Hesap bilmeyen eş...

Valla ben istediğim herşey alınarak büyümedim şükür bir eksikliğinide yaşamıyorum durumu bildiğimden abartılı isteklerimde olmazdı şükür şuan doyumsuz değilim ben çocuğum için birikim yapmayı düşünürken ona karşı cimri olmakla suçlandım şaka gibisiniz en iyisi herkes evladını istediği gibi yetiştirsin

Yani etkinlik piknik ve akraba ziyareti dışında yok evet para olsada daha fazlası olur muydu sanmam

Allah razı olsun sizden çok sağolun tam bana göre bir yorum zira hiç birikim takintim olmadı istesemde yapamam Allaha çok şükür maddi açıdan hiçbir sıkıntım yok müsrif değilim ama eli çok açık bir insanım o yüzden kendimi hep şöyle rahatlatiyorum Allahım bir yandan alıyor diğer yandan veriyor gezen biri değilim bu paralar nereye gidiyor inanın anlamadım konu sahibine helal olsun o parayla hem idare ediyor hem birikim yapmak istiyor 12 yıllık evliyim bir kere gaza geldim 10 çeyrek altın yaptım ama bunyeme ters onu bozdurdum dolara çevirdim baktım bana sıkıntı veriyor onuda bozdurdum ve harcadım o ilk ve son denemem oldu inanın strese girdim parayı nasıl degerlendiricegimi şaşırmıştım

Yani etkinlik piknik ve akraba ziyareti dışında yok evet para olsada daha fazlası olur muydu sanmam
O yuzden söyledim niyetim sizi incitmek değil sakin yanliş anlamayın Allah hepimizin yardımcısı olsun hayat gerçekten çok pahalı ama geliriniz belli kimseye muhtac olmadan yaşıyorsanız ne mutlu size

O yuzden söyledim niyetim sizi incitmek değil sakin yanliş anlamayın Allah hepimizin yardımcısı olsun hayat gerçekten çok pahalı ama geliriniz belli kimseye muhtac olmadan yaşıyorsanız ne mutlu size
Buradaki kimseye incinmiyorum ben ya sorun yok Amin Allah hepimize yardımcı olsun çok şükür kimseye muhtaç değiliz

Buradaki kimseye incinmiyorum ben ya sorun yok Amin Allah hepimize yardımcı olsun çok şükür kimseye muhtaç değiliz
Çoook özür dilerim sizi hatırladım ilk defa burda birine sert usl
Konuyla alakasız ama yazamadan gecemiycem bir üyenin geçmiş konuları diyince bayanı hatırladım derdini açıyor bayanlar güzel objektif yorumlar yapıyor ama ne oluyor nasıl oluyor anlamadım bir tartisma konusu çıkıyor burası tam çarşı pazar oluyor

Nasip :)

Ben anlamadım.

Adamın sigara masrafı 300 motor masrafı 100-200 geriye ne kadar kalıyor ki hesabını bilecek? Geriye kalan mutfağa ve faturalara yetmeyecek ve tabiki sizden isteyecek.

Madem öyle parayı siz idare edin. Bizim ede annem idare eder mesela. Eşiniz alışveriş yapmayı bilmiyorsa siz yapın.

Adam hesap bilmiyor değil. Bu paraya bu. Sizin kadar da kısmak istemiyor demek ki. O zaman siz idare edeceksiniz.

Nasıl basariyorsunuz lütfen soylermisiniz merak ettim gerçekten bir üyenin her konusumu tartışmalı biter ilk sayfalar guzel güzel yorumlar sonra burası tam salı pazarına dönüyor tebrikler
Ben birşey yapmıyorum insanlar kişisel hırslarını buraya döküyor birbirini yiyor deşarj olma yöntemi bu onlar için sanırım

Ben birşey yapmıyorum insanlar kişisel hırslarını buraya döküyor birbirini yiyor deşarj olma yöntemi bu onlar için sanırım
Saka yapıyor olmalisiniz hiç bu açıdan bakmamistim tam düşündüğüm gibi bir cevap şaşırtmadıniz beni sizin konularinizin nasıl ilerlediği. Ve bittiği belli iyigeceler

Saka yapıyor olmalisiniz hiç bu açıdan bakmamistim tam düşündüğüm gibi bir cevap şaşırtmadıniz beni sizin konularinizin nasıl ilerlediği. Ve bittiği belli iyigeceler
Hayır şaka yapmıyorum birçok üyenin yorumları sabit hep bir olumsuz eleştiri durumu var dikkat ederseniz görürsünüz sizede hayırlı sabahlar

.
iyide konu sahibinin buna itirazı yok ki..
çalışmak istemiyor zaten öyle bir talebi yok..
çalışmak uygun olmadığı için çalışmıyor.. allah rızası için yani..
iste bizde tam bu sebeple calisiyoruz. Allah calisani cabalayani bunu namusu ile yapani sevdigi icin.. yazik..

