- 28 Mart 2020
- 4.101
- 16.736
- 208
- Konu Sahibi sweetpeony
-
oğluyla evlisiniz diye size de laf dinletme zorunluluğu istiyorlar, itaat ederim saygılı olurum elbette ama benim alanıma girerlerse sessiz kalamam böylesine. benim haklarım, hislerim, isteklerimde önemli çünkü ben ayrı bir bireyim.Bu kayınpederler kendilerini bi karar merkezi olarak görmekten artık vazgeçmeli ya
Çok doğru söylüyorsunuz çevremde ne kadar hakkını savunan bildiğinden vazgeçmeyen insan varsa hepsi saygı gören insanlar ama ne kadar susan fikrini belli etmeyen herkesi memnun etmeye çalışan insan varsa hepsi mutsuz hepsi değer görmeyen insanlar. Bu ne yazikki böyle bizden nasıl ki babasının her canı istediğinde onlara gitmemiz bekleniyorsa benim de canım istediğinde gitmeme hakkım var diye düşünüyorum. Koskoca insanlarız herkes kendi hayatına odaklanmalı sevmeyen de beni sevmesinBeni sevmezler, eşim beni sevmez diye korkuyorsan şunu söyleyeyim; ne kadar yaranmak için kendini ezdirirsen o kadar değersiz olursun, ne kadar saygını korur, sınırını çizersen ve o çizgide kalırsan, o kadar saygı duyulursun.
Senin kendi ailen gibi kimse olmaz, kendi annen baban var. Bunlar ne yaparsan yap seni hiç onlar gibi sevmeyecekler , seviyormuş gibi davranacaklar, böyle insanlar sadece kendi menfaatini düşünür.
En ufak babayla annesiyle bir tartışma yaşansa ve sen kendini tutamayıp saygısızca bir şey yapsan, sen haklı olsan da anında en kötü sen olursun, onlara fırsat vermiş olursun.
Çok ciddiye alma, değer önem verme, sakin kal, biraz sen yüzsüz, takmayan, dediğin dedik olursan pes ederler.
Küsmeleri, laf sokmaları hiç kale alma. Gönlünü yapmak için gitmedin diye küserse oralı olma. Hiç umursamıyormuş gibi davranırsan diğer taktiklere başlarlar.
Biz vazgeçmedik tatilden gidiyoruz tabiki benim ödediğim tatilin hesabını onlar soruyor. Benim annem bizi bir kere böyle darlayıp çağırmadı biz hep istediğimizde gittik bana diyor ki kızım evinize alışın kocana güzel yemekler yap birlikte zaman geçirin bize hep gelirsiniz ilerde diyor ki doğru da yapıyor ama eşimin babası bunu anlayamazEsini karsina al adam akilli konus anlatma de mesela siz vazgectimizmi tatilden o oyle yaptigi icin? Asla vazgecmeyin surekli geliyolarsa siz disarida olan yapinki gelemesinler belliki esinde onlara musait degiliz doyecek kafa yok ayrica sizde haftada bir gidin sacma sapan konusursa neden evlendirdiniz ozaman oglunuzu diyin ay cok itici insanlar simdiden mesafenizi koymaya baslayin
Çok doğru söylüyorsunuz çevremde ne kadar hakkını savunan bildiğinden vazgeçmeyen insan varsa hepsi saygı gören insanlar ama ne kadar susan fikrini belli etmeyen herkesi memnun etmeye çalışan insan varsa hepsi mutsuz hepsi değer görmeyen insanlar. Bu ne yazikki böyle bizden nasıl ki babasının her canı istediğinde onlara gitmemiz bekleniyorsa benim de canım istediğinde gitmeme hakkım var diye düşünüyorum. Koskoca insanlarız herkes kendi hayatına odaklanmalı sevmeyen de beni sevmesin
Çok mantıklı görsün bakalım nasıl oluyormuş arabamız olmadığı halde koştur koştur hem babasına gidip hemde benim aileme gitmek her Allah’ın günü belki anlaraynı şeyler eşinizde devam ederse belki annenizi babanızı her iki güne bir çağırıp, annenizi ona aratıp nasıl rahatsız edici bir şey olduğunu anlamasını sağlarsınız ama bizimkiler saygısızlık diye düşünüp aramazdı. Kendi ailelerimiz daha düşünceli.
