Yok o gününü çocuklara ayırır off puff demez yarın büyük oğlanı sinemaya götürecek kışlık alışverişini yapacak mesela6 da çikmanin dert yanacak bir tarafı yok abartmasin. İnsanlar 9-6 işi ozellikle arıyorlar. Size gelince gerçekten işiniz zor. Yani kavgacı diyerek yine iş konusunu açtı diyerek eşiniz sizi manipüle ediyor çünkü acilamayacak gibi bir konu değil.
Bir de sadece çocuklar pazarları babalarını görüyorlar demişsiniz. Onda da tek dinlenme günüm öğlene kadar yatayım offf pufff derken gün biter zaten. Bilemedim bu şekilde zor gerçekten
Küçük çocuğunuza bakan kişi evinize gelse nasıl olur? Bir nebze işiniz kolaylaşır.Yok o gününü çocuklara ayırır off puff demez yarın büyük oğlanı sinemaya götürecek kışlık alışverişini yapacak mesela
Annem bakıyor asla gelmez kendi evinden ayrılmaz benim evimin işleri ne olacak der..başka birini en başta aradım bulamadım güvenilir biri,bu arada anneme de bakıcı ücretini veriyorum güvenilir en azından gözüm arkada değil diye götürüp getiriyorumKüçük çocuğunuza bakan kişi evinize gelse nasıl olur? Bir nebze işiniz kolaylaşır.
Hayattan soğuyacak bişey yok annenize yakın oturun olsun bitsin nedir bu derbederlikSlm kızlar...bugün işte bir arkadaş yanıma gelip dert yandı eşim 6 da çıkıyor beraber vakit geçiremiyoruz bikaç saat sonra uyuyoruz falan diye,benim eşim de esnaf gece 10,30 da geliyor,6 çok uygun bi saat dert yanacak bi durum yok diyerek kendi durumumdan bahsettim gözlerini büyüttü,çocukları araba olmadan anneme bırakıp tekrar işe gelip tekrar otobüsle evime geçmem falan şok etkisi yarattı,yanımdan haline şükredip belki de mutlu olup kalktı benim normal hayatın olağan akışında gördüğüm hayatımın şaşırtıcı gelmesi beni bayağı bi afallattı,son zamanlarda çok zor nasıl yapıyorsunlar havada uçuşuyor,herkes mi prenses bi ben mi bu durumdayım,hayatımdan soğudum resmen..
E siz kendi kendinizi zora sokuyorsunuz ama burdan bakınca.Annem bakıyor asla gelmez kendi evinden ayrılmaz benim evimin işleri ne olacak der..başka birini en başta aradım bulamadım güvenilir biri,bu arada anneme de bakıcı ücretini veriyorum güvenilir en azından gözüm arkada değil diye götürüp getiriyorum
Annem bakıyor asla gelmez kendi evinden ayrılmaz benim evimin işleri ne olacak der..başka birini en başta aradım bulamadım güvenilir biri,bu arada anneme de bakıcı ücretini veriyorum güvenilir en azından gözüm arkada değil diye götürüp getiriyorum
Eşim 5.30’da çıkıyor ben de söyleniyorum arada6 da çikmanin dert yanacak bir tarafı yok abartmasin. İnsanlar 9-6 işi ozellikle arıyorlar. Size gelince gerçekten işiniz zor. Yani kavgacı diyerek yine iş konusunu açtı diyerek eşiniz sizi manipüle ediyor çünkü acilamayacak gibi bir konu değil.
