Herkes memnun olmuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ona vereceğimiz paraya şu bu alınır muhabbeti yapmayın lütfen ya.
Cidden karşı taraf için aşırı sinir bozucu oluyor bu durum.
Ciddi fiyatlar mı oynuyor arada ki gidip ucuz menü seçiyorsunuz ?
Eşiniz yorulduğunuz için dışarda yemeyi teklif etmiş neden mutlu olmak yerine elli tane bahane uyduruyorsunuz?
Her şeyin farkındasınız üstelik.

Ayrıca ilk kısımda aileniz haksız. Sizin için mutlu olmaları gerekiyor normal şartlarda.
Onu dinliyorum o haklı, bunu dinliyorum bu haklı diye bir durumda yok üzgünüm.

Siz cimrilik yolunda ilerliyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu dünyaya sadece para biriktirmeye gelmiyoruz. Harcamadıktan sonra gezip gormedikten yiyip icmedikten sonra ne yapayım bankada duran paraları. Hayatın tadını bankada duran paralarla mi alacaksınız gezerek yiyerek mi alacaksınız? Hiç biriktirmeyin de demiyorum tabiki birikim de yapın ama yeri geldiğinde harcamasini da bilmelisiniz bence.

Durumunun psikojik kısmını bilemem onu işin ehli üyeler daha güzel cevaplar ama eşinle olan kısma yorum yapabilirim .

Sen herşeyin ucuzuna giderek ne gerek var harcama yapmaya diyerek kendine değer vermeyen bir imaj çiziyorsun. Kendine değer vermeyene kimse değer vermez, önem göremeyene kimse önem göstermez. Zaman içerisinde eşin senin ne istediğini düşünmeden hareket edecektir çoğu konuda böyle devam edersen. Ne olsa herşeyin en ucuzunu istiyor ne gerek var diyorsun.

Sadece bunun için bile kendini bu düşünce yapısından kurtarmalisin.

Evet burda çocuk örneğinden de belli yer çekimsiz ortamda çilek yiyin ama muz tadı gelsin hesabı is yurutuyorsunuz. Her çocuk öyle tutturur baba ya da anne diye sonra unutur bunun için ailenize bile essiz gidemiyorsunuz.
Birkim konusunda kesin karara (gerçekçi bir karar) varirsaniz o zaman fikir yurutebilriz.

Kendinizi dusunmekten tam olarak kastiniz nedir?

Diger sorunuza gelince; herkes dediginiz kisiler anne baba es. Mutlu edin zaten ne var ki bunda? 10 gün villada, 4 gün topluca annenizde kalip sonra esinizi yollayip siz ve cocuklar 1 hafta daha ailenizle kalın.

Ben de anne ben kendim icin değil esim ve çocuklarım icin gidiyorum lütfen anlayış gösterin dedim.
Ben en çok buna takıldım. Ne yani kendiniz için bir şey isteyemez misiniz? Kendiniz için isteseniz anlayış göstermemeliler mi ki savunma olarak böyle söylüyorsunuz?

Bence sizde ciddi anlamda değersizlik duygusu var. Bu yüzden kendiniz için bir şeyler yapmayı suç gibi görüyorsunuz. Bunu yenmeniz lazım. Psikolojik destek alın desem ona para vermezsiniz. En iyisi küçük adımlarla başlayın. Evde yoruldugunuzda mesela işi gücü öylece bırakıp bir kahve molası verin. Çikolatanın tadına vara vara yiyin. Kendinize en son ne zaman hediye aldınız mesela? Kendinize küçük hediyeler alın. Bir gün siz teklif edin eşinize bugün yemek yapasim yok dışarda yiyelim diye. Yani eşiniz de hesabını biliyordur elbet bunlardan batmazsiniz diye düşünüyorum. Acilen kendinizi şımartmaya ihtiyacınız var.

Ay çok zorsunuz. Allah esinize sabir versin.

Hayata bir kere geliyorsunuz.
Tabi ki butceyi asip cikmaza girmemek lazim ama menuye bakip caninin istedigini yiyecek kadar da kendine kiymet vermeli insan.

Esiniz tatili size sormadan niye ayarlamis derdim. Esler ortak karar almali. Ama sizin konudaki fikiriniz muhtemelen gitmemek, para harcamamak olacakti. Adam mecbur kalmistir.

