...heyecanla meleğini bekleyenler...

only_time

ver bana düşlerimi..
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2013
1.397
799
248
merhaba arkadaşlar....
istiyorum ki biz henüz gebeliğini öğrenmiş şanslılar olarak neler yapıyoruz bahsedelim...
netten, doktorlardan, annelerden, makalelerden, kitaplardan, televizyondan...vs
öğrendiklerimizi paylaşalım
birbirimize yol gösterelim...
dilerim katılım çok olur, fayda göreceğimize inanıyorum

nasıl besleniyoruz?
neler alıyoruz meleğimize ve kendimize?
muayeneler nasıl gidiyor?
karın çatlakları için hangi ürünleri kullanıyoruz?
vitaminler, folik asitler.....?

saçları boyayabiliyor muyuz.....cilt ve saç bakım ürünlerine yaklaşımımız nasıl olacak?
hangi besinlerden uzak duruyoruz?
hangilerine abone oluyoruz....? ............gibi liste uzar elbet, şimdilik aklıma gelenler...

haydi birlikte büyütelim miniklerimizi...
bilinçli anneler olalım, onlara ve kendimize iyi bakalım
Allah herkesin evlatlarını bağışlasın...
henüz bu sevinci yaşayamayanlara nasip etsin
ve biz adayların da sağlıkla kucağına almasına izin versin inşallah

minik bir özetle başlayayım ben....

5+5 teyim şu anda, muayene için oyalandım özellikle ve perşembe gününe aldım randevuyu
boncuğumu görcem inşallah

şüphelerim başladığı anda folic plusa başlamıştım (günde 2)
her gün en az iki bardak pastörize süt tüketiyorum
kış meyvelerini sevmesem de muzla falan kendimi kandırmaya çalışıyorum

çiğ köfte istiyor canım hep...sıklıkla acı, ekşi, tuzlu tüketiyorum
turşu sıkça yer almaya başladı öğünlerimde
çalıştığım için yanıma da atıştırmalık bir şeyler alıyorum hep...
sigaradan kurtulmak için sürekli bir şeyler yiyorum
ancak ilginçtir..porsiyonları nerdeyse ikiye katlamış olmama rağmen kilo almıyorum...
çatlaklara önlem olarak herba derm krem kullanmaya başladım

Merhaba bende 5 haframin icindeyim cok sukur gecen hafta kesemizi gorduk :) tabi bununla bitmedi daha bebis var kalp atisi var insan heycanlamada edemiyo :)..bende havuc turdusu cok yiyorum nedense ama henuz oyle tiksinme fln yok bende bulantilarda yok cok sukur daha sonra neler olacagini bilmiyorum tabiki..normalde kahvalti yapmayan biriydim artik ise gitmeden kahvaltimi yapiyorum guzelce arada bi meyve muz portakal mandalina gibi yiyorum oglen yemegimi sebzemi et tavuk mutlaka yiyorum aksamlarida agir bisey yiyemiyorum corba vs idare ediyorum gece yatmadanda balli susut ve ceviz (bu arada sutten nefret eden biriyim)

kızlar ben sizden biraz öndeyim ben yaşadıklarımı söliyim size.. bebeğimin kesesini ve kalp atışlarını 6+3 de gördüm ve duydum:) Canım 1 kere turşu istedi daha sonra mısır ve mandalina şu aralar simit istiyor canım mısır ve mandalinayı hala unutmadım ama günde en az 1 bardak süt içmeye çalışıyorum 2 tane ceviz 4-5 tane fındık 4-5 tane badem 2 tane kuru kayısı yiyorum. kahvaltıda mutlaka 1 tane yumurta 5 tane zeytin ve peynir yiyorum. uzanma hareketleri yapmamaya özen gösteriyorum. günde yarım saat yürüyorum. ve 16. haftadan sonra çatlak kremi kullanmaya başladım. Doktorumun vermiş olduğu multivitamin ve omega 3'ü 12. haftadan itibaren kullanıyorum. haftada 2 gün kırmızı et 1 gün balık 1 gün tavuk eti yiyorum. Baklagilleride unutmamak lazım. Anneliğin yükü şimdiden omuzlarımızda herşeye değer onların iyi olması. Allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin :)

sağlıkla al canım inşallah kucağına...
senin gibi bende de iştah süper ve bulantım falan da yok...
dilerim böyle gider ama sanmıyorum, herkes tadını çıkar bu günlerin diyor bakalım
evet ceviz, badem, fındık pek önemli
sağlıklı günler tulin sana da meleğine de...

amin arkadaşım...
ne güzel besleniyorsun maşallah
henüz muayene olmadığım için vitamine falan başlamadım ama folik asit alıyorum ben de
yürüyüş yapmıyorum çünkü çalışıyorum zaten,
spor yerine geçiyordur, ayakta dolanıp duruyorum çünkü
haydi hayırlısı olsun hepimiz için
ben de göreyim artık minik kesemi..heyecanlandım

