Herkes konuşuyor

Bir arkadaşımda şunu fark ettim. Benim nişan yapmama gereksiz ne gerek var dedi. Ama kendisi yapmak istediği halde yapamadı. Çalışıyordu durumu benden daha iyi idi. Ama ailesi gereksiz diye müsaade etmedi. İçimde ukte kalmadı ama arkadaşlarım gelsin eğlenelim isterdim dedi. Banada sende yapma milleti eğlendirecem diye masrafa girme diyor. İyi niyetinden zerre şüphem yok ama zampnında kendisinde yapmak istemişti

Tersleyin.haklısınız

Nişan kına bohça hiçbirini yapmadım. Ama benim tabiatımda yoktu böyle şeyler pişman olmadım yapmadım diye. Bana pişman olursun yapmazsan dediler hep mesela. Ama olmadım. Eğer seviyorsan mutlaka yap. Bu fıtrat meselesi. Kimisi en minik ayrıntısına kadar planlar ve yapar çok mutlu olur. Benim gibi olanlara da zihin yükü geliyor mesela her şeyi tek tek düşünmek ayarlamak. Yapmamak daha mutlu ediyor. Sana yapma diyenler zamanında kendi yaparken Eminim aşkla yapmıştır her şeyi. Başlarından savınca Aman yapma oluyor

Insanlarin akillari başlarına gec geliyor örnek ben gec farkettim bazi şeyleri eminim çoğu kişi boyledir o yüzden baskasi da ayni hatayi yapmasin die baştan söylüyorlar ama ne fayda insan kendi yasayip gormeden baskasinin lafiyla bazi şeyleri anlamasi cok zor .
Düğün dernek işlerinde hayalindeki neyse onu yap belli ki icinde kalacak sonradan pisman olacaksin o dedi şu dedi yapmadim keşke yapsaydim diye. Cunku insanlar hic susmaz kimisi iyi niyetinden kimisi hasetinden eger iyi niyetli olduklarini dusunuyorsan al fikirleri aklinin bi köşesine yaz haset olanlar da kendini belli eder zaten.
Sana sadece eşya konusunda milleti dinleme derim :)
Ailemi herkesi dinledim esya konusunda aman kiracisin ne gerek var borca girme ucuz al falan derken 5 yıl oldu evleneli aldigim baza gardrop ha bire kirilip dökülüyor koltuklarim ayaklari kirildi ortası çöktü yani bende eşya konusunda sana ucuzundan alma diyeceğim çünkü yaşadım ve pismanim ve şu an bunlari yenileyecek durumum yok malesef evlenirken alinsaydi 5 de olsa odenecekti 3 de olsa
Bu tavsiye isine yarayacak belki aysenin fatmanin dedigi bi kac bişeyde siz de bu durumlarin gerginligi var bence o yuzden bu kadar her sey caninizi sıkıyor

Eşimin dayısı mobilya alışverişi döneminde bana akıl veriyor; "biz tayinciymisiz ,bir tanıdıkları varmış eşyası yokmuş ,emekli olunca istediği herseyin en güzelini almis ..bizim durumumuzda limon kasasında da oturulur muş" .Birkaç ay sonra ekonomik durumu iyi olmamasına rağmen kendi oğluna bizim almadigimiz mobilyaları bile aldı.Hayatta "kıskanmak " diye de bir duygu vardır.Karsinizdaki sizin için ne hissediyor ona göre soylenileni değerlendirin.

Canım sen gereken cevabı vermelisin tabii kırmadan...Yoksa hep konuşulacak bunlar maalesef...Ayrıca içinde kalmasından'sa yapman çok daha iyi istediğin her şeyi istediğin gibi yap kim ne derse desin sakın vazgeçme... Sonradan pişman olursun diyenlere hele hiç aldırma sonuçta bir kere olacak ve istediğin gibi olmalı sonradan pişman olursan'da olursun bu'da kimseyi ilgilendirmez...

...gerek yokmuş milleti eğlendirmek için..
diyorum..

Gerçi ben millet eğlensin diye yapmadım düğünü, eşimin etkisinde kaldım

Aman ağzı olan konuşuyor. Bana göre de gereksiz büyük organizayonlar. Ben de olsam fikrimi söylerim o an bil diye. Ama yaşayıp görmek isteyen yapsın gömsün binlerce lirayı banane derim.
Ben şu üstümden söküp orada bıraktığım paraya acıyorum. Çatır çatır yerdim o parayı be

Nikahla da evlensen düğünle de evlensen uğrayacağın şey aynı çok abartmayın caanım kızlar..

