Minnoş bırak ısıtıcıyı falan. Yüzüğünü al, hatta mesaj at iş yerindeyken getirip versin. Bunun için de sen gitme beyzadenin ayağına..
Ailenin araması çok kötü olmuş. Adam tenezzül edip seni aramıyor, baban arayıp kızım üzgün diyorNeyse yaşlı adam, üzülmüştür duruma naapsın. Ama sakın bir daha aramasınlar. Bunların hepsi senin çok fazla taviz vermenden kaynaklanıyor be canım.. Diyor ki nasıl olsa geri döner, hiç burnundan kıl aldırmıyor.
Durumu kurtarmak istiyorsan eğer, yüzüğünü alırken '' babam senin gerçek yüzünü bilse telefonda öyle yapıcı konuşurmuydu sanıyorsun? Utandım yaptıklarını söylemeye. Ben senin bu halini, tavrını yaptıklarını kendime yediremezken, sen kendinden nefret etmeden nasıl hayatına devam edebiliyorsun şaşırıyorum'' gibi birşeyler diyebilirsin.
siz kimseye duyurmamıssanız baban hanı ayrılmaya nıyetın yok sanıyodur o yuzden belkı barısırsınız dıye konusmak ıstemıstır. madem kararlısın nıe ısyerındekılere soylemıyosunuz hala yuzugunu mu takıyosun o takıyomu sankı tavsan daga kusmus tarzı bı durum var
Merhaba..
Ben nişan attıgımda , eski nişanlım barısmak için geldiğinde bendeki tüm eşyaları , kına kıyafeti,gelnlık ayakkabısı ,cantası vs doldurdum bır torbaya,tatıkları bır tane bılezık ve nişan yüzüğünü de koydum kutusuna ıade ettim.Söz günü giydiğim kıyafeti vermedım , çünkü tenıme degen kullandıgım hıc bır şey onlarda bulunsun ıstemedım.
Benım ona aldıgım kat kat fazla gıysı hedıye vs yı ıade etmek ıstedı, kabul etmedim git bir fakıre ver dedim.Hem bana o donemı hatırlatacak , hem de atsam atılmaz satsan satılmaz , ne yapayım onları?Yüzüğün iade edilmesi adettendir, nişanın bozuldugunun göStergesidir.Yüzüğümü istemedim ama o da iade etmedi , hatta duydum bir süre taktı o yüzüğü; ayrılmamışız gibi.
Bohça vs zaten bir şey yapmamışlardı dolayısıyla geri verecek çok şeyim de olmadı.
Bence hediye ettiğin hiç bir şeyi geri isteme.O kullanmaktan belki utanmaz ama senin ruh sağlıgın için daha iyi.Madem her masrafı sen karsılamıssın , kendi aldıgın takılar kalsın tabii ki..Onların sana taktıgı bir sey varsa onu da ıade etmek zorunda degılsın bence cunku bır de aılesıne para yollamıssın.Yüzüğünü isteyebilirsin vermezse de hiç umursama.Hiç bir şey için onun yanına ve evıne gıtme, iade edılecek bır seyın yoksa,kı onu da bırılerıyle yollayabılırsın ,öncekı konunuokumadıgım ıcın ne alıp verdıgınızı bılmıyorum ..
Babanın konusmasına gerek yok bence, ama senin çok içinde kalacaksa ayrıldıgınızı , kendılerıne senın para yolladıgını ve bu nedenle takıları iade etmedıgını zaten senın paranla alındıgını söyleyebılırsın.Ben olsam onunla bile ugrasmazdım.Sendeki onların aldıgı takıları satarsın , elbıseyı vs de verırsın bır fakıre,hatırlatacak hiçbir sey kalmasın.Gözden ırak olan gönülden de ırak olur,unutur gidersin.
Benimkiler 2 kere özür dilemeye geldiler ailece ama görünen köy kılavuz istemezdi maalesef.. Sonradan bu hırsların gecınce, gidip herseyımı alayım vb gibi, aslında ne kadar yanlıs bır seyın içinde oldugunu anlıyorsun.Hiç üstünde durma, hepsi gececek zamanla...
anlasamadık dıyelım kısaca :) bıraz hızlı karar vermıstık evlenmeye, görücü usulüydü biraz, düğün yaklasınca bır takım seyler oldu tabıı ıkı hafta kala falan attım nısanı.stresli zamanlar insanların gercek yüzlerini ortaya cıkarıyor diyelim.
bence sen esyalarını isteme, elbıseler gıymıssın sende kalsın.Takılar da sende kalsın , tektas zaten para etmez ama o da sende kalsın, sen de onu ondakı yuzuge say, hıc bır sey ısteme ondan. muhatap bıle olmaz.E bohca vs bır sey olmaıdgına gore alınıp verılecek bır sey yok. takıları masraflarına sayarsın, yuzuk de onun olsun , onun ıcın muhatap olma.Kararlıyken kes at derim..Ailesıne de masrafları sen karsıladıgın ve onlara para yollandıgı ıcın gerı vermedıgını soyleyebılırsın, söyle kı takılarımızı gerı vermedı dıye laf etmesınler.
