- Konu Sahibi neyapayimbilemedim
-
Kart-kimlik basıldı ama daha elinize mi geçmedi? Oturum vizesi dediğiniz vize değil süreli oturum demek ve başvurduğunuz gün esas alınır. Kart elinizde olsun olmasın farketmez. Öğrenirim yazdığınız için lisanı bilmediğinizi varsayıyorum. Elinizdeki evrakların geçerlilik şartlarını mutlaka online tercüme vs kullanıp okuyun.Bizim oturum vizemiz çıktı ama oturum kartı henüz çıkmadı. O nedenle şu an 6 ay sınırı sıkıntı olmuyor. Bilgilendirmeniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Daha kartiniz bile gelmemis dil bilmiyorsunuz sanirim. Esiniz boşasa direkt oturumunuz iptal olur dönersiniz geri.Bizim oturum vizemiz çıktı ama oturum kartı henüz çıkmadı. O nedenle şu an 6 ay sınırı sıkıntı olmuyor. Bilgilendirmeniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Valla çok haklısınız şimdi gerçekler yüzüme çarpıyor ama geç oldu. O zamanlar hiç kendimi aşağılatıyor gibi görmemiştim, ailem için emek veriyorum sanmıştım saf gibi ama şimdi uyandım artık.Siz neden bir insan için bu kadar kendinizi aşağılattınız ben oraya takıldım,üzgünüm sizle mutlu olmaya gönlü yokmuş.
Kesinlikle; alma verme dengesini mahvettim. Ki değişmezsem bir sonraki ilişkide de bunu yapacağım muhtemelen. O nedenle terapi desteği almaya başladım. Bundan sonra peşimden koşar belki koşmaz ama artık umrumda da değil sanırım. Bir kere tiksindim çünkü ondan da beni getirdiği halden de.aradaki alma verme dengesini bozmuşsunuz. Sürekli vermişsiniz yetmemiş olmayanı da vermişsiniz. Eee oda sizden isteyebileceği birşey kalmayınca fare gibi gemiyi terketmek istiyor.
Bu ilişki içün çabalamanızın bir anlamı yok. Hııııı tabiri caizse siz bu adama köpek çekmeyi başarırsanız ozaman kıymetiniz anlaşılır. Oda belkiii
Biz 2023ün sonunda çıkan yasa ile Almanya sürecini başlattık. Buraya bir iş bulup geldik ama o iş de devam etmedi ve eşim yeni iş arıyor. İş bulması için süre verdiler. Buradaki büro da iş bulana kadar oturum kartı değil süreli izin veriyor. Yeni iş bulduğunda, sözleşmeyi sunduğunda ve sözleşme onaylandığında oturum kartı çıkacak. Oturum kartı onaylanana kadar benim Türkiye’ye gidiş gelişlerimde sıkıntı olmadığını söyledi memur.Kart-kimlik basıldı ama daha elinize mi geçmedi? Oturum vizesi dediğiniz vize değil süreli oturum demek ve başvurduğunuz gün esas alınır. Kart elinizde olsun olmasın farketmez. Öğrenirim yazdığınız için lisanı bilmediğinizi varsayıyorum. Elinizdeki evrakların geçerlilik şartlarını mutlaka online tercüme vs kullanıp okuyun.
Ben nitelikli bir meslek sahibiyim o nedenle kolayca iş bulabilir ve burada İngilizce ile de çalışabilirim yani burada kalmam çok zor olmaz ama eşim de zaten kağıt üzerinde evli kalmayı kabul etti. Sorun çıkarmıyor o nedenle şu anlık sıkıntı olmaz. Ancak dediğiniz ihtimal her zaman var dünya hali tabi; o zaman Türkiye’de de dışarıda da kolaylıkla iş bulabilirim. Yedek planlarımı oluşturdum kafamda bu nedenle.Daha kartiniz bile gelmemis dil bilmiyorsunuz sanirim. Esiniz boşasa direkt oturumunuz iptal olur dönersiniz geri.
Esinizden bagimsiz oturuma basvurmak icin en az 3-5 sene orda esinizle birlikte yasamis olmaniz lazim. Ya da is veren size oturum saglamasi lazim o da her buldugunuz iş bunu yapmaz kolay kolay.
Hangi ulke tabi bilmiyorum gocmenlik yasalari da farkli olabilir ama benim bildigim boyle avrupa
Ben nitelikli bir meslek sahibiyim o nedenle kolayca iş bulabilir ve burada İngilizce ile de çalışabilirim yani burada kalmam çok zor olmaz ama eşim de zaten kağıt üzerinde evli kalmayı kabul etti. Sorun çıkarmıyor o nedenle şu anlık sıkıntı olmaz. Ancak dediğiniz ihtimal her zaman var dünya hali tabi; o zaman Türkiye’de de dışarıda da kolaylıkla iş bulabilirim. Yedek planlarımı oluşturdum kafamda bu nedenle.
bu kadar nitelikli bir insan neden kendini bu duruma düşürürBen nitelikli bir meslek sahibiyim o nedenle kolayca iş bulabilir ve burada İngilizce ile de çalışabilirim yani burada kalmam çok zor olmaz ama eşim de zaten kağıt üzerinde evli kalmayı kabul etti. Sorun çıkarmıyor o nedenle şu anlık sıkıntı olmaz. Ancak dediğiniz ihtimal her zaman var dünya hali tabi; o zaman Türkiye’de de dışarıda da kolaylıkla iş bulabilirim. Yedek planlarımı oluşturdum kafamda bu nedenle.
bu kadar nitelikli bir insan neden kendini bu duruma düşürür
Kesinlikle; alma verme dengesini mahvettim. Ki değişmezsem bir sonraki ilişkide de bunu yapacağım muhtemelen. O nedenle terapi desteği almaya başladım. Bundan sonra peşimden koşar belki koşmaz ama artık umrumda da değil sanırım. Bir kere tiksindim çünkü ondan da beni getirdiği halden de.
Ama sizin oturumunuz garanti değil ki? O süre gelip iş bulamazsa direk geri gönderirler. Almanya'da sadece İngilizceyle iş zor bulursunuz. Evet mühendislik, akademik meslekler vs İngilizce şart ama öncelik Almanca bilene verilir. Avusturya, İsviçre, Tirol, Danimarkanın güneyi, Çekya Polonya sınırında Almanca konuşan nüfus var. Buradan başvuranları alırlar önce. Almanca bilmeden okulda İngilizce öğretmenlik bile yapamazsınız. Eskiden yok denecek kadar azdı ama artık iş başvurularında EU vatandaşı veya kalıcı oturumu olanlar kabul edilecektir yazıyor. Vasıfsız iş bulmak kolay ama onu da niye yapasınız, donanımlı eğitimli birisiniz.Ben nitelikli bir meslek sahibiyim o nedenle kolayca iş bulabilir ve burada İngilizce ile de çalışabilirim yani burada kalmam çok zor olmaz ama eşim de zaten kağıt üzerinde evli kalmayı kabul etti. Sorun çıkarmıyor o nedenle şu anlık sıkıntı olmaz. Ancak dediğiniz ihtimal her zaman var dünya hali tabi; o zaman Türkiye’de de dışarıda da kolaylıkla iş bulabilirim. Yedek planlarımı oluşturdum kafamda bu nedenle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?