Herkes memnun olmuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana da gencecik insanların birikim diye kendini paralaması çok anlamsız geliyor. 30 sene yaşayacağınızın senedi mi var sanki. Önemli olan yaşadığınız zamanı güzel yaşamak. Tabi har vurup harman savurun demiyorum ama bütün sene çalışan adam da bi 10 gün dinlensin yani keyfince.

Tatil lüks değil ihtiyaçtır ama işte üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde lüks gibi algılanıyor çok üzücü Babanıza diyecek bi şeyim yok onun fikri değişmez eski topraklar bu kafada oluyor genelde. Torunların büyüsün ben de çalışırız o zaman yaparız birikim deyin geçin.

Daha bugün illa dışarı çıkıp yemek yiyelim cok yoruldun sen dedi kabul etmedim kiyamadim o paraya 2 kg et alırız dedim

O da cok sinirlendi biz sana insanlik yapıyoruz senin yaptığına bak dedi.
Askim ben de seni düşünüyorum dedim.
Böyle düşünme dedi tek basima gidecem o zaman dedi.

Sonra ama korana var dedim

.
Bu semtte olmadığını ikimizde biliyoruz dedi.

Ya o zaman eve durum soylesek olur mu dedim daha ucuz hesabi yapıyorum kafamda .
Elinde liste vardı onu uzattı gittim 9 tl lik menüyü sectim.
Esim dalga gecti hatta daha ucuzu da vardi bak bu 8 tl bunu alsaydin dedi.

Nasil üzüldüm.
Kendimi küçük dusuruyorum sanırım hep.
Dalga konusu oldum gözünde. O gitti kendine en iyisini sipariş verdi.
O seviyor kendine deger veriyor ben bu durumda bile kendimi değil eşimi düşünüyorum.

Ama yine mutlu değil ki.

açıkçası hele de yoğun tempoda çalışan insanın tatil ihtiyacı çok fazla oluyor.
parayı yaşamak için kazanıyoruz, buna sadece yemek yemek veya birikim olarak bakmamak lazım. o kadar çalışıp kazandığı parayla insan hayatın da tadını çıkarmalı onca yorgunluğun bir anlamı olsun.
babanız da eşiniz de kendi bakış açılarına göre haklılar.
ama samimi düşüncem, ben de olsam 1 yıl içerisinde yapacağım tatilimi kv-kp ile geçirmeyi tercih etmezdim.
ama dönüş yolunda uğrayıp 1 gece kalmak mantıklı olabilir.
ayrıca sizin aileniz ayrı artık, eşiniz ve çocuğunuz ile siz başka bir ailesiniz. ve öncelik onlar olmalı.
bu noktada babanızı haksız buldum. bence tatlı dille babanıza tatilinizi ailece böyle geçirmeyi sevdiğinizi ama onlara da uğrayacağınızı anlatmalısınız.

Eşin haklı ama kusura bakma.
Adam incelik yapmış yemek yiyelim demiş, bin dereden su getirmeye ne gerek var?
Ne kadar sıkıcı yaptığın şeyler. En ucuz menüyü seçmek falan
Tamam gelirin üzerinde harcama yapmak doğru değil ama arada bir yapılan şeyleri de ele yüze bulaştırmamak lazım.
Kimse madalya takmayacak bu tavırların neticesinde sana.

Son düzenleme:

elim ayağım tutarken, sağlığım yerindeyken ben de aynen bu bakış açısı ile kazandığımı harcamak isterim. hayat kısa.
annem emekliydi ama çalışmaya devam ediyordu. 5 sene daha çalışır sonra bırakıp gezer tozarım rahat rahat derdi.
bunu dediğinin 2. senesi hastalandı, 3. senesi vefat etti.
hayalini gerçekleştiremedi..
insanın keyfini de tatmin etmesi önemli hayatta.

