- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Kim dedi ki ben boyle yasiyorum diye? Yanlis mi geldiniz yazdiniz naaptiniz ben okumadim hic bunlari yaparak mutlu oldugunu yazan bir arkadasimizi da
Yok yani oyle bir yazmissiniz ki ben de aramizda boyle biri var herhalde ben gozden kacirdim dedim. Ayrica endiselenmeyin, asgari ucretle gecinmeye calisan vatandas 200-300 liralik ruju gorse de tanimaz bilmez yani.
Ne kadar acimasizca yorumlar yazmışsınız. Siz olayi karistirmissiniz az parayla gayet güzel gecinebiliyorum demek kötü bisey değil, deli gibi para alıp yetiremiyorum demek kotu bisey... Tatil köylerine gidemiyorum diye insanlar depresyona girip intihar mi etsin.
Evimin kredisinin bitmesine 7-8 ay kaldi... Eger Allah ömür verirse o zamana ev sahibi olucam kredi borcu bittigi icin esimin 4 bin lira maasi direk cebimize kalacak, o döneme kadar calismaya baslarsam 2-3 bin de benim gelirim olacak... Ama suan tatil köylerine gidip gezip tozup, lüks kiyafetlere para harcayıp, cani ne isterse düşünmeden alan, bütün parasını aninda harcayan arkadas sen o günler geldiğinde hala evsiz olacaksin hala birikimsiz olacaksin... Allah korusun önemli bi ameliyata ihtiyac duysan sagdan soldan borc para arayacaksin...
Tup bebek tedavileri görüyorum ne kadar pahali haberiniz var mi? 1 tup denemesi ortalama 10bin tutuyor. ben 3 deneme yaptim. ne yapalim ben de parami orda yedim.
Simdi siz 2 binle gecinen insanlari bu kadar ezdiginize göre gidip depresyona gireyim intihar edeyim bari.... paramin hesabini yaparak harcamam, nerde daha ucuzsa ordan alayim demem, nerde ne kampanya var diye arastirmam cok ayip biseymis öleyim ben.
bi ruja 200-300 lira vermek ve bu sekilde bi sürü ruj almak, bi haftalik tatile 10-15 bin lira harcamak, yemek yapmaya üsenip her gün disardan yemek, iki adımlık yere bile arabayla gitmek, bütün ışıkları sürekli açık bırakmak, musluğu saatlerce açık birakip da suyu ziyan etmek, alacagin deterjan A markette 50 lira B markette 30 lira iken gidip A marketten almak, sürekli çöpe yemek atmak, 1 tişört icin çamaşır makinesini çalıştırmak vs... bana göre de bunlar müsriflik...
Bi de ailelerimizin yazlığına gidiyoruz diye kucumsemisler. Yaaa arkadasim zaten anne babani görmek icin evine gidiyorsun bu da mi ayip anlamadimki. bize özel hazirlanmis odamiz var. Iki yazlikta izmirin güzel yerlerinde. her haftasonu denize giriyorum, gunesleniyorum... Ailelerimizle gayet güzel tatil yapiyoruz, üstelik yaz boyunca her haftasonu... Bu da mi ayıp, eziklik vs. simdi bunu da mi kafama takip üzülmem lazim (!)
Allah sizin gibi zihniyette olanlari parasizlikla sınamasin vallaha intihar noktasina gelirsiniz. Hepiniz koç holdingin varisi gibisiniz masallah
bu kadar zengin arkadasimiz varken sırtımız yere gelmez
Allah'ım neler varBunu okuyunca çok içlendim. Annem ben 10 yaşındayken çalışmaya başladı. Öncesinde rahmetli babam çalışmasına izin vermiyordu. En küçük kardeşim doğuştan kalp hastasıydı. Yetemiyorduk, babam iki iş yapıyordu yine de yetmiyordu. Öyle acıklı geçti ki annemin çalışmadığı dönem. İnsan ekmeğe ağlar mı? Sürekli sac ekmeği yemekten bıkmıştım, bakkal ekmeği istiyorum diye ağlıyordum. Salatalık ya salatalığa ağlıyordum. Annem de işe başladı. Yine çok iyi imkanlarımız yoktu ama annem işe başladıktan sonra bize çifter çifter ayakkabı aldı, yeni montlar, elbiseler, haftalık harçlıklar vermeler... Kardeşimi kurtaramadık ama onun özel beslenmesi gerekirken yeterli beslenemedi bunu asla unutmayacağım. Babam da yıllar sonra vefat etti. Annem çalışmaya devam ediyor, bizleri meslek sahibi etti şimdi ayıptır söylemesi koskoca bina attık. Başımızda erkeksiz otel gibi geniş büyük apartmanı görenler kadın başınıza nasıl yaptınız diyorlar. Cevap; çalışıyoruz, kazanıyoruz.
sitemim sana degildi ki yanlis kisi alınmış üstüne:) sen beni gömecek bisey demedin... konu sahibi icin de dedimki esi biraz tasarruflu olursa en azindan her ay 50-100 de olsa kenara koyar. esi sigarayi azaltabilir meselaHerkese giydirmissin. Evim ve kenarda param olmadigini nereden biliyorsun? Evimde var fazla olmasada kenarda kucuk miktar paramda var. Bunun icin holding varisi olmaya gerek yok.
