her şeye heveslenen isteyen kardeşim? bana biraz fikir verir misiniz. bi abla olarak ne yapmam gerek

önemsenmekmi istiyor diyecegim danone yemesiyle bagdastiramiyorum bu durumu
bende bazen annem abim bana birseyler alinca mutlu olurum agzimla isterim ama kasaya gelince degil tabi

Bu nesil genelde böyle galiba ya benim de kardeşim var 20 yaşında ama maddi kısım aynı anlattığınız gibi. Bi de danone yedirmeyin ya çocuklara kendi çaldığınız yoğurda meyve rendeleyin çok zor değil. Çok sağlıksız

-Benim kardeşim olacak zibidi de 14 yıllık yaşamında sadece 1 gün bakkala gidip ekmek almıştır. (Annemin zoruyla) Gidip ekmek alır mısın dedim üşeniyorum dedi. Ne zaman üşenmezsin o zaman al dedim hiçbir zaman dedi.

- Gezmeye gider kardeşim eve gelirken bana bakkaldan marketten şunu alır mısın diyemezsin almaz. Babam da onu savunur aldırtmaz. Premses ya.

-Kardeşim bana bugünr kadar 1 kere abla dememiştir. Ki ben tek olacaktim. Başka cocuk istemiyorlardı ben istedim diye kardesimi yaptilar. (Çok pismanim keske olmasaymiş)

-Bir de bakışlarıyla konuşmalarıyla beni assagilar. Onunla sohbet etmek isterim sanki vaktini aliyormusum gibi cevap verir davranir. -okulda ne yedin bugün? -yemek.

-Babamlar buna tablet aldi kullanmama izin vermez bir kere kullanayim dedim kiyameti kopardi elimden cekiştirdi tableti sifre koyarim diye tehdit etti. Sonra bir gün bi baktım çıplak ayağiýla tabletin ekranina basıyor.

-Ayı gibi olduğu için benden 10 yaş küçuk olmasına rağmen aynı ayakkabıları giyebiliyoruz ancak bana ayakkabılarını giymeye hıçbir zaman izin vermedi bir kere vanslarını giyeyim dedim kıyameti kopardı. (tabiki izin isteyerek.) Sonra ertesi gün kardeşimin whatsapp profil resmine baktım değiştirmiş starbucksta resim cekmiş ayağında benim airmaxlarım ama benden izin bile alamadı. :)

Annem de böyle. Kardeşimle ben evden gidince sürekli odamı karıştırıyorlar odamın anahtarı da yok. Yeni ev terliği aldım ben yokken ayağına giyip denemiş annem agzından kaçirdı misafirin yanında madem bu kadar denemek istiyorsun neden ben evden gidince?

Bluzumu kaybederim aylarca ararım ya kardesimin ya annemin dolabından çikar.

Normalde makyaj yapmam aylar once cok sevdigim bir dudak kalemimi sureyim dedim baktım yok yine ben saf pesini biraktim. Aylar sonra delirdim gittim annemin odasina karistirmaya basladim ve 2 dk. Da buldum kalemimi. Sordum neden bu burda diye. " ne biliyim işte gelmiş kızım" dedi. Uçarak mı geldi senin odana a.q. Kendi kafalarına göre odamdan neyi istiyolarsa sahipleniyor özellikle annem.

Kardeşimin mezuniyeti vardi ayakkabı bakiyorlardi kardeşime. Kendi mezuniyetimde giydigim ayakkabilar akillarina geldi nerde diye sordular odamda veririm giyer dedim (ki o zaman mezuniyetie belki 1 ay vardi). Ben bunu dedim ya ertesi gün dısarı ciktim ve YİNE ODAM KARIŞTIRILMIŞ. Yatagımın arkasında tutuyordum ayakkabılarımı ulaşmasi zor yatağı çekmek lazım. Karıştirmişlar oraları giymişler ayakkabıyı (ayakkabi kutusundaydı) kapaginı da yarım açik birakmişlar. Sordum niye aldiniz ayakkabiyı daha cok erken. Annemin cevap : "kızım işte hazır dursun"

Yıldım valla daha çok ornek var daha. Odamın kapısının anahtarı da yok belki bilerek atmişlardır kilidi rahat rahat karistirabilmek icin. Ayıp

Digerlerinde haklisiniz ama yiyecek muhabbeti yapmaniz cok cirkin. Abur cuburlari kardesinin de cani cekebilir, kiziniza alirken ona da alsaniz batmazsiniz diye dusunuyorum. Izin isteyebilirdi yemek icin diyeceksiniz ama yabanci degilsiniz. Ablasi olarak boyle dusundugunuzu bilmiyordur bile belki.

asla sorun edecek biri değilim tabi ki ona daha çok aldım dani no sadece bir örnekti. neden tepkili düşünüyorsunuz. dha bugün ptt den para yollamasını istedim eşimden. kardeşime verebilmek için. bilmediğiniz şeyleri yargılamayın lütfen..