Bir de sadece çocuklar pazarları babalarını görüyorlar demişsiniz. Onda da tek dinlenme günüm öğlene kadar yatayım offf pufff derken gün biter zaten. Bilemedim bu şekilde zor gerçekten
Çoçuk annenizde kalsın daha mantıklı 3 günde bir gör en azından sabahları yollarda sürünmezAnnem bakıyor asla gelmez kendi evinden ayrılmaz benim evimin işleri ne olacak der..başka birini en başta aradım bulamadım güvenilir biri,bu arada anneme de bakıcı ücretini veriyorum güvenilir en azından gözüm arkada değil diye götürüp getiriyorum
Yani size göre prenses çoktur. Hayat şartlariniz ciddi gözüküyor maalesef. Eşiniz esnafmış. Çocukları neden o bırakmıyor? Eşi esnaf olan arkadaşlarımın eşleri bırakıyor çocukları. Esnaflarin arabası da illa ki olur. Genellikle iyi de kazanirlar. Kaç yıllık esnaf? Çocukları işinize ya da evinize yakin bir kreşe bıraksanız o zaman rahat oluyor çalışmak. Bu mümkün değilse; servis düşünebilirsiniz. Herşeyi üstlenmişsiniz benimde gözlerim açık kaldı. Çocuklar için de o saatte otobüsle yolculuk zor olsa gerek..Slm kızlar...bugün işte bir arkadaş yanıma gelip dert yandı eşim 6 da çıkıyor beraber vakit geçiremiyoruz bikaç saat sonra uyuyoruz falan diye,benim eşim de esnaf gece 10,30 da geliyor,6 çok uygun bi saat dert yanacak bi durum yok diyerek kendi durumumdan bahsettim gözlerini büyüttü,çocukları araba olmadan anneme bırakıp tekrar işe gelip tekrar otobüsle evime geçmem falan şok etkisi yarattı,yanımdan haline şükredip belki de mutlu olup kalktı benim normal hayatın olağan akışında gördüğüm hayatımın şaşırtıcı gelmesi beni bayağı bi afallattı,son zamanlarda çok zor nasıl yapıyorsunlar havada uçuşuyor,herkes mi prenses bi ben mi bu durumdayım,hayatımdan soğudum resmen..
İşte aslında bu cevabı bekledim motive olmak adına konuyu açarken,yorumları okuduysanız eğer çoğunluk sizin gibi düşünmüyorİki çocuğunuz var, birinin sabah hazirlamasi sizde birinin babasinda. Akşam eşinizin işi geç bitiyor geç geliyor adam napsin? Siz annenize otobüsle götürmeyi kendiniz secmissinjz. Yakın bir kreş ya da eve bakiciyla çozebilirdiniz olayı. Hepimiz çocukları sabah okula bırakıp akşam aliyoruz. Fazla da yorucu değil yani hayatınız, sıradan.
Ayrıca başta bakıcı aradım bulamadım bi komşu ile anlaştım hamile olduğunu öğrendi falan işe başlamam gerekti mecburen anneme götürdüm o şekil devam ettik artık bu arada kreş yaşında değil 1 yaşında ayrıca kreş olsa dahi oraya da otobüsle götüreceğim yakında kreş yok kreş çevresi dışındaki yerlere de servis olmuyor büyüğünü kreşe göndermiştim bi dönem oradan biliyorum yani şartlar bunlar benim bilinçli tercihim değilİki çocuğunuz var, birinin sabah hazirlamasi sizde birinin babasinda. Akşam eşinizin işi geç bitiyor geç geliyor adam napsin? Siz annenize otobüsle götürmeyi kendiniz secmissinjz. Yakın bir kreş ya da eve bakiciyla çozebilirdiniz olayı. Hepimiz çocukları sabah okula bırakıp akşam aliyoruz. Fazla da yorucu değil yani hayatınız, sıradan.
Adam kendi işinin patronu olmayı bırakıp saati belli maaşlı işe girsin. Asgari ücretli patron mu olur? Kadın kendi başına evin yükünü sırtlanıyor, maddi rahatlık bile yok.İki çocuğunuz var, birinin sabah hazirlamasi sizde birinin babasinda. Akşam eşinizin işi geç bitiyor geç geliyor adam napsin? Siz annenize otobüsle götürmeyi kendiniz secmissinjz. Yakın bir kreş ya da eve bakiciyla çozebilirdiniz olayı. Hepimiz çocukları sabah okula bırakıp akşam aliyoruz. Fazla da yorucu değil yani hayatınız, sıradan.
