- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.253
- 548
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Çok üzülüyorum ya gerçekten.Haftasonu yeğenimi lunaparka götürdüm bilet sırasında bi cocuk ağlıyor bi tane daha bineyim diye annesi avutmaya çalışıyor konu sahibi gibi. Şimdi paramız yok olunca binersin dedi en son.Onlarca oyuncak var getirmissin çocuğu oraya bu laf denir mi ne suçu var o çocuğun?Yavrum büktü boynunu sustu napsın.Yetinmeyi öğrenir elbet çocuk da ama kimin hakkı var buna neden diye sormaz mı icten ice.Ki 7 liraydı bilet dünya para da değil en basiti bu daha neler neler isteyecekler haklı olarak.Elli bin defa beğenebilsem keşke bu yorumu.
Ben küçükken halley istiyorum, dondurma istiyorum diye annem bana kızardı, sen yoktan Anlamıyorsun derdi. Hayatımda bir kere bile güzel bir tatile gitmedim, hiç otelde kalmadım. Sahilde oturan akrabalarımıza giderdik denize giderdik, buydu tatil işte o da ben çocukken, 3 kere falan. Koca çocukluğumda sadece 3 kez. Her şeyin ucuzu alındı, hep kısmak hep kısmak, okul kantininde gevrek değil tost yedim diye azar yemek, gazoz aldım diye neden bu paranın hepsini harcadın diye laf duymak... Bunların marka takıntısıyla alakası yok ki ama her şeyi en alt seviyeden yaşatacaksan neden çocuk yaparsın anlamam. Arkadaşlarımın bilgisayarı vardı bizde yoktu hep özenirdim. Kendime ait bir odam, dolabım, masam, yatağım olduğunda ben ortaokuldaydım. Müsriflik yapmayı elbette savunmuyoruz ama çocuğuna devamlı "yetinmeyi bil" kafasıyla yaklaşacak olan, bu zihniyette olan kimseye çocuk vermesin Allah. Onlara vereceğine nice çocuğu olmayan, çocuk olsa her şeyi önüne serecek ailelere versin.
O yüzden ben de bu konuda çok netim, ben hayatımda asla "anne olmak istiyorum bana ne" kafasıyla çocuk yapmayacağım. Benim imkanlarım düzgün olmazsa Allah sakın bana bir evlat nasip etmesin. Ben o çocuğa "yok, alamıyorum" diyeceksem vermesin inşallah bana çocuk falan.
Ya arkadaşlar bir garipsiniz internet ortamında milleti çıldırıp neden eğleneyim bu nasıl bir eğlence aracı olabilir biraz mantık lütfen durumu açıklayıp satırlarca yazı yazsam her cevaba kaç saatimi burada harcamış oluyorum.Size yaranmak gibi bir derdim yok nasıl düşünürsenizdüşünün konum ortada daha fazla bir açıklamada bulunmayacağım.Siz o kadar dolu işçi güçlü meşgulseniz bu kadar uzun yanıtlara nasıl vakit ayıruyorsunu oda başka bir muamma.Edebiyle konuşanasaygım sonsuz ama küçümseyen,hor gören abartıp beddua edenler var kötü söz ve düşünceler sahibinindir ve hayatındakarşılığını bulacaktır deyip yorumumu bitiriyorum iyi günler herkese
İyiki söyledin dur hemen onu yapayımYani. Burada harcayacağın saatlerde kocanın çoraplarını yıkasan daha iyi.
Aslında o istemiyor ben veriyorum mutfak masrafı fatura için bende kalıyor adamda para kalmayınca veriyorum ne yapayımKusura bakmayın ben anlamadım okurken atlamış da olabilirim. Bin lirayı hangi sebeple veriyor size. Yani mutfak ,fatura gibi giderler için mi, şahsi harcamalarınız ve birikim yapmanız için mi. Eğer ev giderleri için veriyorsa kendine kalan parayla idare etmesi gerekir. Bin lira ile evi geçindirmeniz çok zor çünkü. He evin giderlerini kendi karşılayıp bittiğinde sizden istiyorsa tabii ki istediğinde vermeniz doğru olur.
