- 8 Nisan 2009
- 5.603
- 4.211
- 773
- Konu Sahibi ikincielci
Bunların hepsi var. Okurken aa aa aaaa diye diye okudum bu soruları ve açıklamanızı merakla bekledim. Peki psikiyatra ne şikayetle gittiniz ilk sadece sinirlilik mi yoksa bu bütün her şeyi eklediniz mi?
Ya aslında benim oğlumda da hiperaktivite ve dikkat eksikliği var . Onun doktoru bana bir kitap önermişti oğlumu daha iyi anlayabilmem için. Daha sonrasında birkaç kitap da ben aldım okudum. Okuduğumda şüphelenmiştim kendimden ama sonuçta teşhisi doktor koyar. Hiperaktivite ve dikkat eksikliği esasında çocuklarda görülen bir hastalık şimdi düşünüyorum da çocukken de çok gözlerim dalardı mesela kaç kere annem göz doktoruna götürmüştü beni su sebepten. Demek ki çocukluktan beridir vardı bende ve fark edememiştik. Genelde çocukların akademik başarısında düşüş oluyor dehbden dolayı o şekilde doktora gidip sonrasında teşhis alıyorlar ama benim derslerim de iyiydi. Bir de bilmiyorum siz kaç yaşındasınız ama bizim zamanımızda dehb bu kadar yaygın değildi yada bilinmiyordu...
İşte çok yoğun bir döneme girmiştim ve bu ev hayatıma da yansıyordu. Stresli bir dönemden geçiyordum. Herşey üst üste gelir gibi oldu iş yoğunluğu da artınca dengem bozuldu açıkcası. Normalde de ani parlayan bir insandım her zaman. Ama benim babam da öyledir mesela. Ani parlar sonrasında çabuk yatışırım. Ama bu iş meselelerinden dolayı hani sanki adet dönemimizde herşeye sinirli oluruz ya öyle oldum. Artık Kendi kendimden rahatsız olmaya başlamıştım. Ayrıca sabırsızlığım da arttı iyice tahammülsüz olmaya ve sabrım tükenmeye başlayınca da iyice sinirli olmaya başladım. Kısır döngü gibiydi ama artık kendimi böyle hissetmek istemiyordum. Ben o yüzden gittim. Ama bu acelecilik bir yere koşarak gitme olaylarını filan hep normal sanıyordum. Doktora bunlardandır bahsetmedim. Gerekli görmediğim için. Forumda yazılarımdan da belli olur hep uzun uzun yazarım. Çok konuşurum her zaman. 7 aylıkken konuşmayı öğrenmişim küçüklüğümden beri çok konuşurum konuşurken konuları dağıtırım karşımdaki sıkılmasın diye hızlı hızlı konuşurum. Doktora da derdimi anlatırken süre kısıtlı da olduğu için (devlet hastanesine gidiyorum bu arada - doktorumdan çok memnunum) ilk gittiğimde herşeyi anlatayım diye hem çok konuştum hem hızlı hızlı anlattım sanırım :)) önceden gittiğim bir doktor değildi ilk kez tanıdık birbirimizi. Doktorun ilk sözü siz hep böyle çok konuşur musunuz oldu