Her şeyini alıp gitmek

ya babam aslında, neden benim kızım karşılıyor düğünü diyecekti. bende o yüzden konuşmasına tamam dedim. geri bi telefon ettiler, söylememiş öle. bişi de diyemedim napiim. anlaşılan iş bana bakıyor. babam yaşlı da değil ki, hadi yaşlıdır diyeyim, aslında öle utangaç bi adam da değildir ama anlayamadım. bazı konularda çok çekimser kalıyor şaşırıyorum. hal böle olunca benim son noktayı koymam şart oldu. tam olarak ne konuştuklarını da bilmiyorum 15 dk konuşmuşlar bana 2 cümle söylediler.
evet evet aynen, kendine çok güveniyor. nasıl olsa döner diyor. evet bakalım artık yarın için bişiler düşünücem. işyerine getiremez çünkü..

siz kimseye duyurmamıssanız baban hanı ayrılmaya nıyetın yok sanıyodur o yuzden belkı barısırsınız dıye konusmak ıstemıstır. madem kararlısın nıe ısyerındekılere soylemıyosunuz hala yuzugunu mu takıyosun o takıyomu sankı tavsan daga kusmus tarzı bı durum var

Merhaba..

Ben nişan attıgımda , eski nişanlım barısmak için geldiğinde bendeki tüm eşyaları , kına kıyafeti,gelnlık ayakkabısı ,cantası vs doldurdum bır torbaya,tatıkları bır tane bılezık ve nişan yüzüğünü de koydum kutusuna ıade ettim.Söz günü giydiğim kıyafeti vermedım , çünkü tenıme degen kullandıgım hıc bır şey onlarda bulunsun ıstemedım.

Benım ona aldıgım kat kat fazla gıysı hedıye vs yı ıade etmek ıstedı, kabul etmedim git bir fakıre ver dedim.Hem bana o donemı hatırlatacak , hem de atsam atılmaz satsan satılmaz , ne yapayım onları?Yüzüğün iade edilmesi adettendir, nişanın bozuldugunun göStergesidir.Yüzüğümü istemedim ama o da iade etmedi , hatta duydum bir süre taktı o yüzüğü; ayrılmamışız gibi.

Bohça vs zaten bir şey yapmamışlardı dolayısıyla geri verecek çok şeyim de olmadı.

Bence hediye ettiğin hiç bir şeyi geri isteme.O kullanmaktan belki utanmaz ama senin ruh sağlıgın için daha iyi.Madem her masrafı sen karsılamıssın , kendi aldıgın takılar kalsın tabii ki..Onların sana taktıgı bir sey varsa onu da ıade etmek zorunda degılsın bence cunku bır de aılesıne para yollamıssın.Yüzüğünü isteyebilirsin vermezse de hiç umursama.Hiç bir şey için onun yanına ve evıne gıtme, iade edılecek bır seyın yoksa,kı onu da bırılerıyle yollayabılırsın ,öncekı konunuokumadıgım ıcın ne alıp verdıgınızı bılmıyorum ..

Babanın konusmasına gerek yok bence, ama senin çok içinde kalacaksa ayrıldıgınızı , kendılerıne senın para yolladıgını ve bu nedenle takıları iade etmedıgını zaten senın paranla alındıgını söyleyebılırsın.Ben olsam onunla bile ugrasmazdım.Sendeki onların aldıgı takıları satarsın , elbıseyı vs de verırsın bır fakıre,hatırlatacak hiçbir sey kalmasın.Gözden ırak olan gönülden de ırak olur,unutur gidersin.

Benimkiler 2 kere özür dilemeye geldiler ailece ama görünen köy kılavuz istemezdi maalesef.. Sonradan bu hırsların gecınce, gidip herseyımı alayım vb gibi, aslında ne kadar yanlıs bır seyın içinde oldugunu anlıyorsun.Hiç üstünde durma, hepsi gececek zamanla...

bizim durum şöyle; biz merkez ilçeye bağlıyız ancak farklı mahallelerde çalışıyoruz. yani öle düşündüğünüz gibi işyerinde bi çatı altında değiliz sürekli. ben haftada 1 gün, bir kaç saat o da işyerine uğrayıp dönüyorum kendi görev yerime. o arada da kimseyle konuşacak vaktim olmuyor maalesef.
yüzüğü ben çıkaralı çok oldu, o da zaten rahatsız ettiği için takmıyordu.
babam bizi ayırmak için konuşmayacaktı ki, neden öle bir talepte bulundu ben bir konuşayım merak ettim dedi, ama konuşurken ne düşündü inanın bende bilemiyorum.