Yorumların hepsini okumadım ama siz de demissiniz, evde olsa yapar. Yeri gelir süpürür, ortalığı toplar demişsiniz. Çalışma saatleri buysa yapacak çok bir şey yok. Öyle bir devirdeyiz ki insan işi olduğuna şükrediyor. Benim eşim de esnaf en erken 21.30 da geliyor. Bir bebeğimiz var ve sadece sabahları kahvaltı yaparken görebiliyor. Eşim açısından bakacak olursam o da geçimimiz icin bebeğini özlüyor. Ona da üzülüyorum. Herkesin şartları aynı değil ne yazık ki. Farklı bir iş kurmak ya da mevcut işi bırakıp başka yere girmek de kolay değil, aynı şekilde zaten az kazanırken personel tutmak da mümkün değil. Sorumluluğunuz fazla Allah yardımcınız olsun.Hayır evde olsa yapar obsesif zaten ev işi konusunda iş oaylaşımı konusunda sıkıntı yok ama evde yok ki iş paylaşayım dabah gitmeden ortalığı güzelce bi toplar yeri gelir süpürür ama çocukları alma yedirme yıkama ödevler hep bende,ailece vakit geçirememe durumu var
Emin olun polyanna değil, çok gercekci bir yorum olmuş.Öncelikle arkadaşınız prenses değil ama siz de prensesin zıttı neyse o değilsiniz. Evet şartlarınız gerçekten zor. Siz hikayenizi bir asker eşine anlatsaydınız o da size prenses derdi yüksek ihtimalle. Düşünsenize eşinizin eve dair öteki sorumluluklarının da sizde olduğunu? Eşiniz bana elini hiçbir şeye sürmeyen biri gibi gelmedi. Öteki çocuğun kahvaltısı göndermesi ev işlerine yardım vs olması gereken şeyler ve bunu da yapıyor.
İş değiştirme örneği vs bana çok mantıklı gelmedi. Daha iyi çalışma şartlarına sahip bir iş bulacağı ne malum? Ayrıca eşinizin iş yerinde çok rahat olduğu bu yüzden bırakmaz tabi vs yorumları okudum. E daha ne? Yani eşiniz iş değiştirse iş arkadaşıyla geçinememe, birinin altında çalışmaya alışamama gibi durumlardan dolayı mutsuz gelse eve daha mı iyi? Yorumlara göre polyanna kalmış gibi hissettim ama kalıcı değil geçici süreçten bahsediyoruz. Küçük çocuğunuz da servisle evden alınacak yaşa geldiğinde bunlar bitecek.
Emin olun siz öneri isteyin. Ordan ev alın araba alın önerisi çok gelir. Allah aşkına bu devirde ayağını yerden kesecek araba en kötü 100 bin. Büyüğün okul masrafı, servis, küçüğün bakıcı ücreti, ev giderlerinden bahsetmiyorum bile.
Size tek tavsiyem bunun geçici bir süreç olduğunu bilin. Kendinize de yeterince fiziksel olarak yorucu bir hayatınız varken ruhsal zorluklar da eklemeyin.