Tesekkur ederim cnm rabbim melekllrimizi saglicakla kucagimiza almamizi nasip etsin insallah.

bende geldiiimmmm :)
5+6 da kesemizi gördük 11.4mm di. dr umuz herşey olması gerektiği gibi dedi, cumartesi de kısmat olursa kalp atışlarını duymaya gideceğiz.
hamile olduğumu öğrendiğim gün folic asite başladım (folbiol günde yarım), ondan öncesinde aylarca içtim bebişim gelmeyince bırakmıştım ki birkaç ay sonra geldi çok şükür.

haftada 2gün balık yemeye çalışıyorum
günde en az bir bardak süt, bir yumurta, yoğurt ve peynir tüketmeye çalışıyorum. hergün bir bardak taze sıkılmış meyve suyum (eşim sağolsun) muhakkak var, bazen huysuzluk yapıp içmek istemiyorum yerine meyve yiyorum.
acı ve baharatlı şeyler zaten severdim hala yiyorum. kola içmemeye çalışıyorum ama arada kaçırıyorum napim dayanamıyorum
çatlaklar için henüz birşey kullanmıyorum. ciddi kilo alışına başladım bile :)
hamilelik biraz agresif, depresif,huysuz,memnuniyetsiz yaptı beni o yüzden hergün mutlu olmak için 1 adet çikolata yiyorum :)

hoşgeldin aleysacım....sağlıkla alırsın inşallah kucağına
tam 6 oldu bugün benim de yarın görcem kuzuğumu inşallah ilk kez
pek heyecanlıyım
bakalım neler neler diicek doktor
ben de iyi beslenmeye çalışıyorum
normalde de sağlıklı beslenmeye takmış biriydim zaten
şaşırdığım tek şey müthiş yememe rağmen hala kilo almıyorum,
yüzümün zayıfladığını söyleyenler de oldu, ilginç
ve eşim benim yerime aş eriyor...hahaaay
önemli bir şeyler öğrenirsen paylaş bizimle de
birlikte sayıp eritecez inşallah günleri de koklayacağız sonra minişleri

bende çok heyecanlıyım, cumartesiyi iple çekiyorum :)
hamilelikle ilgili 2tane kitap aldım şimdilik bir çok şeyi ordan öğrenmeye çalışıyorum, aklıma geldikçe yeni şeyler okuyup duydukça paylaşırım burada da

Hayirlisi olsun insallah saga salim kucagina alirsin bebisini srnde bizde ins. Bende cumartesi gitcem ama kontrole cagirdi kalp atisi icin erken geliba benimki

hepimiz bebeklerimize sağ salim kavuşalım inşallah :) ben de mümkün oldukça her kahvaltıda yumurta peynir tüketiyorum. yoğurt yiyorum, süt içiyorum, çay içince açık içiyorum, kahve içmiyorum. meyve yiyorum. muz bebek gelişiminde etkiliymiş her gün 1 tane yemeye çalışıyorum. mümkün oldukça yukarı uzanmıyorum eşimden yardım istiyorum. ceviz badem yiyorum. ekmeği azalttım :)
geçen yıl bir erken doğum yaptığım için işten ayrıldım şu an çalışmıyorum. gerekmedikçe dışarı çıkmıyorum arada geziyorum sahilde falan ama havalar da soğuduğu için oraya da çıkamıyorum. çok kalabalık ortama girmiyorum. ev içinde hareket ediyorum.

bu arada erken doğum sebebim rahim ağzı yetmezliği idi. doktorunuza sorun sizler de. fark eden doktorlar da olabiliyor ama benim ki fark etmedi. böyle bişey yaşadığım için fazla dikkat ediyorum hareketlerime.

geçmiş olsun stekinn...üzüldüm, çok üzüldüm
bu kez sağlıkla, neşeyle tamamlayacaksın gebeliğini inşallah
gebelik beslenme programlarını araştırdığımda ekmek, makarna ve pirincin gerekli olduğunu gördüm
uzun süredir ekmeği özenli tüketmeme rağmen saldım şimdi ben de kendimi
doktora danışcam bunu mutlaka
katılım ve paylaşım için çok teşekkür ederim

Canimm bebegin hayirli ugurlu olsun rabbim cumlemizin bebeklerini saglikla kucagimiza almamizi nasip etsin insaAllah. Canim peki rahim agzi yetmezligim.var demissin doktorun suanki gebeliginde bi onlem dusuyormu,genelde boyle durumlarda serklaj yani dikim uygulaniyormus rahime ..

amin canım inşallah :) erken doğum sonrası doktorumu değiştirdim ve durumu anlattım. serklaj yapılacağını söyledi. ve hamileliğimin 14. haftasında serklaj uygulandı. çok şükür hiç bir problemimiz yok şimdi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…