- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.528
- 158
- Konu Sahibi Mandalinakolik
-
Ben hiç torun için söylediğini düşünmedim. Öyle bile olsa bunu dile getirmesi gereken yine koca kişisi. Ailem de çocukları özlüyor bir süre de burada kalın diyebilirdi kadın memleketinden döndüğünde. Ne de olsa çalışmıyor. Telefon edip kp in çağırması bana hiç normal gelmedi. Eşi son derece pasif gördüm.Tamam da kayınpeder "kızım senin ailen aile de bizim canimiz yok mu? Torun gormek bir tek senin babanın hakkı mi ?!" dese ilişkiler onarilamaz şekilde yıpranır .İnsanlar gelinlerini de kırmadan bu şekilde dile getirmişler bozmadan yapmaya çalışmışlar ..yoksa gelininin yüzüne oğulları evde olmadığı an " senin yüzüne çok hevesli olduğumuzu sanma ,torunumuzu çok özlüyoruz" diyenler bile var
Sizin eşiniz ikide bir babanız neden kardeşimize harcadığınız parayı size harcamiyor, neden size ev araba almıyor diye soylenen bı adam değil miydi? Kendi birikim yapmayan, evi arabayı kucağına bekleyen bir adam eşiniz. Kusura bakmayın evlat sahibi olmak yedirdim icirdim gezdirdimle olmuyo. Geleceğini de düşüneceksiniz. Herşeye tamam, olur, kocam çocuğum için diyerek iyi bir anne olunmuyor. Zaman zaman ipleri elinize almak,hayır bu sene tatil yok, para biriktiricez demelisiniz
kesinlikle bak zararın neresinden dönersen kardırTamam bundan sonra bende yicem zaten amacim yaranmak değil. Zaten Bu tavrım yüzünden kötüyüm hep onun gözünde .
Hep bana kiymetimi bilmiyorsun diyor.
Çooook sıkıcı bu. Erkeklerin asla istemediği bir davranış biçimi. Kendinize değer vermediğiniz gibi karşı tarafı da bunaltıyorsunuz. Dokuz tl lik yiyince milyoner olmayacaksınız.Daha bugün illa dışarı çıkıp yemek yiyelim cok yoruldun sen dedi kabul etmedim kiyamadim o paraya 2 kg et alırız dedim
O da cok sinirlendi biz sana insanlik yapıyoruz senin yaptığına bak dedi.
Askim ben de seni düşünüyorum dedim.
Böyle düşünme dedi tek basima gidecem o zaman dedi.
Sonra ama korana var dedim
.
Bu semtte olmadığını ikimizde biliyoruz dedi.
Ya o zaman eve durum soylesek olur mu dedim daha ucuz hesabi yapıyorum kafamda .
Elinde liste vardı onu uzattı gittim 9 tl lik menüyü sectim.
Esim dalga gecti hatta daha ucuzu da vardi bak bu 8 tl bunu alsaydin dedi.
Nasil üzüldüm.
Kendimi küçük dusuruyorum sanırım hep.
Dalga konusu oldum gözünde. O gitti kendine en iyisini sipariş verdi.
O seviyor kendine deger veriyor ben bu durumda bile kendimi değil eşimi düşünüyorum.
Ama yine mutlu değil ki.
Çok üzüldüm mekanı cennet olsun inşallah ne denir...elim ayağım tutarken, sağlığım yerindeyken ben de aynen bu bakış açısı ile kazandığımı harcamak isterim. hayat kısa.
annem emekliydi ama çalışmaya devam ediyordu. 5 sene daha çalışır sonra bırakıp gezer tozarım rahat rahat derdi.
bunu dediğinin 2. senesi hastalandı, 3. senesi vefat etti.
hayalini gerçekleştiremedi..
insanın keyfini de tatmin etmesi önemli hayatta.
