- Konu Sahibi banabenigeriver
-
bizde bu sene tek maasa düştük esim 4bin maas aliyor 2bini ev kredisine gidiyor kalan 2 binle gayet guzel geciniyoruz, üstüne bi de hem esimin hem benim 100er lira bireysel emekliligimiz var her ay onlarda ödeniyor. sizden tek fark biz sigara kullanmiyoruz o masrafimiz yok ama esim cok tutumludur. bence sizin esinizde biraz daha tutumlu olsa daha rahat edersiniz. bi de mutlaka bireysel emeklilik yaptirin 50 lira bile olsa, az az da olsa biriksin ve karttan otomatik cekildigi icin siz farkina varmazsiniz bile
valla ben de anlayamadim biz mi anormaliz onlar mi anormalİşte konumuz bu esasen
Nereden tutumlu olacak
Nereye harcıyor dedik fatura ne kadar dedik
Ben harcamıyorum ki ne bileyim ne kadar harcıyor dedi konu sahibi
Bir örneği evin korkuluğuna 500 taksit yapmış 250 yerine
Bir de 20 liralık şeye 50 verir
50 ye de pantolon var 150 liralık alır dedi
Ada'mın fazla harcamasını keyfi saçmasını biz hala bulamadık
Evliliğimin başlarında para biriktirme hayalim vardı konu açmıştım bilenler bilir bilmeyende geçmiş konularıma bakıp görür o hayalim yalan oldu.
Sorun şu ki eşim hiç hesabını bilmez.Fatura mutfak masrafı vs. diye para ayırmaz.İki bin liraya yakın maaş alıyor hakkını yiyemem bin lirayı direk bana verir.Harcamam ben gereksiz yere.Kuaför masrafım yok evde kendim halledebiliyorum.Bir yıllık evliyim şuana kadar iki elbise aldım sadece kendime ayağımı yorganıma göre uzatıyorum yani...Kira derdimiz yok ev eşimin dedesinin ona aldığı ev.Şuan iki kişiyiz idare edebiliyoruz ama çocuk olsa nasıl olur bilmiyorum.
Ben çalışmıyorum.Eşim sigara içiyor bir sigarası var yani sağlığı için içmese güzel olur ama maliyeti aylık 300 lira içme deyip nankörlük yapmak istemiyorum...
Eşimde para kısa sürede bitince ben 100-200 veriyorum her hafta bendeki parada öyle bitiyor...
Eşime ev idaresini nasıl öğretebilirim.Hesabımızı bilsek yeter o para biz azla yetinen insanlarız ama onun bunu sağlaması gerek bunu nasıl başarabilirim?
Siz elinizden geleni yapın ve çocuğunuza güzel bir yaşam verin rızkın değişmeyeceğini bile bile hırpalayın kendinizi
Siz elinizden geleni yapın ve çocuğunuza güzel bir yaşam verin rızkın değişmeyeceğini bile bile hırpalayın kendinizi
Ne kadar sabit fikirli bir kadınValla ben istediğim herşey alınarak büyümedim şükür bir eksikliğinide yaşamıyorum durumu bildiğimden abartılı isteklerimde olmazdı şükür şuan doyumsuz değilim ben çocuğum için birikim yapmayı düşünürken ona karşı cimri olmakla suçlandım şaka gibisiniz en iyisi herkes evladını istediği gibi yetiştirsin
yaa boşuna uğraşmayın konu sahibinin düşünceleri çok farklı. hatta bir konusunda çok iyi hatırlıyorum kadınlar evlerinde otursa işsiz adam kalmazdı demişti.Ay kafayı yiyeceğim yahu benimde her işim rast gitmiyor maddiyatım da iyi demedim.Siz elinizden geleni yapmıyosunuz diyorum çalışın diyorum çalışın.Sizin tembelliginiz yüzünden hiçbir çocuk yetinmeyi öğrenmek zorunda degil mecbur mu çocuk sizinle aynı sekilde yaşamaya ya.Valla inanılmaz sinirlendim pes diyorum size allah akıl fikir versin
Daha neler artık ya.Konu sahibi umrumdışı da boy boy da çocuk yapıyo böyle tipler.Vah o çocuklarayaa boşuna uğraşmayın konu sahibinin düşünceleri çok farklı. hatta bir konusunda çok iyi hatırlıyorum kadınlar evlerinde otursa işsiz adam kalmazdı demişti.
2000 e yakin maasla birikim yapmak tabiki hayal olur sizin fiyatlardan haberiniz yok sanirim 2000 lirayla zaten cokta ekstra bisey yapilmaz hic esim hesabini bilmiyor diye yakinma bence adam evini guzelce gecindirebiliyorsa ona sukuretEvliliğimin başlarında para biriktirme hayalim vardı konu açmıştım bilenler bilir bilmeyende geçmiş konularıma bakıp görür o hayalim yalan oldu.
Sorun şu ki eşim hiç hesabını bilmez.Fatura mutfak masrafı vs. diye para ayırmaz.İki bin liraya yakın maaş alıyor hakkını yiyemem bin lirayı direk bana verir.Harcamam ben gereksiz yere.Kuaför masrafım yok evde kendim halledebiliyorum.Bir yıllık evliyim şuana kadar iki elbise aldım sadece kendime ayağımı yorganıma göre uzatıyorum yani...Kira derdimiz yok ev eşimin dedesinin ona aldığı ev.Şuan iki kişiyiz idare edebiliyoruz ama çocuk olsa nasıl olur bilmiyorum.
Ben çalışmıyorum.Eşim sigara içiyor bir sigarası var yani sağlığı için içmese güzel olur ama maliyeti aylık 300 lira içme deyip nankörlük yapmak istemiyorum...
Eşimde para kısa sürede bitince ben 100-200 veriyorum her hafta bendeki parada öyle bitiyor...
Eşime ev idaresini nasıl öğretebilirim.Hesabımızı bilsek yeter o para biz azla yetinen insanlarız ama onun bunu sağlaması gerek bunu nasıl başarabilirim?
Konu sahibi sözüm size değil kırılmayın
Ama günümüz gençlerinde bir birimin takıntısı var
Görümcem işsiz iş arıyordu bir iş buldu o para ile birikim yapamam dedi
Önce bir geçinin yaşayın da birikimi sonra düşünmek gerekir
Hayat hep biriktirmek hep sonraya saklamak için kısa
Önce biraz gençliği yaşamak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?