Her şeyi unutuyorum.

Bunların hepsi var. Okurken aa aa aaaa diye diye okudum bu soruları ve açıklamanızı merakla bekledim. Peki psikiyatra ne şikayetle gittiniz ilk sadece sinirlilik mi yoksa bu bütün her şeyi eklediniz mi?

Ya aslında benim oğlumda da hiperaktivite ve dikkat eksikliği var . Onun doktoru bana bir kitap önermişti oğlumu daha iyi anlayabilmem için. Daha sonrasında birkaç kitap da ben aldım okudum. Okuduğumda şüphelenmiştim kendimden ama sonuçta teşhisi doktor koyar. Hiperaktivite ve dikkat eksikliği esasında çocuklarda görülen bir hastalık şimdi düşünüyorum da çocukken de çok gözlerim dalardı mesela kaç kere annem göz doktoruna götürmüştü beni su sebepten. Demek ki çocukluktan beridir vardı bende ve fark edememiştik. Genelde çocukların akademik başarısında düşüş oluyor dehbden dolayı o şekilde doktora gidip sonrasında teşhis alıyorlar ama benim derslerim de iyiydi. Bir de bilmiyorum siz kaç yaşındasınız ama bizim zamanımızda dehb bu kadar yaygın değildi yada bilinmiyordu...

İşte çok yoğun bir döneme girmiştim ve bu ev hayatıma da yansıyordu. Stresli bir dönemden geçiyordum. Herşey üst üste gelir gibi oldu iş yoğunluğu da artınca dengem bozuldu açıkcası. Normalde de ani parlayan bir insandım her zaman. Ama benim babam da öyledir mesela. Ani parlar sonrasında çabuk yatışırım. Ama bu iş meselelerinden dolayı hani sanki adet dönemimizde herşeye sinirli oluruz ya öyle oldum. Artık Kendi kendimden rahatsız olmaya başlamıştım. Ayrıca sabırsızlığım da arttı iyice tahammülsüz olmaya ve sabrım tükenmeye başlayınca da iyice sinirli olmaya başladım. Kısır döngü gibiydi ama artık kendimi böyle hissetmek istemiyordum. Ben o yüzden gittim. Ama bu acelecilik bir yere koşarak gitme olaylarını filan hep normal sanıyordum. Doktora bunlardandır bahsetmedim. Gerekli görmediğim için. Forumda yazılarımdan da belli olur hep uzun uzun yazarım. Çok konuşurum her zaman. 7 aylıkken konuşmayı öğrenmişim küçüklüğümden beri çok konuşurum konuşurken konuları dağıtırım karşımdaki sıkılmasın diye hızlı hızlı konuşurum. Doktora da derdimi anlatırken süre kısıtlı da olduğu için (devlet hastanesine gidiyorum bu arada - doktorumdan çok memnunum) ilk gittiğimde herşeyi anlatayım diye hem çok konuştum hem hızlı hızlı anlattım sanırım :)) önceden gittiğim bir doktor değildi ilk kez tanıdık birbirimizi. Doktorun ilk sözü siz hep böyle çok konuşur musunuz oldu :D daha sonra bana bazı sorular sordu , ailemle ilgili çocuklarımla ilgili sorular sordu. Hiperaktivite ve dikkat eksikliğim olduğunu söyledi. Daha sonra oğlum için okuduğum kitaplar gelmişti aklıma şüphelenmekte haklıymışım. Önce hiperaktivite için ilaca başladım. 1 ay sonra doktoruma gittim doz yükseltti. 1 ay sonra yine gittim ve başka bir ilaca geçtim. Daha sonra gittiğimde yine doz yükseltti. Şu an dikkat eksikliği için olan ilacı da ekledi. İlaçların çok şükür herhangi bir yan etkisi olmadı. İşle ilgili durumlar da düzeldi hem de eskisi gibi sinirlenmiyorum artık hem ilaçlar sebebi ile hem de sanırım iş durumlarından da kaynaklanıyor. Bu arada ben açıköğretimde okuyorum 4. Sınıftayım şu an. Ders çalışmayı çok istediğim halde ne zaman derse otursam odaklanma sorunu yaşıyordum gözlerim ağırlaşıyor kapanıyor gibi oluyordu. Sınavda sağ ve solda sorular oluyor sağdakileri yapıp soldakileri es geçiyordum 🙄 hep sürekli kontrol etmem gerekiyordu. İnşallah bunlar düzelir. Ben çok atak bir insandım ama artık o kadar şaşkınlık yapıyorum ki bunlar bana hiç yakışmıyor açıkcası .

