Hesap bilmeyen eş...

Hey allahim

Biri de gelmis diyor ki kredi disinda 2000 kaliyor cok guzel yasiyoruz. Arada yemege cikariz. 8 9 tl ye sinema bileti de veriyor restoranlar. Mesela arabanin ekstra masrafi cikinca bu masraflari keser dengeleriz.

Gel bana idare ediyoruz ac acikta kalmiyoruz de basimin ustune. Saygi duyarim sikayet etmiyor idareci davraniyor kanaatkar diye. Ama buna guzel yasam deme be kardesim. Tek aktivitenin ne oldugu belirsiz fastfood zincirlerinde yemek oldugu, onun da kimi zaman olmayisi olan bir hayat guzel bir hayat degildir. Tabii ki allah once saglik huzur versin ask versin muhabbet versin ama bir seylerin karistirildigini dusunuyorum.

Kanaatkarlik saygi duyulacak bir mefhum ama arzularinizin bastirilmisligi, yoklugu bu kadar kabullenis bence cok vahim.

Elli bin defa beğenebilsem keşke bu yorumu.
Ben küçükken halley istiyorum, dondurma istiyorum diye annem bana kızardı, sen yoktan Anlamıyorsun derdi. Hayatımda bir kere bile güzel bir tatile gitmedim, hiç otelde kalmadım. Sahilde oturan akrabalarımıza giderdik denize giderdik, buydu tatil işte o da ben çocukken, 3 kere falan. Koca çocukluğumda sadece 3 kez. Her şeyin ucuzu alındı, hep kısmak hep kısmak, okul kantininde gevrek değil tost yedim diye azar yemek, gazoz aldım diye neden bu paranın hepsini harcadın diye laf duymak... Bunların marka takıntısıyla alakası yok ki ama her şeyi en alt seviyeden yaşatacaksan neden çocuk yaparsın anlamam. Arkadaşlarımın bilgisayarı vardı bizde yoktu hep özenirdim. Kendime ait bir odam, dolabım, masam, yatağım olduğunda ben ortaokuldaydım. Müsriflik yapmayı elbette savunmuyoruz ama çocuğuna devamlı "yetinmeyi bil" kafasıyla yaklaşacak olan, bu zihniyette olan kimseye çocuk vermesin Allah. Onlara vereceğine nice çocuğu olmayan, çocuk olsa her şeyi önüne serecek ailelere versin.

O yüzden ben de bu konuda çok netim, ben hayatımda asla "anne olmak istiyorum bana ne" kafasıyla çocuk yapmayacağım. Benim imkanlarım düzgün olmazsa Allah sakın bana bir evlat nasip etmesin. Ben o çocuğa "yok, alamıyorum" diyeceksem vermesin inşallah bana çocuk falan.

Siz elinizden geleni yapın ve çocuğunuza güzel bir yaşam verin rızkın değişmeyeceğini bile bile hırpalayın kendinizi

gene ezberden din dersi..
ben sana geçen konunda da demiştim oku oku oku..
rızkı sizin çabanıza bağlı kıldık diyen kim peki?
oldu canım sen kılını kıpırdatma rızk seni bulsun..

Kadın yoktan birikim yapmak istiyor ya. Kocan sana bin lira vermesin. Madem isteyecek alma sen de.

Ne diyelim daha ya.

Portakal can, idare edersin de bir yere kadar. 5 ayakkabin vardir 6.yi almazsin. Dolapta 2 kilo kiyma vardir pirzola almazsin. Var olanin idaresi mumkun. Yokken neyi idare edecem? Köy sutunun kilosu 3 lira. Domates pazarda 2,5 lira. Muz olmus 8 lira. Dogru durust bir kasabin kiymalil etini alsan 48 lira. Gezen tavugun yumurtasi 1 lira. Bunlardan kisilmaz. Konu sahibi gibi bir kadinsan elini gobeginin uzerinde kavusturup butun gununu ananin evinde gecirip faturalardan ve yemek masrafindan kismaya calisirsan zaten hayat gecmez.
Bursa gibi kucucuk bir sehirde yasiyorum,en kiytirik ozel okul olmus aylik 2 bin. Devlet okulunda ogretmen yok, okul kapisi bile ardina kadar acik iceri kim girip cikiyor belli degil. Evlatlarimizin can guvenligi yok. Evi arabayi satip cocugu en iyi yerlerde okutmak gerekecek. Omru hayatinda sokaga cikmamis insanlar bunlardan bihaber tabii. İlber hoca ne guzel soyluyor "bilmemek mutluluktur" diye. Ben bildigim icin endiseliyim herhalde

Gayet güzel gecinmek anlattigin gibi olmuyor bana göre. En ufak seyi hesaplayarak almak, disarda yemekten, kuaforden, alisveristen kismak. Her attigim adimi dusunmeyi sevmiyorum acikcasi. Bu bunaltici birsey. Ama bu demek degil ki har vurup harman savuruyorum aksine bende kenara para atabiliyorum ama kendimi, eşimi bunun için sıkmadan bunaltmadan yapiyorum.
O ay beklenmedik ekstra masraf ciktiginda basimi elime alip dusunmek, nebileyim ihtiyacim olan seyi alirken ay sonunu dusunmek bence yaşamak degil.

iyide konu sahibinin buna itirazı yok ki..
çalışmak istemiyor zaten öyle bir talebi yok..
çalışmak uygun olmadığı için çalışmıyor.. allah rızası için yani..

