Hesap bilmeyen eş...

Yok yani oyle bir yazmissiniz ki ben de aramizda boyle biri var herhalde ben gozden kacirdim dedim. Ayrica endiselenmeyin, asgari ucretle gecinmeye calisan vatandas 200-300 liralik ruju gorse de tanimaz bilmez yani.

hani birileri laf etmis ya 2bin lira ile gül gibi gecinilmez diye o kadar lüks yasamadiktan sonra cocuk yoksa ve ev kirasi da yoksa biraz tasarrufla gayet güzel gecinilir diyorum, dedigim bu. ama tabi sigaraya alkole gelirinizin yarisini dokerseniz gecinilmez o ayri mesele... 2 binle gecinebiliyoruz dedim diye resmen gömmüşsünüz. sadece siz degil bi iki arkadas daha

konu ile alakali ise bende konu sahibinin büyük birikimler yapmak istiyorsa calismasi taraftariyim. evimizi, arabamızı, esyalarimizi benim de calistigim donemde aldik

Herkese giydirmissin. Evim ve kenarda param olmadigini nereden biliyorsun? Evimde var fazla olmasada kenarda kucuk miktar paramda var. Bunun icin holding varisi olmaya gerek yok.
Ay sonunu dusunmek istemiyorum dedik diye isiklari musluklari acik birakmiyorum evimde.
Zorunda kalsam tabiki o parayla mecburen gecinirdim ki zorunda kaldigim dönemler oldugunu söyledim ve benim icin hic kolay degildi. Intihar etmedim ama gul gibi geciniliyordu o parayla diyemem.
Siz 4 liradan 2 lira kredi oduyorsunuz eviniz olcak. Konusu sahibi 2 lira bile olmayan 2 liraya yakin parayla gecinmeyi gectim birikim yapmaya calisiyor.

Allah'ım neler var bu yüzden buradaki bazı konular okadar saçma ki yok 10 gün yerine 7 gün tatile götürdü eşim beni yok 10 bilezik yerine 5 bilezik yaptılar rahat batıyor bazilarinada

sitemim sana degildi ki yanlis kisi alınmış üstüne:) sen beni gömecek bisey demedin... konu sahibi icin de dedimki esi biraz tasarruflu olursa en azindan her ay 50-100 de olsa kenara koyar. esi sigarayi azaltabilir mesela

Valla bence de gul gibi gecinilmez. 4 kisilik bir ailenin aclik siniri 1500 liraydi yanilmiyorsam. Yoksulluk siniri ise 4900 lira gibi bir rakamdi.
Ayrica gommedik yav tovbe, etin kilosundan yumurtanjn tane fiyatindan bahsettim sahsen, uzerime yapmadigim seylerin sucunu atmayin rica ederim
Bu arada elbette haklisiniz, ev araba almak esya almak icin iki kisinin de calismasi sart. Ya da cok ciddi bir birikimi olmali insanin kenarda ki birbirine destek olsun. Henuz cocugunuz yokmus, Allah bir evlat verir insallah size de ruju ,alkolu,sigarayi ,tek tisortu yikamanin giderini degil gidalarin fiyatlarini takip edersiniz,ornekleriniz daha yere basan ornekler olur insallah.

sitemim sana degildi ki yanlis kisi alınmış üstüne:) sen beni gömecek bisey demedin... konu sahibi icin de dedimki esi biraz tasarruflu olursa en azindan her ay 50-100 de olsa kenara koyar. esi sigarayi azaltabilir mesela
Benim de evim var örtmenim, ben de yırtabilir miyim sıra dayağından? :))

senin bu mesajından dolayi patladim. yoksa kk de bu güne kadar kimseyle en ufak tartismisligim yok bütün gecmis mesajlarima bak bulamazsin

Vay arkadaş bu kadar çarpıtılırdi ancak :)))

Benim de evim var örtmenim, ben de yırtabilir miyim sıra dayağından? :))
bi de meslektasmisiz

senin bu mesajından dolayi patladim. yoksa kk de bu güne kadar kimseyle en ufak tartismisligim yok bütün gecmis mesajlarima bak bulamazsin

bi de meslektasmisiz
Meslektaş olmamızla ne ilgisi var hocam? Aynı fikirde olmak zorunda miyiz? Fikrim aynı 2000 tele ile hakkıyla gecinilmez. He 1000 tele ile de yaşarsınız, doyarsınız, örtünürsunuz. Ona geçinmek denmiyor tam olarak. Asgari yasam şartları için ortalama 4.500 tele ve üstüne ihtiyacınız var. Kızmayın ben demiyorum istatistikler diyor.
Saygılar:)))

