- 21 Temmuz 2017
- 134
- 46
- 98
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
İşte ne güzel parayı size veriyor. Kafasına göre harcayıp bitirmiyor. Zamanla umarım daha iyi yerlere gelir düzelir geliriniz. Ama iş sadece dışarda çalışmak değil. Evde de ek gelir sağlayabilirsiniz. Örgü işleri, nakış işleri var. En azından hem size evde uğraş olur. Hemde ek gelir sağlarValla parayı bana vermese hava olur ya işi özel sektörde değişen bir rakam İstanbul bursa olsa çok daha fazla alır yani direk maaş ne diye sormadık
Malesef kolumda oluşan bir rahatsızlık var birsüredir isteseydi yapamam evde ek gelir imkanı benimde aklıma gelmediği değil ama birsüre zor malesefİşte ne güzel parayı size veriyor. Kafasına göre harcayıp bitirmiyor. Zamanla umarım daha iyi yerlere gelir düzelir geliriniz. Ama iş sadece dışarda çalışmak değil. Evde de ek gelir sağlayabilirsiniz. Örgü işleri, nakış işleri var. En azından hem size evde uğraş olur. Hemde ek gelir sağlar
O zaman böyle devam edicek. Çok da sıkma eşini. Şöyle böyle diye. Adam zaten anlattığın kadarıyla elinden geleni yapmaya çalışıyor. Soğutursun kendinden. Zamanla çocuk da olsun rayına girer herşeyMalesef kolumda oluşan bir rahatsızlık var birsüredir isteseydi yapamam evde ek gelir imkanı benimde aklıma gelmediği değil ama birsüre zor malesef
Ona dediğim birşey yok zaten ama onu hesap yaparken görmek istiyorum bu kadar faturalar tutar bunu mutfağa harcarız gerçekten çok rahat davranıyor.Çocuk birkaç sene daha olmayacak sanırım yani zor gerçektenO zaman böyle devam edicek. Çok da sıkma eşini. Şöyle böyle diye. Adam zaten anlattığın kadarıyla elinden geleni yapmaya çalışıyor. Soğutursun kendinden. Zamanla çocuk da olsun rayına girer herşey
Ama parayı sana vererek zaten hesap yapıyor aslında. Aldığı parayı harcayıp faturalar gelince para yok demiyor. Sen ayarlıcaksın onları. Kimin eşi öyle uğraşıyo faturalarla?Ona dediğim birşey yok zaten ama onu hesap yaparken görmek istiyorum bu kadar faturalar tutar bunu mutfağa harcarız gerçekten çok rahat davranıyor.Çocuk birkaç sene daha olmayacak sanırım yani zor gerçekten
Ben ayarlamak istemiyorum işte eşim evlenene kadar her işini başkaları yağmış üstünü başını annesiyle kız kardeşi almış eşim sebze meyve almayı bile bilmezdi yeni yeni anlamaya başladı bu bile beni mutlu ediyor yani evin idaresi erkekte olmalı bence bundan anlamalıAma parayı sana vererek zaten hesap yapıyor aslında. Aldığı parayı harcayıp faturalar gelince para yok demiyor. Sen ayarlıcaksın onları. Kimin eşi öyle uğraşıyo faturalarla?
Canım benimkide öyle ayağındaki çorabı bile kendi çıkartmaz. Adam zaten çalışıyo evin idaresini yapıyor. Adam parayı veriyo sana ödemeleri yap diye. O da olmasa sen napıcaksın. Niye evlendi bu adam. Hayatı paylaşıcaksınız. Eşin para getiriyo sen ödemeleri hallediyosun. Bence bunda hiçbir sıkıntı yok. Öbür türlü olmasını istiyorsan diyeceksin bana para verme. Napıyosan yap. Parayı bitirirsen de aç kalırız en kötü, bir daha ki ay akıllanırsın.Ben ayarlamak istemiyorum işte eşim evlenene kadar her işini başkaları yağmış üstünü başını annesiyle kız kardeşi almış eşim sebze meyve almayı bile bilmezdi yeni yeni anlamaya başladı bu bile beni mutlu ediyor yani evin idaresi erkekte olmalı bence bundan anlamalı
Ben ayarlamak istemiyorum işte eşim evlenene kadar her işini başkaları yağmış üstünü başını annesiyle kız kardeşi almış eşim sebze meyve almayı bile bilmezdi yeni yeni anlamaya başladı bu bile beni mutlu ediyor yani evin idaresi erkekte olmalı bence bundan anlamalı
Hz. Hatice ticaretle uğraşan çalışan kazanan zengin bir tüccardı, erkeklerle ticaret yapardı, hz. Muhammedle de bu vasıtayla tanıştı. Sırf buna bakarak "peygamber karısı bile çalışmış hem de erkeklerle ticaret yapmış, demek ki günah değil" demek zor geliyor değil mi? Biraz düşünseniz aklınızı kullansanız öleceksiniz sanki.
Kendi tembelliğinizi dine yoruyorsunuz başka bir şey değil. Allah kadın erkek ayırmadan çalışın çaba gösterin boş duranı Allah sevmez demiş. Kaç tane ayet hadis var. Bunları anlamak üzerinde düşünmek zorunuza gidiyor. Kim işinize gelen bi şey uydurursa ona inanmak hoşunuza gidiyor.
Çalışmakla rızk değişmiyorsa kocan da çıksın o zaman işten, Allah nasıl olsa ekmek yağdırır size gökten.
gelecekteki çocuğuna da öyle üzüldüm ki. Zavallı yavrum..
