Hesap bilmeyen eş...

Tatil sineme dışarda yemek gezmek hayal bizim için ailemle pikniğe gidiyoruz senede birkaçkez sadece o kadar

Şuana kadar tatile falan gitmesemde yeterince sinemaya alışverişe duyduğumu düşünüyorum sinema çok dert değil gerçekten

Guzel kardesim bak bana hic bir sey aciklamak durumunda tabii ki degilsin. Bana kalkip "huzurumu size burdan gosteremem" yazmanizin kimseye bir faydasi yok.

Ama 5 dk arayla yazdigin iki mesaja bak.
Birinde hayal diye bahsettigin seyleri ikincisinde ben bunlara doydum dert degil diye bize anlatma. Bizim ne dusundugumuz hic onemli degil de sen kendini tatmin et cevaplarinla. Karar ver. Tamam esini kotulemek kucuk dusurmek istemezsin. Aileni savunmak istersin anlarim. Bana anlatma tamam. Takdir ederim seni aile mahremiyetini korudugun icin. Ama sinemaya tatile doymak diye bir sey yok. Tatil eglenmek degil dinlemek amaclidir. Uykuya doydum denmeyecegi gibi tatile de doyulmaz. Bir sene imkan yoktur gidilmez olur veya tatil koyu degil de 30 liralik pansiyona gider kimisi basimin ustune. Ama insanin ailesiyle gecmiste yaptigi tatil nasil hayat arkadasiyla tatil yapma ihtiyaci ve istegini yok edebilir? Yok edebiliyorsa bunlardan hayal diye mi bahseder?

Bu mesaji tek bir sebeple yaziyorum; ne istedigine lutfen karar ver. Bunu sadece kendi mutlulugun icin yap.

Tamam da hayatım şu bilinmeyen hesap örneği soruyoruz işte

Dışarıda yemiyorsunuz gezmiyorsunuz vs buraya harcamıyor

Hesabını Nasıl bilmiyor

Kıssın demedim diyorsun da nereye harcamasın ne almasın

Mesela bu ay faturalar kaç geldi

İnternet cep tel kaç lira

Mesela benim tarifem değişik 30 geldi eşime 98 gelmiş dedim ki değiştir tarifeni

Onunki boş yete harcamak işte zira net paketi dakikası daha az ama faturası fazla

Sendeki örnekleri yaz biz de akıl verelim

Deniz kenarında olan bir tatile hiç gitmedim ve gerçekten özenmiyorum sinemayla evde film izlemenin çokta büyük bir farkı yok bence.Ailemle en fazla akraba ziyaretine giderdim başka illere yok bu sene Karadenizi gelecek sene peri bacalarını görmedim hiç özenmiyorum açıkçası hayal derken aslında gerçekleşmesini çokta umursamadığım düşünceler olsa ne olmasa ne yani

Taksit falanda oduyorsaniz sıkıntı.. Benim esimden sigarasi ickisi vs. yok cok sukur ama biraz fütursuzca harciyor. Mesela markete gidiyoruz 1 kilo alacagimiz seyi o 3 kilo alir.. Yada ivir zivir elini kolunu doldurur.. Ben elimden geldigince uyariyorum ama fayda etmez malesef elinden alabildiginizi altin yapip bankaya atin .. Elindeki para bitince size yoneliyormus bende yok bankaya koydum derseniz o da ona gore harcama yapar

bu cümlelerin altında çok farklı anlam yatıyor
siz belli etmemeye calışsanız da bunlar sizi üzüyor
eşiniz şimdi hadi gidelim dese yok evde oturalım demezsiniz ama eşiniz bunu diyecek adam değil bunu siz de biliyorsunuz
ileride çocuğunuz bunları isteyecek giden ailelere özenecek işte o zaman asıl dert olacak
istediğiniz kadar para biriktirin zihniyet değişmezse o parayla yine ancak evde oturur tv izlersiniz

ay çok sıkıcı ya. bi gezme tozma yok, tatil yok alışveriş yok. nasıl zaman geçiriyorsunuz. böyle olmaz. iki bin lira bile olmayan bir parayla iki kisi bile zor yaşarken çocuk yapılmaz. biriktirip yapsanız hazıra dağ dayanmaz. eşinizi ikna edip çalışmaya başlayın bence, çünkü kızlı erkekli (?!) çalışmak günah değil. bu şekilde hiçbir şey yapamazsınız, yaşamak sadece karın doyurmak değil. artık küçük çocuklar bile deli gibi marka takıntılı, yarın öbür gün çocuğunuz bunları istediğinde ne yapacaksınız? iki maaş şart

Eşiminde öyle bir paketi vardı şükür bitti ya nasıl desem eşim meyve sebze almayı bile bilmez doğru düzgün ihtiyacın hep fazlasını alır ve kötü alır malesef ucuz diye değil bilmiyor diye yeni yeni anlamaya başladı 50 liralık pantolon varken gider 150 liralık alır çok sıkışık zamanda geçende motorumuz çalındı para verdim gidip motorcuya versin diye yarısından daha azını vermiş paranın şaka gibi yani

Biz marka takıntılı değiliz çocuğumuda o yönde yetiştireceğimi düşünmüyorum

Valla çocukların isteklerine yetişmek mümkün değil amacım bu değil zaten eşim deniz kenarına biryere gidelim yada turistik biryere gidelim dese ben gitmem kalabalıklara zaten ben şu durumla yetiniyorum aslında beni düşündüren ilerisi

Her ay bir çeyrek atabilirsiniz kenara. Hem bozdurmadan çar çur edemezsiniz hem de daha akıllıca bir birikim olur.

