- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Valla ben istediğim herşey alınarak büyümedim şükür bir eksikliğinide yaşamıyorum durumu bildiğimden abartılı isteklerimde olmazdı şükür şuan doyumsuz değilim ben çocuğum için birikim yapmayı düşünürken ona karşı cimri olmakla suçlandım şaka gibisiniz en iyisi herkes evladını istediği gibi yetiştirsinEst. Kızım var Anne bana ranza, anne bana ayakkabıdan , anne şu elbiseden , anne bana şu oyuncaktan alır mısın vs vs....
Kızım henüz 4 yaşında. .
Ve siz... Marka takintim yok ve çocuğumu kendim gibi yetistiricem diyosunuz ya yok hanımefendi öyle bi dünya ..
Nasıl dayanicaksiniz almadan ?
Hep o ukdeyle mi yasaticaksiniz çocuğunuzu ?
Kusura bakmayın da asıl hayal dünyası bu...
Biraz mert olun çok dindar biriyseniz zaten hadisleri de biliyorsunuzdur. .
Eli dar olanın gönlü de dar olurmuş. ..
Gerçi ben size laf anlatamiycam ama neyse...
Yani etkinlik piknik ve akraba ziyareti dışında yok evet para olsada daha fazlası olur muydu sanmamBurdaki bayan arkadaşlar çok objektif ve mantıklı cevaplar vermişler size hiçbir etkinlik yok diyorsunuz sinema tatil kuaför vs sadece ihtiyaç için yasarken ihtiyacın neyini kisabilirsiniz Allah yardımcınız olsun gayet mütevazı yasiyormussunuz zaten eve giren para belli
Allah razı olsun sizden çok sağolun tam bana göre bir yorum zira hiç birikim takintim olmadı istesemde yapamam Allaha çok şükür maddi açıdan hiçbir sıkıntım yok müsrif değilim ama eli çok açık bir insanım o yüzden kendimi hep şöyle rahatlatiyorum Allahım bir yandan alıyor diğer yandan veriyor gezen biri değilim bu paralar nereye gidiyor inanın anlamadım konu sahibine helal olsun o parayla hem idare ediyor hem birikim yapmak istiyor 12 yıllık evliyim bir kere gaza geldim 10 çeyrek altın yaptım ama bunyeme ters onu bozdurdum dolara çevirdim baktım bana sıkıntı veriyor onuda bozdurdum ve harcadım o ilk ve son denemem oldu inanın strese girdim parayı nasıl degerlendiricegimi şaşırmıştımKonu sahibi sözüm size değil kırılmayın
Ama günümüz gençlerinde bir birimin takıntısı var
Görümcem işsiz iş arıyordu bir iş buldu o para ile birikim yapamam dedi
Önce bir geçinin yaşayın da birikimi sonra düşünmek gerekir
Hayat hep biriktirmek hep sonraya saklamak için kısa
Önce biraz gençliği yaşamak lazım
O yuzden söyledim niyetim sizi incitmek değil sakin yanliş anlamayın Allah hepimizin yardımcısı olsun hayat gerçekten çok pahalı ama geliriniz belli kimseye muhtac olmadan yaşıyorsanız ne mutlu sizeYani etkinlik piknik ve akraba ziyareti dışında yok evet para olsada daha fazlası olur muydu sanmam
Buradaki kimseye incinmiyorum ben ya sorun yok Amin Allah hepimize yardımcı olsun çok şükür kimseye muhtaç değilizO yuzden söyledim niyetim sizi incitmek değil sakin yanliş anlamayın Allah hepimizin yardımcısı olsun hayat gerçekten çok pahalı ama geliriniz belli kimseye muhtac olmadan yaşıyorsanız ne mutlu size
Çoook özür dilerim sizi hatırladım ilk defa burda birine sert uslBuradaki kimseye incinmiyorum ben ya sorun yok Amin Allah hepimize yardımcı olsun çok şükür kimseye muhtaç değiliz
Konuyla alakasız ama yazamadan gecemiycem bir üyenin geçmiş konuları diyince bayanı hatırladım derdini açıyor bayanlar güzel objektif yorumlar yapıyor ama ne oluyor nasıl oluyor anlamadım bir tartisma konusu çıkıyor burası tam çarşı pazar oluyorGuzel kardesim bak bana hic bir sey aciklamak durumunda tabii ki degilsin. Bana kalkip "huzurumu size burdan gosteremem" yazmanizin kimseye bir faydasi yok.
