• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şeyi unutuyorum.

Konu sahibi bire-bir aynılarını yaşıyorum. Artık beynimde bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple 2 kez b12 vitaminine batırdım ama ikisinde de sonuçlar iyiydi.
evet insan endişe ediyr eksiklik çıksa tamam düzeltiriz diyeceğiz de bu nedir yani :D

Günaydın.
Benim kafam dalgınken unutuyorum.

Geçen haftalarda hep bir konuya takılmıştım,herşeyi unutuyordum,toplayamıyorum bir türlü kendimi.
İşlerimi aksatmaya başlamıştım.

Kocamla beraber yıllık izin aldık,evde bol bol düşündük,ağlaştık,gülüştük,sarıldık,Allaha sığınıp geldik iş başı yaptık.
Şimdi şükür daha iyiyiz.

Bende neyi nereye koydugumu unutuyorum , mesela sabah cuzdanimi actim para eksik sabah da su evde dursun diye bise gecirmistim sanki icimden ama gecirmemis de olabilirim hatirlamiyorum , ya evde dursun diye bi kenara ayirdim ve o kenar neresi hic bi bilgim yok ya da kaybettim , icim icimi yiyor ya kaybettiysem esim buyuk olay cikarir cunku bu bir degil iki degil saat 17:30 da gitcem eve bakcam ve o ana kadar hep huzursuz olcam bu dikkatsizligim yuzunden bir gunum daha cop oldu
sorma ya eşim bir şey soruyor. Daha geçen gün gördüm nereydi diyorum ama baştan arıyorum her yeri

Kafan çok dolu olduğundan ve gereksiz şeylerle çok meşgul olduğundan beyin ne yapacağını şaşırıyor. Hemen hemen hepimiz böyleyiz çünkü zaman kısıtlı ve biz aynı anda bırak iki işi 10 işi birden yapmaya çalışıyoruz. O yüzden hafızayı meşgul edecek şeylerle uğraşma.
çocukken de böyleydim ama :D

Günaydın.
Benim kafam dalgınken unutuyorum.

Geçen haftalarda hep bir konuya takılmıştım,herşeyi unutuyordum,toplayamıyorum bir türlü kendimi.
İşlerimi aksatmaya başlamıştım.

Kocamla beraber yıllık izin aldık,evde bol bol düşündük,ağlaştık,gülüştük,sarıldık,Allaha sığınıp geldik iş başı yaptık.
Şimdi şükür daha iyiyiz.
aslında bir tatile ihtiyacım var benm de haklısınız.

Sadece unutkanlık mı var? Mesela sıra beklemekte zorluk Yaşar mısınız? Hep aceleci mi davranırsınız? Her tarafa koşturarak gider misiniz? Bir işi yarım bırakıp ötekine başlayıp daha sonra Başka bir işe başlayıp hiçbirini tamamlayamaz mısınız? Ani sinirlenmeleriniz olur mu? Çok ve hızlı şekilde konuşur musunuz? Aklınıza geleni pat diye söyler misiniz?

Bende de vardı aynı sorunlar . Hem çocuklarım olduğu için hem de iş hayatında olduğum için hep koşturmacadan kaynaklandığını düşünürdüm. Ama bir zaman sonra işim stresli bir hal aldı ve ben resmen sinir küpüne dönmüştüm. Biraz rahatlamalıyım dedim ilaca da razıydım sorunumun sadece ani sinirlenmek olduğunu düşünmüştüm. Psikiyatriste gittim bazı şeylerden şüphelendi ve Sorular sordu. 32 yaşındayım 3 çocuk annesiyim hiperaktivite ve dikkat eksikliği tedavisi görüyorum şu an :)) sizin de yukarıdaki sorulara cevabınız çoğunluk olarak evetse , psikiyatrist yardımı alın gerçekten çok iyi geliyor. Ben tedavimin 5. Ayındayım dikkat eksikliği ilacına yeni başladım. İlaç 4 saat etki ediyormuş etkisi varken sanki sağlam bir uyku çekmişim de kendime gelmişim gibi hissediyorum. Şimdilik sadece sabahları alıyorum 1 hafta sonra sabah akşam alacağım , odaklanmaya çok yardımcı oluyor. Yani belki de yapınız böyledir bilemiyorum ama insanın canına yettiği yerde de yardım almak şart diye düşünüyorum. Özellikle birşey almak için markete giderim o şeyi almadan market alışverişimi bitiririm. Arabayı park ettiğim yeti bulamam 15 dk araba nerde diye gezer dolanırım. Mutfağa giderim dolabı açarım ne alacaktım ben burdan diye düşünürüm. Cüzdanımı anahtarımı unuturum. Anlattığım şeyleri unuturum tekrardan anlatırım. Randevuları unutur kaçırırım . Hep bir yerlere koşturmaya çalışırım. Tempom zaten yoğun ama beynim kaldırmıyor gerçekten bu kadar ağır tempoyu. Bende b12 eksikliği de var gastritim olduğu için ilaç da kullanıyorum. Ama sadece b12 eksikliği bu kadar unutkanlık yada dikkat dağınıklığı yapmıyor.