Sonu mahvetti beni
Cok haklısınız.

yoo bence eşiniz mutlu kendi içinde. çünkü anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla bir insanın yaşaması gereken standart şeyleri uyguluyor.
onu mutsuz eden ancak sizin bu en normal mevzuları bile para düşünerek hayatınıza dahil etmek istememeniz olabilir.
bence babanızın gönlünü kırmaktan daha büyük tehlike şu, eşiniz sizin uyumsuz olduğunuzu içselleştirecek zamanla. açıkçası ben de olsam imkan olduğu halde çıkıp keyifle yemek yemeyi kabul etmeyen birini bir süre sonra uyumsuz kabul ederim.
bence ne yapın edin aşın bu tutumunuzu. burada çoğu kadın eşiyle bir yemek yiyememekten, cimrilikten dertli.
eşiniz gereksiz savurganlık yapmıyor, bunu kabullenin derim. ve uyumlanın, beraber hayatın tadını çıkarın..

Biliyorum madalya için de yapmıyorum. Madalyayi bırakın rezil oluyorum hep bu davranışım yüzümden.

Hayatimda ilk defa bundan 4 yil once falan bu konuda ben bile kendimden rahatsiz olduğum icin yemeğe gitmiştik sırf eşime dalga konusu olmamak için en pahalı menüyü istemiştim. Eşim o gün şok olmuştu.
Ama olmadığım biri gibi davranmistim o gün. Nedense mutlu da olmadım.

Değişmem gerek. Yardım edin.

Ben de ıstiyorum o yuzden size soruyorum bunu nasıl aşıcam .
Çoğu kadın böyle bir adam ister ama ben de tam tersi. Ailemde o şekilde yetistirildim paraya hic onem vermedik.
Para bizi kovalar biz ondan kacariz. Degisigiz biliyorum.

Soyledikleriniz cok yerinde ve doğru.

Ben de beğenmiyorum bu huyumu.

Ben de ıstiyorum o yuzden size soruyorum bunu nasıl aşıcam .
Çoğu kadın böyle bir adam ister ama ben de tam tersi. Ailemde o şekilde yetistirildim paraya hic onem vermedik.
Para bizi kovalar biz ondan kacariz. Degisigiz biliyorum.

Soyledikleriniz cok yerinde ve doğru.

Ben de beğenmiyorum bu huyumu.

Gençken para biriktirip ev almak gerekir bir bakmışsın gençlik bitmek üzere birikimde yok
Evsahibi de olamamışsın o vakit başkalarını kıskanmaya hakkınız yok , zaman çok çabuk geçiyor , yaşlılıkta hayat daha acımasız gerekli
Birikim yok ise

bunu farketmeniz bile çok güzel aslında. hepimiz yetiştirildiğimiz konularla ilgili sıkıntılar yaşayabiliyoruz.
ben olsam şunu düşünürdüm: bu gerçekten benim huyum mu ? yoksa ailemden böyle gördüğüm için ve ailem (ana-baba) bu konuda benim kendi kurduğum aileme müdahale etmeye çalıştığı için mi böyle davranıyorum ?

belki aslında siz de eşiniz gibi düşünüyorsunuz ama bir şekilde aileniz baskın geliyor ve asıl fikrinizi ortaya çıkaramıyorsunuz ?

bunlar nacizane görüşlerim. forumdaki psikolog arkadaşlar okurlarsa burayı bence daha etkili yorumlar yaparlar..

Eşiniz ne güzel bir baba ki 4 yaşındaki çocuk bile geldiği saati ezber etmiş yolunu gözlüyor. Helal olsun böyle anne babalara

1 yıl tatil borcu ödemektense gitmezdim hadi elinizdeki harcanacak olsa neyse
Ben de bunu anlamıyorum. Ha bir sene bir şeylerden kısmış biriktirmişsin ha bir sene ödemişsin. Fark yok. Taksitle tatil birikim yapamayanlar için gayet güzel bir alternatif

Birikim yapmakta guzel gezmekte.Hem gezın hem birikim yapın.Olan yenılınce bende sınır oluorum.Benım aılemde bıze hem yemeyı hem gezmeyı hemde bırıkım yapmayı ogrettı.Aılenızle tatılın keyfını cıkarın.Her sey gercekten para deıl.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…