herkes benim kizimi sevmeye mi hayran !

Her ikisini dengede tutmak aslında bizlerin de elinden geçiyor,annemle anlaşamayız,asla anlaşamayacağız,hatta çok fazla hatası da oldu ama zor zamanımda o yanımdaydı(kanser olan oğluma o baktı ben çalıştım) başka kimse olmadı.....Eşim bazen eve gelir ve surat ifademden anlar o gün annemle ilgili bir sıkıntı olmuştur bunu bile anlar ve sadece neden huzursuzsun der bazen sinirle bir çırpıda anlatırım bazen hıçkıra hıçkıra ağlarken, yine de asla ve asla müdahil olmadı eleştirmedi dahi, sadece beni sakinleştirmeye çalıştı,bu yönüyle ona minnettarım beni gaza getirebilir de destek olmak amaçlı kışkırtabilir de ama sessiz kalması her zaman değerini arttırdı; bana annemden daha çok mu sahip çıkacak dı? oldukça gerçekçi davrandı,yerini bildi....

Ben esinize hak verdim.
Netice olarak siz artik evlisiniz birincil sorumluluklariniz esinizle cocuklarinizla kurdugunuz cekirdek ailenize karsi olmali.
Adam hakli olarak kendi hanesinin yuvasinin huzuruna bakacak elbet.
Zaten daha ilk tartismada gorusmeyeceksin dememis, cok ugrasmis kendisi de ama yuvasinin huzurunu kaciranlari da uzak tutma istegi en dogal hakki.

Hemen hemen benzer seyler yasadim hamileyken ve logusaligimda evliligimde cok kotu olaylar yasadim hatta dovduler beni...esime anlatmadim hala mesafeli gorusuyorum.esim beni dovsun ac biraksin suruneyim istiyor ablam ama masallah esim iyi biri kufur dahi etmez evimizde.biz esimle kavgaliysak mutluolur ablam surekli guler bunu anladiktan sonra hic belli etmemeye basladim.simdide cocuklarimi doldurur.kizimla kavga etmem icin elinden geleni yapar bende tuzagina dusuyorum bazen ama annem olene kadar ite kaka gidiyor
Canim nasıl bir abla bu anlayamadım. Rabbim yardimcin olsun.

Her ikisini dengede tutmak aslında bizlerin de elinden geçiyor,annemle anlaşamayız,asla anlaşamayacağız,hatta çok fazla hatası da oldu ama zor zamanımda o yanımdaydı(kanser olan oğluma o baktı ben çalıştım) başka kimse olmadı.....Eşim bazen eve gelir ve surat ifademden anlar o gün annemle ilgili bir sıkıntı olmuştur bunu bile anlar ve sadece neden huzursuzsun der bazen sinirle bir çırpıda anlatırım bazen hıçkıra hıçkıra ağlarken, yine de asla ve asla müdahil olmadı eleştirmedi dahi, sadece beni sakinleştirmeye çalıştı,bu yönüyle ona minnettarım beni gaza getirebilir de destek olmak amaçlı kışkırtabilir de ama sessiz kalması her zaman değerini arttırdı; bana annemden daha çok mu sahip çıkacak dı? oldukça gerçekçi davrandı,yerini bildi....
Cok gecmis olsun allah bidaha hastalik yasatmasin.
benim uzuldugum sey tam da bu iste bakicim beni son bir ay birakti 32.haftaya kadar calismak zorundaydim torunumu getir kizim ben bakarim demedi ev kalabalik durmaz zaten yemek de yemiyor ne bicim cocuk kaynanan baksin dedi. Kaynanam yasli ve hasta evi 5.kat asansor yok kizimi her gun oraya kucagimda indirdim cikardim erken dogum riskim ve baska hastaliklarim oldugunu bildikleri halde nolcak ki tek hamile sen misin maasini alirken iyi ama dedi hepsi gectiler hafta sonu da sanki hicbisey olmamis gibi getir de sevelim ozledik dediler ben de ayaklarina kadar goturdum kizim dedeyi teyzeyi tanısin eksik kalmasin istedim

Aileniz size karşı ailevi meseleler dışında ayan beyan insanlık suçu işlemediyse torunlarını görme haklarını ellerinden alamazsınız. Çocuğunuzdan da annenanne, babaannesini görme hakkını elbette... Hele ki kocanın lafı üzerine hiç alamazsınız. Siz görüşmeyin, eşiniz de görüşmesin ama torunları ile bir şekilde görüşmeleri gerekir. İleride çocuğa ailemle küsüm mü diyeceksiniz? Kafasında sorgular ve çocuğunuzda psikolojik sorunlara yol açar bu durum.

