Hesap bilmeyen eş...

İşte konumuz bu esasen

Nereden tutumlu olacak

Nereye harcıyor dedik fatura ne kadar dedik

Ben harcamıyorum ki ne bileyim ne kadar harcıyor dedi konu sahibi

Bir örneği evin korkuluğuna 500 taksit yapmış 250 yerine

Bir de 20 liralık şeye 50 verir

50 ye de pantolon var 150 liralık alır dedi

Ada'mın fazla harcamasını keyfi saçmasını biz hala bulamadık

valla ben de anlayamadim biz mi anormaliz onlar mi anormal nerdeyse ayni paraya biz gayet güzel geciniyoruz, üstelik arada sinemaya yemege filan da gideriz. tatil masrafimiz yok ailelerin yazligina tatile gidiyoruz. marka takintimiz yok uygun fiyatli magzalardan indirimden aliriz ihtiyaclarimizi. sinema olayinda bile bazi restoranlardan menü alinca sinema bileti 8-9 lira oluyor o sekilde yapariz daha uyguna gelir... üstelik bizim araba da var vergisi, kaskosu vs gibi masraflari çıktığı zaman o ay baska esktrem harcama yapmayarak dengelemeye çalışırız. kira ödemedikten sonra, kuafor masrafi filan da yoksa marka takintisi yoksa bence 2bin gecinmek icin yeterli bi para, hatta bi 100 lira kenara bile atilir her ay bu sekilde damlaya damlaya göl olur...

benim eşim mesela hem benzinden tasarruf etmek icin hem de spor olsun diye işe yürüyerek gider (30 dk lik mesafede), zayiflamak ve o parayi birlikte dışarda yemek icin öğlen yemek yemez öğlen yemegi parasiyla haftasonları biz dışarda yeriz birlikte.. aklima gelen tutumluluklari bunlar mesela

2000 e yakın maaşla birikim çok zor, yemek yemek fatura ödemekten başka insanın elinde gerçekten çok az bir miktar kalıyor... Çalışmayı düşünün bence

Arkadaşım ben bütün yazılanları hemen hemen okudum. 2000 lira ile ev kira değilse tabiki de geçinilir. Benim teyzem yaşlılık aylıgı ile geçiniyor babasından kalan. Ekstrem bir durum oluştuğu zaman tabiki ben varım ama para kazanmak huzuru bozan birşey değildir. Çalışmak erkeğin asli görevi de değildir. Adamın kazandığı parayı kuruşu kuruşuna hesap tabiki edemezsin. Baksana senden istedikçe veriyormuşsun. Yani sen o parayı yönetmiyorsun bir nevi bankamatiksin. Paranın uğradığı bir duraksın. Kontrolün yok. Ama kendin para kazansan, eşin de sana belli noktaya kadar karışır. Bu çok normal. Sen bir de çocukların olunca ne yapacaksınız bu konuda düşün. Eşin kolun tutuyor. Açıkçası ben senin bu kadar kabulleniş içinde olmana kızdım. Saatin 5ine kadar kk da takılıp tabi millete laf yetiştirme olanagın kalkar çalışırsan eğer. Ama biraz güçlü olmanı tavsiye ediyorum. Kırıldıysan hakkını helal et. Ama elin kolun tutarken de para kazanmaktan gocunma. Sana başarılar.

Eşine ev idaresini öğreteceğine, sağlığın el veriyorsa işe girip çalışmayı denesene. Genç cocuksuz insnların evde boş boş oturmasını anlamıyorum, anlayamayacağım.

Birikim yapmak istiyorsan. Öncelikler toplam geliriniz ne kadar 2000.00 TL , her ay kafadan maaşı alır almaz 200 ayır . 1800TL olarak gelirinizi düşünün , ona göre harcayın ama 2000.00 Gelirle zor . Elektrik, doğal gaz vz zor bacım tek maaşla

Siz elinizden geleni yapın ve çocuğunuza güzel bir yaşam verin rızkın değişmeyeceğini bile bile hırpalayın kendinizi

Peki senin bu çabanın sebebi nedir?
Burada birikim, hesap üzerine açtığın 2. konu sanırım.
Rızkınız belli
Biriksin diye neden hırpalıyorsun kendini.
Söylediğin şeylerin altını doldurmadığın sürece hiç bir anlam ifade etmeyecek.

Çok sevdiğim bir söz var
Kaynar suya yumurta atarsan sertleşir, patates atarsan yumuşar.
Önemli olan senin ne olduğun.

Ve unutma
Allah kuşlara rızık verir, fakat kuşlar bu yiyeceği arayıp bulmak zorundadır.

Rızık oturduğun yerde bekleyebileceğin bir şey değil, sen koşacaksın peşinde.

