadığını gördüm ve o da sonunda istemediğini söyledi. Şu an birini yok ama olacak yeni bir adaya hayır demez her halinden anlıyorum.

andropoza girmiş bence. sakın kendinizde kusur aramayın. gayet gençsiniz daha iyilerini bulursunuz. sizi aşağılayan yaşlı başlı adamlarla olmayın. kendisi yaş farkının farkında olduğu için sizi değersiz hissettirip elinde tutmaya çalışmış

Ortak noktada buluşmak ayrı, birine uyumlanmak ayrı şeyler.
Siz ona kendinizi sevdirmek için kendiliğinizden/benliğinizden uzaklaşmışsınız.
O da elinde kaşeyle beklemiş, puanlamış.
Sizin onaylanma ihtiyacınız zaafa dönüşmüş.
O da bundan gönlünce istifade etmiş, sonra da albeninizi kaybetmişsiniz gözünde.
Çünkü son denklemde ilk aşık olduğu kadın gitmiş ortaya karışık bir şey çıkmış.
Karışıklığın sebebi ta kendisi olsa da, egosu devreye girmiş.
Çünkü insan egosu, zor zamanlarında kullandığı koltuk değneklerini iyi zamanında görmek istemez, ona kötü günlerini hatırlattığı için.
Kurtarıcı olayım diye kendinizden geçtiğiniz kim varsa sizden ilk vazgeçen o olacaktır, bunu hiç unutmayın.
Tekrar ediyorum “Çiğ insanlar geçmiş acizliklerini kendine hatırlatan birini etraflarında görmeye tahammül edemezler.”

Son düzenleme:
Kesinlikle haklısınız, diyecek hiçbir lafım yok ama burada yazdıklarımın haricinde kendimden o kadar verdim, o kadar emek gösterdim, o kadar çok psikolojik şiddete razı geldim ki çok ağır geliyor.
dünyanın sonu değil genceciksin, gitsin kendi pisliğinde boğulsun omurgasız herif, ikiletme bile direkt tamam ben de seni istemiyorum de boşan bundan, çooook daha iyilerine layık olduğuna eminim.

Sebep?

Sen niye bir adama adandın? Onun istediği ideal kadın olmak zorunda mıydın? Yer yüzünde kalan son erkek tanesi miydi? Kendin edip kendin bulmuşsun. Çok büyük hata. Akıllıca değil. Üzgünüm kendine saygın yokmuş.

yeminle okurken ben yoruldum siz nasıl yorulmadınız. anladığım kadarıyla çoluk çocukta yok kopar bağlantını bi 5 yılını daha heba etme. bu ne ya işin gücünde varmış gir tekrar başla işine. üzmek istemem ama adam arzuladığı başkasını bulmuş. iyiki kendime bağlarım hatası ile diye çocukta yapmamışsınız bu adamdan şimdi kopmak çok çok daha kolay olur. zaten de yurt dışındaymış gözden uzak gönülden uzak

Ben onun istediği şekle girdikçe özgüvenimi yerle bir ettiğini, özgüvenimi bitirip kendisine bağımlı hale geldikçe bana saygısının bittiğini anladım ama biraz geç anladım. Özgüvenime ve duruşuma aşık olan adam, beni getirdiği son halde beğenmemeye, her hareketimle ve bazen bilemediklerimle hatalarımla dalga geçip, beni cahil görüp, dışarıya daha bir ilgiyle bakmaya başladı.

Çocukluktan pek mutlu bir aileden gelmiyorum. Ben de kendi mutlu ailemi kuracağım dedim ve bunun için çabaladığımı zannederken kendimi bir adamın ayaklarının altında kaldırım taşına döndürmüşüm yeni anladım.

Zaten başkası olma ihtimali çok yüksek. Erkekler evdekini beğenmeyip ağız burun eğmeye başladığında beğendikleri başkası oluyor genelde.
Genç kadınsınız, yıkılacak bir şey yok. Çocuğunuzun olmaması büyük artı, boşanınca hiç evlenmemiş gibi olursunuz.
Sizi seven sayan, uğruna değişmeye çabalamayacağınız sağlıklı bir ilişkiniz olur merak etmeyin. Bu şekilde zaten ömür geçmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…