Hesap bilmeyen eş...

Şu kadının konularına gerçekten yorum yapmayın. Son birkaç gündür kaç kişi ban yedi bu kadın yüzünden. Gerçekten ciddi bir problemi var. Her konusunun sonunda herkes kendini bilir bilmem ne yazıp burdakilere laf atıyor. Hayır beğenmiyorsun yorumları. Neden iki günde bir konu açıyorsun buraya? Bir önceki konusunu okursanız zaten karı-kıca ikisinin de problemli olduğunu görürsünüz. Sadece anlamak istediğini anlıyor. Elindeki hazır cevaplardan rastgele seçip yorum yapıyor. Ya sosyal deney ya da gerçekten problemli.

Herkes yaptığı yorumlara dikkat ederse ban yemez demek ki neymiş klavyede artistlik yapmayacakmış kimse.Asıl bana saldıranlar problemli onlarıda göz ardı ediyorum hiç uğraşamam sizin gibilerle güle güle

Eşin sigarayı azaltsa iyi olur. Haftalık paket limiti koysun kendine hergün 10 TL verme böylelikle. Atıyorum 4 paket alsın ona göre azaltsın içmeyi. 30 lira cepte. 4 haftada 120 TL olur. O parayı kenara atın. Mesela et yemeklerinde tavuk alın o daha ucuz. Abur cubura para vermesin, sen evde az malzeme gerekmeyen tatlı bir şeyler yap onu atıştırın. İnternette tarifleri var ben eşime yapıyorum diyet sebebiyle, az malzemeyle gayet güzel iş çıkıyor. Sulu yemekler yap hem havalar sıcak. Hepsi aynı tencerede pişiyor nasılsa, hafta içinde günlere yayarsın yemekleri. Yemeklerde az yağ kullan( hem sağlığa faydalı). Sucuk, sosis gibi işlenmiş gıdalar tüketmeyin, doğra 2 domates 2 salatalık mideye girmiyor mu nasılsa? Hem işlenmiş gıdalar sağlığa zararlı. İhtiyaç yoksa nasılsa ihtiyaç olacak diye alışveriş yapma. Elde az olursa ona göre kullanırsınız. Sen tutumlu olursan o da adapte olur diye düşünüyorum.

Eşime sulu yemek yapıyorum aşırı kiloluydu kilo vermesi için. Haftasonu patates, taze fasülye yaptım. Çok az yağ ile yaptım. İçlerine 2 domates, 2 biber, kaşık ucuyla salça, biraz tuz, su hop oldu bitti. Onları değişerek yiyor. Önceden hergün etler, kekler, börekler hergün mutlaka pirinç pilavı, etsiz asla yemek yemez.. al al bitmiyor masraf, hayat ne kadar pahalı diyorum ben de. Bir baktım böyle 20 liraya hafta bitmiş. 2 haftada 1 keyif günü yaptırıyorum ona alıyorum 2 balık fırında kızartıyorum çok yağ ile ya da evde pizza yapıyorum gibi. Dışarda yemek hiç yok. Hani şunu yaptıktan sonra ne kadar gereksiz, sağlıksız, masraflı boş yaşadığımızı anladım. Sigara içiyordu azalttırdım kalp rahatsızlığı çıktı ani kalp krizi geçirebilirsin dedi doktor. Haftada 3 paket fazlası yok, bırakamıyor çünkü. Damak tadı diye o kadar kötü beslenmişiz ki iyi yaşam sanmışız bunu. İkimizde hastayız şimdi. Daha yaşlar 36. 50yi zor buluruz dedim içimden bu halde. Her haftasonu çamaşır yıkanırdı 3 defa. Ne gerek var. As, topla, hem çamaşırlar yıpranıyor. Toplansın biraz çamaşırlar. Öyle yıka gitsin. Yıpranmışız boşa eşimle. Bulaşık makinesini iyice dolmadan çalıştırırdık. Kim çıkarcak makinadan diye birbirimize bakardık. Amaan dolsun makina öyle yıkanır her akşam her akşam bununla mı uğraşacağız dedik. Film alırdık her haftasonu. Havalar sıcak kim gidip alacak, nerden bulacağız şimdi gittiğimiz yerde kaliteli filmleri diye hesap yapardık. Yok blueray film bulamadık, bulduk ama çok pahalı. 125 liraya film var yani öküz gibi çalışıyoruz biz o parayı kazanmak için. Akıllılık yaptık 129 liraya bir şey aldık( ismini yazmayayım reklam olmasın) hergün farklı flmler. 1 senelik 129 lira. Aylık 10 lira veriyoruz. Al sana evde film keyfi istemediğin kadar hemde. Basit yaşamak gayet kolay alışınca.

