- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Kimse çocuğunu marka takıntılı yetiştirmiyor zaten ama arkadaşları güzel güzel giyinip tatile gittiklerini anlattıklarında sinemaya gelen son filmi konuştuklarında ona bu bahaneleri yutturamazsınız.Bi çocuktan 2 elbiseyle yetinmesini filmi evde izlemesini tatil lafı açmamasını bekleyemezsiniz çünkü çocuk bu isteyecek haklı da.Sadece bebek sevme bencilligiyle rica ederim çocuk yapmayın her çocuğun iyi bi hayata ihtiyacı var bunun içinde en iyisini ona sunmaya hazır bi aile gerekiyor.Boğaz tokluğuna gecindikleri maastan nasıl birikim yaparım diye değil de nasıl çalışırım diye düşünen bi anne mesela.Eger bu bencillige devam edecekseniz cocuk yapmayın.Çünkü bunlar lüks değil normal her insanın yapması gereken şeyler
O zaman neden "esim izin vermiyor versr calisirim tabii" diyor bazi mesajlarda?
Siz elinizden geleni yapın ve çocuğunuza güzel bir yaşam verin rızkın değişmeyeceğini bile bile hırpalayın kendinizi
Biz çalışarak Allah'ın rızasına karşı mı geliyoruz?
Portakal can, idare edersin de bir yere kadar. 5 ayakkabin vardir 6.yi almazsin. Dolapta 2 kilo kiyma vardir pirzola almazsin. Var olanin idaresi mumkun. Yokken neyi idare edecem? Köy sutunun kilosu 3 lira. Domates pazarda 2,5 lira. Muz olmus 8 lira. Dogru durust bir kasabin kiymalil etini alsan 48 lira. Gezen tavugun yumurtasi 1 lira. Bunlardan kisilmaz. Konu sahibi gibi bir kadinsan elini gobeginin uzerinde kavusturup butun gununu ananin evinde gecirip faturalardan ve yemek masrafindan kismaya calisirsan zaten hayat gecmez.Hey allahim
Biri de gelmis diyor ki kredi disinda 2000 kaliyor cok guzel yasiyoruz. Arada yemege cikariz. 8 9 tl ye sinema bileti de veriyor restoranlar. Mesela arabanin ekstra masrafi cikinca bu masraflari keser dengeleriz.
Gel bana idare ediyoruz ac acikta kalmiyoruz de basimin ustune. Saygi duyarim sikayet etmiyor idareci davraniyor kanaatkar diye. Ama buna guzel yasam deme be kardesim. Tek aktivitenin ne oldugu belirsiz fastfood zincirlerinde yemek oldugu, onun da kimi zaman olmayisi olan bir hayat guzel bir hayat degildir. Tabii ki allah once saglik huzur versin ask versin muhabbet versin ama bir seylerin karistirildigini dusunuyorum.
Kanaatkarlik saygi duyulacak bir mefhum ama arzularinizin bastirilmisligi, yoklugu bu kadar kabullenis bence cok vahim.
gene ezberden din dersi..
ben sana geçen konunda da demiştim oku oku oku..
rızkı sizin çabanıza bağlı kıldık diyen kim peki?
oldu canım sen kılını kıpırdatma rızk seni bulsun..
valla ben de anlayamadim biz mi anormaliz onlar mi anormalnerdeyse ayni paraya biz gayet güzel geciniyoruz, üstelik arada sinemaya yemege filan da gideriz. tatil masrafimiz yok ailelerin yazligina tatile gidiyoruz. marka takintimiz yok uygun fiyatli magzalardan indirimden aliriz ihtiyaclarimizi. sinema olayinda bile bazi restoranlardan menü alinca sinema bileti 8-9 lira oluyor o sekilde yapariz daha uyguna gelir... üstelik bizim araba da var vergisi, kaskosu vs gibi masraflari çıktığı zaman o ay baska esktrem harcama yapmayarak dengelemeye çalışırız. kira ödemedikten sonra, kuafor masrafi filan da yoksa marka takintisi yoksa bence 2bin gecinmek icin yeterli bi para, hatta bi 100 lira kenara bile atilir her ay bu sekilde damlaya damlaya göl olur...
