Her zaman bakimli görünmek için

Ben 6 senedir köyde görev yapıyorum.4 bucuk senesi 2. bölge 5.alan olan bir kırsal köy diyeyim.Ben öğretmenlerden bahsedıyordum bu şekilde velilerden değil.He benim kendi veli profilimi anlatmama gerek yok sanırım.Ama bir günden bir güne buna takılmadım ki velilerim çoğu ahırdan çıkıp gelen insanlar ne tezek kokmasına ne kafasındaki tülbente ne de ayağındaki lastiğe takıldım.Herkesten kendi görgü kurallarını ve estetik anlayışını beklemek ne derece doğru diyorum sadece.Ne giyerek gelirse gelsin.Altında son model arabasıyla gelip jılet gibi giyinip sizi zenginliğiyle döven aşağılayıcı bakışlarla cocugunun durumunu soran velileri de biliyoruz.Hangisini tercih edelim ?

işimi sevmediğimden fiziki ortamının bana uygun olmamasından dolayımıdır nedir işe hiç gitmek istemiyorum çok yorgun oluyorum sabahları işe ilk başladığım zamanlardaki bakımı özeni gösteremiyorum kendime elim kolum kalmıyor sacımı bağlayıp çıkıyorum

yok o konuda haklısın tabii ki giyimden çok kafa önemli ama siz arkadaşa cennet mahallesi mi deyince kendi çevremden bahsetmek istedim..köyde tezek kokulu veliler geliyordur belki ama inanın özenerek geliyorlardır yanınıza.belki de o kokuya en yeni tülbentlerini takarak,çünkü köylerde öğretmenler kutsaldır bilirim ve bütün köy tarafından saygı gösterilir kendisine..
ama arkadaşın bahsetmiş olduğu bazı kesimler var ki..pijamanın üstüne çekmiş eteği,eteğin altından pijama gözüküyor, ayağında patikle giyilmiş terlik başında tülbent öyle gidiyorlar okula..yada açık bir bayansa yatakta onla yattığı belli olan bir gri eşofman üstüne de sweat tarzı bişey çorapla terlik..bence hoş değil yani

Bence bakımlı olmak sadece makyaj yapmak değildir.
Saçının ve cildinin temiz olması,güzel kokmak,giysilerinin temiz olması kısacası özenli,tertipli olmak bakımlılıktır.

temiz bakımlı olmayan cilde yapılan makyaj kusar biliyorsunuz değil mi? önce bakım bakım bakım... kendine yakışanı bulmak, tarz oluşturmak çok önemli. mesela ben kloş etekleri, bebe yaka bluzları severim. iş hayatında da kullanırım. takım ceket de giyerim ama kırmızı rujumla, stilettomla feminenleştiririm. fikir olsun diye yazıyorum bunları. ha tutup haftasonları yırtık boyfriend jeanimi de giyerim :) asıl kural ne giyerseniz giyin bir dokunuşla feminenlik katmak. o zaman tarz olusunzu, şık olursunuz.

Bakim makyaj degil guzel cilt bakımli parlak sac demektir basta bence. Yani bir cilt bakim rutininiz olmali ve her vakit buldugunuzda saciniza guzel bir bakim yapmalisiniz. Temiz cilt guzel sac zaten sizi makyajsiz da ciksaniz 1 adim ileri goturur. Ve bakimsiz ciltte makyaj egreti durur. Sac yapmaya vakit yoksa geceden nemlendirip orun ya da burarak topuz yapin sabah actiginizda dalgali saclariniz olacak. Zamaniniz olmadiginda gözlere bi aydinlaticiyla rimel sizi cok daha uyanik ve fres gosterir. Azcik da allik tamaam :) parfumu hiiic unutmuyoruz bu arada.

Ben de her zaman bakımlı ve şık görünmeyi çok seviyorum içimden sürekli bakım yapmak geliyor çocukluğumdan beri böyleyim maskeler olsun makyaj saç. Bişey değil ki bu mesela üşengeçliğim tutuyor diyorum kalk ayağa bi makyaj yap insan kendine geliyor kendine güven geliyor aynaya daha rahat bakıyorsun. Bunun için özel bi çabaya gerek yok aslında yarın giyeceğiniz kombini akşamdan ayarlayın ütüleme takınızı ayarlayın saçını düşünün sabah da her zamankinden biraz daha erken kalkın saçını makyajınızı rahatlıkla yapın üstünüz zaten hazır giyinip çıkın hem evlisiniz yani özen göstermiyorum diyorsunuz yanlış anlamayın eşinizin de gözüne hoş görünmüş olursunuz 

Evet mesela bizim hoca doçent afedersiniz sütyeninden göğsü taşmış atlet de gitmemiş insan biraz özen gösterir yataktan kalkıp gelmiş gibi    

Hayır bence hiç öyle demeyin bence daha da kendinize bakmanız gerek bakımlı ve şık bir anne

Yorumunuzu çok çirkin buldum.