Ay sonunu dusunmek istemiyorum dedik diye isiklari musluklari acik birakmiyorum evimde.
Zorunda kalsam tabiki o parayla mecburen gecinirdim ki zorunda kaldigim dönemler oldugunu söyledim ve benim icin hic kolay degildi. Intihar etmedim ama gul gibi geciniliyordu o parayla diyemem.
Siz 4 liradan 2 lira kredi oduyorsunuz eviniz olcak. Konusu sahibi 2 lira bile olmayan 2 liraya yakin parayla gecinmeyi gectim birikim yapmaya calisiyor.
Valla bence de gul gibi gecinilmez. 4 kisilik bir ailenin aclik siniri 1500 liraydi yanilmiyorsam. Yoksulluk siniri ise 4900 lira gibi bir rakamdi.hani birileri laf etmis ya 2bin lira ile gül gibi gecinilmez diye o kadar lüks yasamadiktan sonra cocuk yoksa ve ev kirasi da yoksa biraz tasarrufla gayet güzel gecinilir diyorum, dedigim bu. ama tabi sigaraya alkole gelirinizin yarisini dokerseniz gecinilmez o ayri mesele... 2 binle gecinebiliyoruz dedim diye resmen gömmüşsünüz. sadece siz degil bi iki arkadas daha
konu ile alakali ise bende konu sahibinin büyük birikimler yapmak istiyorsa calismasi taraftariyim. evimizi, arabamızı, esyalarimizi benim de calistigim donemde aldik
Benim de evim var örtmenim, ben de yırtabilir miyim sıra dayağından? :))sitemim sana degildi ki yanlis kisi alınmış üstüne:) sen beni gömecek bisey demedin... konu sahibi icin de dedimki esi biraz tasarruflu olursa en azindan her ay 50-100 de olsa kenara koyar. esi sigarayi azaltabilir mesela
Puff karın doyurmayı beslenme, örtünmeyi giyim kuşam, eş dost yazlığında iki gün kalmayı tatil sanmak buna da gül gibi geciniyoruz demek...
Kanaatkar olmakla kendini kandırmak arasındaki sınırda gidip gelmek...
Vay arkadaş bu kadar çarpıtılırdi ancak :)))
bi de meslektasmisizBenim de evim var örtmenim, ben de yırtabilir miyim sıra dayağından? :))
Meslektaş olmamızla ne ilgisi var hocam? Aynı fikirde olmak zorunda miyiz? Fikrim aynı 2000 tele ile hakkıyla gecinilmez. He 1000 tele ile de yaşarsınız, doyarsınız, örtünürsunuz. Ona geçinmek denmiyor tam olarak. Asgari yasam şartları için ortalama 4.500 tele ve üstüne ihtiyacınız var. Kızmayın ben demiyorum istatistikler diyor.senin bu mesajından dolayi patladim. yoksa kk de bu güne kadar kimseyle en ufak tartismisligim yok bütün gecmis mesajlarima bak bulamazsin
bi de meslektasmisiz
hani birileri laf etmis ya 2bin lira ile gül gibi gecinilmez diye o kadar lüks yasamadiktan sonra cocuk yoksa ve ev kirasi da yoksa biraz tasarrufla gayet güzel gecinilir diyorum, dedigim bu. ama tabi sigaraya alkole gelirinizin yarisini dokerseniz gecinilmez o ayri mesele... 2 binle gecinebiliyoruz dedim diye resmen gömmüşsünüz. sadece siz degil bi iki arkadas daha
konu ile alakali ise bende konu sahibinin büyük birikimler yapmak istiyorsa calismasi taraftariyim. evimizi, arabamızı, esyalarimizi benim de calistigim donemde aldik
Ben üşenmiştim. :)) Vallahi elinize saglik.dierk üstüme alınmadım çünkü ben de orta sınıf gelire sahibim, alkol, sigara, lüks hiçbir şeyimiz yok,
bahsettiğin 300 liralık rujları bırak 300 liralık kozmetik almıyorum yılda, çünkü alamam, bunun şükretmekle falan ilgisi yok, net matematik, hesap kitap tutmuyor,
TÜRK-İŞ Araştırmasının 2017 Temmuz ayı sonucuna göre;
- See more at: http://www.turkis.org.tr/TEMMUZ-2017-ACLIK-ve-YOKSULLUK-SINIRI-d8549#sthash.jz1BW5I5.dpuf
- Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.479,66 TL,
- Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4.878,38 TL oldu.
- Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 1.876,53 TL olarak gerçekleşti.
tablo böyleyken 2000 lirayla her hafta dışarda yiyoruz, sinemaya da gidiyoruz, geziyoruz, yiyoruz içiyoruz tatil yapıyoruz, gül gibi geçiniyoruzz diyince, olmuyor işte, ha dersiniz ki idare ediyoruz sıkıyoruz dişimizi, amenna ama 2000 lira ile gül gibi geçinmek için, hayat çok pahalı
bu arada eviniz hayırlı olsun, güle güle oturun, darısı başımıza :)
Bilmukabele hocam.Uc arkadasta 2 binle gecinilmez demis ben tek kalmışım demekki siz haklisiniz... Ben zar zor geciniyorum haberim yok sanirim. Ya da belki ben daha küçük seylerle mutlu oluyorumdur neyseee. Asla hic birinize hakaret etme, kötü söz söyleme niyetim olmadi. Herkesin görüşü yaşamı kendine... Sürcü lisan ettiysem affola, iyi aksamlar
Benim görüşüm bu erkek çalışmalı tabiki ama kadın değil bana göre doğru olan bu size göre oLüksler ile ihtiyaçlar baya baya karışmış sanırım konu içinde.
Gözünüzü sevem bi özet
Bir ara "Rızk değişmez, boşuna çalışıyorsunuz" tarzı bir yorum mu okudum bana mı öyle geldi?
O zaman benim adam da versin istifayı, oturalım evde komple, rızk gayrete bağlı değilse? Kendi bacağımızı kemiririz rızkımızda varsa.
Çalışmayı bi tarafı yemeyip kocam zaten çalıştırmaz diye üç kuruşla çocuklarını ziyan edenler örnek alabilse keşke annenizi. O boyun büküklüğü hep kalıyor sanırım insanın içinde ama siz yine de çok çok şanslısınız anneniz yetinmeyi öğren dememiş, mücadele etmiş .Keşke tüm benzer şartlardaki kadınlar anneniz gibi olsa ellerinden öperim,upuzun sağlıklı ömrü olsun.Bunu okuyunca çok içlendim. Annem ben 10 yaşındayken çalışmaya başladı. Öncesinde rahmetli babam çalışmasına izin vermiyordu. En küçük kardeşim doğuştan kalp hastasıydı. Yetemiyorduk, babam iki iş yapıyordu yine de yetmiyordu. Öyle acıklı geçti ki annemin çalışmadığı dönem. İnsan ekmeğe ağlar mı? Sürekli sac ekmeği yemekten bıkmıştım, bakkal ekmeği istiyorum diye ağlıyordum. Salatalık ya salatalığa ağlıyordum. Annem de işe başladı. Yine çok iyi imkanlarımız yoktu ama annem işe başladıktan sonra bize çifter çifter ayakkabı aldı, yeni montlar, elbiseler, haftalık harçlıklar vermeler... Kardeşimi kurtaramadık ama onun özel beslenmesi gerekirken yeterli beslenemedi bunu asla unutmayacağım. Babam da yıllar sonra vefat etti. Annem çalışmaya devam ediyor, bizleri meslek sahibi etti şimdi ayıptır söylemesi koskoca bina attık. Başımızda erkeksiz otel gibi geniş büyük apartmanı görenler kadın başınıza nasıl yaptınız diyorlar. Cevap; çalışıyoruz, kazanıyoruz.
Maaşını bilmiyordun, işini gücünü de mi bilmiyordun? Çalıştığı işe göre az buçuk kafada oluşur. Eğer o parayla her ay eksiye düşmeden bir sonraki ayı getirebiliyorsa eşin, gayet geçinmeyi bilen bir adam. Evlilikte senin benim yoktur. Bizim vardır. Sen ben bunu yaptım, o ben bunu verdim derse zaten baştan sıkıntı. 1800 maaş olsa -300 sigara 1500, zaten en aşağı mutfak masrafı 1000 lira hadi kısalım 700 olsun. Faturalar (elektrik, su, doğalgaz, int/telefon,) yazın gelse 300, kışın 600. Ek giderleri saymıyorum. Yine geçinebiliyosanız adamda kusur bulma.Bizde tam tersi oldu gerçekten eşimin maaşını evlenene kadar bilmiyordum
Valla parayı bana vermese hava olur ya işi özel sektörde değişen bir rakam İstanbul bursa olsa çok daha fazla alır yani direk maaş ne diye sormadıkMaaşını bilmiyordun, işini gücünü de mi bilmiyordun? Çalıştığı işe göre az buçuk kafada oluşur. Eğer o parayla her ay eksiye düşmeden bir sonraki ayı getirebiliyorsa eşin, gayet geçinmeyi bilen bir adam. Evlilikte senin benim yoktur. Bizim vardır. Sen ben bunu yaptım, o ben bunu verdim derse zaten baştan sıkıntı. 1800 maaş olsa -300 sigara 1500, zaten en aşağı mutfak masrafı 1000 lira hadi kısalım 700 olsun. Faturalar (elektrik, su, doğalgaz, int/telefon,) yazın gelse 300, kışın 600. Ek giderleri saymıyorum. Yine geçinebiliyosanız adamda kusur bulma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?