benim eşim mesela hem benzinden tasarruf etmek icin hem de spor olsun diye işe yürüyerek gider (30 dk lik mesafede), zayiflamak ve o parayi birlikte dışarda yemek icin öğlen yemek yemez öğlen yemegi parasiyla haftasonları biz dışarda yeriz birlikte.. aklima gelen tutumluluklari bunlar mesela
iyide konu sahibinin buna itirazı yok ki..
çalışmak istemiyor zaten öyle bir talebi yok..
çalışmak uygun olmadığı için çalışmıyor.. allah rızası için yani..
Tam da anlatmak istediğim. ...Elli bin defa beğenebilsem keşke bu yorumu.
Ben küçükken halley istiyorum, dondurma istiyorum diye annem bana kızardı, sen yoktan Anlamıyorsun derdi. Hayatımda bir kere bile güzel bir tatile gitmedim, hiç otelde kalmadım. Sahilde oturan akrabalarımıza giderdik denize giderdik, buydu tatil işte o da ben çocukken, 3 kere falan. Koca çocukluğumda sadece 3 kez. Her şeyin ucuzu alındı, hep kısmak hep kısmak, okul kantininde gevrek değil tost yedim diye azar yemek, gazoz aldım diye neden bu paranın hepsini harcadın diye laf duymak... Bunların marka takıntısıyla alakası yok ki ama her şeyi en alt seviyeden yaşatacaksan neden çocuk yaparsın anlamam. Arkadaşlarımın bilgisayarı vardı bizde yoktu hep özenirdim. Kendime ait bir odam, dolabım, masam, yatağım olduğunda ben ortaokuldaydım. Müsriflik yapmayı elbette savunmuyoruz ama çocuğuna devamlı "yetinmeyi bil" kafasıyla yaklaşacak olan, bu zihniyette olan kimseye çocuk vermesin Allah. Onlara vereceğine nice çocuğu olmayan, çocuk olsa her şeyi önüne serecek ailelere versin.
O yüzden ben de bu konuda çok netim, ben hayatımda asla "anne olmak istiyorum bana ne" kafasıyla çocuk yapmayacağım. Benim imkanlarım düzgün olmazsa Allah sakın bana bir evlat nasip etmesin. Ben o çocuğa "yok, alamıyorum" diyeceksem vermesin inşallah bana çocuk falan.
Hayatınız boyunca her işinizin yolunda gideceğinden maddi ve manevi bir zarara uğramayacağınızı garanti eder gibi konuşuyorsunuz.Ne diyeyim Allah hayırlısını nasip etsin size umarım ayağınız taşa değmez.Ben nasıl yetiniyorsam evladımda yetinmeyi öğrenecek inşallah iyi geceler size.
Allah sizin gibilere çocuk falan nasip etmez inşallah. Çocuğu leş gibi bir hayata sürükleyeceksiniz hem maddi hem manevi anlamda. Yazık cidden, çok yazık. Benim annem de yetinmek takıntılı bi tipti, keşke doğmasaydım, keşke kısır falan olsalardı da doğmasaydık, yüzüne de demişliğim var. Çok üzüldü ama haklıyım. Ben sizin gibilere karşı iyi niyetli olamıyorum, hak etmiyorsunuz. Konu zaten beyin yakar
Allah sizin gibilere çocuk falan nasip etmez inşallah. Çocuğu leş gibi bir hayata sürükleyeceksiniz hem maddi hem manevi anlamda. Yazık cidden, çok yazık. Benim annem de yetinmek takıntılı bi tipti, keşke doğmasaydım, keşke kısır falan olsalardı da doğmasaydık, yüzüne de demişliğim var. Çok üzüldü ama haklıyım. Ben sizin gibilere karşı iyi niyetli olamıyorum, hak etmiyorsunuz. Konu zaten beyin yakar
yaa boşuna uğraşmayın konu sahibinin düşünceleri çok farklı. hatta bir konusunda çok iyi hatırlıyorum kadınlar evlerinde otursa işsiz adam kalmazdı demişti.