Sadece unutkanlık mı var? Mesela sıra beklemekte zorluk Yaşar mısınız? Hep aceleci mi davranırsınız? Her tarafa koşturarak gider misiniz? Bir işi yarım bırakıp ötekine başlayıp daha sonra Başka bir işe başlayıp hiçbirini tamamlayamaz mısınız? Ani sinirlenmeleriniz olur mu? Çok ve hızlı şekilde konuşur musunuz?
Bunların hepsi var. Okurken aa aa aaaa diye diye okudum bu soruları ve açıklamanızı merakla bekledim. Peki psikiyatra ne şikayetle gittiniz ilk sadece sinirlilik mi yoksa bu bütün her şeyi eklediniz mi?

bilemiyorum ki odaklanma sorunu vardır çocukluktan beri ama unuttuğum şeyler çok basit konular yani
Normal aklınızı meşgul eden başka şeyler vardır . Yada çok gereksiz şeylere meşgul ediyorsunuz.
Ben evden çıkarken fişi çektim mi , lambayı kapattım mi , Ocak açık.mi kaldı sorularını çok soraradim kendime hala ara ara olur ama bu yaptığın ise verdiğin dikkat dediler

Normal aklınızı meşgul eden başka şeyler vardır . Yada çok gereksiz şeylere meşgul ediyorsunuz.
Ben evden çıkarken fişi çektim mi , lambayı kapattım mi , Ocak açık.mi kaldı sorularını çok soraradim kendime hala ara ara olur ama bu yaptığın ise verdiğin dikkat dediler
hiç onları bile düşünmem :/ bir sorun bile yaşadığımda anlık sıkıntı yaparım sonra unuturum neredeyse ya da kafama takmam.

hiç onları bile düşünmem :/ bir sorun bile yaşadığımda anlık sıkıntı yaparım sonra unuturum neredeyse ya da kafama takmam.
Zaten evden çıktıktan sonra aklıma bu sorular geliyor sebebi ise dikkatimi vermedigimden.

Bende sikintilarimi olay cozumlenene kadar takarım

Zaten evden çıktıktan sonra aklıma bu sorular geliyor sebebi ise dikkatimi vermedigimden.

Bende sikintilarimi olay cozumlenene kadar takarım
çok öyle şeyler yapmam yani cam kapatılacaksa kapatırım fişi çekerim o konularda sıkıntım olmaz o yüzden de düşünmem üzerinde ama yapacağım işi yapacakken başka bir şey aklıma geldiyse o yapacağım iş kalır.

çok öyle şeyler yapmam yani cam kapatılacaksa kapatırım fişi çekerim o konularda sıkıntım olmaz o yüzden de düşünmem üzerinde ama yapacağım işi yapacakken başka bir şey aklıma geldiyse o yapacağım iş kalır.
Bende ondan bqhsediyorum.
Mesela sabah işe gideceğim geç kalma tehlikem var (servis kaçarsa 2 saat yolda gecirecegim için) acele acele iş yapar cikarim. Bilirim kapattigimi ama aklım orda olmadığı için takılır kapatip japatmadigim sizdeki durumda bunun bir farklı örneği .

Biraz odaklayin kendinizi bence atlatabilirsiniz

Bende ondan bqhsediyorum.
Mesela sabah işe gideceğim geç kalma tehlikem var (servis kaçarsa 2 saat yolda gecirecegim için) acele acele iş yapar cikarim. Bilirim kapattigimi ama aklım orda olmadığı için takılır kapatip japatmadigim sizdeki durumda bunun bir farklı örneği .

Biraz odaklayin kendinizi bence atlatabilirsiniz
yıllardır olmuyor. ayrıca konu pek benzer değil bence. Siz telaşla unutup panik yapıyorsunuz. Ben mutfağa diye çıkıp salona gidiyorum :D

et yerim ortalama. Tekrar tahlil yaptıracağım ama kendimi bildim bileli böyleyim :KK43:
Ben de oyleyim işte ama B12 iğneleri bende işe yaramışti. Şimdi balık yağı da içiyorum. Faydası oldu cidden.

Back
X