merhaba canım teşekkürler öncelikle bunları anlattığın için;

bende ailesinin aldığı 2 elbise var, ikisini de giydim. benim de ona aldığım hediyeleri almak gibi bir niyetim yok zaten. hediye değil de kendi kullandığım eşyaları vermiştim. benim sende eşyalarım var, onları hazırla koy bi kutuya derim. koyarsa koyar, koymazsa çingenliğine veririm.
yüzüğü o alsa iade ederdim de, ben aldım. o yüzden geri almak istiyorum. satıcam zaten hepsini de.. tektaş almıştı onu versem mi? yoksa satsam mı? gerçek pırlanta değildi. çok bi parada yapmaz ama bilemedim hani sırf artistlik olsun diye

ailesi sözde bana 2 bilezik taktı. onlarıda geri vermiycem çünkü ailesine benden para yollamıştı, ona saysın. evine de gitmiycem tamam.

onun ailesi beni arar mı bilmiyorum. ama ararlarsa söyliycem tüm bunları. sözü ben karşıladım dicem.

off çok sinirliyim yaa hepsinden ayrı ayrı nefret ediyorum. bi an önce bu sinirim, öfkem geçsin istiyorum. sanki hiç hayatıma girmemişler gibi davranmak istiyorum.

sen şimdi neler yapıyosun? hayatında biri var mı? bi de çok özel değilse sen neden attın nişanı?

anlasamadık dıyelım kısaca :) bıraz hızlı karar vermıstık evlenmeye, görücü usulüydü biraz, düğün yaklasınca bır takım seyler oldu tabıı ıkı hafta kala falan attım nısanı.stresli zamanlar insanların gercek yüzlerini ortaya cıkarıyor diyelim.

bence sen esyalarını isteme, elbıseler gıymıssın sende kalsın.Takılar da sende kalsın , tektas zaten para etmez ama o da sende kalsın, sen de onu ondakı yuzuge say, hıc bır sey ısteme ondan. muhatap bıle olmaz.E bohca vs bır sey olmaıdgına gore alınıp verılecek bır sey yok. takıları masraflarına sayarsın, yuzuk de onun olsun , onun ıcın muhatap olma.Kararlıyken kes at derim..Ailesıne de masrafları sen karsıladıgın ve onlara para yollandıgı ıcın gerı vermedıgını soyleyebılırsın, söyle kı takılarımızı gerı vermedı dıye laf etmesınler.

Ben kalemden tut getırdıklerı nişan örtüsüne kadar verdım geri,iğnesi kalmadı bende.İğnesi kalmadı derken zaten bır sey alınmamıstı; ola ki iğnesi vs varsa takının kıyafetın onu bıle koydum demek ıstedım :) Hiç gerek yok..Ben tabıı kı mutluyum , hayat devam edıyor zamanla unutup alısıyorsun, evet daha sona hayatıma bırısı gırdı , ama ben daha baska seyler yasadım hastalık vs gıbı, sımdı keyfım yerınde .. Bnlar cok sorun degıl aslında, Allah can saglıgı versın her sey hallolur..Senın de hallolacak ve guzel gunler goreceksın :)

anladım canım çok geçmiş olsun. herşeyden önemlisi sağlıkta aslında..
normal şartlarda birşey istememek doğru da çok canım yanıyo yaa çok para kaybettim ben.. 3 bin annesine gönderdi 3 bin söze gitti. giden para olsun dedim üstüne bir de laf işittim. bin lira geri verdi bu ay 2 bin verecekti ama herhalde vermez. yani kısaca 5 bin kaybettim. ha ondan aldığım yüzük kurtarır mı kaybettiklerimi? devede kulak kalır ama napim çok sinirliyim. benden 1 tane iğne onda kalmasın istiyorum. ben aldığım ütüyü kullanmıycam ama o da kullanmasın istiyorum.
bir de esas sıkıntı şu anki durum. sanki küsmüş gibiyiz. ailesinin dünyadan haberi yok. yani şu nişan atma ritüelleri neyse onu gerçekleştirip noktayı koymak istiyorum.

