herkesin derdi kaynanası benim derdim annem

ben anneme ayrı ev tutalım sana dedim bi defa huzur evine götür beni dedi

annem 2ay kdar tek kaldı oben evlendikten sonra yni zaten o dönemdede annem ayılmalar bayılmalar krizlerindeydi neden ben evlendim diye ablam yanındaydı o sürede
bakımada muhtac degil ki bende daha diri iş güç yapar .ama sorum tek kalması .bide maddi acıdan biz destek olmak zorundayız .ablamın durumu iyi degil ben yapmak zorundayım ki evlenmeden öncede ben çalışıyordum .18 yaşımıza kadarda devlet maaş kesmişti bize .

Zaten ben ayrı eve yollayın , hiç yardım da etmeyin demiyorum ki
Ayrı ev tutun yakınlarınız da ve yine elinizden geldiğince destek olun
O yaşa gelene kadar neler yaşamış belki psikolojisi çökmüş istemsiz yapıyordur, bilerek yapsa bile o anne..

Sadece yakın bi yerde ayrı evi olsun ki eşinle de sorun yaşama diyorum
Oturduğun yerde kira çok pahalıymış evet ama istersen başka bi semtte o kiraya 2 ev tutulabilir mesela..

al karşına anladığı dilden konuş yoksa evliliğin bitecek....
en son dün konuşmak istedim kavgayla sonuçlandı .kuzenim aramış beni ben uyurken annemde kaldırmamış evde yok demiş .neden böyle yapıyorsun diyorum sacma sapan konuşuyor yok onları benden üstün tutuyorsun onlar benden daha degerli hakkaten krize girdim dün .sonra buraya konu actım dayanamadım .her yolu denedim olmuyor

hiç normal değil yaptıkları bundan böylede düzelmez dahada baskın olur bence bence vereceği tepkileri düşünmeden al karşına konuş anne başımın tacısın ama aynı evde olmuyor ben sana yıne yardımcı olurum ama bu şekilde bırbırımızıde kırıyoruz dee yanı anlar ve gıder herhalde hatta bu konuşmayı yapmadan önce ablandanda yardım alabılırsın ne bılım oda yanınızda olsunki yalan söyleyemesın saptıramasın evliliğinizdede sorun olur yazık hem doğacak bebeğede bebebk olduğundada öyle çok yardım ıstemeyın annenızden ınanın nekadar tecrubelı olursa olsun en ıyı bebeğin annesı bakar bebeğe bebek olmadan çözum bulun sonra sütünüzede zarar gelmesın

Annelerimiz iki göz evde bizlere baktı
Şimdi biz 3+1 evlerde onlara yatacak yer bulamıyoruz
Lafım sana değil hepimize
Dünya ne garip...

Yipratma kendini yakinlarinla konus bu durumu belki onlar annenle konusurlar

yaşadığının benzerini bende yaşadım annemn ayrı evi var normalde ayrı yaşıyordu ama 6 aylık hamileyken kardeşim kaza geçirdi amleyatını bizim bulunduğumz şehirde yaptrdık ve 6 ay annem ve kardeşim bnde kaldılar eşim hiç bir zaman bişi demedi adamcağızda peygamber sabrı var resmen ikimzin hayatına karışmalar yaptığımız harcamalara karışmalar düşün ki hamileyim canım çikolata istedi eşime işten gelrken al dedim ne gerek var dedi çok boldan gdiormuşuz halbuki hiçte öle deil kızımız 3 gün yaşadı ve vefat etti acımı bile yaşamama izin vermedi ağlamamam gerekirmiş bi tek ben mi evlat kaybetmişim o da vaktinde kaybetmiş(benden önce bi ablam olmuş doğduğu gün ölmüş) belki olacağı varmış olmuş diyeceksin ama annem benim çok kusur bulur kolay klay beğenmez doğum yapmadan bir hafta önce annemle fena kavga ettik o günden sonra bebeğiim karnımda fasla hareket etmedi yeri gelio kendmi suçluorum yeri gelio annemi ama eğer bana deselerdi seni geçmiş zamana götüreceğiz diye asla annemle 6 ay geçirmezdim milletin ne dediğinin hiç ama hiç bir önemi yok sinir krizi geçirdim diosun peki o bebeğe bunu yaşatmaya ne hakkın var yok benimde yoktu onu çok üzdüm bilmeden istemeden inan bana ben 2.5 yıl her ay anneme para göndrdim her sıkıntsında yanındydım ama yine de yaranamadım bana deseler ki annen mi evladın mı cevabım elbetteki evladım olur şuan annen sana nasıl acımıyorsa seni düşünmüyorsa sende aynısını yapıyorsun sende bebeğini düşünmüyorsun ama düşünmek gerek...bi anda gözümün önüne yaşadıklarım geldi ve inan kötü oldum niyetim seni üzmek değil hamilesin destek olmak gerekir ama keşke biri de bana bunları vaktinde söyleseydi kim bilir belki de bu halde olmazdım

BDV'de okuduğum konulardan şunun anladım ki; hiçbir evde ebeveyn ve çocuklardan başka 3. şahıslara yer yok.Varsa da sonu hüsran.
Anneniz resmen sizi seçim yapmak zorunda bırakıyor ve malesef iki seçenekte vazgeçilir cinsten değil.

