Hesap bilmeyen eş...

Aslında o istemiyor ben veriyorum mutfak masrafı fatura için bende kalıyor adamda para kalmayınca veriyorum ne yapayım
Eşinizin maaşı artmadıkça bu şekilde devam edeceksiniz çare yok. Birikim işini de erteleyin biraz. Geçim zor birikim yapıcam diye iyice zorlaştırmayın.Size de yazık.

Ancak bu kadar açık anlatılabilirdi :)

Hiç sorma aynen bu sefer diyorum acep ben mi musrifim :)
Yemedikten sonra niye çalışıyoruz ki?
Ben müsrif çocuklarım mutlu olsun. Onlar bir daha bu yaşta olup denizde çılgın gibi eğlenemeyecekler. Ben bir daha bu yaşta olup oğlumla sinemada mısır kemirip omrumcek adam seyrederken yan koltukta uyuyan eşimle dalga gecemeyecegim. Bu parayı kenara koysam oğlumun gözünün içindeki gülümsemeyi de kenara koymuş olmuyor muyum? Yarın 30 yaşına geldiğinde tv de örümcek adamı görünce "Annem bu sahnede babam uyurken burnuna mısır sokmustu" deyip gulecek. 50 lira başka ne işe yarar ki?

Siz elinizden geleni yapın ve çocuğunuza güzel bir yaşam verin rızkın değişmeyeceğini bile bile hırpalayın kendinizi

Rızkın değişmeyeceğini ve bunu bile bile hırpalanmamamızı söylüyorsunuz. Aslında dediğiniz İslam'a uygun sayılır. Ama bak ayetin devamı da var :)

“Rabbinin rahmetini onlar mı paylaştırıyorlar? Dünya hayatında onların geçimliklerini aralarında biz paylaştırdık. Birbirlerine iş gördürmeleri için kimini ötekine derecelerle üstün kıldık. Rabbinin rahmeti onların biriktirdikleri şeylerden daha hayırlıdır.” (Zuhruf, 43/32.)

İslam dinine inanmakla beraber, acaba İslam ülkelerinin bu kadar zulüm görüyor olmasının sebebi bu inançlar mı? Çalışmıyor ve çabalamıyor olmak mı? Din yasak muhtamelen banlanacağım ama rızktan bahsettiğiniz için yazmadan edemedim.

tamamen katılıyorum ama bu sadece yaşamayı bilmemek de değil,
mesela adam asgari ücret alıyor, haftada bir dışarda yiyoruz diyor,
biz 3 kişiyiz, avm deki dandik tavukçuda bir avuç leblebi kadar tavuk koyuyorlar önüne, meşrubatıyla 100 lira hesap geliyor.
kuzu pirzola 70 tl olmuş, antrikot ona yakın,
velhasıl hayat çoook pahalı.
şükretmek güzel şey, ben de hep şükrederim, kızım sağlıklı, annem babam hayatta, eşim ben mutluyuz çok şükür, ama açık sınırının 1500 tl yi geçtiği, yoksulluk sınırının 5 bin tl ye yaklaştığı bir ülkede 1400 tl ile bolluk refah içinde yaşıyorum, çocuğumun da eksiği yok, 3 kuruşa 5 köfte alıyorum, ayda bir de pirzola yiyorum diye şükredemem. bu muamele insan onuruna aykırı çünkü.

Çalışıp istediği gibi harcama olayı evlenene kadardı şuan bir ev geçindiriyor ve benim sorumluluğumu üstlendi

Pardon kaç aylık bir bebek evlat edindi eşiniz?? Sorumluluğumu üstlendi falan nasıl laflar öyle?? Siz kendinizi ne kadar değersiz görüyorsunuz.. Bir kadın için, bu devirde bir kadın için ne kadar acı verici bir konum..

Bunu okuyunca çok içlendim. Annem ben 10 yaşındayken çalışmaya başladı. Öncesinde rahmetli babam çalışmasına izin vermiyordu. En küçük kardeşim doğuştan kalp hastasıydı. Yetemiyorduk, babam iki iş yapıyordu yine de yetmiyordu. Öyle acıklı geçti ki annemin çalışmadığı dönem. İnsan ekmeğe ağlar mı? Sürekli sac ekmeği yemekten bıkmıştım, bakkal ekmeği istiyorum diye ağlıyordum. Salatalık ya salatalığa ağlıyordum. Annem de işe başladı. Yine çok iyi imkanlarımız yoktu ama annem işe başladıktan sonra bize çifter çifter ayakkabı aldı, yeni montlar, elbiseler, haftalık harçlıklar vermeler... Kardeşimi kurtaramadık ama onun özel beslenmesi gerekirken yeterli beslenemedi bunu asla unutmayacağım. Babam da yıllar sonra vefat etti. Annem çalışmaya devam ediyor, bizleri meslek sahibi etti şimdi ayıptır söylemesi koskoca bina attık. Başımızda erkeksiz otel gibi geniş büyük apartmanı görenler kadın başınıza nasıl yaptınız diyorlar. Cevap; çalışıyoruz, kazanıyoruz.