Ya aslında benim oğlumda da hiperaktivite ve dikkat eksikliği var . Onun doktoru bana bir kitap önermişti oğlumu daha iyi anlayabilmem için. Daha sonrasında birkaç kitap da ben aldım okudum. Okuduğumda şüphelenmiştim kendimden ama sonuçta teşhisi doktor koyar. Hiperaktivite ve dikkat eksikliği esasında çocuklarda görülen bir hastalık şimdi düşünüyorum da çocukken de çok gözlerim dalardı mesela kaç kere annem göz doktoruna götürmüştü beni su sebepten. Demek ki çocukluktan beridir vardı bende ve fark edememiştik. Genelde çocukların akademik başarısında düşüş oluyor dehbden dolayı o şekilde doktora gidip sonrasında teşhis alıyorlar ama benim derslerim de iyiydi. Bir de bilmiyorum siz kaç yaşındasınız ama bizim zamanımızda dehb bu kadar yaygın değildi yada bilinmiyordu...

İşte çok yoğun bir döneme girmiştim ve bu ev hayatıma da yansıyordu. Stresli bir dönemden geçiyordum. Herşey üst üste gelir gibi oldu iş yoğunluğu da artınca dengem bozuldu açıkcası. Normalde de ani parlayan bir insandım her zaman. Ama benim babam da öyledir mesela. Ani parlar sonrasında çabuk yatışırım. Ama bu iş meselelerinden dolayı hani sanki adet dönemimizde herşeye sinirli oluruz ya öyle oldum. Artık Kendi kendimden rahatsız olmaya başlamıştım. Ayrıca sabırsızlığım da arttı iyice tahammülsüz olmaya ve sabrım tükenmeye başlayınca da iyice sinirli olmaya başladım. Kısır döngü gibiydi ama artık kendimi böyle hissetmek istemiyordum. Ben o yüzden gittim. Ama bu acelecilik bir yere koşarak gitme olaylarını filan hep normal sanıyordum. Doktora bunlardandır bahsetmedim. Gerekli görmediğim için. Forumda yazılarımdan da belli olur hep uzun uzun yazarım. Çok konuşurum her zaman. 7 aylıkken konuşmayı öğrenmişim küçüklüğümden beri çok konuşurum konuşurken konuları dağıtırım karşımdaki sıkılmasın diye hızlı hızlı konuşurum. Doktora da derdimi anlatırken süre kısıtlı da olduğu için (devlet hastanesine gidiyorum bu arada - doktorumdan çok memnunum) ilk gittiğimde herşeyi anlatayım diye hem çok konuştum hem hızlı hızlı anlattım sanırım :)) önceden gittiğim bir doktor değildi ilk kez tanıdık birbirimizi. Doktorun ilk sözü siz hep böyle çok konuşur musunuz oldu :KK70: daha sonra bana bazı sorular sordu , ailemle ilgili çocuklarımla ilgili sorular sordu. Hiperaktivite ve dikkat eksikliğim olduğunu söyledi. Daha sonra oğlum için okuduğum kitaplar gelmişti aklıma şüphelenmekte haklıymışım. Önce hiperaktivite için ilaca başladım. 