Her şey oğlumun sen fasülyesin der gibi. Gitsem de yatağıma yatsın diye bekler gibi.

Hayir pislik icin ozur dilemeliydiniz. Onun sizden tiksinmesi gerekirken siz ondan tiksinmissiniz ya bence esas komik olan bu :KK66: bir carsaf nasil birkac hafta degistirilmez aklim almadi.

Yalniz darkcim o kadar titiz kadın milletin yatağında yatmaz zaten 😄

Bence nevresim değişimi kimi için haftalık, kimi için aylık yapılabilen bir iştir. Hastalık vs olur ayı bulur yani çok garip değil.

Tiksinen insan uzak dursun, sürünmesin bile. Yatak üzerine oturulmaz bile normalde. Hatta baskasinin yatak odasına girilmez. Içine girip uyumuş.

Ben çok katı kurallı biri değilimdir yine de bu kadarı
Normal değil kesinlikle. Ama ben özverili bir anne olduğu için hoşgörülebilir dedim.

Bu arada annem bende kaldığında eşim gece çalışacak eve gelmeyecekse, özlediğim ve yatağın daha rahat olduğunu düşündüğüm için annemi yatağıma davet ederim birlikte laflayarak uyuyalım diye. Istemem olmaz der durur. Ikna etmek için gözü önünde nevresim değiştiririm bak için rahat olsun derim. Öyle çeneme dayanamayıp he dediği olmuştur. Ben davet ettiğim halde durum bu..
Habersiz, nevresim bile değiştirmeden gelin evde yokken kullanmak gerçekten hoş değil.

Benim kayinvalidrm de benim kıyafetlerimi hurmalarımı giyer ama söyler. Kızım hırkanı giydim genişlettim helal et diye. Ben de önemli değil derim. Haberiniz olsa sorun olmaz aslinda.
Belki yatak geniş çocuklar yanımda olsun diye yapmıştır.ama söylese iste sorun olmaz belki

Ben de rahatsız olurum. Yatak kutsallığı vs değil. Benim çarşafımda ve yastığımda başkasının uyuması hijyenik gelmiyor.

Kalp kırmadan şöyle diyebilirsiniz kayınvalideye: anne giysiye ihtiyacın olursa eşiminkiler şurda onlardan dilediğini alabilirsin diyebilirsin veya uzanmak istersen küçük odada koltuğa yastık kılıfı ve çarşaf koydum diyebilirsin

Bu devirde cocuk güvenilecek kimse bulamazken sen bulmuşsun ne güzel kardeşim.ben olsaydim yeter ki cocuklarim huzurlu olsun yeter ki bakan kişide rahat etsin diye yatagimida verirdim en özel kiyafetimide hepsi yerine gelir ama cocuguna zarar gelse yerine gelmez ve işe gittiğin için vicdan azapları çekersin bırak ne yaparsa yapsın senin çocuklarında büyüyecek ona muhtaç kalmayacaksın yanı hep böyle gitmeyecek.takma kafana bakıcı bulurum cocuk baktırırım rahat ederim zannetme kimse evin içindeki aile akraba kimi olamaz ne ederse etsin cocuklarin güvende ya yetmez mi?evine gelince çocuklarını teslim al yoluna devam et.keske benim de bakanım olsaydi da gelip yatağımda yataydi yerlerde yatmaya razıydım

Pislik derken??
Sizin nevresiminiz birkaç haftada pislik oluyorsa bilemem!
Ben de bir - iki haftada bir değiştirmeye çalışırım herzaman. Ama değiştiremedimse dünyanın sonu değildir, zaten yatacak olan ben olduğum ben olduğum için, elim değince değiştiririm.

Ben sizi eski konulardan hatırlıyorum. Genel olarak burda kime sarsam diye takılan aylak birisiniz. Sizinle muhatap olmayacağım. Siz kendi kendinize yazıp kendinizi rezil edin.
Ahahah cok hossunuz;) niye kiziyorsunuz ki? Nevresim dedigimiz sey omurluk serilmiyor ki yataga,bir haftada degistirilebilecek bir sey. Birkqc haftada o nevresim sizinle butunlesir,hic mi dus almiyorsunuz ben ona sasirdim,insan kendini her gun yikarken nevresimini neden birkac hafta kirli birakir ki. Kendim cok temiz bir insan degilimdir ama yataga girince temiz koksun isterim. O yataga benden baska biri girdiginde igrensin istemem sahsen. Ben kvnizin yerinde olsam ogluma kizarim oglum sen ne bicim insansin o yatagin hali neydi,neden degistirmedin cok mu zordu diye kizarim.