Burdan bakınca paraya önem vermiyor gibi durmuyorsunuz ama yemeyip içmeyip para biriktirmeye çalışıyor gibi duruyorsunuz. Kötü bir imaj bu. Eşiniz açısından bakın. Bir süre sonra sıkılır adam sizle vakit geçirmekten. Sizsiz planlar yapmaya başlar. O daha mı iyi?

Ayni durum maalesef bir yandan kv kb tarafini idare ediyorum bir yandan kendi anne babami ve bir yandan da esimle kendimi ama hic birine yetisemiyorum galiba arada kendim yipraniyorum yerinde olsam esimle tatili secerdim Calisan insan yoruluyor esine de hak ver bence
Ve birde para biriktircem diye gezmeyi erteleme esin gezmeyi birakirsa o zaman daha cok sinir olursun alistirma bence

Ay adamları böyle böyle alıştırıp yeni huylar edindirip sonra şikayet ediyorsunuz. Yanlış yoldasın benden demesi

Borca girerek tatil önermiyorum ama madem ki ayarlanmış bi kere, şimdi derseniz ki ailemize gidelim ayarlanmış tatili iptal edelim diye adamın gözünde hiç değeriniz kalmaz hattâ şöyle düşünür
-Bir tatil bile yapamıyoruz madem hep ailelerimizle zaman geçirecektik neden evlendik?
Adam da yorulmuştur yani borçla da olsa tatil ihtiyacı varsa mecbur gidilecek.

Esin hakli para biriktiric diye butun sene calisip tatilini senin ailenle gecirmek zorunda degil bunu kimse kabul etmez. Babanin size karismaya hakki yok torun sevicekmis falan. Ayrica kucuck cocuktan bir yere giderken izin alirsaniz sizi parmaginizda oynatir. Ailene esin olmadan gitmen gerekir adam tatilini senin ailenle gecirmez yani en fazla haftasonu gelsin 3 gunlugune gelsin sonra donersiniz. Para biriktiricem diye gençliğinizi harcamayin gerekirse sende calisabilirsin

Onlar kırılabilir heralde

Hayır ben onları da hic kiramam geçen yıl gelin dediler . Bir ay tatilimiz vardı. Ben esime dedim ki sen kendi ailenle gecir ben ailenle zaman dedim. Uzun bir tatildi . Anlaştık. Sonra eşimin babası aradi o ne öyle ayri ayrı olmaz dedi ya kendi ailene git esinle ya bize gel dedi. Ayri olmaz kizim büyük sözü dinle dedi. Ben de tamam baba dedim ve kendi rizamla eşimin ailesine gittik. Çünkü onun ailesine yılda bir zor gidebiliyoruz kendi ailemle 3 ayda bir gorusebiliyoruz daha yakın diye.

Cok dogru bir tespit gerçekten degersizlik duygum var.
Şu an gecmisime gidiyorum annem tarafindan küçükken davranış olarak hep elestirildim. Bu da bana boyle bir kişilik oluşturdu sanırım.

Babam zaten iskolik bir adam benim de çalışmamı hep istiyor hatta arada laf sokar hani calisacaktin çocuk olunca isteğin bitti mi diye.
Ben de buyusunler düşünüyorum hala dedim.

Birikim sadece ev, araba, arsa vs ile olmaz ki
Anılar da birikimdir

Dün kızımla sohbet ediyorduk, hayatımızdaki en güzel anlardan bahsediyorduk. Cevaplarıma baktım sonradan, beraber gittiğimiz tatilleri saymışız hep. Hatta geçen sene Pamukkaleyi gezip sonrasında Salda-Lavanta planı yapmıştık, ben araba kullanmaktan yorulunca ve akşam da olunca oradaki bir pansiyonda kalmıştık, o pansiyona bayıldılar ve bu sene kalkıp gene öyle tatil yapalım anne dediler. Sabah güneş doğmadan Salda’ya gittik, güneşin doğuşunu orada izledik, hala anlatıyorlar. 2 sene önceki İtalya gezimizi anlatıyorlar. Kaç sene önceki Paris’i anlatıyorlar.
Ama kalkıp da “anne iyi ki o ayakkabıyı almışız, ne güzel bir ayakkabıydı o” demiyorlar.
“Bana ne güzel kalem almıştın okula giderken” demiyorlar.

