- 28 Kasım 2017
- 4.009
- 5.385
- 73
Adam kibarlık etmiş canım ondan ilk istememiş . Sonra baktı ki bunların paranın üzerine yattığını anlayınca istemeye başlamışlar . Benimde kv bizim hesaba 1000 tl yollamış biz istememiştik bi durum vardı o sırada . Sonra biz ona gidince parayı çektik verecektik resmen üzerine atladı gözlerinde ışık yandı . İlk almam etmem dedi hemen aldı hahahahaeşime diyorum ki annen hemen aldı bak parayı oda diyor ki evet annem parayı çokkkk sever
Tuvalet kağıdı 65 lira olmuş,bu devirde paraya gözünden kalp çıkmayan insan kalmadi artikYani bazi yaşlilar da ayri düşkün oluyor...
Tuvalet kağıdı 65 lira olmuş,bu devirde paraya gözünden kalp çıkmayan insan kalmadi artik
Benim kv gençken de böyleymiş eşim hep anlatırYani bazi yaşlilar da ayri düşkün oluyor...
Benim kv gençken de böyleymiş eşim hep anlatır
e o 30 binle borcunuzun bir kısmını kapattıysanız nasıl daha çok borçlanmış oluyorsunuz?
borcun faizinden kurtulduğunuz için bile elini öpmelisiniz bu insanların,
kaldı ki adam bu 30 bini yaz başında dolar ya da altına yatırsa şu an 50 bin olmuştu, her türlü siz kardasınız, onlar zararda.
ama belli ki siz bu paranın üstüne yatacaksınız, yazık sizin gibiler yüzünden kardeş kardeşe bile senetsiz borç veremez oldu.
Bu kanıya nereden ulaştınız ya çok merak ettimBu arada arkadaslar bilmeyenler icin ic anadolu kirsal yapısı az bucuk budur. Topraklar para ettikten sonra cogu ya toprak satip ya üzerine daire yaptirip zengin olmuştur. Kendi iclerinde ilgimc bir vakıf kulturu vardir mesela kuran kursu cami yaptirilacak olur birileri yardim yard etmeyenlere de baskı yapılır utanmiyorsun da paranin zekatini ver diye ve gönüllü gonulsuz tum varlikli insanlar belli miktar yardim yapar. Aynisi aile iliskilerinde de gecerlidir biri zor duruma dustugunde hastalik veya borç bir kısım gönüllü yardım eder diger zengin akrabalara da baskı yapılır yegenin degil mi kuzenin degil mi malının zekatını ver vs... Muhtemelen halagile de böyle bir baskı yapildi çevrenin dilini tutmak icin yaptılar sonra da içleri el vermedi geri istiyorlar
Bu kanıya nereden ulaştınız ya çok merak ettim
Adam iyilik etmiş canım benim illa yüksek sesle şu tarifte ödemen lazım dememiş . Asıl olay konu sahibinin 25 bin borcu varmış ya eee tamam enişteden 30 bin almış borcu kapattıktan sonra cebine 5 bin kalmış olmalı öyle değil mi ? Bende diyorum ki hala onların parasını ödeyemeyecek ne borcu var onu merak ediyorumBulundugum yerin yerlisiyim ki Ankara'dayım ailemle birlikte civar köylerin hepsini biliyorum ve burda sistem bu sekilde isliyor. Koy dedigim yerler de eski baglica dodurga sehitali yapracik incek bilen bilir buralari ve ne kadar ettigini.
Konu sahibine nerden bu kaniya vardim dersen bastan borc lafi gecmemesinden ve teklifin karşı taraftan gelmesinden.
Adam iyilik etmiş canım benim illa yüksek sesle şu tarifte ödemen lazım dememiş . Asıl olay konu sahibinin 25 bin borcu varmış ya eee tamam enişteden 30 bin almış borcu kapattıktan sonra cebine 5 bin kalmış olmalı öyle değil mi ? Bende diyorum ki hala onların parasını ödeyemeyecek ne borcu var onu merak ediyorum
Ben onların zaten borç verdiğini ama bunu yüksek sesle söylemediklerini düşünüyorum açıkcasıZaten bence halagilin istemesinin sebebi de sunnet dugunu olayi baktilar parayi çar çur ediyorlar haketmiyorlar diye düşünüp geri isteme kararı aldilar bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?