Minimalist yaşam en güzeli, bana da en huzur veren yaşam biçimi. Sadece proteini sofranızdan eksik etmeyin demek istedim, dedim ve gidiyorum

Bu yine iyi. Benim kendi calismadigim donemde bi konum vardi birikimle alakali. Bir sure ise donmesem nasil olur diye hesaplamaya calistim. Hic birikimsiz kalmak istemedim bebek var acil bir sey olsa napariz diye... en azindan belli miktar birikim ve gecim yapabilir miyiz diye baktim. Baktim olmuyor hemen ise dondum oglum 8 haftalikken.

Cevaplar;
Valla biz 3500 ile eve kredi odeyip kres masrafina ragmen cok guzel geciniyoruz dediler. Ben şok.
Nasil dedim.
Peynir yemeyiz lor yeriz. Peynir pahali
Haftada 1 kofte yeriz hic bogazimizdan kismayiz (cocuguma et olarak haftada 1 kofte yedirsem kahrimdan ölürüm. Zaten yiyecegi iki lokma. 1 dilim olsun 100 gr olsun alir ona yaparim kendim yemesem de)
Krem kullanmam para tuzagi
Kuafore gitmem kendim hallediyorum dugunumden beri gitmedim. (herkes mi cok becerikli? Belki biyik alinir hadi evde agda yapan da cok oluyor da ben kas alamam sac boyayamam heleki sacimi nasil kesicem?)
Esimle birbirimize hediye almayiz zaten ihtiyacimiz olan herseyi aliyoruz eksigimiz yok. (??!?!!!)

Yani sok oldum.

Bir hafta 20 lira mi?
Ben yine sok. Yani bu anlattiginiz yemekle doyuyor musunuz? Proteini nasil aliyorsunuz?
Bizim aylik mutfak masrafimiz ciddi bir meblag. Biraz kismak istiyorum. Tavsiye alabilir miyim?

Bir hafta 20 lira mi?
Ben yine sok. Yani bu anlattiginiz yemekle doyuyor musunuz? Proteini nasil aliyorsunuz?
Bizim aylik mutfak masrafimiz ciddi bir meblag. Biraz kismak istiyorum. Tavsiye alabilir miyim?
Bence arkadaş bu türde bir beslenme düzenini hayat şekli olacak kadar uzun süre henüz sürdürmedi o nedenle -şimdiye kadar yedikleri hazır gıdalardan bedenlerini temizlemenin de etkisiyle- geçici bir rahatlama yaşıyor. Bu denli sebze ağırlıklı beslenmeyle beden bir süre sonra sos vermeye başlar zaten, kendimden biliyorum. Sebze yerdim sürekli son zamanlarda ete yumurtaya düşkün oldum. Bence insan vücudunu dinlerse zaten ne yemesi gerektiğini söylüyor.

Ben sizin konunuzu hatırlıyorum siz pahalı bir semtte yaşıyorsunuz tavsiye alsanız da 100-200 anca farkeder daha fazla kısamazsınız ki gerek de yok. Et için şunu söyleyebilirim sadece, örneğin babamın tanıdık bi kasabı var hayvanı kendisi kesiyor daha uyguna geliyor hem eti hem sucuğu oradan alıyoruz market fiyatıyla %30-40 fark ediyor, böyle güvenilir bir kasap denk gelirse belki oradan alırsınız.

zaten meyve sebze de ucuz değil ki,
akşam iş dönüşü pazara uğradım, domates, salatalık yeşillik,
3 çeşit sebze, 3 çeşit meyve aldım
45 tl
ve mümkünü yok 1 hafta yetmez bize,
zaten öyle sebzeyle de bitmiyor ki, patlıcana kıyma lazım, pilavı, yağı bilmemnesi,
çocuk olmayınca şart değil ama çocuk varsa mecbur yapıyorsun,
yoksa ben diyetteyim pilav da yemiyorum, karnıyarık da

İstanbul pazarları daha mı pahalı ne. Normalde pazar gezmeyi çok severim ama şu aralar tek başıma olduğum için gittiğime değmiyor diye marketten alıyorum (yakınımda migros a101 ve yerel bi market var), antin kuntin değişik meyveleri saymazsam migrosta en pahalısı muz ve 6.50 tl. Pilav zaten yemeyin bulgur pilavı yapın ya da iyi buğdaylı bi ekmek alın onu yeyin yemekte :)

Zaten yemeği lezzetli ve sağlıklı yapan yağ ve etin iyi olması (mevsiminde aldıktan sonra sebze zaten iyidir), yağla etin de kalitelisini uygun fiyata marketten almak biraz zor fiyatlar yüksek ucuzsa bi falsosu vardır, yerel tedarikçilerden almak lazım bence asıl tasarruf bu diğer türlü yemekten kısmak olur sağlıklı olmaz.

ben de uzuuuun zamandır pazara uğramıyordum, bugün yine bir maceraya atılasım geldi sanırım,
ve muz 8 tl idi
gıda alışverişini genelde migrostan yapıyoruz (et için bazen metro), zaten hiç gıdadan kısma yoluna gitmedim de, belirteyim dedim, semte göre meyve sebze fiyatları da uçuk olabiliyor.