Anneniz böyle manasız cümleler kuruyor ise onu anlamaya çalışırken sınırı krizi geçiriyor olabilirsiniz. Başlığı anlamadım ama başlıkla konunun bağlantısını da anlayamadım.

Basligi acikladim ama tekrar yazayim annem bana "Herkes senin kizini sevmeye mi hayran,herkesin isi gucu var senin kizina kimse bakmak ilgilenmek zorunda degil"dedi. Bu da benim cok agrima gittiği icin basliga oyle yazdim

Aileniz size karşı ailevi meseleler dışında ayan beyan insanlık suçu işlemediyse torunlarını görme haklarını ellerinden alamazsınız. Çocuğunuzdan da annenanne, babaannesini görme hakkını elbette... Hele ki kocanın lafı üzerine hiç alamazsınız. Siz görüşmeyin, eşiniz de görüşmesin ama torunları ile bir şekilde görüşmeleri gerekir. İleride çocuğa ailemle küsüm mü diyeceksiniz? Kafasında sorgular ve çocuğunuzda psikolojik sorunlara yol açar bu durum.
Bunu dusundugum icin zaten hep gittim gorustum butun laflari yapilanlari unuttum cocugum en yakinlarini tanisin sevsin istedim sorun da burda basliyo zaten sevgiyi bilmiyorlar insan yegenini torununu bir kere parka goturmez mi oyun oynamaz mi bir oyuncak kiyafet almaz mi hem getir diyolar hem de biz gidince hepsi disari sinemaya falan gidiyolar

Ohooo benim kocam bana herkesin ailesi var,
ne kadar da kotu olsalar sen benim ailemle aramdaki olaylara karisamazsin dese buyur sana mutluluklar AİLENLE derim.
Evleniyorsaniz kadin/erkek herkes evlendigi kisiye karsi sorumluluklarini bilmeli.
Evli hemcinslerim bile aile diye anne babayi sayip, esine sen az otede dur diyorsa, bu toplumun kadinlari kocasi ve kocasinin "ailesi" tarafindan ezilmeye mahkum.
Pasam da pasam diye yetistirilen erkekler ne yapsin, kizlarimiz bile bunun bilincinde degilken.

Bunu dusundugum icin zaten hep gittim gorustum butun laflari yapilanlari unuttum cocugum en yakinlarini tanisin sevsin istedim sorun da burda basliyo zaten sevgiyi bilmiyorlar insan yegenini torununu bir kere parka goturmez mi oyun oynamaz mi bir oyuncak kiyafet almaz mi hem getir diyolar hem de biz gidince hepsi disari sinemaya falan gidiyolar
ben hikayede kopukluklar olduğunu düşünüyorum. Aileniz hep böyleymiş, aramamış, doğumdna sonra gelmemişler, ablanız sizin dedikodunuzu yapmış kovdular diye vs ama siz ''gelin de çocuğun gözünü kapatın'' demişsiniz. Beklentiniz büyük. Aileniz soğuk olabilir, siz de sanki sürekli salt sevgi beklemek yerine sürekli onlara sorumluluk yükleme peşindesiniz.Benim yeğenimin de tek gözü kapatılıyor, bu o kdr sansasyon yapılacak bir durum değil. Gözünden atıyorsa atsın, doğumdan sonra kapatırsınız. 2 ay kapatılmıyor diye kör kalmaz. Bir de böyle bir konu için yrdım istemek garip geldi. Hani çocuğa yetişemiyorum kanamam var deseniz ayrı...
O gözü eşiniz akşam geldiğinde de kapatıp, takibini yapabilir. Zaten günde 4-5 saat kapatılıyor olmalı değişimli olarak. 24 saat kapatılmadığını biliyorum.