Anlıyorum canım seni..Hırsını en azından maddi olarak kayıplarını telafi ederek çıkarmak istiyorsun, paraya cok onem verıyor belkı nısanlın o sekılde canını yakak ıstıyorsun.Haklısın da.Bilezikler ve yüzük 5 binib bir kısmını karsılar , gerisi basının gözüzü sadakası olsun. O parayı alacagım , yok esyamı kullanmasın diye kendini üzüp kendine verdiğin zarar , harcadıgın enerji Allah korusun 5 bınle de telafı edılemeyebilir. Hiç üstünde durma bence. Sanırım çalışıyorsun gene bırıktırırsın.Zamanla sakınlesecegını bunların gececegını bıl ve boyle telkın et kendıne de .. Ya da yaz kk ya rahatlarsın bıraz..

Alınıp verılecek bır sey olmadıgı için ortada ritüel falan yok bu arada canım.Zaten sadece esyalr yollanır nısan atıldıgında, senın ıcınboyle bır durum yok.Nişanı kim atarsa o gerı verır esya ve takıları,diğer taraftan beklenmez.Yani sen masraf etmemıs olsaydın normal sartlarda nisan atsaydın, herseyı yollayacaktın ve sadece yuzugun gerı gelecektı. Ama sen para harcamıssın o yuzden sendekılerı vermeyeceksın.Ritüel falan bekleme.. Aiesi nasıl olsa soracak ne oldu diye bırak o hesap versın , ararlarsa sen de soylersın soyleyecegını, ki o kadar para canlısıysa nısanlın zaten bılezıklerı ıstemek ıcın arayabılır belkı. o zaman konusursun .

iyi de ben nasıl nişanı atıcam o zaman yaa şu anki durum belirsiz, tamam konuşmuyor görüşmüyoruz ama ne bileyim.. sevgili olsak ayrıldık derim. ama aileler de var işin içinde.
böyle beklesem mi, onlardan ses çıkana kadar.. neyse düşüneyim bakalım biraz daha

O kadar haklisin ki, su an sanki kusmussun gibi. Bi sn once bittigi herkesce ogrenilsin, nolcaksa olsun, bitsin gecsin istiyosun..

Nisanlinin ailesi azcik normal insanlar olsa, baban babasini arayip isteyebilirdi ama konusmuslar bi kere baska mevzularda..

Baban, eski nisanlini arayabilir, oglum su yuzukle birde bi kac esya varmis onlari ulastir bize de, kapansin bu is diye, veya sen mesaj atabilirsin ayni sekilde.

yani evet aynen sanki dargınmışız gibi. benim yakınımdaki insanlar biliyor ama ben herkes bilsin istiyorum. ailemi hiç karıştırmadan mesaj atmayı düşünüyorum aslında. benim eşyalarımı ulaştır diye. bilezikleri de bana olan borcundan dolayı vermeyeceğimi de belirticem. ailesine söylesin. eğer beni ararlarsa ben söylerim zaten. çünkü ayrıldık deyince kesin isterler bilezikleri

minnoş ara ailesini anlat oğlullarının yaptıklarını bitti bundan sonra herkes kendi yoluna de, kendi ailene de ayrıldık artık bitti kesinlikle açmayın bu konuyu dersin. verme bileziklerini falan da arsız yüzsüz herife.

senin konunu bi kez okudum bi daha hiç bakmadım sinirlendiğim için ama şimdi ayrıldım diyorsun ya sanki ben hafifledim.

hayırlısı olsun hakkında mutluluğu hakediyorsun sömürülmeyi değil bol şanslar yeni hayatında

çok sağol canım. açıkçası ailesini hiç arayasım yok. öğrenince onların beni araması hatta ailecek gelmeleri lazım. onlar benim gibisini teee rüyalarında görürler anca
tabi onlar ararsa söylerim hepsini.

