- 9 Eylül 2022
- 225
- 544
- 33
- 49
- Konu Sahibi neyapayimbilemedim
-
Biz kadınlar beden böyleyiz yaSebep?
Sen niye bir adama adandın? Onun istediği ideal kadın olmak zorunda mıydın? Yer yüzünde kalan son erkek tanesi miydi? Kendin edip kendin bulmuşsun. Çok büyük hata. Akıllıca değil. Üzgünüm kendine saygın yokmuş.
Dik dur. Dik olmasan da rol yap. Dimdikmiş gibi dur. Ona yalvarma. Ok tmm kib by, de ve yoluna bak.Çocukluktan pek mutlu bir aileden gelmiyorum. Ben de kendi mutlu ailemi kuracağım dedim ve bunun için çabaladığımı zannederken kendimi bir adamın ayaklarının altında kaldırım taşına döndürmüşüm yeni anladım.
Kesinlikle böyle oldu. Hayatımın ve gençliğimin en güzel senelerini tam olarak böyle heba ettim. Bugün aşırı seven kadınlar isimli bir kitap okudum. Tam olarak bu şekilde davranan kadınları anlatıyordu, kendimi gördüm. Senelerimi nasıl boşu boşuna harcadığımı anladım ama çok geç anladım. Kendimi tükettikten sonra anladım.Ortak noktada buluşmak ayrı, birine uyumlanmak ayrı şeyler.
Siz ona kendinizi sevdirmek için kendiliğinizden/benliğinizden uzaklaşmışsınız.
O da elinde kaşeyle beklemiş, puanlamış.
Sizin onaylanma ihtiyacınız zaafa dönüşmüş.
O da bundan gönlünce istifade etmiş, sonra da albeninizi kaybetmişsiniz gözünde.
Çünkü son denklemde ilk aşık olduğu kadın gitmiş ortaya karışık bir şey çıkmış.
Karışıklığın sebebi ta kendisi olsa da, egosu devreye girmiş.
Çünkü insan egosu, zor zamanlarında kullandığı koltuk değneklerini iyi zamanında görmek istemez, ona kötü günlerini hatırlattığı için.
Kurtarıcı olayım diye kendinizden geçtiğiniz kim varsa sizden ilk vazgeçen o olacaktır, bunu hiç unutmayın.
Tekrar ediyorum “Çiğ insanlar geçmiş acizliklerini kendine hatırlatan birini etraflarında görmeye tahammül edemezler.”
Neden?Yani son 2-3 yıldır tam onun istediği gibi biri oldum, tüm sorunları çözdüm.
Uzun vadeli bir proje idi, kararı bu seneden vermem gerekiyordu. Bir de dil öğrenir buradaki düzeni kapatır giderim diye düşünüyordum.Bu kadar emek vermeseydiniz keşke. Siz onu hayatınızın merkezi yapınca o sizi sadece bir uydusu olarak görmüş. İşten ayrılmanızı hiç anlayamadım. Birlikte gitmiş olsanız hiç sorun yok ama 1 sene sonra gidecekseniz 1 sene sonra ayrılırdınız. Neyse yaşınız genç, bundan ders çıkarıp hayatınıza bakarsınız. Bundan sonra hayatınızın merkezinde sadece siz olun, eş sevgili için asla değmez.
Benim istediğim biri olmayı geçtim, ortalama makul bir insan bile olmadı. Ben sevgililik, düğün, evlilik bu süreçlerde hiç beklentili olmadım. Birçok şeyi de kendim hallettim ama buna karlı hep daha kötülenen, beğenilmeyen oldum. Şöyle söyleyeyim senelerdir doğru düzgün bir işi yoktu. İlk senelerinde makul bir gerekçesi vardı ama sonra o da yoktu, hayallerinin peşinden gitmek için çalışmadı. Bunu bile yüzüne vurmadım, sorun etmedim.Neden?
Siz onun her şeyinden memnun muydunuz? O sizin için neler yaptı? Rahatsız olduğunuz herhangi bir şeyi düzeltmek için çaba gösterdi mi mesela?
Siz ona yaranmak için benliğinizden vazgeçmişsiniz, kendinizi geri plana atmışsınız, enerjinizi negatif yönde değiştirmişsiniz. Bu süreç, beyefendinin gözüne girmek (!) ile değil de sizi cepte görmesi, saygısını kaybetmesi ve nankörlüğü ile sonuçlanmış.