Bence sizi arayıp sorunca sürekli iş buyuracağınızı düşünüyorlar. Annenizin Kızını da sevmesinler zart zurt demesinin sebebi bu olmalı. O da hatalı konuşmuş ama sinirlenmiş belli ki. Bazı anne babalar böyle. Benimki de böyle, beklentiyi düşürmek gerek.

her durumu kendi içerisinde değerlendirmeyi bilmek gerekli. en kötü aile olarak ailem benim ağzıma da s.çsa anne baba gibi olamaz, asla koca demem nasıl bir salakça yorumdur ya rabbi sinirlendim valla. bi de konu sahibini koca meraklısı, kocası için ailesine sırt çeviren durumuna sokuyor, ba ba ba... bi ailesini seven sizsiniz ya tabi.

konu sahibi bence eşin doğru olanı yapıyor. eğer kendin istiyorsan görüşmeye devam edersin, ama sen de eşinin bu tavrını zaten benimsemiş görünüyorsun. bu arada kocanın sana kesin getirme hakkı evet yok, ama çocuklarını görüştürmek istemeyebilir.

şahsen benim eşimin ailesi çocuğumun yanında bağıran çağıran, küfür eden, dengesiz hareketleri olan, çocuğumu kötü etkileyecek zarar verecek insanlar olsa ben de çocuğumu onlara göstermezdim. bunu da gayet kendimi haklı görerek eşime söyleyebilirdim.

Cok gecmis olsun allah bidaha hastalik yasatmasin.
benim uzuldugum sey tam da bu iste bakicim beni son bir ay birakti 32.haftaya kadar calismak zorundaydim torunumu getir kizim ben bakarim demedi ev kalabalik durmaz zaten yemek de yemiyor ne bicim cocuk kaynanan baksin dedi. Kaynanam yasli ve hasta evi 5.kat asansor yok kizimi her gun oraya kucagimda indirdim cikardim erken dogum riskim ve baska hastaliklarim oldugunu bildikleri halde nolcak ki tek hamile sen misin maasini alirken iyi ama dedi hepsi gectiler hafta sonu da sanki hicbisey olmamis gibi getir de sevelim ozledik dediler ben de ayaklarina kadar goturdum kizim dedeyi teyzeyi tanısin eksik kalmasin istedim
Mecburi bir durumdu, oğlumun babasından boşanmıştım, ailemin yanında yaşadım,ikinci gebeliğim riskliydi erkende doğdu ameliyatlı olmama rağmen gelmedi,bakın burada söylemek istediğim aslında menfi şeyler değil;sizi üzebilir,haksızlığa uğrayabilirsiniz,değersiz de hissettirir ama asla onlarla olan bağ kimsede yoktur,hani başını okşayan beyefendi Allah eksikliğini vermesin farz etki başına bir şey geldi ya da ilerde bir yanlışını gördünüz sizin yanınızda nasıl olursa olsun yine aileniz olacak,ister baş kalkımcı ister şefkatli onların varlığını hissetmek bile yeterli olmalı.....Fazla beklenti her zaman mutsuzluk getirir,insanları olduğu gibi kabullenin kim olursa olsun bu her şeyini yutun hakkınızı aramayın demek değil sadece onlarda öyle işte yapacak şey düşmanca his,karşıya oturtmak,gard almak olmamalı.....Çünkü iyi yada kötü, eksik yada normal, samimi ya da değil ailemiz,kan bağımız.....Ve araya kimse girmemeli hiç kimse....

ben hikayede kopukluklar olduğunu düşünüyorum. Aileniz hep böyleymiş, aramamış, doğumdna sonra gelmemişler, ablanız sizin dedikodunuzu yapmış kovdular diye vs ama siz ''gelin de çocuğun gözünü kapatın'' demişsiniz. Beklentiniz büyük. Aileniz soğuk olabilir, siz de sanki sürekli salt sevgi beklemek yerine sürekli onlara sorumluluk yükleme peşindesiniz.Benim yeğenimin de tek gözü kapatılıyor, bu o kdr sansasyon yapılacak bir durum değil. Gözünden atıyorsa atsın, doğumdan sonra kapatırsınız. 2 ay kapatılmıyor diye kör kalmaz. Bir de böyle bir konu için yrdım istemek garip geldi. Hani çocuğa yetişemiyorum kanamam var deseniz ayrı...
O gözü eşiniz akşam geldiğinde de kapatıp, takibini yapabilir. Zaten günde 4-5 saat kapatılıyor olmalı değişimli olarak. 24 saat kapatılmadığını biliyorum.

