Herkes konuşuyor

gecenin_resmi

BU' DA GEÇER!!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
6.347
12.777
448
Hanımlar iyi geceler. En güzel günlerim milletin konuşmaları ile zehir oluyor. Ben mi çok takıyorum yoksa gerçekten sinir bozucumu karar veremedim.Allah nasip ederse düğün yapacağım. Söz yaptım. Bir arkadaşım elbiseni çok pahalı almışsın dedi öteki o saçlar ne öyle seni yaşlı göstermiş. Diğeri ne kadar masraf yapmışsın ne gereği var vs. Neyse alttan aldım. Şimdi düğün yaklaşıyor. Zaten herşey çok masraf ama nişan düğün de yapmak istiyorum. Zamanında herşey ini tam yapan arkadaşlarım şimdi bana akıl veriyor. Ben yaptım pişman oldum gerek yokmuş milleti eğlendirmek için onu yapma bunu yapma bilmem ne. Sinir oluyorum. Fikir sormuyorum ki.akşam yine hem annem hem arkadaşım sinirimi bozdu. Sonbaharda düğün yapacağım. Yani 5 ay nişanlı kalacaz. Salon araştırıyoruz. Annem ne duysa çok pahalı lükse kaçma diyip duruyor. Elbise alacam pahalı salon tutacam pahalı hediyelik dagıtacam gerek yok. İçime dert olmasın diye susuyorum ama burama getirdi. Akşam arkadaşa düğün yaptığı salonu kaça tuttun diye sordum kız bana hayat dersi veriyor evlilik öyle böyle. Erken düğün yapma ama çokta bekleme birbirinizi tanıyın. Ben ona fiyat sordum. Kızlar ağlıcam sinirden artık ya. Sizde yaşadınız mı yoksa ben mi çok izin veriyorum. Herkes Bi sussun işine baksın istiyorum ya. Bana Bi akıl verin

Herkes üstüste size göre olumsuz yorumlar yaptığı için bunalıyor olabilirsiniz ama bende evlendikten sonra evlilik sürecinde gereksiz harcama yaptığım bir sürü şeyin olduğunu farkettim ve yakın arkadaşlarımla paylaştığım şeyler oldu onlar evlenirken. Çünkü düğün sürecinde herşey en güzeli olsun oda olsun buda olsun derken abartıya kaçılıyor.

Karşınızda ki insanın niyetini az çok anlarsınız ama her söylenene olumsuz bakmayın, haklı oldukları noktalar mutlaka vardır.

Dügün zamanı olur canım sen kulak asma yanı bazı seylere hak verıyorum ben herseyı kotu nıyetle soylenmıs gıbı algılama karsı tarafın durumu ıyıyse esının yap tamam ama zorlanarak yapma sonra dugun bıtıp solugu kuyumcuda almanın anlamı yok. Bız hep masraftan kacındık cok paralar vermedık hıcbırseye ukte kalmadı herkes begensın doyede bırsey yapmadm acıkcası bazı seyler nasıp kısmet onun onune gecemezsın. Sen annenı dınle bu devırde boyle anne bulamazsn. Dugunde aldıgım hersey dolapta daha kuru temızlemeye bıle vermedım hamıleyım belkı gıyemem. Arkdastan zıyade annen ne derse kulak as derım. Bazı arkadaslarım cok satafatlı dugun yaptı esya aldı onlrı sonra pek goreöedım zıra hala dugun borcu oduyor. Bız ıyı marka arabada aldık evde aldık kısa surede. 5 bınlıralık dugunde yapsan gelecek kısı belkı 100 bın lıralıkta. Cevrenız genısse nısan ıyı hos ama kalabalık olmayacaksa evde olması guzel bız hem cok eglendık ıyıde para altn geldı masrafı fazlaca cıkardık. Devır tasarruf devrı.

sana o yapma diyenlere de zamanında yapma diyenler oldu, onlarda senin gibi içten içe sinir oldu,sanki fikir sordum dediler ama sonuç dediklerine geldiler... yapmak istiyorsan yap dinleme fikir veren insanlarda kötü niyetli değil emin ol... ben yapıcam yapmayıp pişman olmaktansa sizin gibi yapıp pişman olcam deyin

Çalışıyorum kimseden borç istemiyorum içimde birşey ukte kalsın istemiyorum. Nişan masa konsepti yapacağım ne gerek varmış. Arkadaşlarıma hamam yapacağım abartıyormuşum.sessiz sedasız misafiriz nikah kıysam herkes pek Bi mutlu olacak sanki

Seni ne mutlu edecekse hepsi gerekli
Hayatta bi kere yapılan şeyleri içind e kalmasından sa yapmayı yeğlerim.
Sadece borç yapmamaya bak. En kötü ihtimal en sonunda pişman olsan pişmanlığın borcunu hala ödüyor olmazsın.
Mutluluklar canım. Bende senin gibi düşünüyorum ağustosta da düğünüm var

Su dünyada çok cesitli insan var. Kimisi sadeligi, spor giyimi tercih eder kimi her daim gunlük hayatta bile abarti makyajı, topuklu ayakkabiyi. Secimlerimiz de bu yonde oluyor zaten. Bir kardesim sadeligi secip dügun davetiyesini bile "sadece milleti davet edicem ne gerek var abartiya" diyerej cok sade secti. Nikah+gencler arasi eglenceye gitti. Digeri cok güzel bir balo salonu tercih etti. Ama ikiside kendi istedigini yapip, o haliyle mutlu oldu.
Is tamamen sizde biter, belki 10 yas sonra su anki dusuncelerinizi begenmeyeceksiniz. Degisiyoruz surekli ve degismeliyizde zaten. Benim tavsiyem biraz kulak ardı edin. Onlarda art niyetle degil yasayip gorup yorum yapiyorlardir. Ama o donem onu istediler sonucta. Bence ileride "aman bu kadarina gerek yokmus" demek, "keske sunu yapsaymisim icimde kaldi" demekten daha iyidir.