Eşiniz düşünceli davranmış, otel ortamına sokmak istememiş ama tatilden mahrum kalmanızı da istememiş.

Babanızın sizin AİLEnize bu kadar müdahil olması çok yanlış. “BİZ böyle karar verdik babacım” demeyi öğrenmeniz gerek. Size psikolog tavsiye ediyorum. Bakın bu da bir yatırım aslında. Evliliğiniz, anneliğiniz açısından bir yatırım. Çocukken yaşadıklarınız şimdi sizi bu şekilde etkiliyor. Menüden en ucuzu seçmek, yemek seçip içecek seçmemek küçük Emrah’vari hareketler ve gerçekten çok itici. Hayattan zevk almayı öğrenmelisiniz. Bunun için de psikoloğa gitmelisiniz. Babanızın çocukken bilinç altınıza yerleştirdikleri yüzünden bir gün kocanız sizden uzaklaşabilir, aileniz parçalanabilir. Kulağınıza küpe olsun bu sözüm. Ablanız olarak yazdım.

Bazen sorarim baba burda kalsın biz dedeye gidelim mi diye hayir babada gelsin ya da niz gitmeyelim babamsiz olmaz diyor.
Çocuğun da isteği benim için önemli
Tabi çocukların duyguları düşünceleri önemli de birkaç gün babadan ayrı kalamayacak kadar da bağımlı büyümesinler tabi çocuk sizin çocuğunuz da yetişkin olarak bizim de hayatımız var . Annemiz babamız kaç gün yaşayacak belli değil biz de onları özlüyoruz ve görmek istiyoruz vakit geçirmek istiyoruz. Sırf çocuğum babaya düşkün diye ben eşimden ayrı tatil yapmayım diye düşünmedim. Diğer taraftan siz bir ailesiniz ve yapacağınız birikim gideceğiniz tatil ebeveynlerinizi ilgilendirmez. Yanlarında kalmanızı istemeleri normal ama işin maddi boyutuyla yaklaşmaları hoş değil çünkü ortada çalışan ve dinlenmeye ihtiyacı olan bir eş var

Sonra eşimin babası aradi o ne öyle ayri ayrı olmaz dedi ya kendi ailene git esinle ya bize gel dedi.
Ben de tamam baba dedim ve kendi rizamla eşimin ailesine gittik.
Aileniz üzerinde sizden başka herkes söz sahibi. Kendi rızanızla gitmemişsiniz kp aradığı için mecburi bir tercih yapmışsınız. Ana problem sanırım eşiniz, baba biz böyle karar verdik sen karışamazsın diyememiş. İyi niyetlisiniz belli ama böyle yıpranırsınız

Sizler sayesinde burda o kadar cok şey öğreniyorum. Ki .
Burda bir önceki konumda benim gorusumu yanlış görenler olmuş karşıdan mukemmeliyyetci gorundugumu falan yazmışlardı.
Cok kırıcı şeyler de yazan oldu onlari söylemiyorum o onların kişilik meselesi.

Ama olumsuz yorumlar benim hayatima cok yön verdi. Ve kendimi duzeltmem için cok yardımcı. Oldu.
O mükemmeliyetçi tavrimdan uzaklasmami sağladı .

Mesela bir yorum yaptım bir arkadaşa ufacık bir kötü niyet taşımadan ama o ve diğer tüm üyeler bana çok kızdı . Haklilardi. Söylediğim belki de konu sahibin tam ne dediğini anlamadan yorum yaptığım için bu oldu.
Bunları şunun için anlatıyorum.
Eksiklerimi tamamlamayi seviyorum .kusurlarimi gormezden gelerek değil düzelterek yaşamak beni daha mutlu ediyor.

Bu konuda da bir eksigimi farkettim.
Degersizlik duygum baskinmis meğer.
Bunun için muhakkak iyileşme yoluna gideceğim. Umarım kendi kendime bende değer verenlerden olurum.

Yazdiklariniz o kadar güzel ki sanırım cok haklisiniz. Ben de gecmisime dönüp baktığımda hep tatillerim geliyor aklima gezilerimiz geliyor.
Okurken duygulandim yazdıklarınizi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…