- 28 Kasım 2010
- 42.566
- 141.386
- 798
- Konu Sahibi Whitechocolate-2020
-
Ama anne bir çeyreğe kızına eşine karşı yalan söyletiyor.
Burada annenin bir yanlışı var ama çözemedim.
Muhtemelen o altınlarla borç falan ödedi, şimdi yerine koydu ve böyle de bir kılıf uydurdu.
Hiç bir mantıklı insan buna inanmaz. Hatta çocuğa söylesen bu bahaneye onlar bile inanmaz.
Çok saçma. Herhangi bir mantığa oturtamıyorum.
Yalana teşvik eden kim olursa olsun onun yalanına ortak olmamak lazım.
Annem dediğim gibi niyet etmiş
Allah buldurdu yaa niyetimizi bozmayalım diyor
Niye anneniz böyle niyet etmiş orası aşırı saçma geldi ne diye hani nedir mantığı——Merhaba kızlar kısa ve net şekilde anlatmaya çalışıcam
Yaklaşık 3 sene önce çeyrekli bilekliğim kaybolmuştu. Arada aklıma geliyor üzülüyordum, bir yandan da bir yerlerden çıkma ümidi vardı. Nişanlıyken hatta kendi evimi taşırken eşime dedim , belki de bazadan falan çıkar yani bunu söyleme sebebim bulduğuma eşim de sevinir
— annem bulmuş (bavulun dibinden)ama bana dedi ki; bana büyük yemin et ki etmedim, dediki ben Allah’a söz vermiştim, bulunursa ben sana aldım gibi yapıcam dedi (ayrı şeyler de alıcak tabi de) ben de o zaman tamam demiştim öyle anlaştık
— annem bulduğunu söylediğinde ben kaç kere anlattım, anne lütfen yalan söylemeyelim . Eşimin sevindiğini görmek istiyorum. O da sevinir dedim. Annem ısrarla ama bak böyle niyet ettim, allah buldurdu, niyetimizi bozmayalım diyor
— bugün evlerinden çıkışta keseye koymuş, eşimin yanında açıklama yapıp verdi bana, içini açmadık,
- şimdi ben keseyi açıp aaa bu benim kaybettiğim bileklik mi diyeyim , ki büyük ihtimal diyeceğim , annem sürpriz yapmış demek diye. Annem kızacak ama doğru olan ve vicdanımın rahat edeceği bu. Veya eşim şüphelenir mi annesi hediye die verdi, kızı rahat edemedi diye
Lütfen annem, ben ve eşim yönünden düşünür müsünüz? Yarına kadar karar vermeliyim ,annemlerden geleli bi saat falan oldu. Yarına kadar açmalıyım keseyi açıklama yaparak
İnan’ın korkuyorum şuan yaa
Benim bilekliğim demeye bile
Allah yalan söylemeye niyet edince mi buldurmuş?Anneniz damada show yapmak istiyor bir de Allah'ı alet ediyor.Değişiksiniz en kibar tabiriyle.Annem dediğim gibi niyet etmiş
Allah buldurdu yaa niyetimizi bozmayalım diyor
bak canım böyle işlere allah karıştırılmaz.
annen bunu bulursam yalan söyleyeceğim diye niyet etmiş ki günah birşeye niyet edilmez. en baştan yanlış niyeti.
yani sence 'allahım sınavı kazanırsam içki içeceğim', 'allahım hastalığım geçerse fuhuş yapacağım' diye niyet edilir mi? ananın ki de o hesap.
Çabuk bulmak içinNiye anneniz böyle niyet etmiş orası aşırı saçma geldi ne diye hani nedir mantığı
6-8 bin değerindeEşinizin bir çeyreğe sevinmesi bu kadar mı önemli annenizi niye kırıyorsunuz bu yüzden
Yok eşim bir kere bile sormadıhayatı nasılda karmaşıklaştırıyorsunuz kendinize:
olması gereken: bileklik bulundu. tak koluna geç.
sizde olan: anan bi yalan söylüyor, eşin de amma altın meraklısı adam ki karısının bekarlıktan kalma bileziğini dert ediyor (benim pırlantam kaybolduda eşim hımm üzülme ya çıkar bi yerden demekle yetindi) bavulun içinde bulunduğu söyleniyor, annen muhtemelen sana, sen eşine yalan söylüyorsun, annem mahçup mu olsun eşim haklı mı çıksın...
niye kendinizi bu kadar yoruyorsunuz?
Annemlerle geldim anlatıyorum yokKonuyu şaşkınlıkla okudum.
Anneniz gerçekten çok tuhaf bir mantıkla,
çok mantıksız işler peşinde.
Siz de farklı bir mantıkla;
'kocam sevinsin,annem üzülmesin' diye
bu yanlışa az da olsa ortak oluyorsunuz.
Anladığım kadarıyla babanız da süreçten haberdar.
Aklı selim bir insan yok mu bu ailede?
Sanki çok bilinmeyenli bir denklemmiş gibi günlerdir düşünüp,kafa yoruyorsunuz.
Yok keseyi açmadım,
yok yarın öğlene kadar açmam lazım,
eşim sevinsin istiyorum,
ama annem de mahcup olmasın.
Annenize çektiğiniz mesaj ayrı bir konu.
Hem pastam dursun,
hem karnım doysun olmaz.
Annem keseyi verir vermez açar;
-Aaa anne,bilekliğimi bulmuşsun,yaşasın,nerden çıktı?
Der konuyu orda konuşup,kapatırdım.
Koskoca insanlar yalanla,jest yapma peşinde.
Şaka gibi...
Zararın neresinden dönerseniz kardır.Annemlerle geldim anlatıyorum yok
Sağlıklı düşünemiyorsun diyor
İmkanı yok işin içinden çıkamıyorum hiç
Mesajı görmeden babama sildirdim
Zaten bütün suç benim farkındayım
Keşke açıp deseydim kaybettiğim bileklik diye
Ben de diyorum işteZararın neresinden dönerseniz kardır.
Daha fazla devam ettirmeyin bu tiyatroyu.
Anneniz koskoca kadın.
O aklı selim davranmıyorsa,gerekirse mahcup olsun,olsun ki bir daha sizin üzerinizden böyle alengirli işlere kalkışmasın.
Kendi tuhaf işlerine niyeti ve Allah'ın takdirini de karıştırmasın.
Şahsen annem bana böyle bir teklifle gelse;
-Anne,lütfen aklını başına al ve kendine gel derim.
Sizin yerinizde olsam annemi ikna etmek için dil dökmezdim.Ben de diyorum işte
Karşı tarafa kendini anlatamamak inandırmamak kötü bir his
Güzelce tam konuşuyorum olmuyor
Sizleri de yordum
Biriktirdiğimiz çeyreklerden yapmıştık benimdiO kaybolan bilekliği size kim almıştı?
Kayıp birşey bulunup sahibine verilirken,neden hediye ediyormuş gibi gösterilmek istenir?(hemde damada karşı)
Ayrıca,yalan söylenip,buna da sizi ortak etmeye çalışması annenizin bir işler çevirdiğini düşündürttü.
Niyet miyet karıştırmadan,önce anneniz size bu işin doğrusu neyse onu açıklamalı bence.
Kimse böyle saçma sapan bir niyet tutmaz.
Yormak nedir dün uykum bile kaçtı ki kolay kolay kaçmazSizin yerinizde olsam annemi ikna etmek için dil dökmezdim.
Eşime bilekliğimi bavulda bulduğunu söyledim,haberin olsun anne derdim.
Bizi boşverin asıl siz ne çok yordunuz kendinizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?