Nişan düğün yapmak kolay mı? Holding veliahtıyla evlenmiyorsan tabi ki düşünülür maddiyat..

Yuh ya. Emekli olunca derken 60 yaşında son model mobilyam olsa ne olur. Kaldı ki o yaşa kadar 3 kere mobilya değiştiririz. Eşyalarımı hep istediğim gibi aldım. Biz de memuruz mesela. Ama eskirse bir daha alırım. Niye kasada yaşayalım demi

Aaa bak gelin hamamı hiç gereksiz değil ona laf ettirmem işte.
Ben çok eğlence sevmememe rağmen yapmıştım gayet keyifli oldu..
Kına gecesinden daha gerekli bir şey

Hep öyle olur zaten herkes kendine gelince herşeyin en güzeli olsun ister sonra yok o gereksiz bu gereksiz... Tamam abartılmasinda insanın içinde de kalmasın ben birçok şeyi yapmadım ne oldu hep içimde kaldı

Evlenirken her sey mukemmel olsun istiyoruz .Sonra dönüp bakinca o borclari odemek yerine esimle gezebilirdim bu paraya ya da sunu alırdık gibi pişmanlıklar oluyor.
Belki iyi niyetli soyluyorlardir .Ama evlenecek kisinin de hevesini kirmak hos degil

Ekim ayında nisanım oldu, büyük bi nisandı bence inanılmaz gereksizdi hiç istemeyerek yaptım yaklaşık 10 bin masraf oldu. Keşke nisan olmasaydı o para araba için peşinat olsaydı. Yada bana fazla 2 bilezik yapılsaydı. Düğün ağustosta gelinlik bakıyorum 10 bine de var 2 bine de. Tamam bu tek bir gün ama ne bileyim düşününce şimdiye kadar katildigim düğünlerin hiç birinde gelinliğe wooaw dikkat etmedim incelemedim muhakkak benimki de fazla incelenmeyecek yakismis ise yakismis diyip geçecekler bunun için binlerce lira vermek ne bileyim şey geliyor. Ha mesela eşyaya kıydım verdim parayı yada fotoğraf çekimine vereceğim ama bu tarz merasimlere vs bence de çok para harcamamak gerek. Kimse kotulugunuzden demiyor. Param var ki yapıyorum demeyin, para bugün var bakalım bunun yarımında ne olacak?

Hadi arkadaşlarınız neyse de ailenize niye kızıyorsunuz? Her şeyi siz karşılayacak olsanız dahi onları da masrafa sokacaksınız. Ailenin söz hakkı olsun bari azıcık.

Bu merasimlerden sadece düğünü yaptım, şimdiki aklım olsa onu da yapmazdım. Hatta gelinlik de giymezdim.

Elbisesi, saçı makyajı, evde olsa dahi ikramı, yüzüğü takısı tokası bir söz en az 5000 tl.

Nişan salonda olacakmış yine diğer masraflarla birlikte en az 15000 hatta 20000 tl.

Düğün zaten başlı başına masraf. Dandik bir düğün 20000, yemekli biraz daha iyi bir düğün 60000 tl.

Yani bu süreçte en az 40000 en çok 100000 masraf olacak yaklaşık. En az masrafla phuket adasında balayı yapılır en çok masrafla balayının üzerine bir de orta halli araba alınır.

Yapmak istiyorum, yapmazsam içimde kalır. İnsanlarla karşılıklı iki saat göbek atıp pasta kesmek için bu kadar parayı harcamak beni rahatsız etmez sonradan, pişman olmam diyorsanız yapın her şeyi.

ne kadar masraflı, şanlı şöhretli yapsanda düğünü, 2 gün sonra kimse birşey hatırlamıyor, hatta sen bile hatırlamıyacaksın kendi düğününü...o yüzden gösteriş merakına, yada 1 kere oluyor zihniyetine girmemek lazım, ayrıca ne yaparsan, konukları memnun edemiyeceksin, yinede eleştircekler herşeyi...şimdi seni uyaranlara kızıyorsun ama, düğünden sonra hak vereceksin onlara...

Şu an stresli bir dönemde olduğunuz için daha hassas olabilirsiniz annenizin kötü niyetli söylediğini düşünmüyorum çünkü sizi düşünüyor sonuçta düğünden sonra siz borç ödeyeceksiniz sıkıntıya giriceksiniz. Dışarıdaki insanların dediklerini de önemsemeyin bir kulaktan girip diğerinden çıksın üzülmeyin emin olun ki değmiyor inşallah eşinizle çok çok mutlu olursun bu stresli süreçleri unutturur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…