Fazla kontrolcü bir adam,altlı üstlü oturmayı oğluşunu çok özlediği için değil de sizi daha sık ve rahat yönlendirme imkanı bulabileceğini düşündüğü için istediğini sanıyorum.Merhaba arkadaşlar yeni evlendim daha 25 gün oldu kayınpederim herşeye çok fazla karışıyor ya da bana mı öyle geliyor fikrinizi gerçekten merak ediyorum takılarımızla araba alalım dedik bu fikrimizi öyle laf arasında söylerken birden kendisi sizin arabaya ihtiyacınız yok şimdi zamanı değil vs laflar etti hadi tamam buna bişey demedim yaza tatil fiyatları ne olacağı belli olmadığı için hazır çok uyguna bi tatil fırsatı yakaladık hemde 2 günlük balayı niyetine gidelim dedik kıyametler kopmuş eşimle çok kötü kavga etmiş ne arıycaksınız orda o kadar yol mu gidilir uçakla sende hiç akıl yok mu kış ortası tatil mi olur paranı saç bakalım böyle diye yemiş resmen beynini o zaman eşime demiştim babanın böyle müdahaleci olması hiç hoş değil tamam fikrini söyleyebilir ama bu bizim hayatımız demiştim zaten bir gün görüşmesek ertesi gün mutlaka bizi çağırıyor yada bize geliyorlar
artık son olayda cinlerm tepeme çıktı dün gece. Yemek yapmaya çalışıyoruz bi yandan bi yandan kayınpeder aradı napıyosunuz vs sonra bi anda eşime ben senin yokluğuna alışamadım seni hep yanımda görmek istiyorum napsak altlı üstlü mü taşınsak falan diyo telde bende telde konuşulanları duyuyorum eşimde ya baba öyle mi falan diyo ben de gülerek sesli bi şekilde haydi doğru babanın evine falan dedim beni istedi kayınpeder bana telde diyor ki napcam bilmiyorum hiç iyi değilim hiç geçmez bu hisler falan dedi geçer geçer Merak etme baba geçmeyip ne olucak dedim bi yandan salata yapıyorum bi yandan kayınpederi teselli ediyorum verdim teli sonra iyice sinirlerim bozuldu kayınpederin demesi lazım ki bunlar yeni evli bi birbirlerine alışsınlar evlerine alışsınlar adam resmen evinden soğutuyor eşimi haksız mıyım cidden sinirlerim bozuldu
Sorunun çözümü kayınpederde değil ki kocanızda. 2 sorun var bu konuda. 1)Evde olan her şeyi niye anlatıyor? 2)Kayınpederin tepkisini niye gelip size anlatıyor? Kocanız dilini tutmayı öğrenmedikçe daha çok sorun yaşarsınız.
Kesinlikle kontrolcü bi insan zaten o yüzden böyle herşeyi bilsin herşeyi gidelim ona danışalım baba senin fikrin nedir diye soralım diye bekliyor günlük hayatta da babası kazandığı parayla yaptığı şeylerle övünmeyi seven biri istiyor ki biz de ona bağımlı olalım babamız bize şu yolu gösterdi diye övünelim ama bunlar bana çok ters bi şekilde yola gelecekler maalesefFazla kontrolcü bir adam,altlı üstlü oturmayı oğluşunu çok özlediği için değil de sizi daha sık ve rahat yönlendirme imkanı bulabileceğini düşündüğü için istediğini sanıyorum.
Kesinlikle kabul etmeyin tabiki ama tek mesele evin ayrı olması da değil anladığım kadarıyla,siz nerde oturursanız oturun müdahale edecek.
Eşinizi tanır,huyunu suyunu bilirsiniz bu durumun önünü kesin muhakkak. Ama şahsi fikrim baban şöyle böyle diyerek değil.Acele edip sürekli kötüler yaklaşımda bulunmayın ya da surat asmayın. Önünü kesmezsenin bu böyle gider. Maalesef balık baştan kokuyor.