Aileniz cok mudaheleci. Esnizin davranisi cok yanlis olsa bile kendi oarasi kendi borcu sonucta yetiskin insanlara ustelik evli insanlara bu kadar karisilmamali benceBu hayatta kendimi hep 2. Plana attım.
Biliyorum bu cok büyük bir hata.
Karşımdaki insan mutlu olsun ben onun mutluluguyla zaten mutlu olurum
Şeklinde bir yaşam seklim vardı ama bu her zaman mümkün olmuyor.
Biz kiraciyiz. Birikim yapamiyoruz. Tek maas olunca sadece ye giy gez şeklinde bir yaşantımız var.
Ama birikim yapanlara bakıyorum hep bir seylerden kısarak bir şeyin sahibi olmuşlar.
Eşimde biriktirme huyu yok. Olduğu harcanacak.
Babamda da tam tersi olduğu yatırım olacak. Giymez gezmez sadece yer o da yaşamak için. Yedirir misafir alır ama pek kendini düşünmez. Insanlara iyilik yapar kendini 2.plana atar. Yatırım bile dediğine göre hep bizim için yapıyor.
Sanırım babama cekmisim bunları yazınca farkettim bende.
Neyse konu cok uzamasin .
Eşim villa kiralamış yazlık tatil için. 2 hafta tatili var. Ortalama 10 gün falan kalırız diyor.
Uzaklaşmak istiyor sehir olarak .hem bir yıl cok yoruldu dinlenmek istiyor.
Korana sıkıntısı da yok ev cok sakin bir yerde ve 4 aydır kimse girmemiş içine.
Havuzu da var.
Bunları yazıyorum ama bir yandan hic gidesim yok.
Kredi kartına taksit yaptıracak bir yıl onun borcunu ödeyecek. Yine birikimsiz bir yıl.
Babam tatil de ne yapıyorsunuz bize gelin dedi ben de eşimin tatil planını anlattım babam hemen kızım paranızı niye tutmayı bilmiyorsunuz her yıl bir yere gidiyorsunuz?
Birlikte vakit geçirelim hem torun sevmek ıstiyorum buraya gelseniz olmaz mi dedi.
Gelicez ama tatilin son 4 günü orada oluruz dedim.
Babam cok üzüldü söylendi. Annem de bir taraftan vazgeçirmeye çalıştı . Ben de anne ben kendim icin değil esim ve çocuklarım icin gidiyorum lütfen anlayış gösterin dedim. Oyle tlf kapattık.
Bir taraftan ailemle vakit gecirmek istiyorum bir taraftan eşimle tatile gitmek. Ama 2 tane ben yok ki.
Bu da dert mi diyorsunuz belki babami da esimi de cok seviyorum kalpleri incinsin hic istemiyorum.
Ama herkesi ayni anda mutlu edemiyoruz.
Biliyorum ailem bizim iyiligimizi düşünüyor. Ama buna da eşimin ihtiyaci var.
En kötü huyum hc taraf tutamıyorum. Herkes kendince haklı.
Bir tarafta sağlam duramiyorum. Dursam bile diger taraf aklimda kalıyor
Sizlerde böyle misiniz bu halden nasıl kendimi kurtarabilirim. ?
1. Sorum kendimi de düşünmek istiyorum nasıl yapicam
2. Sorum : Herkesi memnun etme huyumdan nasıl vazgecicem?
Soylediklerinizden cok etkilendim demek ileride benim çocuklarım da buyuduklerinde böyle dusunecekler. Ben de sizin gibi olmak o kadar isterdim ki neden değil anlamıyorum. Içimde neden istek yok.Konu sahibi, benim kayınvalidem de çok para biriktirir. Öyleki şu an dış görüntüsünü etkileyen bir sağlık sorunu var, para gider diye gitmiyor. Ailecek dışarda yemek hiç yememişler. Kadıncağız bir gün olsun bugün de yemek yok dememiş.
