Herkesin hamilelik haberini almak

Cocuk konusunda herkes kendi kararini verir birsey diyemem ama icinde bulundugun duruma bakarsak sence de cocuk yapılacak bir adamla mi evlisin? Yada cocugun sorumlulugunu alabilecek yetiye, donanima, psikolojiye sahip misin? Cocuk bulundugu ev ortaminda mutlu ve huzurlu bir sekilde buyuyup psijolojik olarak yeterli bir ortamda buyuyebilecek mi? Cocugu iyi yetistirirsin kotu arkadaslar edinir kötü biri olur o ayri bir konu ama kötü bir ortamda yetisen cocugun her yonden iyi olma ihtimali var mi bunlari bir dusun istersen..

27yaşındayım daha bu sene veya sonraki sene evleneceğim ve çocuğu 30 yaşından sonra düşünüyorum

Kizcagizi 17 yasinda evlendirmisler, sanliurfa gibi bir yer sasirmiyorum. Cocuk da cocuk diye bunaltmislar ki kondom delecek hale gelmis.
El birligiyle bir genc kizin hayatini mahvetmisler. Bosuna demiyorlar cografya kaderdir diye.

Çok istiyorsanız inşallah hemen olur ama önünde daha uzun yıllar var kendine bu kadar dert etme elbet olur canım.

Yahu siz daha kendiniz çocuksunuz. 19 yaşa 2 gebeliği nasıl sığdırdınız? Şu an bebek yapmak için uygun zaman mı sizce? Sokağa bile çıkmaya yaşınız müsait değilken bebek derdine mi düştünüz? Yaşınız büyük bile olsa kocanız istemeden gebe kalmaya çalışıyorsunuz. Bu bencilliği yapmaya hakkınız yok. Resmen kandırmışsınız adamı üstelik böylesine önemli bir konuda. Size edeceğim tek dua Allah akıl fikir versin olur

Bu kişi burdaki çoğu kadınla dalga geçiyor resmen çocuğum olmuyor diyor başka konuda şiddet gördüm diyor ama yuzundekiler cilt lekesi . Sen burda insanlarin acısıyla dalga geç drama yap duygu sömürüsü yap bizde saf saf sana uzulelim allah bildiği gibi yapsın seni ya . 10 20 30 senesir cocugu olmayanlar var diger konusu tutmamis yeni hikaye yazmissin resmen konu cocuk olunca herkes gelip derdiyle dertleniyor insanın demi . Uyeligin iptal edilmesi dilegiyle

Eğer ben yalan söylüyorsam Allah belamı versin neden bana inanmıyorsunuz ben böyle hassas bi konuyla dalga geçmem geçemeemdee anlattıklarımda tek bir yalan yok

Ortaokul terkmiş kendisi. Eşi 32 yaşında. 30 yaşındayken 17 yaşında kızla zorla evlenen adam okumasına izin verir mi sizce?

Ortaokul terkmiş kendisi. Eşi 32 yaşında. 30 yaşındayken 17 yaşında kızla zorla evlenen adam okumasına izin verir mi sizce?
Konuyu okumaya devam edince yazdıklarınızı gördüm. En mantıklısı çocuk sahibi olmaması ama banlanmış zaten darp edildim diye attığı fotoğrafların daha çok cilt lekesine benzemesine bakacak olursak gerçek değilmiş gibi

Geri gelmiş konu sahibi. Kimliğini kanıtlamış demek ki yönetime. Keşke gerçek olmasa, kimliğini kanıtlaması konuların gerçekliğini de kanıtlamaz gerçi. Çevremizde olmaması böyle yaşantıları olan insanların olmadığı anlamına gelmiyor maalesef, keşke gerçek olmasa.

Eğer ben yalan söylüyorsam Allah belamı versin neden bana inanmıyorsunuz ben böyle hassas bi konuyla dalga geçmem geçemeemdee anlattıklarımda tek bir yalan yok
Böyle bir konuda kimse sizi hiç araştırmadan sahte bir konu açmakla yargılamak istemez. Ben de konuyu sonuna kadar okudum, konu evrildikçe de üzüldüm açıkçası ve ne yapılabilir diye çok fazla düşündüm. Ama darp edildiğinizi yazdığınız konudaki fotoğraflarınızda yüzünüzdekiler cilt lekesi, epilasyon izi gibi görünüyor nokta nokta iğne batmış gibi lekeler. O yüzden insanlar bu tarz bir lekelenmenin dayakla, darpla oluşamayacağını düşünüyorlar haklı olarak. Ki ben de "acaba sahte mi?" diye düşündüm emin olmamakla beraber ve düşüncemi de yazdım. Cidden böyle bir problemle karşı karşıya iseniz buradaki kadınlar elinden geleni yapar ama dediğim gibi. Bir de Şanlıurfa'da yaşadığınızı söylemiştiniz, neden profilinizde yaşadığınız yer olarak Osmaniye yazıyor?