kesinlikle öyle. bunları da hayatı yetinmekle, devamlı dipten para harcamakla geçmiş insanlar yapıyor.İşte o birikim isteğinin sebebi
Hep yetinmek hep az olmanın getirdiği bir aman ya hiç olmazsa durumu
Diyet yapınca vücudun daha zor kilo vermesi kıtlık var harcamayayım hayatta kalayım metobolizması
Beynimiz bizden daha akılcı davranıyor
ya şimdi ben de müsriflikten nefret ederim, ayak yorgana göre uzatılmalı elbette ama yorganın da ufacıksa çocuk yapılmamalı. gereksiz şımarıklıklara benim de tahammülüm yok ama bir çocuğun isteklerinin hangileri gerçekten istek, hangileri şımarıklık ona bakmak lazım. atıyorum çocuğun bir tane tableti varken ve işini görüyorken gidip sırf yeni olsun diye bir tablet daha almak saçmalıktan başka birşey değil. ya da 10 tane marka gömleği olan çocuğa 11. marka gömleği almak için bütçeyi zora sokmaya gerek yok. insan en azından ara sıra yapabilecek, çocuğu mutlu edebilecek güçte olmalı. çocuğa her zaman pahalı oyuncak alamayabilirsiniz ama bazen alabilmeli insan, ya da çocuk lunaparkta bir kere daha binmek istediği zaman "yok"dememek lazım. çocuk dışarıda da yemek yiyebilmeli, marketten canı istediği abur cuburları da alabilmeli, kantinden her zaman olmamak şartıyla canı tost istediği zaman alabilmeli. tabi söz konusu yiyecek olunca sağlık da devreye girer ama anlatabilmişimdir umarım. yani ben diyorum ki ben çocuğuma yok dememeliyim, eğer yok diyorsam mantıklı bir sebebi olmalı. yok diyorsam ya zararlı olmalı ya da gerçekten gereksiz olmalı. çocuğun boynunu büktürmemeli o "yok" dediğim şey.Çok üzülüyorum ya gerçekten.Haftasonu yeğenimi lunaparka götürdüm bilet sırasında bi cocuk ağlıyor bi tane daha bineyim diye annesi avutmaya çalışıyor konu sahibi gibi. Şimdi paramız yok olunca binersin dedi en son.Onlarca oyuncak var getirmissin çocuğu oraya bu laf denir mi ne suçu var o çocuğun?Yavrum büktü boynunu sustu napsın.Yetinmeyi öğrenir elbet çocuk da ama kimin hakkı var buna neden diye sormaz mı icten ice.Ki 7 liraydı bilet dünya para da değil en basiti bu daha neler neler isteyecekler haklı olarak.
Allah bütün çocuklara elinden geleni lafta değil gerçekten yapan ebeveynler versin.Hiçbir çocuk parasızlıktan boynunu bükmeyi haketmiyor çünkü.
dışarı çıkarken giyebilecegin güzel kiyafet ve ayakkabilarin varsa (ille de marka olmasi gerekmez), markkette caninin cektigini rahatca aliyorsan, evinde et, balik pisiyorsa, arada haftasonlari gezmeye gidebiliyorsan, kimseye muhtac kalmiyorsan bence bu gayet güzel gecinmektir daha ne olsun... Allah yaşatmasin ama dışarda ne zor durumda insanlar var. ben calisiyorken tabiki biraz daha rahattik ama simdikinden kat be kat fazla harcama yapmiyorduk. sağlık sorunlari nedeniyle işe mecburi ara verdim ne yapayim. eskiden manikür pedikur icin sık sık kuafore giderdim simdi cogunlukla kendim yapiyorum, çalıştığım icin daha cok yeni kiyafete ihtiyacim oluyordu ama simdi zaten o kadar cok ihtiyacim olmadigi icin daha az kiyafet aliyorum, eskiden ara ara eve yardimci alirdim ama simdi zaten kendim yapabiliyorum işimi, bi de eskiden daha cok birikim yapiyorduk simdi o kadar yapamiyoruz normal olarak... yani hayatimdan eksilen en büyük luksler bunlar oldu geri kalan hersey ayni. Allah size de yokluk yaşatmasin bu bakış açısıyla gercekten cok zorluk cekersiniz
Puff karın doyurmayı beslenme, örtünmeyi giyim kuşam, eş dost yazlığında iki gün kalmayı tatil sanmak buna da gül gibi geciniyoruz demek...