Ama şunu demeden de geçemeyeceğim. Eşiniz erkeklerin olduğu bir yerde çalışmanıza karşıysa buna saygı duyarım. Fakat bunun dışında çalışma imkanları da var. Sadece kadınların bulunduğu çalışma ortamları var. Ya da evde yapabilecek iş imkanları var. Burda kısıtlı bir bütçeyle nasıl birikim yapabilirim diye stres olacağınıza, hanımlara uygun nasıl çalışma ortamları bulabilirim diye danışabilirsiniz. Zira 2000 tl şuan size yetiyorsa bile çocuk olduğunda asla yetmecek.

Şunu da söylemek isterim. Bazı zevklerden gönlünüzü küstürmeyin. Yaşınız genç ve sanırım yeni evlisiniz. Şuan ki hevesle klasik yeni evli sendromuna girmiş alel acele düzen kurma derdine düşmüşsünüz fakat ilerde bir kaç yıl sonra hayatınızda farklı şeyler isteyeceksiniz. Siz istemeseniz çocuğunuz isteyecek. Siz çocuğunuza bir yere kadar müdahale edebileceksiniz fakat siz ne yaparsanız yapın çevre etkileşimiyle göreceklerine engel olamazsınız. Görecek ve isteyecek.

Ayrıca tatil diyince hemen karışık tatil beldelerini düşünmeyin. Muhafazakar tatil yerleri var mesela. Kendinizi kapamayın. Bu hayata bir kere geliyorsunuz. Motivasyon denen bir şey var. Eğer siz kazancınızla hayatta kalmak dışında bir şey yapamazsınız, eşiniz için artık çalışmak da eziyet haline gelecek.

Rabbim hayat vermis doldurup ölmek icin mecburen yasiyor gibisiniz.
Gezme tatil yeme icme yok... simdi biriktirdiniz diyelim 2000 liranin her ay 1000 lirasini. Oldu paraniz. Birikti 50 bin hesapta. Yani bu sadece bir rakam olarak kaldiktan sonra neye yarar ki?
Dunya turu icin biriktirdim diyin basimin ustune. Evim var bir de yazligim olsun diyin tamam. Artirip luks kiyafetler alicam diyin tamam. Ama hic bir sey yapmayacaginiz parayi biriktirmek icin adami sıkmayin. Paranin ne zor kazanildigini o biliyor. Siz degil. Neye ne kadar verecegine de o karar versin.

Hic gidip tadini almadiginiz seyi istememekte hakli olabilirsiniz bilemedim.
Ilerde cocugunuz olunca ona yazik olacak. Arkadaslarina ozenecek.
Biraz kulturel zenginligimizi tadin yahu ne zarar verir size?
Film evde de tabii izlenebilir. Ben evde de cok izlerim ama benim evimde o kadar kaliteli ses sistemi goruntu yok. Dusunsene sesler efektler sahane iddiali. Nice yarismalara aday film... veya niceboduller almis... evde 2bin liralik vestel tvden izliyorum. Ayrica dun vizyona giren filmi bugun izleme sansim da yok. Sizin varsa bilemedim.

Aynen neden kendini sıkıyor basta ben de anlamadim. Ama diyor ki konu sahibi; sıkıntım yok. Marka sevmem. Disarda yemek icmek istemem. Esim simdi kalk tatile gidelim dese de ben gitmem. Sinema gereksiz evde izlerim. Yani aslinda kendi istemediginden yapmiyor bunlari. Para artirmak icin kismiyor.
O zaman artirdigi parayi ne yapacak onu cozemedim.

Çocuk olursa diye para biriktirmek istiyorum kendim için değil bunu anlamamış olmanız çok garip

her gün karbonhidrat ağırlıklı beslenip gezmezseniz (ki buna da yaşamak demem ben) sen daha çok arttırırsın ama kocan da yine aynı harcamaya devam ederse sende para kalmaz
1800 olsa maaşı
1000 sana verdi
300 sigaraya
500 kalır
fatura falan ödemiyo mu? telefon elektrik su kredi kartı?

Çocuk olursa diye para biriktirmek istiyorum kendim için değil bunu anlamamış olmanız çok garip

Cocugun dogumundan universite bitirip askerligini yapacagi yaklasik 25 yillik masrafini mi biriktireceksiniz?
Daha mantikli seyler deneseniz sizin hayriniza olur.

Hazira dag dayanmaz. Masraf her gun oluyor. Bu yuzden gelir de daimi olmali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…