- 15 Mayıs 2016
- 2.470
- 4.784
- 133
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Merhaba kizlar,
Yine bir arkadas derdi ile karsinizdayim... Maalesef.
Bir arkadas grubumuz var.. Gecen gun o arkadaslarimin birinin oglunun ilk yas gunu vardi, diger arkadasimla daha samimiler onunla hediye bakmak icin alisverise ciktik birlikte biseyler aldik. Dogum gunu oldu bitti.. Biz bugun yine toplandik bu kez ucumuz tekrar alisverise ciktik.
Arkadasimin elinde 4 tane poset vardi hepsi de ayni magazanin poseti.. Alinan hediyeleri degistirecekmis, neyse.. O cocuguna yeni kiyafetler secerken biz de yukari cikalim dedik. Ben de diger arkadasimla daha samimi diye ona soylemistir diye dusunup, benim hediyeyi mi degistirdi sana bisey dedi mi dedim (kendisinin aldigi hediyenin poseti o magazadan degildi o yuzden onunkini degistirecegini dusunmedim hic) Bilmiyorum ki dedi, diger arkadas da yukari cikti degistirecegi urunu almis geldi yanimiza... Arkadasim poseti acip, "aa bakiyim neyi degistirdin, senin hediyeni degistirmemis tuba bak merak ettin az once" dedi ve beni afise etti resmen. Yahu ben sana ortaligi karistir diye mi sordum, aramizda kalsin dimi! Bilerek ve kasti yapildigini dusunuyorum.. Arkadasimin yuzu dustu degistirdigi hediyeyi gosterdi benimki degilmis, ben tubanin hediyesini ayni gun giydirdim bile senin hediyen degil dedi ve asagi indi, sonra da ayrildim yanlarindan. Acaip sinir oldum bisey yapmak istiyorum ama ne yapmaliyim, siz ne dusunurdunuz? Yardimci olur musunuz art niyetli bir tavir mi sizce?
Tesekkur ederim.
Hediye degistirme?
Madem öyle hepsini sen ödeseydin, dışlanmamış olurdunMerhaba bayanlar. Size iki arkadasimdan bahsedecegim bugun. İkisi de benim eski is yerimden.
Gecen gun bulustuk, disardaydik birinin dogum gunuydu, kutladik filan. Restoran tarzi bir yerde biseyler yedik, cikista arkadasim digerine, senin dogum gunun diyerek onun yediklerinin hesabini odedi, benimki kaldi ben de kendikimi odedim tabii.. Ciktik alisveristen sonra da kahve icmeye cafeye gittik, bu kez de cikarken dogum gunu olan arkadas, ben de seninkileri odeyeyim dedi, ben yine kaldim, kendi hesabimi odemek durumunda kaldim ve kendimi dislanmis hissettim... Odeyecekseniz hepsini birden alin hesabin oyle degil mi? Birini saf disi birakmak ne kadar dogru?
Uzun sure gorusmeyi dusunmuyorum, alinganlik yapan ben degilim dimi? Danismak istedim fikir verirseniz tesekkur ederim hepinize.
Edit: arkadaslar yine bir gun disari ciktigimiz zaman bu arkadas tum hesabi bana odetmeye calisti, 3kisilik bir hesap vardi ortada yaklasik 25 tl tutuyordu hesap, hepimizde de ayri ayri tutar var, bu arkadas benim elimden aldi parayi ve kendisi de azicik ekledi, diger arkadasa tamam senin vermene gerek yok dedi, tum hesabi bana odetti, o zaman.ayip olmasin diye sustum, calismayan arkadasa bu mu yapilmali? O zaman da dogum gunu filan degildi siradan bir gundu yani.
Ben calismiyorum su an isten ciktim ikisi de calisiyor, zaten hediyemi almisim, ben oyle bisey yapsam zaten ikisinin de hesabini oderdim ayrimcilik yapmazdim.
Zaten bu arkadasin ikinci fiyaskosu bu.
Daha iyi anlamaniz icin o kismi da eklemeliyim sanirim. Editleyecegim.
Pfff hediyemi almisim, gitmisim kutlamisim, daha neler!
Pfff hediyemi almisim, gitmisim kutlamisim, daha neler!
Madem hesabınızın ödenmesi gibi bir beklentiniz vardı. Gitmeseydiniz. Çok ayıp bi düşünce tarzıPfff hediyemi almisim, gitmisim kutlamisim, daha neler!
Çalışmadiginiz için kimse sizin hesabınızı ödemek zorunda değil. Üstelik yemekte de hesabı ortak odeyebilirdiniz. hadi ödemediniz kahveleri odeyebilirdiniz.Ben calismiyorum su an isten ciktim ikisi de calisiyor, zaten hediyemi almisim, ben oyle bisey yapsam zaten ikisinin de hesabini oderdim ayrimcilik yapmazdim.
Zaten bu arkadasin ikinci fiyaskosu bu.
Daha iyi anlamaniz icin o kismi da eklemeliyim sanirim. Editleyecegim.
İşte sen böyle düşünüp hesap yaptığın için dışlanıyorsun bir dışlama varsa da. Ya ilkinde evet hadi beraber ödeyelim doğum günü hesabını ya da kahveler de benden olsun demeliydin. Bu sayede onların içinde olurdun. İnsanlar birbirine nezakette bulunurken dışarıdan izleyen kişi değil.Pfff hediyemi almisim, gitmisim kutlamisim, daha neler!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?