Hatt nişan alışverişine çıktık, dönüşte eşim iskenderciye girelim dedi, ay acıkmadım ben diyr simit cafeye girmek istedi. Surat astı oturdu. O kadar içi gider yani.
Her şeyin en ucuzunu arar, bulunca saatlerce pazarlık eder.
Bizden az gelirleri var, biz kenara pek para koyamıyoruz. Onlar ama her ay para koyuyorlar. Şu an ev alacaklar yatırım için.
Yemeden, içmeden, gezmeden.
Ömründe denize ayağını değdirmemiş. Düğün için İstanbul’a gitmiş gelmiş, memleketi yaşadığı şehirden başka şehir görmemiş. Memlekete de fındık zamanı gider, para gitmesin diye üç günde toplanacak fındığı onbeş gün toplarlar, ayağı kolu şişer döner. Biz işçi tutun deriz olmaz derler.
Yaşamadı yani.
Kadın bir gün ömrünü yaşamadı. Bundan sonra da böyle gider, 20 sene sonra öldükten sonra o canından biriktirdikleri de bize kalacak. Değecek mi? Hiç sanmam.
Bizim bir evimiz bir arabamız var. Biriktirmiyoruz. Kenarda hastalık için bir miktarımız var yeter.
Ben yaşamaya geldim bu hayata. Oğluma biriktirmek için değil, oğlumla ve eşimle güzel yaşamak için.
Ki sırf canım istemedi, yoruldum diye yada sadece canım yemek istedi diye dışarda yeriz biz. Yemedikten, gezmedikten sonra biriktirmek me işe yarayacak.
Gezmekten keyif alırken, yemekten keyif alırken yapmak lazım bunu.
Burada yazilanlari dikkate alıp farkina varmaniz bile aslinda bir adımdır.Soylediklerinizden cok etkilendim demek ileride benim çocuklarım da buyuduklerinde böyle dusunecekler. Ben de sizin gibi olmak o kadar isterdim ki neden değil anlamıyorum. Içimde neden istek yok.
Ağladım yazdıklarınizi okuyunca ne güzel düşünüyorsunuz . o parayı cocuklarimla harcayip yaşamak icin harcarim demişsin.
Anın tadını kaçırarak yasamisim meğer.
Yaşım 30 duzelir miyim acaba
İsterseniz yaparsınız elbette.Soylediklerinizden cok etkilendim demek ileride benim çocuklarım da buyuduklerinde böyle dusunecekler. Ben de sizin gibi olmak o kadar isterdim ki neden değil anlamıyorum. Içimde neden istek yok.
Ağladım yazdıklarınizi okuyunca ne güzel düşünüyorsunuz . o parayı cocuklarimla harcayip yaşamak icin harcarim demişsin.
Anın tadını kaçırarak yasamisim meğer.
Yaşım 30 duzelir miyim acaba
Daha bugün illa dışarı çıkıp yemek yiyelim cok yoruldun sen dedi kabul etmedim kiyamadim o paraya 2 kg et alırız dedim
O da cok sinirlendi biz sana insanlik yapıyoruz senin yaptığına bak dedi.
Askim ben de seni düşünüyorum dedim.
Böyle düşünme dedi tek basima gidecem o zaman dedi.
Sonra ama korana var dedim
.
Bu semtte olmadığını ikimizde biliyoruz dedi.
Ya o zaman eve durum soylesek olur mu dedim daha ucuz hesabi yapıyorum kafamda .
Elinde liste vardı onu uzattı gittim 9 tl lik menüyü sectim.
Esim dalga gecti hatta daha ucuzu da vardi bak bu 8 tl bunu alsaydin dedi.
Nasil üzüldüm.
Kendimi küçük dusuruyorum sanırım hep.
Dalga konusu oldum gözünde. O gitti kendine en iyisini sipariş verdi.
O seviyor kendine deger veriyor ben bu durumda bile kendimi değil eşimi düşünüyorum.
Ama yine mutlu değil ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?