Katılmıyorum. Eşi istese konu sahibinin hayatını bi tık daha kolaylastirabilir ama adam farkında bile değil onun ne kadar zorlandiginin. Belki de belli bile etmemis adama bugune kadar. Bu adam esnafsa nerde kaldin diyecek bi patronu yoksa gayet büyük çocuğu doyururken küçüğü de doyurup büyüğü servise bindirdikten sonra küçüğü de ananeye bırakabilir. Ordan da işine gider. Konu sahibi de en azından direkt kalkıp işine gider bi tık rahat eder. Veya sabah bunu yapmiyorsa aksam 10 buçukta değil de 8 buçukta kapatsin dükkanı. Zaten asgari ücretten hallice kazanıyormus 2 saat erken kapatinca ne kaybedecek bütün gün kazanamadigini 8 bucuktan sonra mi kazanacak? Aksam eve 2 saat erken gelse 8 bucukta evde olsa en azından aksam cocuklarla ilgilenir karısını biraz dinlendirir hem fiziksel hem mental olarak.Öncelikle arkadaşınız prenses değil ama siz de prensesin zıttı neyse o değilsiniz. Evet şartlarınız gerçekten zor. Siz hikayenizi bir asker eşine anlatsaydınız o da size prenses derdi yüksek ihtimalle. Düşünsenize eşinizin eve dair öteki sorumluluklarının da sizde olduğunu? Eşiniz bana elini hiçbir şeye sürmeyen biri gibi gelmedi. Öteki çocuğun kahvaltısı göndermesi ev işlerine yardım vs olması gereken şeyler ve bunu da yapıyor.
İş değiştirme örneği vs bana çok mantıklı gelmedi. Daha iyi çalışma şartlarına sahip bir iş bulacağı ne malum? Ayrıca eşinizin iş yerinde çok rahat olduğu bu yüzden bırakmaz tabi vs yorumları okudum. E daha ne? Yani eşiniz iş değiştirse iş arkadaşıyla geçinememe, birinin altında çalışmaya alışamama gibi durumlardan dolayı mutsuz gelse eve daha mı iyi? Yorumlara göre polyanna kalmış gibi hissettim ama kalıcı değil geçici süreçten bahsediyoruz. Küçük çocuğunuz da servisle evden alınacak yaşa geldiğinde bunlar bitecek.
Emin olun siz öneri isteyin. Ordan ev alın araba alın önerisi çok gelir. Allah aşkına bu devirde ayağını yerden kesecek araba en kötü 100 bin. Büyüğün okul masrafı, servis, küçüğün bakıcı ücreti, ev giderlerinden bahsetmiyorum bile.
Size tek tavsiyem bunun geçici bir süreç olduğunu bilin. Kendinize de yeterince fiziksel olarak yorucu bir hayatınız varken ruhsal zorluklar da eklemeyin.
Eşinin işini bilmediğim için yorum yapamıyorum. Örneğin simitçi dükkanı olsa sabah 2 saat geç gitsin diyemeyiz değil mi çünkü oranın sabah işleri daha açıktır. Bunu savunmak için değil tam tersi eğer işi dediğiniz gibi akşam 2 saat erken gelse fark etmeyecek bir işse bunu eşine teklif etmeli.Katılmıyorum. Eşi istese konu sahibinin hayatını bi tık daha kolaylastirabilir ama adam farkında bile değil onun ne kadar zorlandiginin. Belki de belli bile etmemis adama bugune kadar. Bu adam esnafsa nerde kaldin diyecek bi patronu yoksa gayet büyük çocuğu doyururken küçüğü de doyurup büyüğü servise bindirdikten sonra küçüğü de ananeye bırakabilir. Ordan da işine gider. Konu sahibi de en azından direkt kalkıp işine gider bi tık rahat eder. Veya sabah bunu yapmiyorsa aksam 10 buçukta değil de 8 buçukta kapatsin dükkanı. Zaten asgari ücretten hallice kazanıyormus 2 saat erken kapatinca ne kaybedecek bütün gün kazanamadigini 8 bucuktan sonra mi kazanacak? Aksam eve 2 saat erken gelse 8 bucukta evde olsa en azından aksam cocuklarla ilgilenir karısını biraz dinlendirir hem fiziksel hem mental olarak.