Ben kalemden tut getırdıklerı nişan örtüsüne kadar verdım geri,iğnesi kalmadı bende.İğnesi kalmadı derken zaten bır sey alınmamıstı; ola ki iğnesi vs varsa takının kıyafetın onu bıle koydum demek ıstedım :) Hiç gerek yok..Ben tabıı kı mutluyum , hayat devam edıyor zamanla unutup alısıyorsun, evet daha sona hayatıma bırısı gırdı , ama ben daha baska seyler yasadım hastalık vs gıbı, sımdı keyfım yerınde .. Bnlar cok sorun degıl aslında, Allah can saglıgı versın her sey hallolur..Senın de hallolacak ve guzel gunler goreceksın :)
O kadar haklisin ki, su an sanki kusmussun gibi. Bi sn once bittigi herkesce ogrenilsin, nolcaksa olsun, bitsin gecsin istiyosun..
Nisanlinin ailesi azcik normal insanlar olsa, baban babasini arayip isteyebilirdi ama konusmuslar bi kere baska mevzularda..
Baban, eski nisanlini arayabilir, oglum su yuzukle birde bi kac esya varmis onlari ulastir bize de, kapansin bu is diye, veya sen mesaj atabilirsin ayni sekilde.
minnoş ara ailesini anlat oğlullarının yaptıklarını bitti bundan sonra herkes kendi yoluna de, kendi ailene de ayrıldık artık bitti kesinlikle açmayın bu konuyu dersin. verme bileziklerini falan da arsız yüzsüz herife.
senin konunu bi kez okudum bi daha hiç bakmadım sinirlendiğim için ama şimdi ayrıldım diyorsun ya sanki ben hafifledim.
hayırlısı olsun hakkında mutluluğu hakediyorsun sömürülmeyi değil bol şanslar yeni hayatında
Acikcasi bende daha neyi beklediginizi anliyamadim, sanki barismak icin bi acik kapi birakiyormussunuz gibi geldi... Sizin bilceniz tabii ama bukadar yasanilmistan sonra benim fikrim ayrilma kararinizdan vazgecmemeniz... Eee vazgecmiyceksenizde yani gercekten kararliysanizda bukadar uzatmaniza anlam veremedim... Evet normalde yüzükler bohcalar takilar geri verilir, soran oldugu zamanda cevreden direk allandirip bullandirmadan bitti denilir... Sizin durumunuzda birazcik farkli, bohca yok ve masraflari siz karsilamissiniz, ozaman aldiklari elbiseyi geri verin ve yüzügünüzü isteyin, bilezikleri vermiycenizi masrafa saycanizi belirtin tamam... Bunu habire bakalim yarina olmazsa söyle yaparim bi bakayim bi düsüneyimle olmaz, babanizda sanirsam sizin kararsizliginizi gördü ve o yüzden kesin dille konusmadi karsi tarafla... Siz kesin kararli olursaniz söylemi yapsam böylemi diye düsünmezsiniz zaten, herangi bi sekilde kesin bi dille bittigini belirtirsiniz...
Eminim herkesin aile yapısı farklıdır ama benim ailemden gizlim saklım olmaz. Sözü sen yaptıysan neden söylemiyorsun. Artık iş bu noktaya gelmiş neden saklıyorsun. Kusura bakma ama anne babadan bu kadar önemli bir şeyi saklamak bana tuhaf geliyor. Hadi sen bu tarz şeylere onları krıştırmak istemiyorsun. Buna da saygı duyarım ama o zaman da baban senin adına kimseyi aramayacak. Ya bütün doneleri onlara vereceksin. Her şeyi bilecekler. Senin kesin ayrılma kararı verdiğini ve sebeplerini bilecekler. Ya da bu ayrılık sürecinde kimseyi aramayacaklar her şeyi sen halledeceksin. Ama tutup da eski nişanlının ailesi babanı ya da anneni arayıp ters bir şeyler söylerse. Mesela bileziklerle ilgili. Onlar da her şeyi bilmeliler ki cevabı verebilmeliler. Artık yılan hikayesine döndü ve laçkalaştı bu durum. Yüzüğü takmıyorsundur herhalde. Neden çıkardığını soran herkese de söyle. İş arkadaşların komşuların herkese. Ne kadar çok kişi duyarsa o kadar kafanda netleşir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?