- 20 Mart 2014
- 830
- 1.021
- 63
- 47
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Eşinizin maaşı artmadıkça bu şekilde devam edeceksiniz çare yok. Birikim işini de erteleyin biraz. Geçim zor birikim yapıcam diye iyice zorlaştırmayın.Size de yazık.Aslında o istemiyor ben veriyorum mutfak masrafı fatura için bende kalıyor adamda para kalmayınca veriyorum ne yapayım
Ancak bu kadar açık anlatılabilirdi :)250 gr kıymayla 5 kişilik aileye köfte yapıyorlar yetiyor da artıyor bile,
burda okudum ben de aydınlandım
yahu ben orta sınıf bir insanım, biz dışarda en fazla ayda 1 yiyebiliyoruz,
alkol yok, sigara yok,
altımızdaki araba 15 yaşında, değiştiremiyoruz,
öyle sinemalara gidiyorum, bodrumda beachlere takılıyorum da diyemem, kıştan erken rezervasyon tatili alıp yaza kadar ödüyoruz, tek lüksümüz de o
böyle asgari ücretle her gün et yiyorum, geziyorum, giyiniyorum diye anlatılınca resmen küfür gibi geliyor.
Yemedikten sonra niye çalışıyoruz ki?Hiç sorma aynen bu sefer diyorum acep ben mi musrifim :)
Siz elinizden geleni yapın ve çocuğunuza güzel bir yaşam verin rızkın değişmeyeceğini bile bile hırpalayın kendinizi
türkler yaşamayı pek bilmiyor. tabi bunda insanlara reva görülen asgari ücretin 1400 tl olmasının da etkisi var. hatta geçen seneye kadar 1000 tl bile değil. sanıyor ki 2000 alınca zenginim. benim maaşım da o kadar ama ailemle yaşıyorum bi sorumluluğum yok. biriktireceksem biriktiriyorum yiyeceksem yiyorum. ama geçindirecek ailem olsa o para kuş olur uçar. doğal olarak çok çok ufak lüksleri insanla gözlerinde büyütüyor işte. mesela fast food yemek gibi arada bir alkol alabilmek gibi. halbuki yaşamak bu değil.
Çalışıp istediği gibi harcama olayı evlenene kadardı şuan bir ev geçindiriyor ve benim sorumluluğumu üstlendi
Çok üzülüyorum ya gerçekten.Haftasonu yeğenimi lunaparka götürdüm bilet sırasında bi cocuk ağlıyor bi tane daha bineyim diye annesi avutmaya çalışıyor konu sahibi gibi. Şimdi paramız yok olunca binersin dedi en son.Onlarca oyuncak var getirmissin çocuğu oraya bu laf denir mi ne suçu var o çocuğun?Yavrum büktü boynunu sustu napsın.Yetinmeyi öğrenir elbet çocuk da ama kimin hakkı var buna neden diye sormaz mı icten ice.Ki 7 liraydı bilet dünya para da değil en basiti bu daha neler neler isteyecekler haklı olarak.
Allah bütün çocuklara elinden geleni lafta değil gerçekten yapan ebeveynler versin.Hiçbir çocuk parasızlıktan boynunu bükmeyi haketmiyor çünkü.
tamamen katılıyorum ama bu sadece yaşamayı bilmemek de değil,
mesela adam asgari ücret alıyor, haftada bir dışarda yiyoruz diyor,
biz 3 kişiyiz, avm deki dandik tavukçuda bir avuç leblebi kadar tavuk koyuyorlar önüne, meşrubatıyla 100 lira hesap geliyor.
kuzu pirzola 70 tl olmuş, antrikot ona yakın,
velhasıl hayat çoook pahalı.
şükretmek güzel şey, ben de hep şükrederim, kızım sağlıklı, annem babam hayatta, eşim ben mutluyuz çok şükür, ama açık sınırının 1500 tl yi geçtiği, yoksulluk sınırının 5 bin tl ye yaklaştığı bir ülkede 1400 tl ile bolluk refah içinde yaşıyorum, çocuğumun da eksiği yok, 3 kuruşa 5 köfte alıyorum, ayda bir de pirzola yiyorum diye şükredemem. bu muamele insan onuruna aykırı çünkü.
şükretmek biat etmek kul olmak vs vs... işte bu tip hastalıklı düşüneler olmasa zaten insanlar isyan eder, edemesinler diye kandırılıyor. burda bile kocam hakaret ediyor diyene dayak yemediğine şükret diyenler var. e herşeye şükredecek olsak sokaktaki dilenci de şükredecek bişey bulur.
bu konularda çok ban yedim işte bu yüzden...
oysa ben/biz şükretmeyin ağlayın demiyoruz, düzeni sorgulayın, sistemi değiştirmeye çalışın,
hiçbir şey gelmiyorsa elinizden, yok biz bu düzeni seviyoruz diyorsanız, en azından çalışın, çok çalışın ki sonraki nesil daha insani şartlarda büyüsün, daha iyi eğitim alsın, sizin değiştiremediklerinizi onlar değiştirsin...
çalışın derken? kocaları çalışmalarına izin vermiyor...
ay dimi...
adamın geliri 2 bin tl, kadına 1 yılda 2 elbise alıyor, üstüne çalışma diyor, kadın da peki kocacımcım diyip oturuyor
Kim dedi ki ben boyle yasiyorum diye? Yanlis mi geldiniz yazdiniz naaptiniz ben okumadim hic bunlari yaparak mutlu oldugunu yazan bir arkadasimizi dabi ruja 200-300 lira vermek ve bu sekilde bi sürü ruj almak, bi haftalik tatile 10-15 bin lira harcamak, yemek yapmaya üsenip her gün disardan yemek, iki adımlık yere bile arabayla gitmek, bütün ışıkları sürekli açık bırakmak, musluğu saatlerce açık birakip da suyu ziyan etmek, alacagin deterjan A markette 50 lira B markette 30 lira iken gidip A marketten almak, sürekli çöpe yemek atmak, 1 tişört icin çamaşır makinesini çalıştırmak vs... bana göre de bunlar müsriflik...
ben bunu birisi yapti demedim ki... genel yazdim. ben bunlari yapmiyorum, bunlara dikkat ediyorum onu demek istedimKim dedi ki ben boyle yasiyorum diye? Yanlis mi geldiniz yazdiniz naaptiniz ben okumadim hic bunlari yaparak mutlu oldugunu yazan bir arkadasimizi da
Yok yani oyle bir yazmissiniz ki ben de aramizda boyle biri var herhalde ben gozden kacirdim dedim. Ayrica endiselenmeyin, asgari ucretle gecinmeye calisan vatandas 200-300 liralik ruju gorse de tanimaz bilmez yani.ben bunu birisi yapti demedim ki... genel yazdim. ben bunlari yapmiyorum, bunlara dikkat ediyorum onu demek istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?