şükretmek biat etmek kul olmak vs vs... işte bu tip hastalıklı düşüneler olmasa zaten insanlar isyan eder, edemesinler diye kandırılıyor. burda bile kocam hakaret ediyor diyene dayak yemediğine şükret diyenler var. e herşeye şükredecek olsak sokaktaki dilenci de şükredecek bişey bulur.

bu konularda çok ban yedim işte bu yüzden...
oysa ben/biz şükretmeyin ağlayın demiyoruz, düzeni sorgulayın, sistemi değiştirmeye çalışın,
hiçbir şey gelmiyorsa elinizden, yok biz bu düzeni seviyoruz diyorsanız, en azından çalışın, çok çalışın ki sonraki nesil daha insani şartlarda büyüsün, daha iyi eğitim alsın, sizin değiştiremediklerinizi onlar değiştirsin...

takı toka yapıp evde satabilirsin ne bileyim keçeden süsler farklı evde yapılacak bir sürü şey var belediyeler bedava kurs veriyor gidip öğrenip ailene katkıda bulunabilirsin madem yetmiyor paranız her zaman erkek yönetmez evi öyle zamanlar oluyor ki bayanlar idare ediyor yuvayı dişi kuş yapar diye boşa dememişler.

Mor sever senin konularınin geneli fikir almak ile basliyor fikrini beyan eden kisilerle polemik yaratıyorsun ve inanılmaz inatcisin fikir almak istiyorsun ama kendi bildigini okuyorsun ..daha once yengenizle ilgili konuyu okumustum dinimiz sen hicbisey yapma oturdugun yerden rizik gelir demiyor.. kusura bakmicaksin rmek olmadan yemek olmuyor..

çalışın derken? kocaları çalışmalarına izin vermiyor...

Ne kadar acimasizca yorumlar yazmışsınız. Siz olayi karistirmissiniz az parayla gayet güzel gecinebiliyorum demek kötü bisey değil, deli gibi para alıp yetiremiyorum demek kotu bisey... Tatil köylerine gidemiyorum diye insanlar depresyona girip intihar mi etsin.

Evimin kredisinin bitmesine 7-8 ay kaldi... Eger Allah ömür verirse o zamana ev sahibi olucam kredi borcu bittigi icin esimin 4 bin lira maasi direk cebimize kalacak, o döneme kadar calismaya baslarsam 2-3 bin de benim gelirim olacak... Ama suan tatil köylerine gidip gezip tozup, lüks kiyafetlere para harcayıp, cani ne isterse düşünmeden alan, bütün parasını aninda harcayan arkadas sen o günler geldiğinde hala evsiz olacaksin hala birikimsiz olacaksin... Allah korusun önemli bi ameliyata ihtiyac duysan sagdan soldan borc para arayacaksin...

Tup bebek tedavileri görüyorum ne kadar pahali haberiniz var mi? 1 tup denemesi ortalama 10bin tutuyor. ben 3 deneme yaptim. ne yapalim ben de parami orda yedim.

Simdi siz 2 binle gecinen insanlari bu kadar ezdiginize göre gidip depresyona gireyim intihar edeyim bari.... paramin hesabini yaparak harcamam, nerde daha ucuzsa ordan alayim demem, nerde ne kampanya var diye arastirmam cok ayip biseymis öleyim ben.

bi ruja 200-300 lira vermek ve bu sekilde bi sürü ruj almak, bi haftalik tatile 10-15 bin lira harcamak, yemek yapmaya üsenip her gün disardan yemek, iki adımlık yere bile arabayla gitmek, bütün ışıkları sürekli açık bırakmak, musluğu saatlerce açık birakip da suyu ziyan etmek, alacagin deterjan A markette 50 lira B markette 30 lira iken gidip A marketten almak, sürekli çöpe yemek atmak, 1 tişört icin çamaşır makinesini çalıştırmak vs... bana göre de bunlar müsriflik...

Bi de ailelerimizin yazlığına gidiyoruz diye kucumsemisler. Yaaa arkadasim zaten anne babani görmek icin evine gidiyorsun bu da mi ayip anlamadimki. bize özel hazirlanmis odamiz var. Iki yazlikta izmirin güzel yerlerinde. her haftasonu denize giriyorum, gunesleniyorum... Ailelerimizle gayet güzel tatil yapiyoruz, üstelik yaz boyunca her haftasonu... Bu da mi ayıp, eziklik vs. simdi bunu da mi kafama takip üzülmem lazim (!)

Allah sizin gibi zihniyette olanlari parasizlikla sınamasin vallaha intihar noktasina gelirsiniz. Hepiniz koç holdingin varisi gibisiniz masallah
bu kadar zengin arkadasimiz varken sırtımız yere gelmez

Kim dedi ki ben boyle yasiyorum diye? Yanlis mi geldiniz yazdiniz naaptiniz ben okumadim hic bunlari yaparak mutlu oldugunu yazan bir arkadasimizi da

ben bunu birisi yapti demedim ki... genel yazdim. ben bunlari yapmiyorum, bunlara dikkat ediyorum onu demek istedim
Yok yani oyle bir yazmissiniz ki ben de aramizda boyle biri var herhalde ben gozden kacirdim dedim. Ayrica endiselenmeyin, asgari ucretle gecinmeye calisan vatandas 200-300 liralik ruju gorse de tanimaz bilmez yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…