İçinde kalacagına hevesini kırma yap gitsin. Dogru ya da yanlış ya da gereksiz kime ne.
Akıl veren cok olur kafana göre takıl.
O kadar çok takarsan baskalarinin çoğuna kalsan hiç evlenmemen de gerekir.
Yada çoktan evlenmelıydın geç bile kalmışsındır. Bırak onu bunu. Orta hallice bak işine tadını cıkar.

Paran varsa en güzelini en içine sineni yap Ayrıca bundan sonra hep her seye laf yetiştiren akıl veren insanlar olacak etrafında.
Borç yapma yeter

anlıyorum içinde kalmasın istiyorsun, ilk ve tek olacak bir şey ama insanlara düşmanınmış gözüyle bakmanın sana seni yıpratmanktan başka faydası olmaz.kimse senin parana karışmıyor senin paran ne istersen yap tabi ama gerçekten anlayacaksın ki bazı şeyler çok gereksiz.borç ödeyeceğime yapmasaydım diyeceksin.balayı dediğin tatil alt tarafı, uygun tatil paketleri bulabilirsin.erken rezervasyon hayat kurtarır.nişan da yap istiyorsan ama düğün yapar gibi nişan yapmak aşırı gereksiz ve çöpe para.ıvır zıvır hediyeliktir püsürüydür zaten insanlar çöpe atacak bunları sen saklıycaksın sadece.anlamlı sevimli bir şey yaptır ver.ille gösteriş yapıcam diye elalemin 2 saat göbek atması için tonla para saçma.o para sana çok lazım olacak yeni evlinin borcu taksidi masrafı bitmez.hadi çok zenginsin hiç biri yok diyelim onların göbek atmasına harcadığın parayı balayında kendine harca.ekonomi kötü, yarın ne olucağı belli değil ortalık karışık.elbise olarak ben de çok güzel markalardan yerlerden kıyafet beğendim hepimiz gibi ama caddeleri gezdim dolaştım ayaklarıma kara sular indi ama o markanın sırf üzerinde etiketi var diye 500 lira daha pahalı elbisesini almaktansa caddedeki mağazanın kopyaladığı aynı elbiseyi 3'te bir fiyata aldım.insanların tecrübelerini dinle, kimse senin kötülüğüne konuşmuyor.

Yani işinize karışmak gibi görürseniz kötü tabii, ama insanlar da haklı dediklerinde. Hani bir şey de diyemiyorum, çünkü mantıklı şeyler demişler. Sizin iyiliğiniz için diyorlardır, böyle düşünebilirsiniz. Yok yani, saçma sapan konuşsalar tepki verin diyeceğim de, işinize yarayacak tavsiyelere de kulak verin. Sonuçta yabancı değil, aile, arkadaş bunlar. Hepsi aynı şeyi diyorsa bir bildikleri var ki diyorlar.

Şöyle söyleyeyim imkanların ölçüsünde arzu ettiğin bütün evlilik ritüellerini uygula derim. Ancak evlilik öncesi bu süreçte aileni sürekli imkanlarını yükseltmeye zorlayıp çıtayı aşırı uçlarda tutmak hem ailenle ilişkilerini kötüleştirir hemde karşı taraf tarafından da denklik yakalamak için ( özellikle imkanlar kısıtlıysa) aşırı borçlanmaya iter ki bu da evlilik sonrası ağır evli çift sorunlarının başlangıcını oluşturur. İlk bir yıldaki boşanmaların çoğunluğu;Evlenirken
Sen bunu yaptın ben bunu yaptım. Ben bunu yaptım, sen ne yaptın. O gün şunu istedim siz böyle yaptınız. Ben bunu istedim kvdem kp böyle yaptı. Öyle dedi şöyle oldu. Yok evlilik sürecinde borçlandın mı? Bu borcu altınlarla mı ödeyeceksin? Yok ailen altınları mı istiyor? istediğim düğünü yapmamın bedeli bu mu? vb konulardan çıkıyor.
Yani arkadaşların istediğini yap ama çok zorlama. Evlilikte bunlar ayrıntı önemli olan çiftlerin uyumu. Bunlara takılıp asıl şeyi gözden kaçırma. İkinizi zorlamadan rahat borçsuz bir evliliğe başla gibi msjlar vermeye çalışıyorlar bence. Çünkü o her şeyi yapanlar şimdi yarattığı maddi manevi sıkıntıları tartabiliyorlar çünkü artık evliler. Ama dediğim gibi sen imkanların ölçüsünde kalbinden ne geçiyorsa yap.

Ben sözdeki saçımı çok beğendim Mmysjımıda kötüde olsa bitti gitti. Gece o ne saç öyle o elbiseye o saç gitmişim seni yaşlı göstermiş dedi arkadaşım. Hevesim kaçmadı ben beğendim ama herşeyede karışmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…