Aynen öyle, keşke gerçek olmasa. Sabahtan beri bu hanımefendi için ne yapılabilir diye düşünüyorum

Psikolojik destek alman gerekiyor.
Yaşın, yaptıkların, düsündüklerin hiç normal değil.
Seni o yaşta bu hayata layık gören anne babana selamlar..

Nurade

2000liyim, 20 yasimdayim. 10 aydir evliyim. Esim 89lu, 31 yasinda (kendisi 25ten otesini kabul etmese de ) Cok ama cok severek evlendik. Gun gectikce sevgimiz artiyor.

Universiteyi dogru duzgun bir yerde kazanamadim, cok vasat olmasa bile guzel bir yer de tutmuyordu. Yeniden hazirlandigim senede ailem israrla universite oku dese de ben esimi sectim.

Simdi eminim burada bir suru kisi beni linc edecektir okumadim diye. Okumak icin hala gec degil, istesem yine okurum ama okumak istedigim bir bolum yok. Ve su an kalici buldugum sartlari guzel ve en onemlisi severek yaptigim bir isim var. Esimin de oyle, gayet guzel bir isi var.

Eger ben su an universite okursam tek maasla gecinmek biraz zor olacak ve acikcasi isim guzel oldugu icin aldirmiyorum. Bilgilerim hala taze, internetten surekli arastirma yaparim. Izmirde yasadigim icin bircok imkandan yararlaniyorum. Muze gezerim, tiyatroya konsere giderim. Deli gibi dizi film izlerim, kitap okurum. Esimle sabahlara kadar oyun oynariz. Yemek yapmayi cokk severim, evde oldugumda kendimi kaybederim mutfakta. Temizligi esimle birlikte yapariz, her seye severek yardim eder.

Bunlari niye anlatiyorum? Onemli olan es kisisinin sizin icin dogru insan olmasi cunku. Ben istesem universite okumayi, asla karsi cikmaz aksine destekler. Ama konu sahibinin evi varmis, arabasi varmis. Okumaya imkani var. Ama ben kirada otururken 4 sene boyunca okursam gercekten zorlaniriz. Su an 4 sene okumadan, okusam da zaten aynisini alacagim maasla calisiyorum. Ama kendimi gelistirmekten hic vazgecmiyorum. Ne sansliyim ki esim de kultur dolu birisidir ve birlikte ogreniriz her seyi.

Ve en onemlisi, biz asla su etapta cocuk dusunmuyoruz. Ben de seninle ayni yastayim ama asla cocuk dusunemiyorum. Ben kendim cocugum daha, ne cocugu? 25 yasima gelmeden bir kaza olacak diye bile korkuyorum.

Daha buyumedik arkadasim, evlilik dedigin en yakin arkadasimla ayni evde yasamak bana gore ama cocuk sahibi olmak kolay degil. Once biz buyuyelim, olgunlasalim, tecrubelerimiz olsun, kendimizi egitelim, geliselim sonra olur bebegimiz. Daha cok genciz. Bak su an mesela esimle istedigimiz yere gidip gezebiliyoruz, saatlerce keyfimiz kacmadan yemege cikiyoruz ediyoruz. Cunku ilgilenmemiz gereken bir cocugumuz yok. Hayatin tadini cikariyoruz. Sen de oyle yap. Gencliginin kiymetini bil.

Su an bu karantina gunlerini kondom delmekle degil bi kahve yapip balkonda kitabini, dergini okumakla gecir, ne bileyim bi hobi bul kendine puzzle yap, dizi izle...Hayat senin, nasil yasamak istedigine sen karar ver.

BASKALARININ NE DEDIGINE ALDIRMA!

Sizin çizgiğiniz tabloya hic uymayan noktalar var bu hikayede.

Memur bir koca ( az buçuk o cevrenin profilinden uzaklasmiş olmalı)

O çevrenin kızin dediğine göre dayanilmaz baskısına ragmen çocuk istemeyen koca( Genelde erkekler ister kadınlar mecbur kalir)

Geleneksel yapida aile planlamasıni kadina birakmayan kendisi korunun bir koca ( kondom kullanma yuzdeki Tr ortalamasi bile dusukken o cevrede bunu kullanan adam)

Zorla evlendirildiğini söyleyen kadın
19 yaşinda dayak yemekten bahsediyor ama kondom delmekten korkmuyor?

Cocuk istemeyen korunan adam o cocuga benm degil bu diyebilir?Kadına inanilmaz şiddet uygulayabilir. O cevrede oyle kolayina da Dna yaptiralim bakalim diyemezler laf cikarsa kadin öldürülür.

19 yasinda daha 2 yil olmuşken yalniz kalma korkusunda bir kadin ( o cevrede asla yalniz kalmazsin, nerde gorulmus yalniz kadın oralarda?)

Konu başlıgi olarak "zorla evlendirildim, mutsuzum" yazmamis. Hamile kalamadigina uzüluyor.

Hem cevre baskisindan bunaldim diyor hem yalniz kalmaktan korktum diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…