Gitmeyin, ne işiniz var? Her çağırdığında giderseniz önünü alamazsınız tabi.Bu akşam yemeğe gidecekmişiz dün oğlu olmadan sofraya oturunca gözleri dolmuş yiyememiş bir şey tövbe yarabbim oğlu öldü sanki
Siz ses çıkarırsanız ve eşinizden davranışlarını değiştirmesini isterseniz ne yapar , kimi seçer? Bence aranız bozulmasın diye değil, sonuçtan korkuyorsunuz ya babasını seçerse çünkü bunun sonu boşanmaya kadar gider. Eşiniz babasını dinleyip sizi bosayabilir. Kendinizi kandırmayın siz sessiz kaldığınız, kendi içinizde savaş verdiğiniz için aranız iyi sanıyorsunuz ama edilmeyi kabul ettiğiniz için herkes memnun.Ya bir haftalık evliyken daha oturmaya gitmiştik isterseniz burda kalın falan demişliği var ben bunlara gelemem niye evlendik onlarda kalacaksak hemde aynı şehirdeyken tavrımı koyuyorum fakat kocamla aramız kendi halimizdeyken çok iyi arkadaş gibiyiz iyi anlaşıyoruz böyle bi sebepten aramızın açılmasından çekiniyorum ama Şuan sesimi cıkarmazsam da bir ömür böyle cekemem
Boşanmaktan bir korkum yok öncelikle o da bir insanlık hali. Hayat bu herşey olabilir beni mi babasını mi seçer diye bi düşüncem bile olamaz böyle bir meselede babasıyla ben arasında seçeneğe düşüyorsa böyle bir adam hayatımda olmasına zaten gerek yok. Ben insanların yüzüne fikrimi söyleyebilen biriyim ama ilk olayda da kavga edecek çirkeflik çıkaracak halim yok daha 25 günlük evliyiz birşeyler zamanla gün yüzüne çıkıyor elbette bende birşeylerin ters gittiğini farkettiğim için sınır koyacağımı söylüyorum.Siz ses çıkarırsanız ve eşinizden davranışlarını değiştirmesini isterseniz ne yapar , kimi seçer? Bence aranız bozulmasın diye değil, sonuçtan korkuyorsunuz ya babasını seçerse çünkü bunun sonu boşanmaya kadar gider. Eşiniz babasını dinleyip sizi bosayabilir. Kendinizi kandırmayın siz sessiz kaldığınız, kendi içinizde savaş verdiğiniz için aranız iyi sanıyorsunuz ama edilmeyi kabul ettiğiniz için herkes memnun.
İşte 25 günlüklen asıl yapmalısınız, çünkü gelecek yıl yaparsanız gelin değişti olur. Tavrınızı baştan koyun ayrıca kocanız bu durumları garip karşılamıyor mu? Babasının bu davranışlarına gerekli tepkiyi koymuyor gibi.Boşanmaktan bir korkum yok öncelikle o da bir insanlık hali. Hayat bu herşey olabilir beni mi babasını mi seçer diye bi düşüncem bile olamaz böyle bir meselede babasıyla ben arasında seçeneğe düşüyorsa böyle bir adam hayatımda olmasına zaten gerek yok. Ben insanların yüzüne fikrimi söyleyebilen biriyim ama ilk olayda da kavga edecek çirkeflik çıkaracak halim yok daha 25 günlük evliyiz birşeyler zamanla gün yüzüne çıkıyor elbette bende birşeylerin ters gittiğini farkettiğim için sınır koyacağımı söylüyorum.
Kaynanalar bitse kayinpederler başliyor. Tovbe tovbe. O alişamadim derse benim babam da bensizlige alişamadi bir ust kata da onlar taşinsin diyin. Eşinizde buyuk hata var.O dedi diye tatilden vazgecen eşiniz. Onu dizginleyin. Baba kuzusu çikmasin eşinizMerhaba arkadaşlar yeni evlendim daha 25 gün oldu kayınpederim herşeye çok fazla karışıyor ya da bana mı öyle geliyor fikrinizi gerçekten merak ediyorum takılarımızla araba alalım dedik bu fikrimizi öyle laf arasında söylerken birden kendisi sizin arabaya ihtiyacınız yok şimdi zamanı değil vs laflar etti hadi tamam buna bişey demedim yaza tatil fiyatları ne olacağı belli olmadığı için hazır çok uyguna bi tatil fırsatı yakaladık hemde 2 günlük balayı niyetine gidelim dedik kıyametler kopmuş eşimle çok kötü kavga etmiş ne arıycaksınız orda o kadar yol mu gidilir uçakla sende hiç akıl yok mu kış ortası tatil mi olur paranı saç bakalım böyle diye yemiş resmen beynini o zaman eşime demiştim babanın böyle müdahaleci olması hiç hoş değil tamam fikrini söyleyebilir ama bu bizim hayatımız demiştim zaten bir gün görüşmesek ertesi gün mutlaka bizi çağırıyor yada bize geliyorlar
artık son olayda cinlerm tepeme çıktı dün gece. Yemek yapmaya çalışıyoruz bi yandan bi yandan kayınpeder aradı napıyosunuz vs sonra bi anda eşime ben senin yokluğuna alışamadım seni hep yanımda görmek istiyorum napsak altlı üstlü mü taşınsak falan diyo telde bende telde konuşulanları duyuyorum eşimde ya baba öyle mi falan diyo ben de gülerek sesli bi şekilde haydi doğru babanın evine falan dedim beni istedi kayınpeder bana telde diyor ki napcam bilmiyorum hiç iyi değilim hiç geçmez bu hisler falan dedi geçer geçer Merak etme baba geçmeyip ne olucak dedim bi yandan salata yapıyorum bi yandan kayınpederi teselli ediyorum verdim teli sonra iyice sinirlerim bozuldu kayınpederin demesi lazım ki bunlar yeni evli bi birbirlerine alışsınlar evlerine alışsınlar adam resmen evinden soğutuyor eşimi haksız mıyım cidden sinirlerim bozuldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?