Bir hafta 20 lira mi?
Örneğin; sabahları 2 günde 1 yumurta, domates, salatalık, peynir, biraz zeytin yiyoruz
Öğlen yeşil elma, armut, meyve yiyoruz yani
Akşamları sulu yemekler, ya da 200 gr tavuk, yeşil salata. Tat gelsin diye alıyoruz 4-5 patlıcan ya da kırmızı tatlı biber közlüyoruz fırında yoğurt sarımsakla yemeklerin yanına koyuluyor. Tavukları tavada çok çok az zeytin yağlayıp ızgara tadı şeklinde yapıyorum az bulgur oluyor yanında. Bazen tavuklu mantarlı bulgur pilavı yapıyorum. Haftaiçi genelde sulu yemek yiyoruz, barbunya , havuçlu bezelye, patates, ıspanak, brokoli, özellikle taze fasülye. Soya sosu kullanıyorum ayrıca protein bakımından oldukça zengin. Bunlardan zaten protein alınıyor yeterince. Fazlası kalp ve damar hastalıklarına davetiye.

Evet haklisiniz ama suan kismaya biraz ihtiyacim var. Okulu bitirmek icin az da olsa birikim yapip isten cikmam gerekiyor. Tabi ki temel besin gidasini kesemem :)
Ama ne bileyim haftalik 20 nerde... biz her hafta 400 tl gibi yiyecek alisverisi yapip ustune gunluk en 20 tllik daha aliyoruz yogurt meyve ekmek gunluk sut yumurta derken...

Hayır biz tavuk eti, balık ve nadiren kırmızı et yiyoruz. Tavuk eti oldukça ucuz 2 kişiye yetiyor. Kırmızı et yemek şart değil hatta fazla tüketim önerilmiyor. Eşim bu yüzden kalp hastalığına yakalandı kırmızı et sevdası yüzünden. Anne babam arada oldukça nadir kırmızı et tüketir. Bizimkiler sebzecidir. 60 yaşındalar benden daha iyi durumdalar. Sıfır hastalık var maşallah. Eşimle ben kırmızı et yemeye başladım yani 3 senedir. Bunun dışında sadece köfte ve karnıyarıkta yerdim eti. Hiç bir sulu yemek etli pişmezdi bizde. Biber dolması, yaprak sarması hep zeytinyağlı yapılırdı etlinin tadına misafirlikte bakmıştım. Arada kasaptan babam et alırdı et sote yapılırdı. Baya nadir bu da. Hep derdim ben otçulum etçil değil diye. Yani yeni öğrenmedim bunu. Eşime yeni alıştırdım. Ben yumurta yemem, süt içmem, yemekler içinde olan eti yemem sadece köfte yerim. Menemen bile yumurtasız yapılırdı bizde. Eşim yumurta yiyor şimdi. Alakası yok yani yazdıklarınızla.

Hatta şöyle diyim ben pirzolayı da yemem:) sevmem yani. Mangalda tavuk göğsü yerim sadece. Kanatta yemem yağlı ve derili olduğu için. Sakatat tadına bile bakmadım. Kokoreç, midye asla ağzıma sürmedim.Ailemden kalan alışkanlıklar bunlar. 2-3 ayda oluşan alışkanlık değil sonradan dönemem ben yeşillikçiyim. Verin bana 1 adet marul hepsini tuzsuz yağsız limonsuz yerim. Acıkınca havuç yerim mesela ekmek değil. Eşim ete abanmış etsiz yemek yemezdi, pilavsız günü geçmezdi. Tereyağ sever mesela ben zeytinyağlı yerim her şeyi. 105 kilodan 85e düştü. Değerleri normale döndü biraz daha. Bu kadar dikkate rağmen 6 ayda atamadı o yağları kanından.

Aksam menuleriniz cok guzel. Ama sabah yetersiz(yani ben de asagi yukari bunlari yerim ama 10 zeytin garanti. 2 yumurta her gun. 100 grama yakin belki de bazen fazla ezine peyniri yerim yarima yakin da ekmek yerim) ve oglen cok kotu bence. Bir zamanlar asiri kilolu olan esiniz kiloyu bu sekilde mi verdi? Yani asiri kilolu insan oglen sadece meyve yiyorsa veya yediyse cok buyuk risk.