Basbaya sorun ediyorsunuz işte. Konuşun kalbini kırmadan, içinizde bayağı bir büyütmüşsünüz
tabi ki sorun edebilirim. çünkü dizden yardım istedim bu konuda yardımcı olun diye. ne yaşadım kiminle yaşadım sadece ven biliyorum öyle değil mi sorun etmişim ki buraya konu açmışım. gerçekten kardeşim kendince çok bencil izin istemeyen evde mutfak bulaşık dan gitse bile elini asla sürmeyen daha bunun gibi coooookkk ornek var. çalışıyor şuan is yeri yemek veriyir. ama ven evdeyim diye orda yemiyor bana parayla alsana diyor

evet kendi evimde kendim yapıyorum tabi ki. ama markete giderken kızımın canı çok çekmiş istedi bende kırmak istemedim kızımı

Surada bir elestiri alinca bilmiyorsunuz ben onu yaptim bunu, yaptim. Nebileyim ben senin para alisverisini? Ne yaziyorsan ona gore yorum yapicam tabi. Daninonun 4 tanesini yedi diye basbaya ornek vermissiniz. Takmasaniz belirtme geregi duymazsiniz. Bu da hoş degil.

Karsesiniz calismiyorsa annesinden babasindan geciniyordur. Aileniz kiza aylık veya haftalık ihtiyaçlarını karşılamak için bir bütçe vermiyorsa o da almak istediklerini, ihtiyaçlarını bu karşılamaya çalışıyor olabilir. Cebinde parası var mı?

..

elbette var. çalışıyor sonuçta huy edilmiş sanırım

Odanıza kilit taktırın. Asma kilitler oluyor onlardan yaptırabilirsiniz baya bir kımıl sürüsü gibi davranıyormuş kardeşin annen. Ya da bi siinir krizi geçireceksiniz o deli onun bişeyine dokunursak başımıza bela olur dedirtecekseniz başka yol yok gibi.

mrymfyza sizin de yapacağınız mağazada kasaya getirdi mi hayır alamam benim bütcem buna yetmez sorumluluklarım var demek olacak. Sürekli kırılır incinir diyerek davranırsanız yanlış davranışını pekiştirmiş olursunuz. Ama danone örneğinizde haksız gördüm kızınız küçük kardeşiniz büyük canı istemiştir ben yemekten kısmam onlar küçük şeyler zaten bi de tatlandırıcı vs olunca yedirdikçe yediriyor. O örneğinizi ben hoş karşılamadım.

O yaşlar tehlikeli. Yok dersen çocuğa inadına daha çok bağlanır. Karışma zamanla soğur. Ayrıca artık alamam de bazı şeyleri. Ben çocuğumun yemeğine saldıranı affetmem mesela

O yaşlar tehlikeli. Yok dersen çocuğa inadına daha çok bağlanır. Karışma zamanla soğur. Ayrıca artık alamam de bazı şeyleri. Ben çocuğumun yemeğine saldıranı affetmem mesela
evet danino ornek verdim bazı arkadaşlar yanlış anladı beni. ben yenmesine asla birşey deniyorum. kardeşim sonuçta tabi ki yesin. ama böyle insanın görünün içine baka baka sanki ohhh olsun yiiyorum dercesine yapması hoşuma gitmiyor

Danino ornegine sinirlenmis bazi arkadaslar ama bence kizin arsızlığını tarif edebilmek icin cok yerinde bir ornek.
Ortada kucuk cocuga alinmis bir sey varsa yenilmez, yenilirse de bir tane yenir iki tane yenir tadina bakilip birakilir. Normal insanlar boyle yapar.
Kardeşiniz aşırı derecede bencil ve arsiz maalesef. Bunun uyarmaktan, alamam, param yok demekten baska caresi de yok.
Bence anneniz gec kalmis bu durumda, her cocuk boyle seyler yapar azıtmadan uyarmaniz lazimdi.

Git o gözlüğü aldığın yere koy diyesim geldi :) çok yüz bulmuş bence biraz duraklatmak lazım

Kardeşin 18 den daha çocuksu geldi bana,
Kırma ama olgunlaşması için yol göster.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…