Siz elinizden geleni yapın ve çocuğunuza güzel bir yaşam verin rızkın değişmeyeceğini bile bile hırpalayın kendinizi
Kafa yapinizi anlayamam actiginiz konularda zaten bazi sikintilariniz oldugu asikar. Ama sunu yapabilirim. Rizk yiyecegi yemek alacagi nefestir. Bunu biz degistirip uzatip kisaltamayiz. Ama bir cocugun patates ile mi protein ile mi buyuyrcegine biz karar veririz. Ne saniyorsunuz yani Allah tum avrupa ulkelerine bol rizk verdi de bizi ortadoguyu sevmedigi icin mi cezalandirdi ? Fakiriz aciziz cunku kafalar sizin gibi calisiyor. Ve bu cok tehlikeli dini gercekleri kendi kafaniza keyfinize gore yorumluyorsunuz. Bence bu bir kadinin calismasindan bin kat daha gunah. Paranizi ve esinizi sorgulamayin. Bunu yaparsaniz sizin mantiginiza gore sirke kadar yolu var. Allah size verdigi rizki ve uygun gördüğü kismeti nasil hangi hadle sorgularsiniz. Bu maasla Bes cocuk yapin surunun sizin de kaderiniz bu.isime geldiginde dindarim calisamam cunku namus abidesiyim ,isime geldiginde para yetmiyor kocam hesapsiz. o kocayi kim nasip etti size ? Size boyun egmek duser dua et ickisi sigarasi kadin isleri yok ! Oylesini de nasip edebilirdi.

Merhaba size bir kaç tavsiyem olacak. Pek bdv konularina cevap yazmam ama. Bende calismiyorum(ki elimde meslegimde var...) hem kendim hem.eşim istemiyoruz.. bunun getirileri ve goturuleri var.. esim hala ogrenci. Buna ragmen istemiyoruz. Ay sonund abir hafta parasiz kalmak bize dokunmuyor:) ama ben esimi bir gün kahvaltisiz evden gondersem, evi onum icin rahat bir yuva olmaktan cehenneme cevirsem bu bize dokunacak bunum farkindayiz. Hem calisip hemde evi cekip.cevirip sicak bir ortam yapamayacagimizi bildigimiz icin calismamami tercih ediyoruz. Su ana kadar da bir problm yasamadik. uc sene oldu bu boyle. Yakinda meslegini eline alacak ins. Vdlhasili. Sanki sizin aile yapinizda biraz boyle.

Benim.esimdd prk parayi idare etmeyi bilmez, kazandigi zaten ogrenci isi onum.cebinde kalsa ay sonuma iki hafta kala parasiz kaliriz:) ben sizin derdijizi anladim. Siz esinizkn sirf harcamyim diye parayi size vermesini ama sonra genede harcamasini kaldiramiyorsunuz. Istiyorsunuz ki birikim olsun ya da olmasim parayi esiniz idare etsin istiyorsunuz.
Bende ilk 6 ay boyleydim.esim idare ediyordu ama birakin birikimi gecinemiyorduk.. Acikcasi hesabi kitabi ben yapsam daha rahat dderdik ama gocunuyordum. Cunku benim annem babamim maasini bild bilmdzdi. Idare heo.babamdaydi ve o bu iste cok iyiydi. Esiniz parayi size veriyorsa sizin idare etmebizi sitiyor ve sanirim siz bu durumdan gocunuyorsunuz.gocunmayin:)
6 aydan sonra ipleri elime aldim:)
Naptim bir kac tavsiye. Ben almanyadayim ama ortalama sizin kadar aliyoruz..
1)maas yatinca aylik giderler (kira faturalar internet saglik sigortasi vs vs )disinda kalan paranin tamamini hesaptan cekerim.kart bendedir. Ilk kural her ay net olan giderler direk hesaotan gitmesi lazim. Bankaya direk talimat vermek cok onemli.
2)geriye kalan parayi mutfak parasi, ssimim harcligi, o aya ozel harcamalar, (ne bileyim arkadas dogum yapmistir bebegine hediye bir yere misafirlige gidilecek oma cicekmbocek vs vs ) diye ayiririm.
Ama bundan oncd her ay 10-20 farketmez muhakkak sadaka parasi ayiririrz. Azkem.vermeyn cokken hic veremez dediz.
3) o ay birlikte bir etkinlik yapacaksak onun icin ayiririm. Ya da bir ihtiyacimiz icin.
4) geriye kalirsada onu bir kumbaraya atarim.
Boyle bir olan yaparak paranizla birikim yapip yapamayacaginizi olcebilirsiniz. Gercekten tam mi yrtiyor yoksa birikim yaoilabilir mi diye?