Sakın ha sakın yalvarmayın, her şey daha berbat hâle gelir yalnızca.
Geç kalmadın merak etme herşey yoluna girecektirKesinlikle böyle oldu. Hayatımın ve gençliğimin en güzel senelerini tam olarak böyle heba ettim. Bugün aşırı seven kadınlar isimli bir kitap okudum. Tam olarak bu şekilde davranan kadınları anlatıyordu, kendimi gördüm. Senelerimi nasıl boşu boşuna harcadığımı anladım ama çok geç anladım. Kendimi tükettikten sonra anladım.
maalesef sizin anlayamadıgınız sey şu. konu sahibi mutsuz bir aileden geldiğini ve kurtulus olarak evliligi sectigini yazmış. muhtemelen çocukluğunda da hep şartlı sevilmiş ve belki de hep birileriyle kıyaslanmış. kendimden de biliyorum, ben de böyle bir ortamda büyüdüm. biz bu sebepten kendimizi hep sevdirmeye ve begendirmeye calısarak, tartısmalardan kacınmaya calısarak büyüdük. cunku bizi kim neden sevsin ki? biri seviyorsa ya da öyle görünüyorsa da ona şükretmeli gözüyle baktık.o kim ki sen kendinden bu kadar taviz veriyorsun? beni begenmedigini soyleyen adama tekmeyi ben basarim ondan hamle beklemem. kendinize hic sayginiz yok iyi ki adam sizi bosuyor yoksa siz kendinize has 1 gram ozelliginiz, kisiliginiz kalmayana dek adama yaranmaya calismaya devam ederdiniz
Şu an yaz tatili için eşimin yanına gelmiştim, yurt dışındayım ama çalışmıyorum burada. Ancak mesleğimi burada da icra edebilirim o nedenle ondan bağımsız olarak buraya taşınma, ayaklarımın üstünde durma fikri geliyor aklıma.Yurtdışında mısınız şu anda? Çalışıyor musunuz?
Ben çok teşekkür ederim desteğiniz ve anlayışınız için. Tam olarak böyle benim durumum. Çok karışık ve mutsuz ailevi ilişkilerimiz var. Ben bu hayatta sevgiyi hep vererek elde ettim. O nedenle sosyal ilişkilerimde de böyleyim. Karşıdakine her şeyi verirken, insanların benim için bir şey yapmasına layık değilmişim gibi görüyordum. Bunun için uzun zamandır terapi de alıyorum. Bunun normal veya iyi olmadığının farkındayım ve mücadele ediyorum. Şimdi ise kendi değerimin yeni yeni farkına varıyorum ve boşanmayı düşündüğümden çok daha kolay kabullendim.maalesef sizin anlayamadıgınız sey şu. konu sahibi mutsuz bir aileden geldiğini ve kurtulus olarak evliligi sectigini yazmış. muhtemelen çocukluğunda da hep şartlı sevilmiş ve belki de hep birileriyle kıyaslanmış. kendimden de biliyorum, ben de böyle bir ortamda büyüdüm. biz bu sebepten kendimizi hep sevdirmeye ve begendirmeye calısarak, tartısmalardan kacınmaya calısarak büyüdük. cunku bizi kim neden sevsin ki? biri seviyorsa ya da öyle görünüyorsa da ona şükretmeli gözüyle baktık.
konu sahibinin artık kendi degerini anladıgını umuyorum, hicbir sey icin de gec degil ortada coluk yok cocuk yok. yaşı da genç. tekrar mutlu olur umarım. boşanmayı kabul etmek en mantıklı şey gibi görünüyor
Kesinlikle böyle oldu. Hayatımın ve gençliğimin en güzel senelerini tam olarak böyle heba ettim. Bugün aşırı seven kadınlar isimli bir kitap okudum. Tam olarak bu şekilde davranan kadınları anlatıyordu, kendimi gördüm. Senelerimi nasıl boşu boşuna harcadığımı anladım ama çok geç anladım. Kendimi tükettikten sonra anladım.
