- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Tatil sineme dışarda yemek gezmek hayal bizim için ailemle pikniğe gidiyoruz senede birkaçkez sadece o kadar
Şuana kadar tatile falan gitmesemde yeterince sinemaya alışverişe duyduğumu düşünüyorum sinema çok dert değil gerçekten
o birikimle o çocuğun masrafı kaçıncı ayına kadar karşılanacak ? hazıra dağ dayanmaz. Bu devirde geçinmek zor. Bebek daha zorÇocuk için biriktirmek istiyorum açıkçası masraraflarını rahatça karşılamak için
Eşim hesabını bilmiyor sadece kısmayı bilmiyor diye birşey demedim parayı idare eden benim sadece ben olmak istemiyorum aldığım iki elbise kendime harcamadığımı göstermek içinde ancak onları alabildim demek istemedim yani
Deniz kenarında olan bir tatile hiç gitmedim ve gerçekten özenmiyorum sinemayla evde film izlemenin çokta büyük bir farkı yok bence.Ailemle en fazla akraba ziyaretine giderdim başka illere yok bu sene Karadenizi gelecek sene peri bacalarını görmedim hiç özenmiyorum açıkçası hayal derken aslında gerçekleşmesini çokta umursamadığım düşünceler olsa ne olmasa ne yaniGuzel kardesim bak bana hic bir sey aciklamak durumunda tabii ki degilsin. Bana kalkip "huzurumu size burdan gosteremem" yazmanizin kimseye bir faydasi yok.
Ama 5 dk arayla yazdigin iki mesaja bak.
Birinde hayal diye bahsettigin seyleri ikincisinde ben bunlara doydum dert degil diye bize anlatma. Bizim ne dusundugumuz hic onemli degil de sen kendini tatmin et cevaplarinla. Karar ver. Tamam esini kotulemek kucuk dusurmek istemezsin. Aileni savunmak istersin anlarim. Bana anlatma tamam. Takdir ederim seni aile mahremiyetini korudugun icin. Ama sinemaya tatile doymak diye bir sey yok. Tatil eglenmek degil dinlemek amaclidir. Uykuya doydum denmeyecegi gibi tatile de doyulmaz. Bir sene imkan yoktur gidilmez olur veya tatil koyu degil de 30 liralik pansiyona gider kimisi basimin ustune. Ama insanin ailesiyle gecmiste yaptigi tatil nasil hayat arkadasiyla tatil yapma ihtiyaci ve istegini yok edebilir? Yok edebiliyorsa bunlardan hayal diye mi bahseder?
Bu mesaji tek bir sebeple yaziyorum; ne istedigine lutfen karar ver. Bunu sadece kendi mutlulugun icin yap.
Deniz kenarında olan bir tatile hiç gitmedim ve gerçekten özenmiyorum sinemayla evde film izlemenin çokta büyük bir farkı yok bence.Ailemle en fazla akraba ziyaretine giderdim başka illere yok bu sene Karadenizi gelecek sene peri bacalarını görmedim hiç özenmiyorum açıkçası hayal derken aslında gerçekleşmesini çokta umursamadığım düşünceler olsa ne olmasa ne yani
Eşiminde öyle bir paketi vardı şükür bitti ya nasıl desem eşim meyve sebze almayı bile bilmez doğru düzgün ihtiyacın hep fazlasını alır ve kötü alır malesef ucuz diye değil bilmiyor diye yeni yeni anlamaya başladı 50 liralık pantolon varken gider 150 liralık alır çok sıkışık zamanda geçende motorumuz çalındı para verdim gidip motorcuya versin diye yarısından daha azını vermiş paranın şaka gibi yaniTamam da hayatım şu bilinmeyen hesap örneği soruyoruz işte
Dışarıda yemiyorsunuz gezmiyorsunuz vs buraya harcamıyor
Hesabını Nasıl bilmiyor
Kıssın demedim diyorsun da nereye harcamasın ne almasın
Mesela bu ay faturalar kaç geldi
İnternet cep tel kaç lira
Mesela benim tarifem değişik 30 geldi eşime 98 gelmiş dedim ki değiştir tarifeni
Onunki boş yete harcamak işte zira net paketi dakikası daha az ama faturası fazla
Sendeki örnekleri yaz biz de akıl verelim
Biz marka takıntılı değiliz çocuğumuda o yönde yetiştireceğimi düşünmüyorumay çok sıkıcı ya. bi gezme tozma yok, tatil yok alışveriş yok. nasıl zaman geçiriyorsunuz. böyle olmaz. iki bin lira bile olmayan bir parayla iki kisi bile zor yaşarken çocuk yapılmaz. biriktirip yapsanız hazıra dağ dayanmaz. eşinizi ikna edip çalışmaya başlayın bence, çünkü kızlı erkekli (?!) çalışmak günah değil. bu şekilde hiçbir şey yapamazsınız, yaşamak sadece karın doyurmak değil. artık küçük çocuklar bile deli gibi marka takıntılı, yarın öbür gün çocuğunuz bunları istediğinde ne yapacaksınız? iki maaş şart
Valla çocukların isteklerine yetişmek mümkün değil amacım bu değil zaten eşim deniz kenarına biryere gidelim yada turistik biryere gidelim dese ben gitmem kalabalıklara zaten ben şu durumla yetiniyorum aslında beni düşündüren ilerisibu cümlelerin altında çok farklı anlam yatıyor
siz belli etmemeye calışsanız da bunlar sizi üzüyor
eşiniz şimdi hadi gidelim dese yok evde oturalım demezsiniz ama eşiniz bunu diyecek adam değil bunu siz de biliyorsunuz
ileride çocuğunuz bunları isteyecek giden ailelere özenecek işte o zaman asıl dert olacak
istediğiniz kadar para biriktirin zihniyet değişmezse o parayla yine ancak evde oturur tv izlersiniz
Deniz kenarında olan bir tatile hiç gitmedim ve gerçekten özenmiyorum sinemayla evde film izlemenin çokta büyük bir farkı yok bence.Ailemle en fazla akraba ziyaretine giderdim başka illere yok bu sene Karadenizi gelecek sene peri bacalarını görmedim hiç özenmiyorum açıkçası hayal derken aslında gerçekleşmesini çokta umursamadığım düşünceler olsa ne olmasa ne yani
Konu nereye variyor inanin hic anlamadim. Dua edin parasi bereketlensin ne diyelim. Çalışmanizi istemiyorsa ek is yapsin. Madem yetmiyor. Madem sizin kulturunize gore sizin sorumlulugunuzu almak zorunda.Madem mantik bu neden kendinizi sikintiya sokuyorsunuz.
Çocuk olursa diye para biriktirmek istiyorum kendim için değil bunu anlamamış olmanız çok garipRabbim hayat vermis doldurup ölmek icin mecburen yasiyor gibisiniz.
Gezme tatil yeme icme yok... simdi biriktirdiniz diyelim 2000 liranin her ay 1000 lirasini. Oldu paraniz. Birikti 50 bin hesapta. Yani bu sadece bir rakam olarak kaldiktan sonra neye yarar ki?
Dunya turu icin biriktirdim diyin basimin ustune. Evim var bir de yazligim olsun diyin tamam. Artirip luks kiyafetler alicam diyin tamam. Ama hic bir sey yapmayacaginiz parayi biriktirmek icin adami sıkmayin. Paranin ne zor kazanildigini o biliyor. Siz degil. Neye ne kadar verecegine de o karar versin.
Çocuk olursa diye para biriktirmek istiyorum kendim için değil bunu anlamamış olmanız çok garip
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?