1 ay sonra doktoruma gittim doz yükseltti. 1 ay sonra yine gittim ve başka bir ilaca geçtim. Daha sonra gittiğimde yine doz yükseltti. Şu an dikkat eksikliği için olan ilacı da ekledi. İlaçların çok şükür herhangi bir yan etkisi olmadı. İşle ilgili durumlar da düzeldi hem de eskisi gibi sinirlenmiyorum artık hem ilaçlar sebebi ile hem de sanırım iş durumlarından da kaynaklanıyor. Bu arada ben açıköğretimde okuyorum 4. Sınıftayım şu an. Ders çalışmayı çok istediğim halde ne zaman derse otursam odaklanma sorunu yaşıyordum gözlerim ağırlaşıyor kapanıyor gibi oluyordu. Sınavda sağ ve solda sorular oluyor sağdakileri yapıp soldakileri es geçiyordum 🙄 hep sürekli kontrol etmem gerekiyordu. İnşallah bunlar düzelir. Ben çok atak bir insandım ama artık o kadar şaşkınlık yapıyorum ki bunlar bana hiç yakışmıyor açıkcası .
uzun yazmanız güzel olmuş teşekkür ederim. Ben konuşmayı severim ortam bulduğumda baya da konuşurum hatta en son bu konuya nerden gelmiştik olur cümlem :bicak: Yazarken aynısını yapamıyorum sıkılıyorum çünkü :D
Doğrusu çok enerjik hareketli biri değilim. Aksine yatmayı uyuması severim. Ama beklemeyi bekletmeyi sevmem. Bir buluşmaya gideceksem koştur koştur giderim. İş yerime gelirken merdivenleri uçarak çıkarım manasızca :D Erken gidene ödül falan mı var? :sus: Sinirli biriyim manasız şeylere birden kızarım hemen geçer hatta aman ne saçma şeye kızdım şimdi derim. Çocukluğumda çok hareketliydim ama yaramaz değildim. Öğrenciliğim ortalama geçti öğretmenler hep "aslında çok başarılı olabilir ama kendini vermiyor" derdi. 30 yaşındayım bu arada :) Meslek hayatımda da başarılıyım ama öyle sivrilen hırslı bir yapım yok. Gel gelelim dikkatsizlikten çok hata yapıyorum. İşim hesaplama üzerine olduğu için 3-4 kez kontrol ediyorum ve hata çok çıkıyor. Elimde değil mesela 3 iş varsa aynı anda yapmaya çalışıyorum. Sıraya koyup süreye yayarak yapamıyorum bir an önce bitmeli benim için. Az önce yazdıklarınızla ilgili eşimle konuştum git sen de görün belki iyi gelir dedi haftaya gitmeyi düşünüyorum. Çok teşekkür ederim tekrardan vakit ayırıp yazdığınız için:KK200:

Sadece unutkanlık mı var? Mesela sıra beklemekte zorluk Yaşar mısınız? Hep aceleci mi davranırsınız? Her tarafa koşturarak gider misiniz? Bir işi yarım bırakıp ötekine başlayıp daha sonra Başka bir işe başlayıp hiçbirini tamamlayamaz mısınız? Ani sinirlenmeleriniz olur mu? Çok ve hızlı şekilde konuşur musunuz? Aklınıza geleni pat diye söyler misiniz?