Kazağı giyse ne olacak?alıp evine götürmedi ya.çok abartmışsınız.yatak işide bence hoş değil ama belki çocuklar çok ısrar etmiştir.sürekli olan birşey değilse takmazdım.çarşafları değiştir olsun bitsin.insanları eve çocuk baktırmak için çağırıyorsanız biraz daha rahat olmakta fayda var.eve yaşlı bir akrabam gelirse hep kendi yatağımı veriyorum rahat etsinler diye.gidince çarsafları değiştiriyorum oldu bitti.

Yalniz darkcim o kadar titiz kadın milletin yatağında yatmaz zaten 😄

Bence nevresim değişimi kimi için haftalık, kimi için aylık yapılabilen bir iştir. Hastalık vs olur ayı bulur yani çok garip değil.

Tiksinen insan uzak dursun, sürünmesin bile. Yatak üzerine oturulmaz bile normalde. Hatta baskasinin yatak odasına girilmez. Içine girip uyumuş.

Ben çok katı kurallı biri değilimdir yine de bu kadarı
Normal değil kesinlikle. Ama ben özverili bir anne olduğu için hoşgörülebilir dedim.
Nomucugum o nevresim les olur birkac haftada. Rengi degisir ya. İnsan kendini yikiyor da nevresimi neden haftalarca degistirmez ne mantikla diye dusundum ben acikcasi. Kokar o yatak kokar ;) konu bir yandan komik geldi bana bir yandan da kendi oglumu dusundum,oyle bir yatakta yattigini gorsem kizarim,nicin degistirmiyorsun evladim,esine yardim etsene,bir nevresim degistirmek kac dakika yapiversene derim mutlaka.

kadin kesinlikle cocuklar beraber yaticaz dedi diye girmis yatmistir. Kendi oglumdan biliyorum bazen ille yapisiyor sizin yatakta sizinle yaticam ben diye. Anneme de musallat oluyor ayni sekilde ;)

kadın zaten şehirdışına çıkacakmış ertelemiş olabilir. Kv yatar belki temiz çarşaf sereyim diyecek hali yok 😂 @Samsonn sizi yanlışlıkla alıntılamışım
Yok konu sahibinin olagan rutiniymis. Ben aadece sasirdim ve şok oldum ondan soyledim. İnsan yatiyor o yatakta,birkac haftada les gibi ter kokar. Kendimiz her gun yikanirken nevresimi yikamamak uc nokta geldi bana. Aman yaa isterse damda yatsinlar beni ne ilgilendirir ;)

Başlık acayip manidar olmuş. Çok içerlemişsiniz ama gerek yok boşverin. Eşimin annesinin eltime yaptıklarını anlatsam ağzınız açık kalır.

Ne güzel sizin yokluğunuzda evinizin düzenini devam ettiriyor, çocuklarınızı ‘ele’ değil babaannelerine bırakıyorsunuz ve onu ‘çağırıyoruz, rica ediyoruz olarak’ değil ‘getirdik’ olarak nitelendiriyorsunuz tıpkı oyuncak bir nesne gibi.:)
Çocuklarınız babaanneyle birlikte yatmak istemiş olabilir yatağınızı bunun için kullanmış olabilir. Eşinizin kıyafetini giymek anlıkta aklına gelmemiş olabilir.

her türlü şeyi düşünmek varken her şey oğlumun sen fasulyesin diye düşünmek şükürsüzlük bana göre.
bu kadar şükürsüzseniz bakıcıyla anlaşın, yatak odanızı kilitleyin. Seyahatli bir işte çalışırken kayınvalidenize güvenerek doğurmadınız sonuçta.

Yok konu sahibinin olagan rutiniymis. Ben aadece sasirdim ve şok oldum ondan soyledim. İnsan yatiyor o yatakta,birkac haftada les gibi ter kokar. Kendimiz her gun yikanirken nevresimi yikamamak uc nokta geldi bana. Aman yaa isterse damda yatsinlar beni ne ilgilendirir :KK66:
Konu bu değil yalnız isterse senelik değiştirir, hiçbirimizi ilgilendirmez

Konu bu değil yalnız isterse senelik değiştirir, hiçbirimizi ilgilendirmez
Konuda canim o kisma yorum yapmak istedi benim ;) izninizle yani. Siz baska kismi elestirebilirsiniz en dogal hakkiniz.
ha ille konunun kendisine yorum yapilacaksa da onu da yapmistim. Kvye cocuk baktirip da bahane bulacagimiza baktirmayalim. Misal ben baktirmiyorum. Okula gonderiyorum. Aksamlari da ben yoksam babasi bakiyor. Hem milletten is iste hem de bahane bulmak bana yanlis geliyor. Kimse istemez gelip de gelin evinde hizmetcilik yapip uzerine de elestirilmeyi. Oturur evinde ayagini uzatir keyfine bakar.