Belki evet araba alamiyordur ya da sen calisma gerek yok diyemiyordur maddi olarak rahat ettiremiyodur ama en azindan bu dediklerimden birini yaparak yükünü azaltabilir. Adamin umrunda degil. Hem saatinde varması gereken bi isi yok rahat bi isi var hem de küçüğü gidip kendisi bile birakmiyor sabah. İyi büyüğü servise bindirip ise geçeyim oh ne rahat. Ya bu olmuyorsa ananenin yakınına tasinsinlar. Ama bi sekilde bu kadın bu yükünü azaltsın. Fonet simdi belki bize kiziyodur icten ice ama kimse burda onun kötülüğü icin söylemiyor bu laflari.
Benim annem de senelerce calisti işten geldi evde çalıştı biz büyüyüp aklimiz erene kadar bilmedik tabi. Soba yakardi ise giderdi bizi evde birakip bazen. Ya da sabah kalkar bizi hazirlar bizle cikip ise giderdi. Ben ortaokula yeni gecmistim kardesim ilkokul onun küçüğü 1.sinif daha. İsyerinin merdivenlerinden dolayı annemin iki dizi de resmen sakat gibi oldu. Yine calisti. Pandemide babamin isyerinin isleri tamamen durduğu icin babam emekli oldu 2 sene evde yatti. Annem calismaya devam etti. Ve bu düzenden baktik ki babam pekte rahatsiz degil. Annem sabahin köründe dizini sürüye sürüye ise gitti babamin umrunda olmadi. Aksam geldi evde yemek yapti babamin umrunda olmadi. İyi gününe denk gelecekte annemin gelmesine yemek yapacak. Ben de evliyim uzaktayim o sirada yakin sehirdeyim hergun gidip yemeğini yapabilecek durumda degilim evlenmeden önce ben yapıyordum annemin gelmesine.
Diger kardeslerim biri calisiyor digeri okulda oluyor, yani evde yatan tek kisi babamdi o dönem ve umrunda olmadi hicbisey.
Bi gün hic unutmuyorum annemlere kalmaya gitmiştim, annem sabah kalkti hava yeni aydinlaniyor annem ise gidiyor ben de o saatte bebege uyanmisim. Evden çıktı camdan şöyle bi izledim dizinden topallayarak agir agir yürüyor kar kış kiyamet disarda. Gecen kis bilirsiniz heryere fazla fazla kar yağmıştı. İçim öyle bi sızladı öyle üzüldüm ki bebegi uyuttum ama ben geri uyuyamadim. Babam da o sirada horlaya horlaya uyuyor gündüz 2 ye 3 e kadar uyur tabi gece yarilarina kadar tv çekirdek keyfi yaptigi icin.
Neyse ki biz o düzeni devam ettirmelerine izin vermedik çok şükür şuan öyle değil.
Çok konustum çok yazdım ama benim annem aklıma geldigi icin konu sahibine bu kadar söylüyorum heba etme kendini yüklerin sorumluluklarin bi kısmını da onun üstüne ver. Böyle hersey senin üstünde olmaz. Adam aksam eve geliyor çocukların ödevleri yaptirilmis yemekleri yedirilmis banyolari yaptirilmis uyutulmus oh direkt yatağa atliyor. Niye ya 8 bucukta gelsin birini de o yikasin birini de o yedirsin. Veya büyüğün odevini yaptırsın. Birini de o uyutsun. Ayıp ama. Bi sabah kahvaltıda görüyor o kadar. Sizin ise gec kalma durumunuz olmasa büyük için evde servis de beklemeyecek.
Malesef anne kızına hep öğüt verecek akıl verecek yanlış evlilik yapmmasi için istediği hayatın bu olduğunu bilmeden yapılıyor evlilikler.Gerçekten o zamanlar farkında değildim 22 yaşında evlendim aile sorunlarım vardı kavak yelleri esiyordu falan filan şimdiki aklımla bende yapmazdım ve açıkçası farkında bile değildim bu şekilde olacağının
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?