İşte buŞu an yaz tatili için eşimin yanına gelmiştim, yurt dışındayım ama çalışmıyorum burada. Ancak mesleğimi burada da icra edebilirim o nedenle ondan bağımsız olarak buraya taşınma, ayaklarımın üstünde durma fikri geliyor aklıma.
Kendine saygı duymayan kişiye kimse saygı duymaz. Bu yaşadıklarınız kulağınıza küpe olsun. Hayatınızın merkezine yalnızca kendinizi koyun.Eşimle aramızda 10 yaş farkı var. 5 yıldır evliyiz ve çocuğumuz yok. Kendisiyle maddi - manevi zorda olduğu bir süreçte tanıştık ve evlendik. Bu 5 yılda aramızda çeşitli anlaşmazlıklar, kavgalar ve ayrılıklar yaşanmış olsa da doğrusu ile yanlışı ile hep yanında olmaya çalıştım. İlk zamanlar aşkından ölen adam, sonraları her şeyimi sorun etti, her şey kavga sebebi oldu. Neyi sorun ettiyse düzeltmeye çalıştım. Ben ise onun hiçbir şeyini doğru düzgün sorun etmedim. Gerek evlilik yükü gerekse de hayat yükü stresi ile evlilikten sonra 20 kilo aldım ama boyum var o nedenle aşırı kilolu durmuyordum. Kilolarım nedeniyle beni beğenmediğini söyledi ve 2 yıl boyunca beni kilolarımdan dolayı aşağıladı. O beğensin diye o kiloları da verdim. Geçen sene daha iyi bir iş imkanı olduğunu düşündüğü bir ülkeye taşınmaya karar verdi ve gitti, 1 sene içinde ben de yanına taşınacağım için işimden istifa ettim ve kariyerimi sonlandırdım. Bu süreçte hayatının dönüm noktası olan bir başka sorunu çözebilmesi için de canla başla yanında oldum ve sorunu çözüldü. Yani son 2-3 yıldır tam onun istediği gibi biri oldum, tüm sorunları çözdüm. Gerçekten de harikasın son 2 yıldır diyordu. Tam tüm sorunlar bitti birlikte mutlu olacağız derken beni artık bir kadın olarak arzulamadığını ve bu evliliği istemediğini, boşanmak istediğini söyledi. Ne yapacağımı bilmiyorum, çok mutsuzum. Tüm hayallerim ve emeklerim başıma yıkıldı.
Seni kullanmış. Allah yardımcın olsun.Eşimle aramızda 10 yaş farkı var. 5 yıldır evliyiz ve çocuğumuz yok. Kendisiyle maddi - manevi zorda olduğu bir süreçte tanıştık ve evlendik. Bu 5 yılda aramızda çeşitli anlaşmazlıklar, kavgalar ve ayrılıklar yaşanmış olsa da doğrusu ile yanlışı ile hep yanında olmaya çalıştım. İlk zamanlar aşkından ölen adam, sonraları her şeyimi sorun etti, her şey kavga sebebi oldu. Neyi sorun ettiyse düzeltmeye çalıştım. Ben ise onun hiçbir şeyini doğru düzgün sorun etmedim. Gerek evlilik yükü gerekse de hayat yükü stresi ile evlilikten sonra 20 kilo aldım ama boyum var o nedenle aşırı kilolu durmuyordum. Kilolarım nedeniyle beni beğenmediğini söyledi ve 2 yıl boyunca beni kilolarımdan dolayı aşağıladı. O beğensin diye o kiloları da verdim. Geçen sene daha iyi bir iş imkanı olduğunu düşündüğü bir ülkeye taşınmaya karar verdi ve gitti, 1 sene içinde ben de yanına taşınacağım için işimden istifa ettim ve kariyerimi sonlandırdım. Bu süreçte hayatının dönüm noktası olan bir başka sorunu çözebilmesi için de canla başla yanında oldum ve sorunu çözüldü. Yani son 2-3 yıldır tam onun istediği gibi biri oldum, tüm sorunları çözdüm. Gerçekten de harikasın son 2 yıldır diyordu. Tam tüm sorunlar bitti birlikte mutlu olacağız derken beni artık bir kadın olarak arzulamadığını ve bu evliliği istemediğini, boşanmak istediğini söyledi. Ne yapacağımı bilmiyorum, çok mutsuzum. Tüm hayallerim ve emeklerim başıma yıkıldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?