Her şey için geç kaldığım sürekli yüzüme vuruluyor 😢

Yahu daha 31 yaşındasın, görende 50 yaşında evlenmedin kurudun kaldın sanacak, normal evlenme yaşı artık zaten 30 lu yaşlar, e ne olmuş arkadaşların erkenden evlendiyse sende onlardan erken meslek sahibi oldun ona bakarsan?

Allah herkese başka başka şeyleri başka başka zamanlarda nasip etmiştir.

Hiç mi çevrende akranın yok? Çok mu bakımsız bişiysin ?
Hayır. Gören 20li yaşlarda 3 4 yıllık öğretmen sanıyor. Benden büyük olup bekar olan var ama nasip olmamış onlara da

Çocuğum olsun isterdim
E hala olabilir. ailenizin gereksiz ısrarı ve geçmiş ilişkiniz sizde umutsuzluk yaratmış.

Sosyalleşip kendinize odaklandığınızda enerjiniz değişecek ve içinize sinen insanlarla karşılaşacaksınız, bu hep böyledir :)

Merhaba aradaslar. Öyle kötüyüm ki bugün. Öyle bunaldım ki..Ben 31 yaşındayım. Öğretmenim 9. Seneme girdim mesleğimde.
Ailemden ayrı yaşıyorum ama aynı ildeyiz. Arada gidip geliyorum. Köyde yaşıyor benim ailem. Genelde haftasonu ailemin yanına geliyorum. Zaten genel anlamda kendimi yanlız hissediyorum.Çevremdeki herkes evli. Çoluk çocuk sahibiler. Ben çocukluktan bu yana hep çocuk sahibi olmak istedim. Hayatımda biri vardı 8 yılımı verdim iyi ki onunla olmadı ama o var diye de çevremden gelen teklifleri reddettim. En son o gitti evlendi.
Bugün de arkadaşlarım köye geldiler buraları gezdirecektim. Ben çay demlerken babam arkadaşlara kızıma birini bulun evlendirin dedi. Sonra da eskiden babalar kızlarına birini söyleyince evlendirirdi. Yeni zamanda 100 kişiyi söyledik evlenmedi dedi.
Bu konuda ne kadar yaralı olduğumu bilmiyor. Gün boyu sürekli aklımda dolandı durdu. Zaten artık evlenmem, sevmem, sevilmem sanıyordum. Babamın bu şekilde konuşması da beni iyice bunalıma sürükledi. Her iki arkadaşım da evli çocukları var. Ben kendimi başarısız kıymetsiz hissediyorum. Keşke deyip duruyorum hep 😢
Daha 31 yaşindasiniz yeni evlilik yasınız gelmis zaten dramaya gerek yok. Nasip bu işler çikar karsinıza biri

Merhaba aradaslar. Öyle kötüyüm ki bugün. Öyle bunaldım ki..Ben 31 yaşındayım. Öğretmenim 9. Seneme girdim mesleğimde.
Ailemden ayrı yaşıyorum ama aynı ildeyiz. Arada gidip geliyorum. Köyde yaşıyor benim ailem. Genelde haftasonu ailemin yanına geliyorum. Zaten genel anlamda kendimi yanlız hissediyorum.Çevremdeki herkes evli. Çoluk çocuk sahibiler. Ben çocukluktan bu yana hep çocuk sahibi olmak istedim. Hayatımda biri vardı 8 yılımı verdim iyi ki onunla olmadı ama o var diye de çevremden gelen teklifleri reddettim. En son o gitti evlendi.
Bugün de arkadaşlarım köye geldiler buraları gezdirecektim. Ben çay demlerken babam arkadaşlara kızıma birini bulun evlendirin dedi. Sonra da eskiden babalar kızlarına birini söyleyince evlendirirdi. Yeni zamanda 100 kişiyi söyledik evlenmedi dedi.
Bu konuda ne kadar yaralı olduğumu bilmiyor. Gün boyu sürekli aklımda dolandı durdu. Zaten artık evlenmem, sevmem, sevilmem sanıyordum. Babamın bu şekilde konuşması da beni iyice bunalıma sürükledi. Her iki arkadaşım da evli çocukları var. Ben kendimi başarısız kıymetsiz hissediyorum. Keşke deyip duruyorum hep 😢
Başta okurken kızdım ailene ama şöyle düşün, bu konuda ne kadar yaralı olduğumu bilmiyor demişsin ya, belki de tahmin ediyor hissediyorlar kendilerince, baban -bize göre kaba saba, usulsüzce de olsa- bu işi çözmeye çalışmış bizim bulduklarımızı istemedi belki arkadaşları daha uygun birini bulur diye düşünmüş.

Benim annem de çok kötü üsluplu, ama o aşağılamak için yapıyor beni her yönden eleştirip aşağılıyor ben de aşağılamaya çalıştığı şeylerimi beğendiğimi söylüyorum pişkinliğe vuruyorum, uyuz olsun şişsin banane hep ben mi üzüleceğim

Sizde acele etmiyor musunuz 25 yaşında biri olarak? :) Gezin tozun, eğlenin akışa bırakın olması gereken olur 25 yaş bu acele için nedir ya :KK70:
Hiç olmayınca aşk yaşamayınca tüm çevrende evlenince böyle yalnız kalıp ömür boyu böyle mi olacak korkusu oluşuyor çok özeniyorum ilişkisi olanlara sevilmek istiyorum 🥹

Ben de sizin gibiyim. Yaşım 30. Çevremdekiler evlendi çoluğu çocuğu oldu. Artık özeniyorum. Evliler çok mu mutlu tabii ki hayır. Ama insan bir yol arkadaşı istiyor. anne olmak istiyor. Çalıştığım firmada bir sevgili çift var. Bu gün birbirlerine olan davranışlarını görüp özendim açıkçası.Bir yaşlı annem babam var başka da kimsem yok.