Eşim beni bankamatik gibi görmüyor defalarca yazdığım gibi parasının bittiğini görüp ben veriyorum yavaş yavaş kırılmadım sorun yokArkadaşım ben bütün yazılanları hemen hemen okudum. 2000 lira ile ev kira değilse tabiki de geçinilir. Benim teyzem yaşlılık aylıgı ile geçiniyor babasından kalan. Ekstrem bir durum oluştuğu zaman tabiki ben varım ama para kazanmak huzuru bozan birşey değildir. Çalışmak erkeğin asli görevi de değildir. Adamın kazandığı parayı kuruşu kuruşuna hesap tabiki edemezsin. Baksana senden istedikçe veriyormuşsun. Yani sen o parayı yönetmiyorsun bir nevi bankamatiksin. Paranın uğradığı bir duraksın. Kontrolün yok. Ama kendin para kazansan, eşin de sana belli noktaya kadar karışır. Bu çok normal. Sen bir de çocukların olunca ne yapacaksınız bu konuda düşün. Eşin kolun tutuyor. Açıkçası ben senin bu kadar kabulleniş içinde olmana kızdım. Saatin 5ine kadar kk da takılıp tabi millete laf yetiştirme olanagın kalkar çalışırsan eğer. Ama biraz güçlü olmanı tavsiye ediyorum. Kırıldıysan hakkını helal et. Ama elin kolun tutarken de para kazanmaktan gocunma. Sana başarılar.
siz eve eş gittiniz bilmem farkındamısıınız? ne demek sorumluluğum onda. herkes kendinden sorumludur...Çalışıp istediği gibi harcama olayı evlenene kadardı şuan bir ev geçindiriyor ve benim sorumluluğumu üstlendi
dışarı çıkarken giyebilecegin güzel kiyafet ve ayakkabilarin varsa (ille de marka olmasi gerekmez), markkette caninin cektigini rahatca aliyorsan, evinde et, balik pisiyorsa, arada haftasonlari gezmeye gidebiliyorsan, kimseye muhtac kalmiyorsan bence bu gayet güzel gecinmektir daha ne olsun... Allah yaşatmasin ama dışarda ne zor durumda insanlar var. ben calisiyorken tabiki biraz daha rahattik ama simdikinden kat be kat fazla harcama yapmiyorduk. sağlık sorunlari nedeniyle işe mecburi ara verdim ne yapayim. eskiden manikür pedikur icin sık sık kuafore giderdim simdi cogunlukla kendim yapiyorum, çalıştığım icin daha cok yeni kiyafete ihtiyacim oluyordu ama simdi zaten o kadar cok ihtiyacim olmadigi icin daha az kiyafet aliyorum, eskiden ara ara eve yardimci alirdim ama simdi zaten kendim yapabiliyorum işimi, bi de eskiden daha cok birikim yapiyorduk simdi o kadar yapamiyoruz normal olarak... yani hayatimdan eksilen en büyük luksler bunlar oldu geri kalan hersey ayni. Allah size de yokluk yaşatmasin bu bakış açısıyla gercekten cok zorluk cekersinizGayet güzel gecinmek anlattigin gibi olmuyor bana göre. En ufak seyi hesaplayarak almak, disarda yemekten, kuaforden, alisveristen kismak. Her attigim adimi dusunmeyi sevmiyorum acikcasi. Bu bunaltici birsey. Ama bu demek degil ki har vurup harman savuruyorum aksine bende kenara para atabiliyorum ama kendimi, eşimi bunun için sıkmadan bunaltmadan yapiyorum.