Ama 5 dk arayla yazdigin iki mesaja bak.
Birinde hayal diye bahsettigin seyleri ikincisinde ben bunlara doydum dert degil diye bize anlatma. Bizim ne dusundugumuz hic onemli degil de sen kendini tatmin et cevaplarinla. Karar ver. Tamam esini kotulemek kucuk dusurmek istemezsin. Aileni savunmak istersin anlarim. Bana anlatma tamam. Takdir ederim seni aile mahremiyetini korudugun icin. Ama sinemaya tatile doymak diye bir sey yok. Tatil eglenmek degil dinlemek amaclidir. Uykuya doydum denmeyecegi gibi tatile de doyulmaz. Bir sene imkan yoktur gidilmez olur veya tatil koyu degil de 30 liralik pansiyona gider kimisi basimin ustune. Ama insanin ailesiyle gecmiste yaptigi tatil nasil hayat arkadasiyla tatil yapma ihtiyaci ve istegini yok edebilir? Yok edebiliyorsa bunlardan hayal diye mi bahseder?
Bu mesaji tek bir sebeple yaziyorum; ne istedigine lutfen karar ver. Bunu sadece kendi mutlulugun icin yap.
Nasip :)Çoook özür dilerim sizi hatırladım ilk defa burda birine sert usl
Konuyla alakasız ama yazamadan gecemiycem bir üyenin geçmiş konuları diyince bayanı hatırladım derdini açıyor bayanlar güzel objektif yorumlar yapıyor ama ne oluyor nasıl oluyor anlamadım bir tartisma konusu çıkıyor burası tam çarşı pazar oluyor
Nasıl basariyorsunuz lütfen soylermisiniz merak ettim gerçekten bir üyenin her konusumu tartışmalı biter ilk sayfalar guzel güzel yorumlar sonra burası tam salı pazarına dönüyor tebriklerNasip :)
Ben birşey yapmıyorum insanlar kişisel hırslarını buraya döküyor birbirini yiyor deşarj olma yöntemi bu onlar için sanırımNasıl basariyorsunuz lütfen soylermisiniz merak ettim gerçekten bir üyenin her konusumu tartışmalı biter ilk sayfalar guzel güzel yorumlar sonra burası tam salı pazarına dönüyor tebrikler
Saka yapıyor olmalisiniz hiç bu açıdan bakmamistim tam düşündüğüm gibi bir cevap şaşırtmadıniz beni sizin konularinizin nasıl ilerlediği. Ve bittiği belli iyigecelerBen birşey yapmıyorum insanlar kişisel hırslarını buraya döküyor birbirini yiyor deşarj olma yöntemi bu onlar için sanırım
Hayır şaka yapmıyorum birçok üyenin yorumları sabit hep bir olumsuz eleştiri durumu var dikkat ederseniz görürsünüz sizede hayırlı sabahlarSaka yapıyor olmalisiniz hiç bu açıdan bakmamistim tam düşündüğüm gibi bir cevap şaşırtmadıniz beni sizin konularinizin nasıl ilerlediği. Ve bittiği belli iyigeceler
iste bizde tam bu sebeple calisiyoruz. Allah calisani cabalayani bunu namusu ile yapani sevdigi icin.. yazik..iyide konu sahibinin buna itirazı yok ki..
çalışmak istemiyor zaten öyle bir talebi yok..
çalışmak uygun olmadığı için çalışmıyor.. allah rızası için yani..
Kafa yapinizi anlayamam actiginiz konularda zaten bazi sikintilariniz oldugu asikar. Ama sunu yapabilirim. Rizk yiyecegi yemek alacagi nefestir. Bunu biz degistirip uzatip kisaltamayiz. Ama bir cocugun patates ile mi protein ile mi buyuyrcegine biz karar veririz. Ne saniyorsunuz yani Allah tum avrupa ulkelerine bol rizk verdi de bizi ortadoguyu sevmedigi icin mi cezalandirdi ? Fakiriz aciziz cunku kafalar sizin gibi calisiyor. Ve bu cok tehlikeli dini gercekleri kendi kafaniza keyfinize gore yorumluyorsunuz. Bence bu bir kadinin calismasindan bin kat daha gunah. Paranizi ve esinizi sorgulamayin. Bunu yaparsaniz sizin mantiginiza gore sirke kadar yolu var. Allah size verdigi rizki ve uygun gördüğü kismeti nasil hangi hadle sorgularsiniz. Bu maasla Bes cocuk yapin surunun sizin de kaderiniz bu.isime geldiginde dindarim calisamam cunku namus abidesiyim ,isime geldiginde para yetmiyor kocam hesapsiz. o kocayi kim nasip etti size ? Size boyun egmek duser dua et ickisi sigarasi kadin isleri yok ! Oylesini de nasip edebilirdi.Siz elinizden geleni yapın ve çocuğunuza güzel bir yaşam verin rızkın değişmeyeceğini bile bile hırpalayın kendinizi
iyide konu sahibinin buna itirazı yok ki..