Çocuklara baktirirken hiç benim özelim demek yok ama kazaginizi giydiginde vay bana saygı duymuyor, vay özelimi ihlal ediyor :işsiz:

Kadın açıklamış işte kıyafetlerini yıkayınca giymiş sizinkini, n'olacak giysin. Yatağınıza yatmış ta napmis, iki çocuğunuzla yatmış kadın. Oda gece uyanirlarsa anında müdahale etmek için yada iki torunla birlikte yatmak istemiş muhtemelen en büyük yatakta sizinki.

Yani kendinize sorun arıyorsunuz. Bu anlattıklarınizda hiç bir şey yok. Zaten sorun olacak başka bir şey olsaydı kesin yazardiniz.

Bazen açıyorum kayınvalidelere, hepsi melek değil elbette ama böyle iyi olanlar da gelinler tarafından sevilmiyor hatta saygı duyulmuyor.

Konu sahibi siz kayınvalide gormemissiniz, anladığım kadarıyla başka bir şey yok aranızda, öpün başınıza koyun kadını. Oda mecbur değil gelip çocuklarınıza bakmaya

Herkes aynı nevresimle mi yatıyor?
Yorganımı kaldırmış girmiş yatmış kendi yatağı gibi.
Küçük bebek olur uyuyana kadar yanına kıvrılırsın, sonra yatağına gidersin. Ama öyle değil, girmiş uyumuş.

Pisti de valla. Birkaç haftadır değiştirmeye elim değmemişti.
neyse değiştirmeniz için fırsat olmuş işte :) bence şükretmelisiniz çocuklarınızı bırakabileceğiniz güvenli bir el var diye, şeytanın bu vesveselerine fırsat verip nankör konumuna düşmeyin. dünya malı bir kazak bir nevresim, çok da kafaya takılıp beni fasulyeden sayıyor boyutuna getirilecek bir durum değil.

Bunlar hiç kafaya takılacak meseleler değil. Zaten genel olarak yemek yaparken bile size danışıyormuş.

Herkes yatağa ya da kıyafete aynı şiddette önem vermeyebiliyor. Sizin için yatmasi problemdir ama belki o yanlış bir sey yaptiginin bile farkında degildir. Kıyafet meselesi de oyle, illa kötü niyet aramaya gerek yok ki. Sizi kendisine sandiginizdan daha fazla yakın hissediyordur belki. O yuzden danismamistir. Yaptigi dogru demiyorum ama kadın gelip sizin cocugunuza ozenle bakiyorsa bir kac kucuk mesele onemsenmez. Daha ileri gider, baska seyler yaparsa o zaman dusunursunuz, bence.

Ne olursa olsun kv oğlunun ve gelininin yattigi yatakta yatamaz tek kv icin degil kendi annelerimiz bile.Sanki bakılan çocuklar oğlundan değil.Konu yine çarpıtılmış konusahi beb sizi hakli buldum.Yatak odanizi kilitlemekle başlayin işe

Şu yatak odası yatağının dokunulmazlığı nedir Allah aşkına ya biri emzirmeye girse sorun olur kv girse sorun olur ya yatak geniş sonuçta sizde yoksunuz hani yokluğunuzu hissetmesinler diye kv almış çocukları yatmış onlarla genişçe ne güzel nerede yatacaktı çocuklarla öyle rahat? değiştirirsiniz nevresimleri olur biter

Ayrıca kıyafette ne var tutup iç çamaşırınızı giymedi ya kendi anneniz baksaydı ve sizin kazağınızı giymiş olsaydı sorun eder miydiniz? etmezdiniz bence yani çok abartı. Kazağa birşey olmamış etmemiş. Bu kadar takılacaksanız kv çağırmayın yatıya iyilik ediyor yaranamıyor anneciğniz gelsin kalsın bir zahmet teşekkür etmiyorsunuz da. Yüzüne söyleseniz eşiniz tarafından sorun olacağını kv nin bir daha gelmeyeceğini biliyorsunuz da ondan susmuşsunuz

Şahsi eşyaların izin alınarak kullanılması nezaket gereğidir.

Ayrıca her iki durumda da mecburiyet ve aciliyet vardı diyelim. Size hiç değilse sonrasında bilgi vermeliydi. O sizin yatağınızda yatmaktan rahatsız olmuyor da, bakalım siz de olmuyor musunuz, çarşafı değiştireceksiniz belki. Kazağınızı en azından kirli sepetine koyabilirdi, anlardınız böylece. Anlamadığınıza göre katlayıp yerine koymuş anlaşılan.

Karşılıklı saygı önemli.

Yalnız şunu da ekleyeyim, ben davranışlarından bu kadar rahatsız olsam, çocuklar için de başka çözüm arardım.

Back
X