Birde ;
1) tek tek butun gidrleri yazmadan nereye ne para gidiyor bilmeden hesao yaoamazsinizm.ben ilk.bir kac ay yazdim sonra otomatik bilmeye basladim.
2) arkadaslara katilmiyorum eviniz size aitmiis o parayla yasayabilirsinix gezedebilirsiniz belki birikimde yaoabilirsiniz. Ayrica cocuk.icin daha fazka biriktirmenize ya da calismaniza verej oldugunu da dusunmuyorum.derler ki cocuk bereketiyle gelir.
3) paranin idaresini tamamrn elinize alin bundan cekinmeyin gocunmayin.analsdigim kadariyla esiniz bundan memnun olurm benim esim diyor ki kafam rahat:)
4) esinizin sigara ictigini soylediniz. 300 lira az para ddgik bir ceyrek degsiirsiniz her ay.ama bundan daha onemlisi sigara icmek kanseri yuzde 30 artiriyorm sirf bu sebepten esinzi vazgecirmelisliniz. Buna karismamaniz cok.ilginc. belkide esime sigarayi nasil.biraktiririm diyd konu acmalisiniz. Malesef ki bir cok hastaligin sebebi sigara tutun
Sizi anliyorum umarim isinize yarar yazdiklarimm uzun oldu kusura bakmayin

iyide konu sahibinin buna itirazı yok ki..
çalışmak istemiyor zaten öyle bir talebi yok..
çalışmak uygun olmadığı için çalışmıyor.. allah rızası için yani..

O zaman neden "esim izin vermiyor versr calisirim tabii" diyor bazi mesajlarda?

Feci sacmalamissiniz ama.
Ise girerseniz rizkiniz değişir.
Çocuk Dogurmayin herseyde gözü kalacak ve buna da hakkınız yok...

Ne tuhaf bir dusunce di mi?
Rizk degismiyorsa hepimiz isten cikalim tum isyerleri kapatilsin. Mesela hastaneye gidelim. Doktor bulamayalim. Cunku doktor "rizkim bellidir degismez ki" diye isten cikmis olsun. Et sebze tahil bulamayalim. Cunku ciftcinin de rizki belli niye kendini paralasin?

Suan eve iki binden az para giriyor. Herhangi bir magazada ise girseniz prim yol yemek birlesince en az 2000 tl gelir olur eve giren ikiye katlanir hatta gecer. Tabii ki para huzur getirmez. Ama para biraz daha bol olursa en azindan daha rahat edilir ve konu sahibi "kutu icecek alma litrelik al ucuza gelir" diye kocasiyla kavga etmez.

Siz insanlari irrite ediyorsunuz. Surekli celisiyorsunuz. Once hayal dediginiz seylere 3 dk sonra olmasa da olur ben bunlara doydum diyorsunuz.
Adamin milletin agiz kokusunu cekip kazandigi parayi adamdan esirgiyorsunuz. Kalkip calismaya eriniyorsunuz. esim calismama izin vermiyor verse calisirim diyorsunuz. Ama sonra calisan her kadin bir erkegin rizkina engel oluyor diyorsunuz. Bir erkek issiz kaliyormus.

Biz mi hirsimizi cikartip desarj oluyoruz sen mi beyin yakiyorsun?

Eşim çalışmamı istemiyor birikim olayı hayal evet
bizde bu sene tek maasa düştük esim 4bin maas aliyor 2bini ev kredisine gidiyor kalan 2 binle gayet guzel geciniyoruz, üstüne bi de hem esimin hem benim 100er lira bireysel emekliligimiz var her ay onlarda ödeniyor. sizden tek fark biz sigara kullanmiyoruz o masrafimiz yok ama esim cok tutumludur. bence sizin esinizde biraz daha tutumlu olsa daha rahat edersiniz. bi de mutlaka bireysel emeklilik yaptirin 50 lira bile olsa, az az da olsa biriksin ve karttan otomatik cekildigi icin siz farkina varmazsiniz bile

2000 e yakın parayla zaten birikim yapılmaz . ama eşinizin sizi çalıştırmaması da çok büyük bir sorun. siz de çalışıyor olsanız kenara koyarsınız biraz. eşinizi çalışmaya ikna etmelisiniz

1000 lirayı yavaş yavaş eşime veriyorum ay içinde bana kalmıyor yani
o zaman maasi aldiginiz gün toplu market alisverisine gidin o 1 aylik erzakinizi alin, elektirik su vs fatura, taksit paralarini bi kenara koyun kalan parayi paylaşın... siz payiniza dusenden bi kismini 50 lira bile olsa koyun kenara. esiniz sizden para isterse yok harcadim bitti deyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…