Çok inanan biri olarak şunu da biliyor olman gerekirdi.
Kulun aklı rızkına dahildir. Hz. Ali

Morsever gene kac kisiyi delirttin acaba,aradaki sayfalara bir goz gezdirdim de,her zamanki gibi satirlar dolusu yazan arkadaslara iki kelimelik cevaplar vermissiniz, tebrikler sizin derdinizi ben anlamadim, esinizin parasindaki hesap belli. Ama sizin bir kadin olarak duzgun hesabiniz ve ev ekonominiz sifirin altinda eksi bilmem kac
Ev hanimisiniz,kocaniz calistirmiyor. Peki evinizde oturup annenize gitmeden bir seyler yapamiyor musunuz? Memleketten bir sey geldigi yok diyorsunuz ama butun gun bossunuz. İnsan bir tarhana,eriste, salca,tursu ve zeytin de yapamiyorsa kocasinin uc krusluk maasi uzerinde de hak iddia etmemeli bence. Ben muhendisim,bebek baktigim icin iki senedir calismiyorum. Ama caisirken de bunlari yapabilirdim. Saglikli beslenmek icin. Sizin bir fikriniz yok mu salca nasil yapilir misal? Disaridan hazir alirsaniz iki kati para odersiniz. Zeytini cigden alip kendiniz yaparsaniz 3te 1 i fiyatina denk gelir.
Evde yufka yaparsaniz kisin yari yariya karda olursunuz. Bir paket makarna en ucuzu 1,5 lira iken evde yaptiginizda hem daha besleyici hem de daha ucuza gelir. Bunlardan haberiniz var mi yapabiliyor musunuz? Gene gelecek iki kelimelik cevap simdi

bence illa birikim istiyorsanız siz de katkı sağlayın. evden çalışın. örgü örün, kurabiye pasta falan yapıp pazarlayın. kokulu sabunlar var, toptan elbise falan alıp satabilirsiniz falan. sanırım ben evde olsam uğraşırım yani. boş durmak bana göre değil. evde bomboş oturunca hasta gibi yatıyorum resmen.

Sanki biz size ille calisin dedik gibi davraniyorsunuz.
Ben de calismiyorum ama 'aaa Ben neden birikim yapamiyorum ' diye esime hirslanmiyorum. Kumarda mi yiyor adam. Calistigi gibi yiyecek.
Oyle bir soyluyorsunuz ki Adam 8 Bin maasi var neden birikmiyor.
Haa cok mu birikim yapmak istiyorsunuz burdakiler de dogal olarak calis diyecek.baska ne bekliyodunuz..

Ne kadar sabit fikirli bir kadın
Şaka gibisiniz.
Evladinin ilerde yaşayıp uzulecegini takmayan biri bizi neden taksin ki...
Biriktirin allah gözünüzü doyursun. ..

yaa boşuna uğraşmayın konu sahibinin düşünceleri çok farklı. hatta bir konusunda çok iyi hatırlıyorum kadınlar evlerinde otursa işsiz adam kalmazdı demişti.

yaa boşuna uğraşmayın konu sahibinin düşünceleri çok farklı. hatta bir konusunda çok iyi hatırlıyorum kadınlar evlerinde otursa işsiz adam kalmazdı demişti.
Daha neler artık ya.Konu sahibi umrumdışı da boy boy da çocuk yapıyo böyle tipler.Vah o çocuklara

2000 e yakin maasla birikim yapmak tabiki hayal olur sizin fiyatlardan haberiniz yok sanirim 2000 lirayla zaten cokta ekstra bisey yapilmaz hic esim hesabini bilmiyor diye yakinma bence adam evini guzelce gecindirebiliyorsa ona sukuret

eşiniz hesabını yapamayacağı kadar kazanmıyor, kendinizi darlamayın. asla küçümsüyor değilim. şükredin.
size para vermesi de, idareyi sizin de sağlamanızı istediğindedir. biraz pintilik kokuyor buralar.
hayat o kadar uzun değil, tadını çıkarın eşinizle kesenize göre gezin. harcayın. Güzel yazlık kıyafetler alın mesela..

Kenara atabileceğiniz meblağ belli zaten onu da atabilirsiniz aman aman olmasa da

Senden yine boyle bir konu bekliyordum, gecen sefer aklina getirdim bu konuyu cunku on gun gecmeden actin nitekim :) derdin birikim falan degil buradaki kizlari sinir hastasi etmek.. gecen sene de ayni konuyu actin saatlerce yazdik, kenarda birikmis 200 liran var mi? Yok.. senin derdin burada milleti cildirtip eglenmek :)

Bu bende de var ya. 3 kuruş parayla birikim yapmaya çalışırım, hastalık gibi, takıntı gibi. Harcamadan ziyade birikimi Düşünürüm.
Gençlerdeki bu durum psikolojik muhtemelen, yani insanlar ekonomiye güven duymuyor, geleceğe güvenle bakamıyor, gelirim kesilir de ortada kalırım korkusu var milletten o yüzden harcamadan ziyade birikim yapıp en azından açıkta kalınca onu kullanırım düşüncesi var.
Benim düşüncem durumun böylr olduğuna dair.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…