Valla nerde böylelerini görsem cinnet geçirecek gibi oluyorum. Kadının cihadı evde oturmaktır diyen tipler falan var bi deahahahah. son zamanlarda gördüğüm en mantıklı yorum. doğru valla madem rızk allahtan herkes çıksın işten
nerde demişler çalışmak günah diye? ben de görüp ben de taşlamak istiyorum.
Valla nerde böylelerini görsem cinnet geçirecek gibi oluyorum. Kadının cihadı evde oturmaktır diyen tipler falan var bi de
Sizin durumunuz farklı ama, bir ailenin dönem dönem sıkıştığı kısıtlı parayla geçinmek zorunda kaldığı zamanlar olur. Siz aslında orta halli iyi bir hayat yaşıyorsunuz zaten (allah daha çok versin) kaldı ki normalde çalışma hayatınız da varmış ara vermişsiniz sadece. Ben de lüks içinde büyümedim buradaki birçok insan gibi parayı küçümsemiyorum asla, ama günümüzde 2000 tl ile geçinmeye çalışmak çok zor iki kişi neyse de aileye bir çocuk katıldığında onun geleceği ne olacak? Bir taraftan şükrü asla bırakmamak lazım diğer taraftan ömür boyu kemer sıkmak yerine imkanlarını iyileştirmeye çalışmalı.Ne kadar acimasizca yorumlar yazmışsınız. Siz olayi karistirmissiniz az parayla gayet güzel gecinebiliyorum demek kötü bisey değil, deli gibi para alıp yetiremiyorum demek kotu bisey... Tatil köylerine gidemiyorum diye insanlar depresyona girip intihar mi etsin.
Evimin kredisinin bitmesine 7-8 ay kaldi... Eger Allah ömür verirse o zamana ev sahibi olucam kredi borcu bittigi icin esimin 4 bin lira maasi direk cebimize kalacak, o döneme kadar calismaya baslarsam 2-3 bin de benim gelirim olacak... Ama suan tatil köylerine gidip gezip tozup, lüks kiyafetlere para harcayıp, cani ne isterse düşünmeden alan, bütün parasını aninda harcayan arkadas sen o günler geldiğinde hala evsiz olacaksin hala birikimsiz olacaksin... Allah korusun önemli bi ameliyata ihtiyac duysan sagdan soldan borc para arayacaksin...
Tup bebek tedavileri görüyorum ne kadar pahali haberiniz var mi? 1 tup denemesi ortalama 10bin tutuyor. ben 3 deneme yaptim. ne yapalim ben de parami orda yedim.
Simdi siz 2 binle gecinen insanlari bu kadar ezdiginize göre gidip depresyona gireyim intihar edeyim bari.... paramin hesabini yaparak harcamam, nerde daha ucuzsa ordan alayim demem, nerde ne kampanya var diye arastirmam cok ayip biseymis öleyim ben.
bi ruja 200-300 lira vermek ve bu sekilde bi sürü ruj almak, bi haftalik tatile 10-15 bin lira harcamak, yemek yapmaya üsenip her gün disardan yemek, iki adımlık yere bile arabayla gitmek, bütün ışıkları sürekli açık bırakmak, musluğu saatlerce açık birakip da suyu ziyan etmek, alacagin deterjan A markette 50 lira B markette 30 lira iken gidip A marketten almak, sürekli çöpe yemek atmak, 1 tişört icin çamaşır makinesini çalıştırmak vs... bana göre de bunlar müsriflik...
Bi de ailelerimizin yazlığına gidiyoruz diye kucumsemisler. Yaaa arkadasim zaten anne babani görmek icin evine gidiyorsun bu da mi ayip anlamadimki. bize özel hazirlanmis odamiz var. Iki yazlikta izmirin güzel yerlerinde. her haftasonu denize giriyorum, gunesleniyorum... Ailelerimizle gayet güzel tatil yapiyoruz, üstelik yaz boyunca her haftasonu... Bu da mi ayıp, eziklik vs. simdi bunu da mi kafama takip üzülmem lazim (!)
Allah sizin gibi zihniyette olanlari parasizlikla sınamasin vallaha intihar noktasina gelirsiniz. Hepiniz koç holdingin varisi gibisiniz masallah
bu kadar zengin arkadasimiz varken sırtımız yere gelmez
Benim görüşüm bu erkek çalışmalı tabiki ama kadın değil bana göre doğru olan bu size göre o
Allah boş duranı sevmez çalışmayanı değil benim evladıma üzülmeyin siz nasıl yetiştireceğinizi düşünün ah yavrummuş birde sizin yavrunun nerden oluyor tövbe yaHz. Hatice ticaretle uğraşan çalışan kazanan zengin bir tüccardı, erkeklerle ticaret yapardı, hz. Muhammedle de bu vasıtayla tanıştı. Sırf buna bakarak "peygamber karısı bile çalışmış hem de erkeklerle ticaret yapmış, demek ki günah değil" demek zor geliyor değil mi? Biraz düşünseniz aklınızı kullansanız öleceksiniz sanki.
Kendi tembelliğinizi dine yoruyorsunuz başka bir şey değil. Allah kadın erkek ayırmadan çalışın çaba gösterin boş duranı Allah sevmez demiş. Kaç tane ayet hadis var. Bunları anlamak üzerinde düşünmek zorunuza gidiyor. Kim işinize gelen bi şey uydurursa ona inanmak hoşunuza gidiyor.
Çalışmakla rızk değişmiyorsa kocan da çıksın o zaman işten, Allah nasıl olsa ekmek yağdırır size gökten.
gelecekteki çocuğuna da öyle üzüldüm ki. Zavallı yavrum..
Allah boş duranı sevmez çalışmayanı değil benim evladıma üzülmeyin siz nasıl yetiştireceğinizi düşünün ah yavrummuş birde sizin yavrunun nerden oluyor tövbe ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?