Hesap bilmeyen eş...

Ben de bu lüksü anlamiyorum. Eve giren para ortada ama hala 'karimi calistirtmam!' 'Esim calismami istemiyor' kafasi. Benim annem ilkokul mezunu haliyle el isi yapardi, cocuk bakardi vs. Bize bir meslek kazandirana kadar eve 3-5 kurus katkisi oldu. Cunku cocuk sandığıniz gibi koseye 50-100 lira koyarak yetismiyor.

Kira olmayan bi evde iki kişiyi 2000 lira hayli hayli idare eder.

Bir diğer konu eşinize anlatın birikim yapılması gerektiğini acil birşey olsa kıyıda köşede bir birikim olmadığını söyleyin. Eğer anlamazsada nasıl olsa size veriyormuş oturup aylık bir liste çıkarın bunlar bunlar 100 200 herneyse kıyıya koyun.

Eşim zaten ver diyen biri değil ki ben veriyorum parasız kaldığını görünce artık konuşacağım yok yere gidiyor gerçekten hesabı bilmek önemliy

Biz marka takıntılı değiliz çocuğumuda o yönde yetiştireceğimi düşünmüyorum
Kimse çocuğunu marka takıntılı yetiştirmiyor zaten ama arkadaşları güzel güzel giyinip tatile gittiklerini anlattıklarında sinemaya gelen son filmi konuştuklarında ona bu bahaneleri yutturamazsınız.Bi çocuktan 2 elbiseyle yetinmesini filmi evde izlemesini tatil lafı açmamasını bekleyemezsiniz çünkü çocuk bu isteyecek haklı da.Sadece bebek sevme bencilligiyle rica ederim çocuk yapmayın her çocuğun iyi bi hayata ihtiyacı var bunun içinde en iyisini ona sunmaya hazır bi aile gerekiyor.Boğaz tokluğuna gecindikleri maastan nasıl birikim yaparım diye değil de nasıl çalışırım diye düşünen bi anne mesela.Eger bu bencillige devam edecekseniz cocuk yapmayın.Çünkü bunlar lüks değil normal her insanın yapması gereken şeyler

O lüks diye bahsettiğin yaşam biranda tersine dönebilir buna şahit olmamış yaşamamış bir insansın demek ki çocuk delisi değilim olsam bir senedir evliyim çoktan doğmuştum her çocuk annesi ve babasının elinden gelenin en iyisini yaptığını görmeyi ister dünyaları istemez.

Eşim zaten ver diyen biri değil ki ben veriyorum parasız kaldığını görünce artık konuşacağım yok yere gidiyor gerçekten hesabı bilmek önemliy
Kesinlikle yok yere gittiği belli.
O düzeni kurmak sizin elinizde ne kadar erken ele alırsanız o kadar iyi. Çocuğunux yok sanırım şimdiden geleceğe yatırım mutlaka şart insanın başına ne geleceği belli değil. Üstelik çalışmıyorsunuzda allah korusun eşiniz işten çıksa falan zor olacak anlatın bunlarıanlar inşallah sizi. Allah yardımcınız olsun

Evet çocuğumuz yok birikim yapmadanda olmasın zaten ona verebildiğimiz en güzel hayatı veririz inşallah hayırlısı

Hanımefendi çocuğun sinemaya gitmesi kıyafetler oyuncaklar istemesi lüks değil yalnız.Hatta tatil bile lüks değil değil de hadi onu ayıralım.Çocuk bu beslenmesine bile dünya para gidecek ondan da mı kısacaksınız?Ekstra kurslara gitmek zorunda kalcak napcaksınız o zaman?

Elinizden gelenin en iyisi bu değil işte onu diyorum ben de.Girin bi işe çalışın .Ayrıca şimdiki çocuklar hic öyle yetinmiyolar beni alttan alta tehdit edeceginize çocukları gözlemleyin siz bi.İstediği olmayınca o zaman dogurmasaydın diyiveriyolar haklılar da valla.En azından ortalama insani şartları sağlayamacaksanız dogurmayın.Yada kaldırın totonuzu çalışın bahane bu kocam çalıştırmıyo ayakları

Hayatınız boyunca her işinizin yolunda gideceğinden maddi ve manevi bir zarara uğramayacağınızı garanti eder gibi konuşuyorsunuz.Ne diyeyim Allah hayırlısını nasip etsin size umarım ayağınız taşa değmez.Ben nasıl yetiniyorsam evladımda yetinmeyi öğrenecek inşallah iyi geceler size.

Size verdigi 1000 liranin 400 unu bankaya yatirin ve unutun..kalan 1600 le de gecinmeye calisin........kocaniz idareyi ele almasin ...siz bence iyi becerirsiniz bu isi..o potansiyel var sizde tebrik ederim

Size verdigi 1000 liranin 400 unu bankaya yatirin ve unutun..kalan 1600 le de gecinmeye calisin........kocani idareyi ele almasin siz bence iyi becerirsiniz bu isi..o potansiyel var sizde tebrik ederim
Valla bazen düşünüyorum eşim bana para vermese borç içinde yürüyorduk şuan en azından ekside değiliz

Ay kafayı yiyeceğim yahu benimde her işim rast gitmiyor maddiyatım da iyi demedim.Siz elinizden geleni yapmıyosunuz diyorum çalışın diyorum çalışın.Sizin tembelliginiz yüzünden hiçbir çocuk yetinmeyi öğrenmek zorunda degil mecbur mu çocuk sizinle aynı sekilde yaşamaya ya.Valla inanılmaz sinirlendim pes diyorum size allah akıl fikir versin

Bazen bir kısmı motor tamirine gidiyor ev için gerekli şeyler 100 lirayken 200-250 oluyor her ay değişiyor yani harcayan ben olmadığım için kuruşu kuruşuna çetelesini tutmuyorum
Ya iste o para hep oyle bi yerlere gidecek hayatta hersey var. Ben de birikim yapamiyorum her ay bisi cikiyor cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…