Bu nasıl bir zihniyet?
Yıl 2017
Bazıları hangi devirden kim bilir... Kimse çalışmak istemek zorunda değil, istemiyorum der geçersiniz konusu bile olmaz. Ama böyle uygun değil, Allah rızası falan derseniz buralar karışır. İnsanlar şu devirde bu kafalarda olmak için ne yiyip içiyor merak ediyorum.
Uygun olmadığı için diyor bi de. Allah akıl fikir versin, ne denir?

Tam da anlatmak istediğim. ...

Allah sizin gibilere çocuk falan nasip etmez inşallah. Çocuğu leş gibi bir hayata sürükleyeceksiniz hem maddi hem manevi anlamda. Yazık cidden, çok yazık. Benim annem de yetinmek takıntılı bi tipti, keşke doğmasaydım, keşke kısır falan olsalardı da doğmasaydık, yüzüne de demişliğim var. Çok üzüldü ama haklıyım. Ben sizin gibilere karşı iyi niyetli olamıyorum, hak etmiyorsunuz. Konu zaten beyin yakar

İşte o birikim isteğinin sebebi

Hep yetinmek hep az olmanın getirdiği bir aman ya hiç olmazsa durumu

Diyet yapınca vücudun daha zor kilo vermesi kıtlık var harcamayayım hayatta kalayım metobolizması

Beynimiz bizden daha akılcı davranıyor

sadece şunu söylemek istiyorum, umarım bundan sonra çoook güzel bir hayatın olur,
iyi ki doğmuşum, çok şükür bugünüme dersin...

Eşim beni bankamatik gibi görmüyor defalarca yazdığım gibi parasının bittiğini görüp ben veriyorum yavaş yavaş kırılmadım sorun yok

Çalışıp istediği gibi harcama olayı evlenene kadardı şuan bir ev geçindiriyor ve benim sorumluluğumu üstlendi
siz eve eş gittiniz bilmem farkındamısıınız? ne demek sorumluluğum onda. herkes kendinden sorumludur...

diyecektim ki kim olduğunu hatırladım... senin daha çok başın ağrır bu kafayla..

dışarı çıkarken giyebilecegin güzel kiyafet ve ayakkabilarin varsa (ille de marka olmasi gerekmez), markkette caninin cektigini rahatca aliyorsan, evinde et, balik pisiyorsa, arada haftasonlari gezmeye gidebiliyorsan, kimseye muhtac kalmiyorsan bence bu gayet güzel gecinmektir daha ne olsun... Allah yaşatmasin ama dışarda ne zor durumda insanlar var. ben calisiyorken tabiki biraz daha rahattik ama simdikinden kat be kat fazla harcama yapmiyorduk. sağlık sorunlari nedeniyle işe mecburi ara verdim ne yapayim. eskiden manikür pedikur icin sık sık kuafore giderdim simdi cogunlukla kendim yapiyorum, çalıştığım icin daha cok yeni kiyafete ihtiyacim oluyordu ama simdi zaten o kadar cok ihtiyacim olmadigi icin daha az kiyafet aliyorum, eskiden ara ara eve yardimci alirdim ama simdi zaten kendim yapabiliyorum işimi, bi de eskiden daha cok birikim yapiyorduk simdi o kadar yapamiyoruz normal olarak... yani hayatimdan eksilen en büyük luksler bunlar oldu geri kalan hersey ayni. Allah size de yokluk yaşatmasin bu bakış açısıyla gercekten cok zorluk cekersiniz

Ya arkadaşlar bir garipsiniz internet ortamında milleti çıldırıp neden eğleneyim bu nasıl bir eğlence aracı olabilir biraz mantık lütfen durumu açıklayıp satırlarca yazı yazsam her cevaba kaç saatimi burada harcamış oluyorum.Size yaranmak gibi bir derdim yok nasıl düşünürseniz düşünün konum ortada daha fazla bir açıklamada bulunmayacağım.Siz o kadar dolu işçi güçlü meşgulseniz bu kadar uzun yanıtlara nasıl vakit ayıruyorsunu oda başka bir muamma.Edebiyle konuşana saygım sonsuz ama küçümseyen,hor gören abartıp beddua edenler var kötü söz ve düşünceler sahibinindir ve hayatında karşılığını bulacaktır deyip yorumumu bitiriyorum iyi günler herkese

Ya arkadaşlar bir garipsiniz internet ortamında milleti çıldırıp neden eğleneyim bu nasıl bir eğlence aracı olabilir biraz mantık lütfen durumu açıklayıp satırlarca yazı yazsam her cevaba kaç saatimi burada harcamış oluyorum.Size yaranmak gibi bir derdim yok nasıl düşünürsenizdüşünün konum ortada daha fazla bir açıklamada bulunmayacağım.Siz o kadar dolu işçi güçlü meşgulseniz bu kadar uzun yanıtlara nasıl vakit ayıruyorsunu oda başka bir muamma.Edebiyle konuşanasaygım sonsuz ama küçümseyen,hor gören abartıp beddua edenler var kötü söz ve düşünceler sahibinindir ve hayatındakarşılığını bulacaktır deyip yorumumu bitiriyorum iyi günler herkese

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…