Bir de bunlari da yapsaniz haftalik degil gunluk bile 20 liradan fazla tutmaz mi?

Proteine salt protein diye bakmamak lazim. Esansiyel aminoasit alimi cok onemlidir ve soyadan mercimekten nohuttan cok yuksek protein alinmasina ragmen bazi essentiallar vardir ki bunlarin zerresini alamazsiniz bu urunlerle. Yoksa herkes en ucuzu diye sabah yumurta yer gunluk veya oglen bir tas yesil mercimek...proteinimi aldim der gecerdi.

Organik tavuk kilosu 45 tl zaten. Organik olmayani yememenizi tavsiye ederim. Beslenme diyetetik mezunuyum lab da cok inceledik. Tiksinirsiniz. Ben tiksindim. Hindi daha temiz. Hindi yiyoruz.

Kırmızı et nohutta yapıyorum ya da köftede. Bunun dışında kırmızı et yemiyor eşim. Hindi etini sevmiyorum yiyemem. Ayrıca ben kırmızı eti çok çok az yerim. Tavuğu bütün alıp temizleyip haşlayıp suyunu kullanıyorum yemeklerde. Ailem kırmızı eti çok az tüketir hatta sülalem az tüketir en sağlıksız eşim. Hayatımda çok az tavada yumurta yedim onun dışında yemem asla. Haşlanmış yumurtanın kokusuna dayanamam elimi süremem. Erkek kardeşim de aynı benim gibi, 3 senede eşim yüzünden yediğim gereksiz ıvır zıvırlar yüzünden kaybettiğim sağlığımın hepsi onda var. Turp gibiydim tüm kan değerlerim birbirine girmiş. Ailem tatlı yemez, kek, börek, poğaça yemez mesela. Balıklar fırında yapılır. Ben inanmıyorum diğer türlü beslenmenin sağlıklı olduğuna.

Malesef o tavuk mutfaginiza hatta suyu da yemeklerinize giriyorsa ben de sizin saglikli beslendiginize inanmiyorum.
Tabi ki herkesin kendi tercihidir beslenme sekli ama bazi seyler bilimseldir. Aldiginiz hayvansal protein net yetersiz. Ama cevrenize gore saglikli olabilirsiniz. Cunku;
Kek borek yemeyisiniz super
Ailenizin saglikli olusu da cok normal cunku cer cople dolmuyorlar bunyelerini. Her seyi tam alip uzerine bir de zehir almak ne kadar iyi olabilir ki? Bazi seyleri eksik almak ama zehiri katmamak bazen daha yararlidir. Ben her gun cheesecake brownie cips yerim mesela.
Cips o kadar lanet bir sey ki icinde bir yag var siz dusunun. Bu yag o kadar yapay ki vucutta onu cozecek enzim yok. Vucut cozemiyor direkt atiyor bu yagi. Hatta bu yuzden kilo da yapmaz. Ama kanser yapar.

Neyse konuyu cok saptirmayayim :)
Iyi gecelerrr

Ben de yiyordum eşim yüzünden tatlı, börek, fast food tarzı et, kızartma ciddi anlamda hastalandım ne yazık ki. Kendi kilosu yetmiyor beni de hastalandırdı. Köyde yaşamıyorum, kendi beslediğim tavuğu kesip yemiyorum, kendime göre en organik tavuğu bulup alıyorum artık bu dünyada buna da şükür hazır kesilmiş almaktan iyidir diyorum ne yapalım. Ben 1 aydır gereksiz her şeyi kestim ama toparlanacağım inşallah. Kilo almak yerine vermeye geçti vücudum bu kötü beslenme yüzünden. Kan yapar diye diye fast food tarzı kırmızı etleri yükledim bünyeme. Halbuki eskiden siyah kuru üzüm yerdim atıştırmalık.. Asla cips yemem o cola ve cips benim midemi mahvetti. Ben limon, sarımsak, yeşilçay ve elma sirkesi hastasıydım. Eşim yeme alışkanlığımı bozdu. Ona kalsa 90 kilo olurum en az. Tüm ailesi obez gibi her yemekte et mi yenir ya hu. Hepsi hasta.
Patatesi dilimle ince ince, 1 kaşık zeytinyağıyla harmanla karıştır iyice, istersen kekikte at, çok çok az tuz at tadı olsun diye ver fırına. Al yanına bir yoğurt bana bana ye:) Cipse gerek kalmaz, onun verdiği yağları atmak çok zor eşimin göbek gitmek bilmedi yerleşmiş.
İyi geceler ayrıca:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…