Ben de sizin gibiyim. Yaşım 30. Çevremdekiler evlendi çoluğu çocuğu oldu. Artık özeniyorum. Evliler çok mu mutlu tabii ki hayır. Ama insan bir yol arkadaşı istiyor. anne olmak istiyor. Çalıştığım firmada bir sevgili çift var. Bu gün birbirlerine olan davranışlarını görüp özendim açıkçası.Bir yaşlı annem babam var başka da kimsem yok.
Bende mutlu çiftleri gördükçe gözlerim doluyor hiç mi sevilmeyecem

🥲 ben de öyle

Yani diyorsun hayatımın geri kalanında mutlu olmam bir erkek kişisinin eşi olmama bağlı? Ben öyle anladım? Okuduğun okullar başarıların bir eğitimci olman seni ne birey ne mutlu yapıyor? Böyle konulara yorum yazarken hep belirtiyorum ben hayatımı karartmak üzereyken bu foruma konu açtım ve beni leş gibi bir evlilik yapmaktan belkide burdan aldığım güç kurtardı. 37 yaşındayım hostesim dünyayı gezdim evim hayat standartlarım oh la la la herkes böyle mutlu olsa.. Bosver kocayı nasip işi onlar ama o maaşı bi ez dünyayı gez bacım

Herkesin bir zamanı var inanın. Kimi 50 yaşında iş sahibi olur 100 yaşına kadar yaşar kimi 20 yaşında iş sahibi olur 2 sene daha yaşar. Kimi 20 yaşında evlenir ömür boyu mutlu olur, kimi 30 yaşında evlenir aldatılır kimi 50de evlenir yine ömür boyu mutlu olur. Geç kalmak diye bir olay yok, zamanımızı yaşıyoruz ve zamanımızın herkesle ilgili olması gerekçesi de yok. Olay bu, akıştayız
Rahatlayın

34 yasında bosanmıs bi kadın olarak bildiriyorum cocugumda yok.. baskalarından bu babanız bile olsa cok etkileniyorsnz.. evli cocuklu herkes mutlu değil tıpkı bekar ve cocuksuzlarn mutsz olmadıgı gbi.. siz aslnda hayattaki en önemli seylerden birini basarıp kendi ayaklarınızın üzerinde durmussunuz.. ama actgnz konuları her okudugumda çok şaşırıyorum.. şu an kalıcı bi işim olsa derdim olmazdı gbi geliyo😅 anne olmak okdr kolay bseyde değil bikaç saat arkadas bebesi sevmeye benzemiyo fazla romantkleştirmeyin kafanızda evliliği bebek büyütmeyi.
İnşallah dgru insan ckar karsınıza ve sizde anne olursunuz ama bunu sürekli bi eksiklikmiş gbi yazıyosunuz.. bu basarı değil basarısızlıkta değil kafanızda konumlandırdıgnz yer cok dgru değil en son terapi aln demiştik naptınız?

Bir eğitimcinin bu şekilde düşünmesi çok ilginç.

Elbette yalnız olmak istemiyorsunuz anlıyorum da kendini kıymetsiz hissetmek nedir?
Sadece birkaç okulda öğretmenlik yaptım. Gözlemim şu ki evlenmem lazım psikolojisi öğretmenlikte çok yaygın. Okula yeni atanan öğretmenlere alıcı gözüyle bakmalar, öğrencilerin bile öğretmenleri birbirine yakıştırmaları... Çok değişik bir kafaya bürünüyor orada insanlar. O yüzden konu sahibini anlayabiliyorum. Tayin istemeli konu sahibi ya da atanan yeni koca, pardon hoca adaylarını beklemeli :KK8:

Ah Öğretmenim evlilik güzel bişey ama aslında pekte gerekli elzem bişey değil, bunu evlendikten sonra anladım, eşim iyi bir insan sıkıntım yok fakat insan kendiyle mutlu değilse ne evlilik ne de başka bişey tatmin etmiyor, bence bir kadının mesleği varsa evlilik için asla üzülmemeli hayatını hergün daha güzel yaşamalı, evlilik yıpratıcı bişey, rahat olun bırakın vakti gelince iyi biri karşınıza çıksın bir arayışa girmeyin, spontane gelişmeyen ilişkiler sorunlu oluyor zaten , şuan gezip tozup eğlenmeye bakın derim 😊

Yahu daha 31 yaşındasın, görende 50 yaşında evlenmedin kurudun kaldın sanacak, normal evlenme yaşı artık zaten 30 lu yaşlar, e ne olmuş arkadaşların erkenden evlendiyse sende onlardan erken meslek sahibi oldun ona bakarsan?

Allah herkese başka başka şeyleri başka başka zamanlarda nasip etmiştir.

Hiç mi çevrende akranın yok? Çok mu bakımsız bişiysin ?
O nasıl bir soru yahu ?? Çok mu bakımsız bir şeysin ne demek ?? Kadının kadına yaptığı su zorbaliğa bakın. Kız zaten üzülmüş buraya yazmış bu nasıl bi cümle ?? Sen evli misin ?? Çok bakımlısın demekki

Back
X