Bende de vardı aynı sorunlar . Hem çocuklarım olduğu için hem de iş hayatında olduğum için hep koşturmacadan kaynaklandığını düşünürdüm. Ama bir zaman sonra işim stresli bir hal aldı ve ben resmen sinir küpüne dönmüştüm. Biraz rahatlamalıyım dedim ilaca da razıydım sorunumun sadece ani sinirlenmek olduğunu düşünmüştüm. Psikiyatriste gittim bazı şeylerden şüphelendi ve Sorular sordu. 32 yaşındayım 3 çocuk annesiyim hiperaktivite ve dikkat eksikliği tedavisi görüyorum şu an :)) sizin de yukarıdaki sorulara cevabınız çoğunluk olarak evetse , psikiyatrist yardımı alın gerçekten çok iyi geliyor. Ben tedavimin 5. Ayındayım dikkat eksikliği ilacına yeni başladım. İlaç 4 saat etki ediyormuş etkisi varken sanki sağlam bir uyku çekmişim de kendime gelmişim gibi hissediyorum. Şimdilik sadece sabahları alıyorum 1 hafta sonra sabah akşam alacağım , odaklanmaya çok yardımcı oluyor. Yani belki de yapınız böyledir bilemiyorum ama insanın canına yettiği yerde de yardım almak şart diye düşünüyorum. Özellikle birşey almak için markete giderim o şeyi almadan market alışverişimi bitiririm. Arabayı park ettiğim yeti bulamam 15 dk araba nerde diye gezer dolanırım. Mutfağa giderim dolabı açarım ne alacaktım ben burdan diye düşünürüm. Cüzdanımı anahtarımı unuturum. Anlattığım şeyleri unuturum tekrardan anlatırım. Randevuları unutur kaçırırım . Hep bir yerlere koşturmaya çalışırım. Tempom zaten yoğun ama beynim kaldırmıyor gerçekten bu kadar ağır tempoyu. Bende b12 eksikliği de var gastritim olduğu için ilaç da kullanıyorum. Ama sadece b12 eksikliği bu kadar unutkanlık yada dikkat dağınıklığı yapmıyor.
bende bu durumdayım kendimi bildim bileli ve psikoloğum aynı teşhisi banada koydu ama ben ilaç kullanmıyorum
iş yerinde bir sürü şeyi unutuyorum mesela yazmış olduğum bir yazıyı hatırlamıyorum daha bir sürü şey ben yeni yeni çözümü ajanda taşımakta buldum iş yerinde bir ajandam var her gün ne yaptım hangi işleri bitirdim hangileri kaldı yazıyorum ve şimdilik çok şükür çok iyi gidiyor çantamda da taşımaya karar verdim aklıma bir şey gelirse yazayım ya da unutabileceğim bir şey olursa önceden yazıp hatırlayayım diye :kahve:

bende bu durumdayım kendimi bildim bileli ve psikoloğum aynı teşhisi banada koydu ama ben ilaç kullanmıyorum
iş yerinde bir sürü şeyi unutuyorum mesela yazmış olduğum bir yazıyı hatırlamıyorum daha bir sürü şey ben yeni yeni çözümü ajanda taşımakta buldum iş yerinde bir ajandam var her gün ne yaptım hangi işleri bitirdim hangileri kaldı yazıyorum ve şimdilik çok şükür çok iyi gidiyor çantamda da taşımaya karar verdim aklıma bir şey gelirse yazayım ya da unutabileceğim bir şey olursa önceden yazıp hatırlayayım diye :kahve:
güzel çözüm ama bana göre değil pek. Kalıcı değilim sürekli araziye çıkıyorum sürekli yanımda taşıyamam bir de ona yazmayı da unuturum ben :D

güzel çözüm ama bana göre değil pek. Kalıcı değilim sürekli araziye çıkıyorum sürekli yanımda taşıyamam bir de ona yazmayı da unuturum ben :KK70:
tabiki ilk etapta kolay değil bende dedim yapamam yazmayı unuturum boşuna uğraşmayayım diye ama çevremdekiler bir dene dedi ve en son büyük cezalı bir işi yapmayı unuttuğumda dedim zor da olsa yapmalıyım artık gitmiyor böyle o günden beri iş arkadaşlarım sağolsun sürekli yazdın mı defterine diye telkin ede ede alıştırdılar :kahve:
sadece iş için de değil yanınızda bir defter olsun aklınıza ne gelirse yazın o an sonra açıp okuyun epey düzene giriyor insan :kahve:

uzun yazmanız güzel olmuş teşekkür ederim. Ben konuşmayı severim ortam bulduğumda baya da konuşurum hatta en son bu konuya nerden gelmiştik olur cümlem :bicak: Yazarken aynısını yapamıyorum sıkılıyorum çünkü :KK70:
Doğrusu çok enerjik hareketli biri değilim. Aksine yatmayı uyuması severim. Ama beklemeyi bekletmeyi sevmem. Bir buluşmaya gideceksem koştur koştur giderim. İş yerime gelirken merdivenleri uçarak çıkarım manasızca :KK70: Erken gidene ödül falan mı var? :sus: Sinirli biriyim manasız şeylere birden kızarım hemen geçer hatta aman ne saçma şeye kızdım şimdi derim. Çocukluğumda çok hareketliydim ama yaramaz değildim. Öğrenciliğim ortalama geçti öğretmenler hep "aslında çok başarılı olabilir ama kendini vermiyor" derdi. 30 yaşındayım bu arada :) Meslek hayatımda da başarılıyım ama öyle sivrilen hırslı bir yapım yok. Gel gelelim dikkatsizlikten çok hata yapıyorum. İşim hesaplama üzerine olduğu için 3-4 kez kontrol ediyorum ve hata çok çıkıyor. Elimde değil mesela 3 iş varsa aynı anda yapmaya çalışıyorum. Sıraya koyup süreye yayarak yapamıyorum bir an önce bitmeli benim için. Az önce yazdıklarınızla ilgili eşimle konuştum git sen de görün belki iyi gelir dedi haftaya gitmeyi düşünüyorum. Çok teşekkür ederim tekrardan vakit ayırıp yazdığınız için:KK200:

Rica ederim birbirimizden çok şey öğreniyoruz sonuçta . Azıcık da olsa yardımım dokunabildiyse ne mutlu bana. Aslında dehb özellikle kız çocuklarında dikkat eksikliği olarak görülüyor,genelde erkek çocuklarında hiperaktivite görülüyor. Tabi istisnalar kaideyi bozmaz. Neden çocuklar diyerek bahsediyorum birden dehb sahibi olmuyoruz kesinlikle çocukluktan gelen bir altyapı var. Yaşlarımız yakınmış , bizim zamanımızda hiperaktif çocuk yoktu totosu kurtlu çocuk vardı :D ben çocukken çok sakin bir yapım varmış. Yani 3 gün bir yere koysalar aynı yerde otururmuşum. Ama evlenip çoluk çocuğa karışınca üstüne üstlük 3 tane çocuğum olunca ev işleriydi çocukların okullarına koşturmaydı alışverişti pazardı kendi okulum sınavlarımdı işe gitmekti derken baktım hiçbir yere yetişemiyorum hep koşturmayla pratik olmakla çözmeye çalıştım. Ama tabi yetişkinlikteki hiperaktivite çocuklarda olduğu gibi düz duvara tırmanma gibi olmuyor. Mesela ben hiç boş kalmam. Dinlenmek için otursam bile ya çamaşır katlarım o arada ya örgü örerim ama mutlaka birşey yaparım. Bu tarz şeyler oluyor yetişkinlikte. Bende de çok oluyor bir sürü şey anlatıyorum mesela sonra diyorum aaa ben bunu nereye bağlayacaktım acaba 🤣 kafam o kadar dalgın ki 3-5 şeyi bir arada düşünüp yapmaya çalışıyorum tabi o sırada beyin error veriyor resmen :)) umarım siz de faydasını görürsünüz özellikle dikkat için aldığım ilaç resmen beynimi aydınlatıyor. Daha net oluyor herşey. Keşke daha önceden gitseydim doktora.