Acikcasi bende daha neyi beklediginizi anliyamadim, sanki barismak icin bi acik kapi birakiyormussunuz gibi geldi... Sizin bilceniz tabii ama bukadar yasanilmistan sonra benim fikrim ayrilma kararinizdan vazgecmemeniz... Eee vazgecmiyceksenizde yani gercekten kararliysanizda bukadar uzatmaniza anlam veremedim... Evet normalde yüzükler bohcalar takilar geri verilir, soran oldugu zamanda cevreden direk allandirip bullandirmadan bitti denilir... Sizin durumunuzda birazcik farkli, bohca yok ve masraflari siz karsilamissiniz, ozaman aldiklari elbiseyi geri verin ve yüzügünüzü isteyin, bilezikleri vermiycenizi masrafa saycanizi belirtin tamam... Bunu habire bakalim yarina olmazsa söyle yaparim bi bakayim bi düsüneyimle olmaz, babanizda sanirsam sizin kararsizliginizi gördü ve o yüzden kesin dille konusmadi karsi tarafla... Siz kesin kararli olursaniz söylemi yapsam böylemi diye düsünmezsiniz zaten, herangi bi sekilde kesin bi dille bittigini belirtirsiniz...

Son düzenleme:
Eminim herkesin aile yapısı farklıdır ama benim ailemden gizlim saklım olmaz. Sözü sen yaptıysan neden söylemiyorsun. Artık iş bu noktaya gelmiş neden saklıyorsun. Kusura bakma ama anne babadan bu kadar önemli bir şeyi saklamak bana tuhaf geliyor. Hadi sen bu tarz şeylere onları krıştırmak istemiyorsun. Buna da saygı duyarım ama o zaman da baban senin adına kimseyi aramayacak. Ya bütün doneleri onlara vereceksin. Her şeyi bilecekler. Senin kesin ayrılma kararı verdiğini ve sebeplerini bilecekler. Ya da bu ayrılık sürecinde kimseyi aramayacaklar her şeyi sen halledeceksin. Ama tutup da eski nişanlının ailesi babanı ya da anneni arayıp ters bir şeyler söylerse. Mesela bileziklerle ilgili. Onlar da her şeyi bilmeliler ki cevabı verebilmeliler. Artık yılan hikayesine döndü ve laçkalaştı bu durum. Yüzüğü takmıyorsundur herhalde. Neden çıkardığını soran herkese de söyle. İş arkadaşların komşuların herkese. Ne kadar çok kişi duyarsa o kadar kafanda netleşir.

yapıcam yapıcam az kaldı

ben bunu söylemediğim halde duyuyorum annem ağlıyormuş benim için. ben bir de üzerine tuz biber eker gibi nasıl söylerim "anne biliyo musun sözü de ben yapmıştım" demez mi neden o zaman söylemedin? ha keşke söyleseydim keşke buraya konuyu o zaman açsaydım. ama geçti artık. babamın aramasının nedeni, düğünü benim yapacağımı duyduğundan aradı. bende arasında rezil olsun demiştim ama babam o durumdan bahsetmemiş. birbirinizi üzüyorsanız bitirin, evlenmek zorunda değilsiniz demiş.
dediğin gibi ararlarsa, ben de döner ararım tekrar onları. neden vermediğimi söylerim.
komşum falan yok ama benim çevrem biliyor zaten, yüzüğü de takmıyorum uzun süredir. işyerindekiler de sorsalar söyliycem artık. hatta nedenini de söyliycem. ama dediğim gibi işyerinde durum farklı, ben sadece pzt 1-2 saat uğrayıp kendi görev bölgeme geçiyorum.
bayanlarla toplandığımız gün anlatıcam ama. tabi ondan önce benim mesaj hazırlayıp atmam lazım bir an önce. fikrimi belirtmeliyim tez zamanda, bu şekilde çok geç kalıyorum haklısnız ikiniz de

Bak canım öncelıkle cok üzüldüm fakat sunu söylemek ıstıyorum. aynı seyler tekrar tekrar yasanıyorsa konusmak fayda etmıyorsa yınede gıderken söyle kısaca anlat ben gıdıyorum de bu tavırlarından sebep de. sessızce gıtme yıpranan sen olursun busefer uzaktan ugrasmak daha agır olabılır. bırde evlılık bu nıkahlısınız. büyüklerıne bır danış. sessızce herkezden habersz gıdersen evın ıcındekılerı sen bıldıgın ıcın masum rolünde olmayabılırsın. Rabbim yardımcın olsun

Sen Bi Kararlı Olsan Hiçbi Yere Gitmeye Gerek Kalmayacak

Gideceğin Yere Kafanı da Götürüyorsun Ne Değişcek Kinci Olman Lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…