1-Bir sinirlenir,iki söylenir,küser,ona buna ileri geri anlatır ben buna katlanamam,kimsenin gözünde hayırsız evlat olamam diyorsan içinde bulunduğun duruma katlanmak zorundasın.
Ama eşin daha ne kadar katlanır?!

2-Ya da;annenin itiraz etmesine müsaade etmeden hemmen başka bir eve gönder anneni,kızar küser ama annedir,beni silemez de evini ayır.

3-Kocayı her zaman bulurum,anneden vazgeçilmez diyorsan üstteki 2 seçeneği sil,boşan evine dön.

Ben başka seçenek göremiyorum.Allah yardımcın olsun canım.

Allah sabır versin size..o değil eşinize karşıda mahcup duruma düşüyorsunuz..aynı şeyi kaynana yapsa inanın bu kadar sakin olamazdınız..eşiniz saygılı davranıyor..canım ya,sizde azerisiniz sonuçta türksünüz,annenin bu istememesini anlayamadım..şükretmesi lazımken..kızım mutlu,birbirini seviyorlar.damadım beni evine aldı sağolsun,maddi sıkıntısı da yok diyebilmeli ve huzurunuz mutluluğunuz için çabalamalı dua etmeli..sanki azerbaycandaki her erkek dört dörtlük müdür..bunlar nasib işi..rabbim iyilere denk getirsin..ben de yakınınızda ev tutun diyecektim ama siz durumu açıklamışsınız zaten...

acın cok büyükmüş kardeş allah sabr versın .ya benm kızımda öyle olsa...dayanamam ki

sanki boşanıp yanına dönsem bana bakacak durumu var bu sefer 3bogaz geçindirmek zorunda kalıcam

Son düzenleme:
inanın şok içindeyim annenizin bir sorunu mu var acaba düşünmedim değil.ben kendi annemden yola çıkarak böyle düşünüyorum kadıncağız mutlu olmam için elinden geleni yapar neyse..
bence kayınvalidenizle aynı evde bu şekilde yaşamış olsaydınız kesinlikle kabul etmez evinizi ayırırdınız ama anneniz olduğu için biraz alttan almışsınız bence ve eşinize bravo çok sabırlı.bence hayatı kendinize zehir etmeyin hamilesiniz ve çocuğunuz doğduğunda sıkıntınız on kat artacaktır eminim.bebeğinizede karıştığı zaman dahada sinir olacaksınız bence evinizi ayrın kesinlikle tek önerim bu...

buarada annemin 2özde olsa evi var memleketde annesimden miras kaldı orası .ablamda o semte geln gitdi o semtde yaşıyor yni .o evi kiraya veriyorlar parasını ablam alıyor annem istedi eskiden biz götürürduk ben evlenince ablam götürüyor annem öyle istedi.neyse gözüm yok hicbirşeyde ama anneme söylüyorum taşın o eve ablamda yanında zaten ben yne maddı yardımını yapıcam diyorum yne suclu oluyorum .oyüzde anneni başka ev tut konusunu demeyin cünki anneme böyle bir laf kulandıgımda adımı annesini evinden kovan nankor evlata cıkarıyır:85:

eşime tbi ki bravoda ama belirdim daha önce ilk başlarda eşimide dahill ederdim meseleye eşim karışınca annem onuda danlardı cocuk gbi baktım durum düzelmiyor eşim budurumdan sıkılmaya başlıyor akşama kadar işkence bile görsem eşim eve geldiginde gülümsemege calışıyorum .en son olay annemin bna atdıgı tokatla bitmişti eşim birdaha annenin birşey yaptıgını görürsem benden incime yapacagmı biliyorum demişti .ama annem hala bildigi gbi sadece esim bütün gün iste oldugu için bildirmemeye calışıyorum .buarada annem tokatı bna sigara içtigimi yakaladıgı için atmıştı .biliyoum beni düşünmüstü ama yne odama küt diye girmeleri bana hala vurması eşimi cok kızdırmıştı .ki sigara konusumda eşimden izin almıştım bitne için .eşim kızmazken annem dünyaları koparmıştı

canim benim anneler heb yavrularini müdahele eder, benim annem bile, sürekli aman dikat et, aman şöyle, aman böyle derdi, evledim hala uyarir:44:
Rahat edemiyorsun, kendi evinde kendi kararlarini vermekde zor oluyordur, ama ne diyeyim? bunlari altan alamayacak ve katlanamayacakdiysan keşke almasaymişsin cünkü kendisine göre oda düşündügü dogru olduguna inaniyor ve bu ikiniz icinde hem zor hem üzüyor olmali..

başka ev tut demeyin demişsiniz o zaman evliliğinizin zamanla yok olup gitmesini göze almışsınız demektir.anneniz bilerek beni evden kovdu gibi konuşuyor bence sizin onu kovmıcagınızı bildiği için yani duygu sömürüsü yapıyor.ben kendimi düşünüyorumda evin içinde 3.kişi olunca bu annem dahi olsa o evlilik evlilik olmuyor malesef madem öyle evlenip hayatı kendinize zehir etmeseydiniz annenizle yaşasaydınız.
kusura bakmayın ama anneniz çok anlayışsız.acaba annenize aynı şey yaşatılsa kabul eder miydi ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…