çalışmak istemiyor zaten öyle bir talebi yok..
çalışmak uygun olmadığı için çalışmıyor.. allah rızası için yani..
Feci sacmalamissiniz ama.
Ise girerseniz rizkiniz değişir.
Çocuk Dogurmayin herseyde gözü kalacak ve buna da hakkınız yok...
Bende çalışmıyorum 2 kişi çalışıp asgari ile 3 bin alsa ne olur 2 bin alsa ne olur allah aşkına evinde huzurun var mı önemlisi o çalışmak istersen ikna edersin istemiyorsanda ki bu senin en büyük hakkın o senin eşin evet arkadaşım bize bakmak zorundalar kadın çalışmamalı demiyorum ama asgari ücretle bi yere girdikten sonra o para eve gelse ne olur gelmese ne olur sen yıpranırsın senelerce çalıştım evlendim istifa ettim ohh iyi yapmışım diyorum :))) ayrıca eşinle konuş dememe gerek yok altın hesabı vs açın yavaş yavaş olur ya sıkma kendini birikim diye..
Ben birşey yapmıyorum insanlar kişisel hırslarını buraya döküyor birbirini yiyor deşarj olma yöntemi bu onlar için sanırım
bizde bu sene tek maasa düştük esim 4bin maas aliyor 2bini ev kredisine gidiyor kalan 2 binle gayet guzel geciniyoruz, üstüne bi de hem esimin hem benim 100er lira bireysel emekliligimiz var her ay onlarda ödeniyor. sizden tek fark biz sigara kullanmiyoruz o masrafimiz yok ama esim cok tutumludur. bence sizin esinizde biraz daha tutumlu olsa daha rahat edersiniz. bi de mutlaka bireysel emeklilik yaptirin 50 lira bile olsa, az az da olsa biriksin ve karttan otomatik cekildigi icin siz farkina varmazsiniz bileEşim çalışmamı istemiyor birikim olayı hayal evet
2000 e yakın parayla zaten birikim yapılmaz . ama eşinizin sizi çalıştırmaması da çok büyük bir sorun. siz de çalışıyor olsanız kenara koyarsınız biraz. eşinizi çalışmaya ikna etmelisinizEvliliğimin başlarında para biriktirme hayalim vardı konu açmıştım bilenler bilir bilmeyende geçmiş konularıma bakıp görür o hayalim yalan oldu.
Sorun şu ki eşim hiç hesabını bilmez.Fatura mutfak masrafı vs. diye para ayırmaz.İki bin liraya yakın maaş alıyor hakkını yiyemem bin lirayı direk bana verir.Harcamam ben gereksiz yere.Kuaför masrafım yok evde kendim halledebiliyorum.Bir yıllık evliyim şuana kadar iki elbise aldım sadece kendime ayağımı yorganıma göre uzatıyorum yani...Kira derdimiz yok ev eşimin dedesinin ona aldığı ev.Şuan iki kişiyiz idare edebiliyoruz ama çocuk olsa nasıl olur bilmiyorum.
Ben çalışmıyorum.Eşim sigara içiyor bir sigarası var yani sağlığı için içmese güzel olur ama maliyeti aylık 300 lira içme deyip nankörlük yapmak istemiyorum...
Eşimde para kısa sürede bitince ben 100-200 veriyorum her hafta bendeki parada öyle bitiyor...
Eşime ev idaresini nasıl öğretebilirim.Hesabımızı bilsek yeter o para biz azla yetinen insanlarız ama onun bunu sağlaması gerek bunu nasıl başarabilirim?
o zaman maasi aldiginiz gün toplu market alisverisine gidin o 1 aylik erzakinizi alin, elektirik su vs fatura, taksit paralarini bi kenara koyun kalan parayi paylaşın... siz payiniza dusenden bi kismini 50 lira bile olsa koyun kenara. esiniz sizden para isterse yok harcadim bitti deyin1000 lirayı yavaş yavaş eşime veriyorum ay içinde bana kalmıyor yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?