Herkes konuşuyor

Ay o herkes var ya o herkes ne cok biliyor. Buna benim ailem de dahil (halalar vs) enini, dibini sorguluyorlar. Nişan yapıcam sadece ve nikah yani bize düşen kısmı bu. Nisanı ailem istiyor Die yapıyorum ama en önemlisi kimseye bişi anlatmamakmıs onu anladım.Bugüne kadar gizli tuttum zaten herseyi =) mesafe cok önemli birsey. Begendiğiniz seyleri yapın bütcenis elveriyorsa yani asıraya kacarsanız siz zorlanırsınız elbette. Bir de kimse mutlu olmuyor ben onu anladım.

Abartı veya değil sorulmuyorsa vik vik konuşulmasın cidden. Bırakın insan pişman olacaksa olsun, belki de olmayacak?
Evlendi diye kendini bilir kişi sanıp "sorulmadan" evlilik öyle evlilik böyle batık bayık konuşmalar beni de deli eder. Ben evlenirken akıl satan yoktu böyle ama olsa aynen sinir olurdum. Anlatırken ilgilinin dagildigini belli et, sallamadigini anlasın laf ağzında kalır.

Cumku kskanclar kendileri yapamadı ondan canm imkanı olan dubaide balayı bes yıldızlı otelde dugun yapar ! Net bende para olsa bende yapardım yap icinde kalmasın valla hayat kısa haaa dunya borca girme kendini cok zorlama ben kendimi cok zorlamıstım sınırımı asmıstım kmseden yardım gelmedi kendim odedim aylsrca cok zorluk cekdm ama psman da deilim

Bende aynını dedim. Madem düğün pahalı nikaha karar verdim dedim. Ömürde birkez olan bişey dedi annem. Ama şaşalı düğün yapan arkadaşım bencede dedi.

Söz için Bi elbise aldım evet biraz pahalı oldu ama ben onu bütün eş dost akraba düğünlerine giyinirim. Sacını boyatmaya aynı parayı veren arkadaşım hiç mi acımadın o parayı verdin diyor

Sizin veya ailenizin (masrafları kim karşılayacaksa artık) maddi durumu iyiyse kimseyi dinlemeyin. Dinlememek için de kimseye sormayın, internet diye bir şey var. Ben her şeyi oradan araştırıp buldum.

Nişan kına benim düğün erkek tarafının hakkı. Ve onlar hiçbirşey den kaçmıyor.

Benim derken ailemi yoksa senin cebinmi?
Eğer sen odüyorsan hic takma...içinden geldiğin gibi yap.
Ben düğün yapmak istemiyorum ama tabak takimima yaklaşık 18bin tl verdim. Kendi param olduğu için kime ne dedim

Benim derken ailemi yoksa senin cebinmi?
Eğer sen odüyorsan hic takma...içinden geldiğin gibi yap.
Ben düğün yapmak istemiyorum ama tabak takimima yaklaşık 18bin tl verdim. Kendi param olduğu için kime ne dedim
Çalışıyorum ailemde yardım ediyor. Benim sorunum ailem değilki çevrem. 10 TL ye bir şey aldım geçen gün annem amann ne pahalı dedi anne iki tane bisküvi artık 10 lira dedim. Salonları gezdik hemenn aynı hepsi ama annem çok pahalı lükse kaçma dedi. E kahvede tutacak değilim düğün için. Bende nikah yapacaz vazgeçtim düğünden dedim bu kez ben düğünsüz kız vermem diyor. E ne istiyon ozaman.

Ama sorun cevren değilde annen galiba...

Merhaba, toplumumuzın karakteristik özelliği bence bu, herkes böyle aşağı yukarı, bir dokun bin ah işit resmen, zaten konuşmaya, akıl vermeye yer aradıkları için sizin hatanız yok bence. Bir de düğün öncesi insan daha gassas ve stresli oluyor zaten, üstüne bik bik bik her kafadan bir ses çıkınca moralini bozmamak zor tabi. Ama elinizden geldiğince kulak asmayın bundan sonra, içinizden geldiği gibi hareket etmeye çalışın siz, çok canınızı sıkarlarsa da “bu düğünün gelini benim, böyle olması beni mutlu edecek” diye kestirin atın, susacakları yeri bilsinler. Siz ve nişanlınız aranızda anlaşıyorsanız, iletişim sıkıntısı, bakış açısı farklılığınız yoksa ne mutlu, diğerlerinin fikri kendine kalsın.

Canım bence insanlar kötü niyetli değil ve haklı. Sen şimdi heveslisin ama kazın ayağı öyle değil. Evlilik, nişan söz yapıp instaya foto koymaktan ibaret değil

Bütçesine uygun mekan istiyor olabilir mi?

Benimde var öyle çevremde, soru soruyorum ama karşılığında bir sürü öğüt alıyorum vs. Ben sizin sorununuzu anladım aslında, yani danıştığınız konuda konuşulsun, gereksiz akıl verilmesin diyorsunuz. Bence bu gereksiz diyaloglardan kaçmak için "ben öyle istiyorum öyle yapıyorum" "yanıtın için teşekkür ederim ama sorum bu değildi ben sana başka bir şey sormuştum" gibi kırmadan ama inceden laf sokarak karşınızdaki insanı biraz olsun susturabilirsiniz. Şöyle de olabilir, sürekli öğüt vermesinden rahatsız olduğunuz insanlara bir müddet bu konuları danışmayın, ne gerekiyorsa mesela bu platformda da evlilik hazırlıkları topikleri vs var, oralardan soruşturun. Gerekli olanı gereksiz olanı siz kendiniz için daha iyi bilirsiniz, başkalarının konuşmasına müsade etmeyin yani böylelikle.

Bu seninb dugunun durumunda varsa kafana gore takil.millet hep konusur bosver. En guzel gunler. Kulagini tika caninin istedigini yap. İcinde birakma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…