Son düzenleme:

dierk üstüme alınmadım çünkü ben de orta sınıf gelire sahibim, alkol, sigara, lüks hiçbir şeyimiz yok,
bahsettiğin 300 liralık rujları bırak 300 liralık kozmetik almıyorum yılda, çünkü alamam, bunun şükretmekle falan ilgisi yok, net matematik, hesap kitap tutmuyor,
TÜRK-İŞ Araştırmasının 2017 Temmuz ayı sonucuna göre;
  • Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.479,66 TL,
  • Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4.878,38 TL oldu.
  • Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 1.876,53 TL olarak gerçekleşti.
- See more at: http://www.turkis.org.tr/TEMMUZ-2017-ACLIK-ve-YOKSULLUK-SINIRI-d8549#sthash.jz1BW5I5.dpuf

tablo böyleyken 2000 lirayla her hafta dışarda yiyoruz, sinemaya da gidiyoruz, geziyoruz, yiyoruz içiyoruz tatil yapıyoruz, gül gibi geçiniyoruzz diyince, olmuyor işte, ha dersiniz ki idare ediyoruz sıkıyoruz dişimizi, amenna ama 2000 lira ile gül gibi geçinmek için, hayat çok pahalı
bu arada eviniz hayırlı olsun, güle güle oturun, darısı başımıza :)

Ben üşenmiştim. :)) Vallahi elinize saglik.

Lüksler ile ihtiyaçlar baya baya karışmış sanırım konu içinde.
Gözünüzü sevem bi özet

Bir ara "Rızk değişmez, boşuna çalışıyorsunuz" tarzı bir yorum mu okudum bana mı öyle geldi?
O zaman benim adam da versin istifayı, oturalım evde komple, rızk gayrete bağlı değilse? Kendi bacağımızı kemiririz rızkımızda varsa.

Uc arkadasta 2 binle gecinilmez demis ben tek kalmışım demekki siz haklisiniz... Ben zar zor geciniyorum haberim yok sanirim. Ya da belki ben daha küçük seylerle mutlu oluyorumdur neyseee. Asla hic birinize hakaret etme, kötü söz söyleme niyetim olmadi. Herkesin görüşü yaşamı kendine... Sürcü lisan ettiysem affola, iyi aksamlar

Bilmukabele hocam.

Benim görüşüm bu erkek çalışmalı tabiki ama kadın değil bana göre doğru olan bu size göre o

Çalışmayı bi tarafı yemeyip kocam zaten çalıştırmaz diye üç kuruşla çocuklarını ziyan edenler örnek alabilse keşke annenizi. O boyun büküklüğü hep kalıyor sanırım insanın içinde ama siz yine de çok çok şanslısınız anneniz yetinmeyi öğren dememiş, mücadele etmiş .Keşke tüm benzer şartlardaki kadınlar anneniz gibi olsa ellerinden öperim,upuzun sağlıklı ömrü olsun.

Bizde tam tersi oldu gerçekten eşimin maaşını evlenene kadar bilmiyordum
Maaşını bilmiyordun, işini gücünü de mi bilmiyordun? Çalıştığı işe göre az buçuk kafada oluşur. Eğer o parayla her ay eksiye düşmeden bir sonraki ayı getirebiliyorsa eşin, gayet geçinmeyi bilen bir adam. Evlilikte senin benim yoktur. Bizim vardır. Sen ben bunu yaptım, o ben bunu verdim derse zaten baştan sıkıntı. 1800 maaş olsa -300 sigara 1500, zaten en aşağı mutfak masrafı 1000 lira hadi kısalım 700 olsun. Faturalar (elektrik, su, doğalgaz, int/telefon,) yazın gelse 300, kışın 600. Ek giderleri saymıyorum. Yine geçinebiliyosanız adamda kusur bulma.

Valla parayı bana vermese hava olur ya işi özel sektörde değişen bir rakam İstanbul bursa olsa çok daha fazla alır yani direk maaş ne diye sormadık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…