Neden psikiyatriste gitmediniz acaba? Psikologlar ilaç yazamazlar zaten, ilaç için psikiyatriste gitmelisiniz. En minimum şekilde ilaç kullanılması taraftarıyım; gerekli ise de bu kadar sıkıntının çekilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hele şu dikkat için kullandığım ilacı aldıktan sonraki hissiyattan sonra kesinlikle böyle düşünüyorum. Benim de not defterim var çantamda taşıyorum hep ama herşeyi oraya yazmıyorum , belli başlı şeyler için alarm kullanıyorum. Mesela oğlumun ilaçlarını dakik alması gerekiyor günde 2 alarm onun için kurulu; kızımı okuldan almam gereken saate de alarm kurdum haftaiçi olarak. Aslında kafamda birşey olduğunu hatırlıyorum ama onun ne olduğunu hatırlamıyorum. B12de çok düşük bende. İkisi birleşince kötü oluyor :))

Neden psikiyatriste gitmediniz acaba? Psikologlar ilaç yazamazlar zaten, ilaç için psikiyatriste gitmelisiniz. En minimum şekilde ilaç kullanılması taraftarıyım; gerekli ise de bu kadar sıkıntının çekilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hele şu dikkat için kullandığım ilacı aldıktan sonraki hissiyattan sonra kesinlikle böyle düşünüyorum. Benim de not defterim var çantamda taşıyorum hep ama herşeyi oraya yazmıyorum , belli başlı şeyler için alarm kullanıyorum. Mesela oğlumun ilaçlarını dakik alması gerekiyor günde 2 alarm onun için kurulu; kızımı okuldan almam gereken saate de alarm kurdum haftaiçi olarak. Aslında kafamda birşey olduğunu hatırlıyorum ama onun ne olduğunu hatırlamıyorum. B12de çok düşük bende. İkisi birleşince kötü oluyor :))
Psikolog psikiyatr birlikte çalıştım bir dönem düşük doz ilaçta kullandım ama benim gitme nedenim çok farklı travmalardı 3 sene her hafta gittim psikoloğa dikkat eksikliği teşhisini bu arada koydu tedavi olarak ilaç istemediğim için ödevler vererek tedavi yolunu tercih etti :kahve:

Rica ederim birbirimizden çok şey öğreniyoruz sonuçta . Azıcık da olsa yardımım dokunabildiyse ne mutlu bana. Aslında dehb özellikle kız çocuklarında dikkat eksikliği olarak görülüyor,genelde erkek çocuklarında hiperaktivite görülüyor. Tabi istisnalar kaideyi bozmaz. Neden çocuklar diyerek bahsediyorum birden dehb sahibi olmuyoruz kesinlikle çocukluktan gelen bir altyapı var. Yaşlarımız yakınmış , bizim zamanımızda hiperaktif çocuk yoktu totosu kurtlu çocuk vardı :KK70: ben çocukken çok sakin bir yapım varmış. Yani 3 gün bir yere koysalar aynı yerde otururmuşum. Ama evlenip çoluk çocuğa karışınca üstüne üstlük 3 tane çocuğum olunca ev işleriydi çocukların okullarına koşturmaydı alışverişti pazardı kendi okulum sınavlarımdı işe gitmekti derken baktım hiçbir yere yetişemiyorum hep koşturmayla pratik olmakla çözmeye çalıştım. Ama tabi yetişkinlikteki hiperaktivite çocuklarda olduğu gibi düz duvara tırmanma gibi olmuyor. Mesela ben hiç boş kalmam. Dinlenmek için otursam bile ya çamaşır katlarım o arada ya örgü örerim ama mutlaka birşey yaparım. Bu tarz şeyler oluyor yetişkinlikte. Bende de çok oluyor bir sürü şey anlatıyorum mesela sonra diyorum aaa ben bunu nereye bağlayacaktım acaba 🤣 kafam o kadar dalgın ki 3-5 şeyi bir arada düşünüp yapmaya çalışıyorum tabi o sırada beyin error veriyor resmen :)) umarım siz de faydasını görürsünüz özellikle dikkat için aldığım ilaç resmen beynimi aydınlatıyor. Daha net oluyor herşey. Keşke daha önceden gitseydim doktora.

Bunu okurken istemsizce hızlı hızlı okudum sizin sesinizden 🙈

Back
X