O ay beklenmedik ekstra masraf ciktiginda basimi elime alip dusunmek, nebileyim ihtiyacim olan seyi alirken ay sonunu dusunmek bence yaşamak degil.
Evliliğimin başlarında para biriktirme hayalim vardı konu açmıştım bilenler bilir bilmeyende geçmiş konularıma bakıp görür o hayalim yalan oldu.
Sorun şu ki eşim hiç hesabını bilmez.Fatura mutfak masrafı vs. diye para ayırmaz.İki bin liraya yakın maaş alıyor hakkını yiyemem bin lirayı direk bana verir.Harcamam ben gereksiz yere.Kuaför masrafım yok evde kendim halledebiliyorum.Bir yıllık evliyim şuana kadar iki elbise aldım sadece kendime ayağımı yorganıma göre uzatıyorum yani...Kira derdimiz yok ev eşimin dedesinin ona aldığı ev.Şuan iki kişiyiz idare edebiliyoruz ama çocuk olsa nasıl olur bilmiyorum.
Ben çalışmıyorum.Eşim sigara içiyor bir sigarası var yani sağlığı için içmese güzel olur ama maliyeti aylık 300 lira içme deyip nankörlük yapmak istemiyorum...
Eşimde para kısa sürede bitince ben 100-200 veriyorum her hafta bendeki parada öyle bitiyor...
Eşime ev idaresini nasıl öğretebilirim.Hesabımızı bilsek yeter o para biz azla yetinen insanlarız ama onun bunu sağlaması gerek bunu nasıl başarabilirim?
Ya arkadaşlar bir garipsiniz internet ortamında milleti çıldırıp neden eğleneyim bu nasıl bir eğlence aracı olabilir biraz mantık lütfen durumu açıklayıp satırlarca yazı yazsam her cevaba kaç saatimi burada harcamış oluyorum.Size yaranmak gibi bir derdim yok nasıl düşünürsenizdüşünün konum ortada daha fazla bir açıklamada bulunmayacağım.Siz o kadar dolu işçi güçlü meşgulseniz bu kadar uzun yanıtlara nasıl vakit ayıruyorsunu oda başka bir muamma.Edebiyle konuşanasaygım sonsuz ama küçümseyen,hor gören abartıp beddua edenler var kötü söz ve düşünceler sahibinindir ve hayatındakarşılığını bulacaktır deyip yorumumu bitiriyorum iyi günler herkeseEvliliğimin başlarında para biriktirme hayalim vardı konu açmıştım bilenler bilir bilmeyende geçmiş konularıma bakıp görür o hayalim yalan oldu.
Sorun şu ki eşim hiç hesabını bilmez.Fatura mutfak masrafı vs. diye para ayırmaz.İki bin liraya yakın maaş alıyor hakkını yiyemem bin lirayı direk bana verir.Harcamam ben gereksiz yere.Kuaför masrafım yok evde kendim halledebiliyorum.Bir yıllık evliyim şuana kadar iki elbise aldım sadece kendime ayağımı yorganıma göre uzatıyorum yani...Kira derdimiz yok ev eşimin dedesinin ona aldığı ev.Şuan iki kişiyiz idare edebiliyoruz ama çocuk olsa nasıl olur bilmiyorum.
Ben çalışmıyorum.Eşim sigara içiyor bir sigarası var yani sağlığı için içmese güzel olur ama maliyeti aylık 300 lira içme deyip nankörlük yapmak istemiyorum...
Eşimde para kısa sürede bitince ben 100-200 veriyorum her hafta bendeki parada öyle bitiyor...
Eşime ev idaresini nasıl öğretebilirim.Hesabımızı bilsek yeter o para biz azla yetinen insanlarız ama onun bunu sağlaması gerek bunu nasıl başarabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?