Merhaba bende 5 haframin icindeyim cok sukur gecen hafta kesemizi gorduk :) tabi bununla bitmedi daha bebis var kalp atisi var insan heycanlamada edemiyo :)..bende havuc turdusu cok yiyorum nedense ama henuz oyle tiksinme fln yok bende bulantilarda yok cok sukur daha sonra neler olacagini bilmiyorum tabiki..normalde kahvalti yapmayan biriydim artik ise gitmeden kahvaltimi yapiyorum guzelce arada bi meyve muz portakal mandalina gibi yiyorum oglen yemegimi sebzemi et tavuk mutlaka yiyorum aksamlarida agir bisey yiyemiyorum corba vs idare ediyorum gece yatmadanda balli susut ve ceviz (bu arada sutten nefret eden biriyim)
kızlar ben sizden biraz öndeyim ben yaşadıklarımı söliyim size.. bebeğimin kesesini ve kalp atışlarını 6+3 de gördüm ve duydum:) Canım 1 kere turşu istedi daha sonra mısır ve mandalina şu aralar simit istiyor canımmısır ve mandalinayı hala unutmadım ama günde en az 1 bardak süt içmeye çalışıyorum 2 tane ceviz 4-5 tane fındık 4-5 tane badem 2 tane kuru kayısı yiyorum. kahvaltıda mutlaka 1 tane yumurta 5 tane zeytin ve peynir yiyorum. uzanma hareketleri yapmamaya özen gösteriyorum. günde yarım saat yürüyorum. ve 16. haftadan sonra çatlak kremi kullanmaya başladım. Doktorumun vermiş olduğu multivitamin ve omega 3'ü 12. haftadan itibaren kullanıyorum. haftada 2 gün kırmızı et 1 gün balık 1 gün tavuk eti yiyorum. Baklagilleride unutmamak lazım. Anneliğin yükü şimdiden omuzlarımızda herşeye değer onların iyi olması. Allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin :)
Tesekkur ederim cnm rabbim melekllrimizi saglicakla kucagimiza almamizi nasip etsin insallah.sağlıkla al canım inşallah kucağına...
senin gibi bende de iştah süper ve bulantım falan da yok...
dilerim böyle gider ama sanmıyorum, herkes tadını çıkar bu günlerin diyor bakalım
evet ceviz, badem, fındık pek önemli
sağlıklı günler tulin sana da meleğine de...
bende geldiiimmmm :)
5+6 da kesemizi gördük 11.4mm di. dr umuz herşey olması gerektiği gibi dedi, cumartesi de kısmat olursa kalp atışlarını duymaya gideceğiz.
hamile olduğumu öğrendiğim gün folic asite başladım (folbiol günde yarım), ondan öncesinde aylarca içtim bebişim gelmeyince bırakmıştım ki birkaç ay sonra geldi çok şükür.
haftada 2gün balık yemeye çalışıyorum
günde en az bir bardak süt, bir yumurta, yoğurt ve peynir tüketmeye çalışıyorum. hergün bir bardak taze sıkılmış meyve suyum (eşim sağolsun) muhakkak var, bazen huysuzluk yapıp içmek istemiyorum yerine meyve yiyorum.