Aynen katılıyorum dediklerinize.. Sanki bizim kafamızda hep ay acaba yarın ne giysem, nasıl süslensem var. Bir öğretmenin aklında en son olacak şeylerdendir bunlar.. Bunlara gelene kadaaaaar.. Şahsen ben akşam eve gelince acaba yarınki derste çocuklara ekstradan ne yapsam, çalışma kağıdı mı hazırlasam diye düşünüyorum.

Canım illa ki derken? Makyaj bir zorunluluk mu ki? Makyaj yapınca bakımlı olunmuyor bence, karşındakine bir saygı anlamı taşıdığını da düşünmüyorum şahsen..

Canım illa ki derken? Makyaj bir zorunluluk mu ki? Makyaj yapınca bakımlı olunmuyor bence, karşındakine bir saygı anlamı taşıdığını da düşünmüyorum şahsen..
"Saç baş makyaj" derken aslında kalıp olarak kullandım ben. Tabi ki makyaj zorunluluk değil, hani bir aynanın karşınıza geçip kendimize çeki düzen veririz ya.. Ayrıca makyaj karşımızdakine saygı anlamı taşır diye söylemedim ben, onu nereden çıkardın kuzum.

Onu genel olarak söyledim canım aslında.. Öyle bir yargı var da onu belirtmek istedim.

Yarin sabah saat tutucam. Bakalim ben de yarim saatte halledebilecek miyim hazirlanmayi.
Benim yaklaşık 45 dakikamı alıyor.
Sabah alarm çalınca 6:00 da kalkıp el yüz yıkama, sonra kıyafeti belirliyorum, gece yatmadan ayarlayınca daha rahat oluyor, belirlediğim kıyafete uygun makyaj yapıcam o yüzden, saçlarıma şekil veriyorum, kıyafeti giymeden saçlarımı yapıyorum çünkü, saç dökülsün istemem arkamı göremediğimden tedbir olsun diye..
Sonra makyajı yapıp kıyafeti giyiyorum, kıyafetime uygun çantamın içini ayarlıyorum. Çanta içi aparatlar var aynen onu alıp kullanacağın çantaya koyuyorsun. En sonra kıyafete uygun ayakkabımı seçip anahtarlarımı alıp çıkıyorum...

Aslında makyaj 8 dakikamı alsa, kıyafetimi akşamdan ayarlasam kıyafet giyme 2 dakika, saç 10 dakika sürse 20 dakikada da hazır olunur... da ben biraz keyifli keyifli hazırlanmayı seviyorum acele etmek istemiyorum..

Biraz acsan nasil olur mesela vucut peelingi yuz peelingi nasil oluyor.neler yapiyorsun

Ben de ogretmenim makyajda cok pratigim kiyafet super ama bu saclar yok mu ya at kuyrugu ya da saldim cayira bazilari gercekten becerikli

Ben kalem surunce evde hayirdir bir yeremi gidiyosun hatun diyen bi kocam var

Cekerim pijamami kursagima kadar salas style

Ama kil maskesiymis, el kremleriymis, sac bakimlariymis efendime soylim guzel kokularmis ilgi alanim pekseverim
Evde giyim icin sus icin baska extra bise yapmiyorum
Polar pijamalarim gun yuzune cikti ya ben daha ne isterimm tey tey pek seviyorum rengarenk sicacikkkkk

Bende maaşlanmayı bekliyorum Allah sizi inandırsın. İşim olunca alacağım o kadar çok şey var ki. Tutmayıııınnn beniii diye bağıracağım

benimde 2,5 aylik bir kizim var ben 24 yasindayim ama kendimi bende bakimli gormek istiyorum dogumdan sonra saliyor ama makyajimi hergun yaparim en azindan gundelik olarak bir rimel,kalem+eyeliner birazda kapaticiyla gunu kurtarabiliyorsun
yuzumun daha parlak saglikli gozuksun diye liseden beri yaparim yuzumu yikarim gul suyunuda surerim ve nemlendirici gercekten ise yariyor

giyim icinde bir bilekte azcik biten kumas pantalon beyaz sifon gomlek gibi kombinler yapabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…