Bence sizi arayıp sorunca sürekli iş buyuracağınızı düşünüyorlar. Annenizin Kızını da sevmesinler zart zurt demesinin sebebi bu olmalı. O da hatalı konuşmuş ama sinirlenmiş belli ki. Bazı anne babalar böyle. Benimki de böyle, beklentiyi düşürmek gerek.
Esim aksam 8 de geliyor bir saat kapatiyor cocugun uykusu geldigi icin zorlamiyoruz tabi ki kör olmaz fakat aralrindaki gorme farki cok buyuk ve kizim asla kabullenmiyo kapatilmasini aslinda cok sakin bi cocuktur. Ailemin her isine kosturdum maddi manevi her anlamda yardim istediklerinde yanlarinda olduk hepsinin ben sadece tek bir sey istedim cocugum icin uzuldugumden haftada bir iki kere biriniz gelse de kapatsaniz dedim emretmedim bile anneannesinin gozu de aynisi ve simdi o gozu hic gormuyo benim de korkum hep bu zaten.
Beklentim zor zamanimda onlarin da en azindan yanindayiz demeleriydi sevgilerini hissetmekti. bu arada kanaman olsa demisin ya daha büyük saglk sorunum oldugunda annem.kocani cagir da hastaneye gidin ben burdan napayim dedi sonra ben iyilesince de israrla arayip nasil oldun diye sordu iyi iyi gecmis biseyolmaz deyip kapatti sozde ilgilendi benimle. Arkadaslarim bile merak edip cogu evime geldiler yardim ettiler hastanede beklediler oyle agrima gitti ki ailemden birinin yanimda olmamasi. Bunun gibi seyleri insan hayatinda birkac kez yasar o yokluk hissini yasamayan bilemez

Esim aksam 8 de geliyor bir saat kapatiyor cocugun uykusu geldigi icin zorlamiyoruz tabi ki kör olmaz fakat aralrindaki gorme farki cok buyuk ve kizim asla kabullenmiyo kapatilmasini aslinda cok sakin bi cocuktur. Ailemin her isine kosturdum maddi manevi her anlamda yardim istediklerinde yanlarinda olduk hepsinin ben sadece tek bir sey istedim cocugum icin uzuldugumden haftada bir iki kere biriniz gelse de kapatsaniz dedim emretmedim bile anneannesinin gozu de aynisi ve simdi o gozu hic gormuyo benim de korkum hep bu zaten.
Beklentim zor zamanimda onlarin da en azindan yanindayiz demeleriydi sevgilerini hissetmekti. bu arada kanaman olsa demisin ya daha büyük saglk sorunum oldugunda annem.kocani cagir da hastaneye gidin ben burdan napayim dedi sonra ben iyilesince de israrla arayip nasil oldun diye sordu iyi iyi gecmis biseyolmaz deyip kapatti sozde ilgilendi benimle. Arkadaslarim bile merak edip cogu evime geldiler yardim ettiler hastanede beklediler oyle agrima gitti ki ailemden birinin yanimda olmamasi. Bunun gibi seyleri insan hayatinda birkac kez yasar o yokluk hissini yasamayan bilemez
Benim anlamadığım da şu; büyük sağlık sorununuz varken sizi umursamayan kadına gel de kızımın gözüne bak diyorsunuz. Belli ki önemsemiyor. Beklentiyi hep taze tutup üzülüyorsunuz. Konunuz annem beni önemsemiyor değil annem kızımın gözü için istediğim yardımı yapmadı içerikli. Anneniz ile ayda bir politik görüşmeler gerçekleştirip, kendiniz ve kızınız için bakıcı tutun. Benim arkadaşım haftada 3 gün 500 e anlaştı. 2 çocuğa yetişemiyordu. Yani sürekli annenizi arayıp taleplerde bulunmayın, belli ki kadın istemiyor, önemsemiyor. Zorlamak neden?

Bazı aileler böyledir. Eşinize sarılın, ailenizle de keskinbir şekilde iletişimi koparmadan ayda bir gidip gelin çayını kahvesini yapın sorumluluk vermeden. İçip gitsinler. Kızınız da benim anneannem, dedem var bilincinden uzaklaşmamış olur.

Esiniz sizi ailenizden men etme hakkina sahip degil,ona bu izni kendiniz vererek tepenize cikariyorsunuz,ileride indiremezsiniz.

+1

Konunun ne olduğu fark etmez, dışarıdan birinin hayatınızda söz sahibi olmasına izin vermeyin. "Ama benim eşim, ama benim annem" değil. Bu sizin hayatınız, bu hayatı eşiniz, anneniz, kardeşiniz yaşamıyor. Görüşmek istemiyorsanız "siz" istemediğiniz için görüşün, eş vırt zırt bunun kararını sizin adınıza vermemeli.

Back
X