Kanaatkar olmakla kendini kandırmak arasındaki sınırda gidip gelmek...
ya şimdi ben de müsriflikten nefret ederim, ayak yorgana göre uzatılmalı elbette ama yorganın da ufacıksa çocuk yapılmamalı. gereksiz şımarıklıklara benim de tahammülüm yok ama bir çocuğun isteklerinin hangileri gerçekten istek, hangileri şımarıklık ona bakmak lazım. atıyorum çocuğun bir tane tableti varken ve işini görüyorken gidip sırf yeni olsun diye bir tablet daha almak saçmalıktan başka birşey değil. ya da 10 tane marka gömleği olan çocuğa 11. marka gömleği almak için bütçeyi zora sokmaya gerek yok. insan en azından ara sıra yapabilecek, çocuğu mutlu edebilecek güçte olmalı. çocuğa her zaman pahalı oyuncak alamayabilirsiniz ama bazen alabilmeli insan, ya da çocuk lunaparkta bir kere daha binmek istediği zaman "yok"dememek lazım. çocuk dışarıda da yemek yiyebilmeli, marketten canı istediği abur cuburları da alabilmeli, kantinden her zaman olmamak şartıyla canı tost istediği zaman alabilmeli. tabi söz konusu yiyecek olunca sağlık da devreye girer ama anlatabilmişimdir umarım. yani ben diyorum ki ben çocuğuma yok dememeliyim, eğer yok diyorsam mantıklı bir sebebi olmalı. yok diyorsam ya zararlı olmalı ya da gerçekten gereksiz olmalı. çocuğun boynunu büktürmemeli o "yok" dediğim şey.
Ben bununla ovunulmesine hastayim.uyuyan yılanı uyandırmayın yahu millet yıllarca böyle kandırıyor kendini işte.
Ben bununla ovunulmesine hastayim.
"Mutfak masrafımız 500'u gecmez. Amaan bi çay demliyorum sıcacık oluyor, zaten mutfakta oturuyoruz petekleri yakmiyorum." gibi gibi gibi...
Fakat tatil yaptığım, imkanım varken harcadığım için ben musrifim mesela.dslskdlşsdfkd
ya fakirsen fakirsindir. bunu gururla söyle. yoksa yoktur napıcaksın. ama kendini kandırmaya gerek yok. biz de fakirdik. senede bir muz yiyoduk nerdeyse çocukken. ama mutluyduk ehehehe mi diyelim.
dslskdlşsdfkd
ya fakirsen fakirsindir. bunu gururla söyle. yoksa yoktur napıcaksın. ama kendini kandırmaya gerek yok. biz de fakirdik. senede bir muz yiyoduk nerdeyse çocukken. ama mutluyduk ehehehe mi diyelim.
şu bazı kadınların "ben evlendim, artık bana kocam bakacak, benim sorumluluğum onda" kafasını anlamayan sadece ben mi varım? siz yavru kedi misiniz ki kocanız sizin sorumluluğunuzu üstlensin, size baksın? siz bireysiniz, insansınız. çalışmak istemiyorsanız "istemiyorum, dışarıda çalışmak, yorulmak istemiyorum" deyip geçin de böyle bakmak zorunda falan deyince 2017 yılında komik duruyor. ha dersin ki "ben kendime göre iş bulamam, belki her ortamda çalışamam, belki yaşadığım ilde kadınlar iş hayatında dezavantajlı, doğum yaparım çalışamam, hamileliğim sıkıntılı geçer kolumu kaldıramam bu nedenle eşimin tek maaşla evimizin ve bizim ihtiyaçlarımızı karşılama imkanı olsun, olmalı" o zaman amenna derim de, yavru kedi gibi bakmak, sorumluluk almak falan çok itici ve küçümseyici laflar.
Fakat tatil yaptığım, imkanım varken harcadığım için ben musrifim mesela.
Bu şekilde yaşayarak ev aldılar haklarını yemeyeyim. Ömür üç gün yahu. Tamam kötü gün paran olsun da azıcık da bir şeye heves et. Eve lahmacun söylemek mutluluk sebebi.
250 gr kıymayla 5 kişilik aileye köfte yapıyorlar yetiyor da artıyor bile,
burda okudum ben de aydınlandım
yahu ben orta sınıf bir insanım, biz dışarda en fazla ayda 1 yiyebiliyoruz,
alkol yok, sigara yok,
altımızdaki araba 15 yaşında, değiştiremiyoruz,
öyle sinemalara gidiyorum, bodrumda beachlere takılıyorum da diyemem, kıştan erken rezervasyon tatili alıp yaza kadar ödüyoruz, tek lüksümüz de o
böyle asgari ücretle her gün et yiyorum, geziyorum, giyiniyorum diye anlatılınca resmen küfür gibi geliyor.
Hiç sorma aynen bu sefer diyorum acep ben mi musrifim :)Ben bununla ovunulmesine hastayim.
"Mutfak masrafımız 500'u gecmez. Amaan bi çay demliyorum sıcacık oluyor, zaten mutfakta oturuyoruz petekleri yakmiyorum." gibi gibi gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?