Hesap bilmeyen eş...

Şuan ortada huzurlu bir yuva var mi?
Yazik gunah gencecik bir kadin her seyi kismaya calisiyor. Neden? Kocasi calismasina izin vermiyor. Suan en siradan ise girse 2000 liraya yakin para alir gelirleri ikiye katlanir.

Ama konu sahibi kistikca idare ettikce esi ne de olsa yetiyor diye bakmaya devam edecek. Adam az kazansin kadini calistirmasin olani da savursun kadin sinema bizim icin hayal diyecek bir hayat sursun. Nasil guzel huzurlu yuva di mi?

Ama iste bir yetmese bakin bakalim adam calisma demeye devam edecek mi?

Bir de bir şey diyeceğim bazı insanların içinde yok gezmek tozmak sinemaya gitmek. Bazıları için sadece evde oturmak ve ceplerinde tonla para olması onları mutlu ediyor. Mesela benim eltilerim var evleri var her şeyleri var aylık en az 10bin kazanıyor eşleri ama bir gün sinemaya gitmezler, giderler en ucuz neresiyse ordan alışveriş yaparlar, her şeyi sayıyla alırlar, bedavacıdırlar. Hep fakir edebiyatı yaparlar. Yani ruhlarında yok gezmek tozmak. Öyle gelmiş öyle göçecekler bu hayattan.
Yani bu tarz şeylerin de içten gelmesi lazım, zorla olmuyor. Zaten sürekli çalışan adam da nereye gidecek gezmeye? İnsan evde oturup dinlenmek istiyor.
Üç beş seneden önce düşünmüyorum açıkçası
tamam o zaman biriktirirsin merak etme, bu konuda bilinçli olman güzel. Hayırlısı hakkında.

Şuana kadar tatile falan gitmesemde yeterince sinemaya alışverişe duyduğumu düşünüyorum sinema çok dert değil gerçekten

Konu sahibi sözüm size değil kırılmayın

Ama günümüz gençlerinde bir birimin takıntısı var

Görümcem işsiz iş arıyordu bir iş buldu o para ile birikim yapamam dedi

Önce bir geçinin yaşayın da birikimi sonra düşünmek gerekir

Hayat hep biriktirmek hep sonraya saklamak için kısa

Önce biraz gençliği yaşamak lazım

Pardon da siz huzurlu olmadığını somon yemeyip sinemaya gitmemesinden mi anladınız? Kimsenin tercihini sorgulayamayız bizim haddimiz değil, ve mutlu olup olmadığı hakkında konuşamazsınız. Zira parayla olmuyor o mutluluk. Asgari ücretle geçinmek zorunda olanlar ölsün o zaman? En kötü mutsuz onlar ??!

Çok şükür huzurluyuz mutluyuz

Kötü niyetle demedi ya

Yani ben sizi anlıyorum da siz hayat şartlarını anlamıyorsunuz sanki biraz. Geçen yıl da aynı konu konuşuldu burada. Kira vermemeniz çok büyük bir avantaj. Bunu kar sayın bence en başta.

Biz iki kişi çalışıyoruz. Kira veriyoruz. Benim üç ay çalışmadığım bir dönem oldu. Onda bile gezdik tozduk, yedik içtik, sinemaya, konsere gittik. Kendimden kısmadım. Kuaföre gittim, alışverişimi yaptım. Yetirdik yine de. Bu kadar sıkmayın kendinizi yahu. Eviniz var. Yaşayın biraz. Hayat bu kadar sıkmakla geçmez ki. Aradan bir sene geçti hiç değişmemiş düşünceniz.

Tamam çocuk yapmak istiyorsunuz, bu konuda haklısınız evet hazırlıklı olmak gerekiyor. İyi bir gelecek hazırlamak gerekiyor ama yok yani imkanınız bu. Bunu kabullenmelisiniz bence.

İnanın ki yediğinizden kısan, almayalım gereksiz diyen bir adam olsa hiç çekilmezdi. Düşünsene adama gelirken çikolata al diyorsun almıyor. Ne bileyim ben öyle bir insanı istemezdim hayat arkadaşı olarak.

Tek söyleyebileceğiniz şey eşiniz sarma sigara içsin. Benim çalışmadığım dönem eşim öyle yapmıştı. Paketi 3.5 lira filan. Ama adam çalışıyor, kazanıyor. Kısmasını isteyemezdim ben yine de.

Eşimle evde olmak asgari düzeyde akraba ziyareti yapıp pikniğe gitmek benim için dert değil ya tatillerde gezen bir insan değildim hatta hiç gitmedim aramıyorum açıkçası

Huzur ne somonla ne parayla olmaz cok sukur bunlari bilecek seviyedeyim. Konu sahibini ve eski konularini biliyorum. Huzurluyum dese de her yerinden huzursuzluk akiyor.

Kutu icecek alma litrelik al ucuza geliyor diye kavga cikan evde huzur var midir? Bence yoktur. Size gore varsa bilemem. Huzur anlayisimiz farkli olabilir.

Eşim çalışmamı istemiyor birikim olayı hayal evet
2000e yakın parayla gecinebiliyosanız ev idareniz gayet düzgün demektirÇalışmanızı istemiyo da çocuk istiyor galiba o nasıl olacak fikriniz var mı?Ev idaresi nasıl öğretirim diye konu acacaginiza çalışmak istiyorum esimi nasıl ikna ederim diye konu açsanız anlayacagım da bu çok absürd

Huzurumu size ispat etme şansım yok bu sebepten öyle düşünün sağolun

Eşimle evde olmak asgari düzeyde akraba ziyareti yapıp pikniğe gitmek benim için dert değil ya tatillerde gezen bir insan değildim hatta hiç gitmedim aramıyorum açıkçası

Ama bir yerden kısalım eşim kısmıyor diyorsun

Yani fazlası zaten yok şuanki hayatı biriktirme kaygısı olmadan azıcık yaşayın

Ayın son günü kalan 5 tl yi bölüşmeyi görün mesela bir sonraki ay şunu alırız demeyi hissedin ay kenara bu ay şu kadar attık diye sevinin

Ama hep ucuzunu alalım odaklı yaşam insanı yorar

Mesela diyorsun ya iki elbise aldım bunu eksiklik olarak hissetmişsin işte

Ben de gecenlerde boyle bir konu acmistim sag olsunlar arkadaslarin akliyla para biriktirmye basladim surekli sende para olmadigini ona buna masraf yaptigini soyle

Bir motoru var mesela aylık 100 lira gider rahat benzinine tamiri falan oluyor 200-300ü buluyor motorda olsa mı iyi olmasa mı daha karar veremedim

Ulasim olarak motosiklet hem hizli hem ekonomik bunun yaninda motosiklet kullanmayida seviyorsa cok gormemek gerek. Siz nerdesiniz bilmiyorum ama Istanbulda motosiklet cok buyuk rahatlik.
Herseyden her zevkten kısılmaz. O gereksiz bu gereksiz diye bakarsan evden cikamazsin.

Eşim hesabını bilmiyor sadece kısmayı bilmiyor diye birşey demedim parayı idare eden benim sadece ben olmak istemiyorum aldığım iki elbise kendime harcamadığımı göstermek içinde ancak onları alabildim demek istemedim yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…