acı ve baharatlı şeyler zaten severdim hala yiyorum. kola içmemeye çalışıyorum ama arada kaçırıyorum napim dayanamıyorum
çatlaklar için henüz birşey kullanmıyorum. ciddi kilo alışına başladım bile :)
hamilelik biraz agresif, depresif,huysuz,memnuniyetsiz yaptı beni o yüzden hergün mutlu olmak için 1 adet çikolata yiyorum :)
bende çok heyecanlıyım, cumartesiyi iple çekiyorum :)hoşgeldin aleysacım....sağlıkla alırsın inşallah kucağına
tam 6 oldu bugün benim de yarın görcem kuzuğumu inşallah ilk kez
pek heyecanlıyım
bakalım neler neler diicek doktor
ben de iyi beslenmeye çalışıyorum
normalde de sağlıklı beslenmeye takmış biriydim zaten
şaşırdığım tek şey müthiş yememe rağmen hala kilo almıyorum,
yüzümün zayıfladığını söyleyenler de oldu, ilginç
ve eşim benim yerime aş eriyor...hahaaay
önemli bir şeyler öğrenirsen paylaş bizimle de
birlikte sayıp eritecez inşallah günleri de koklayacağız sonra minişleri
Hayirlisi olsun insallah saga salim kucagina alirsin bebisini srnde bizde ins. Bende cumartesi gitcem ama kontrole cagirdi kalp atisi icin erken geliba benimkibende çok heyecanlıyım, cumartesiyi iple çekiyorum :)
hamilelikle ilgili 2tane kitap aldım şimdilik bir çok şeyi ordan öğrenmeye çalışıyorum, aklıma geldikçe yeni şeyler okuyup duydukça paylaşırım burada da
hepimiz bebeklerimize sağ salim kavuşalım inşallah :) ben de mümkün oldukça her kahvaltıda yumurta peynir tüketiyorum. yoğurt yiyorum, süt içiyorum, çay içince açık içiyorum, kahve içmiyorum. meyve yiyorum. muz bebek gelişiminde etkiliymiş her gün 1 tane yemeye çalışıyorum. mümkün oldukça yukarı uzanmıyorum eşimden yardım istiyorum. ceviz badem yiyorum. ekmeği azalttım :)
geçen yıl bir erken doğum yaptığım için işten ayrıldım şu an çalışmıyorum. gerekmedikçe dışarı çıkmıyorum arada geziyorum sahilde falan ama havalar da soğuduğu için oraya da çıkamıyorum. çok kalabalık ortama girmiyorum. ev içinde hareket ediyorum.
bu arada erken doğum sebebim rahim ağzı yetmezliği idi. doktorunuza sorun sizler de. fark eden doktorlar da olabiliyor ama benim ki fark etmedi. böyle bişey yaşadığım için fazla dikkat ediyorum hareketlerime.
Gunayydinn cnm insallah iyilerdirr daha henuz kalp atisini duymadan rahat edemiyorum cnm insallah haftaya duymaya gidecegizgünaydın güzel anne adayları, nasılmış bakalım bugün bebeğimin arkadaşları :)
kısmet olursa bizde cumartesi duymaya gideceğiz inşallah :)Gunayydinn cnm insallah iyilerdirr daha henuz kalp atisini duymadan rahat edemiyorum cnm insallah haftaya duymaya gidecegiz
Hayirlisi insallah duyarizzz ccoook istiyorummm melegimi bu kez kucagima aalmayii rabbim nasip etsinkısmet olursa bizde cumartesi duymaya gideceğiz inşallah :)
Canimm bebegin hayirli ugurlu olsun rabbim cumlemizin bebeklerini saglikla kucagimiza almamizi nasip etsin insaAllah. Canim peki rahim agzi yetmezligim.var demissin doktorun suanki gebeliginde bi onlem dusuyormu,genelde boyle durumlarda serklaj yani dikim uygulaniyormus rahime ..hepimiz bebeklerimize sağ salim kavuşalım inşallah :) ben de mümkün oldukça her kahvaltıda yumurta peynir tüketiyorum. yoğurt yiyorum, süt içiyorum, çay içince açık içiyorum, kahve içmiyorum. meyve yiyorum. muz bebek gelişiminde etkiliymiş her gün 1 tane yemeye çalışıyorum. mümkün oldukça yukarı uzanmıyorum eşimden yardım istiyorum. ceviz badem yiyorum. ekmeği azalttım :)
geçen yıl bir erken doğum yaptığım için işten ayrıldım şu an çalışmıyorum. gerekmedikçe dışarı çıkmıyorum arada geziyorum sahilde falan ama havalar da soğuduğu için oraya da çıkamıyorum. çok kalabalık ortama girmiyorum. ev içinde hareket ediyorum.
bu arada erken doğum sebebim rahim ağzı yetmezliği idi. doktorunuza sorun sizler de. fark eden doktorlar da olabiliyor ama benim ki fark etmedi. böyle bişey yaşadığım için fazla dikkat ediyorum hareketlerime.
Canimm bebegin hayirli ugurlu olsun rabbim cumlemizin bebeklerini saglikla kucagimiza almamizi nasip etsin insaAllah. Canim peki rahim agzi yetmezligim.var demissin doktorun suanki gebeliginde bi onlem dusuyormu,genelde boyle durumlarda serklaj yani dikim uygulaniyormus rahime ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?