Hibe

Yani bazi yaşlilar da ayri düşkün oluyor...

Ödemek zorundasınız tabiki .
Borcunuzu verdiğinizde, Ya vas Ya vas toparlayıp vermeniz gerekirdi .
6 ay az bir zaman değil ki .

e o 30 binle borcunuzun bir kısmını kapattıysanız nasıl daha çok borçlanmış oluyorsunuz?
borcun faizinden kurtulduğunuz için bile elini öpmelisiniz bu insanların,
kaldı ki adam bu 30 bini yaz başında dolar ya da altına yatırsa şu an 50 bin olmuştu, her türlü siz kardasınız, onlar zararda.
ama belli ki siz bu paranın üstüne yatacaksınız, yazık sizin gibiler yüzünden kardeş kardeşe bile senetsiz borç veremez oldu.

İyide 30 bin tl yi size borçları ödeyin diye vermişler. O parayla borçlarını ödemediniz mi ki kalkıp bide 30 bin borcunuz oldu diyosunuz? İyilikten gerçekten maraz doğarmış. Kimse kimseye 30 bin hibe etmez. Kimsede ben istemiyosam bana para veremez.

Bu soruya hiç cevap verilmedi. Sanıyorum para borçları değil başka bir yatırıma bağlandı.

Belki de o parayı verdiklerine pişmanlar “Ahhh keşke dolar alaydık!!”diye hayıflanıyorlar,Bir de siz sünnet filan yapınca “ Hani bunların borcu vardı ,bak bi de sünnet yaptılar.Belki de bizim verdiğimiz parayı dolara yatırdı uyanıklar!! Diye düşünüyorlardır.Kusura bakmayın da siz de gerçekten fazla uyanıkmıssınız.Borcu olan adam gerçekten çok sıkıntısı olan kişi çocuğuna sünnet düğünü filan yapmaz- yapamaz.İnsanların parasını bir an önce ödeyin gerekirse sünnette takılan altınları bozun üzerinizde kul hakkı kalmasın!

Bunu cogu kişi anlamaz ama ben sizi anladim bizim de aile yapimiz sizinki gibidir varlikli insan cok fazla vardir mesela atiyorum 600 tane dairesi olan var akrabalarim arasinda birisi hasta olursa ya da borca batarsa karşılıksız yardim ydilir. Ve aynen dediginiz gibi 20 bin 30 bin gibi meblalar. Bence onlara baski yapıldı yardım edin diye sonradan pisman oldular. Odemekte acele etmeyin zamanla odersiniz ayrica borc olarak geri istedigini de tanıdıklara eşe dosta soyleyin simdi yegenime yardim ettim diye dolanmasinlar hic olmazsa.

Bu arada arkadaslar bilmeyenler icin ic anadolu kirsal yapısı az bucuk budur. Topraklar para ettikten sonra cogu ya toprak satip ya üzerine daire yaptirip zengin olmuştur. Kendi iclerinde ilgimc bir vakıf kulturu vardir mesela kuran kursu cami yaptirilacak olur birileri yardim yard etmeyenlere de baskı yapılır utanmiyorsun da paranin zekatini ver diye ve gönüllü gonulsuz tum varlikli insanlar belli miktar yardim yapar. Aynisi aile iliskilerinde de gecerlidir biri zor duruma dustugunde hastalik veya borç bir kısım gönüllü yardım eder diger zengin akrabalara da baskı yapılır yegenin degil mi kuzenin degil mi malının zekatını ver vs... Muhtemelen halagile de böyle bir baskı yapildi çevrenin dilini tutmak icin yaptılar sonra da içleri el vermedi geri istiyorlar

Bu kanıya nereden ulaştınız ya çok merak ettim

Bu kanıya nereden ulaştınız ya çok merak ettim

Bulundugum yerin yerlisiyim ki Ankara'dayım ailemle birlikte civar köylerin hepsini biliyorum ve burda sistem bu sekilde isliyor. Koy dedigim yerler de eski baglica dodurga sehitali yapracik incek bilen bilir buralari ve ne kadar ettigini.

Konu sahibine nerden bu kaniya vardim dersen bastan borc lafi gecmemesinden ve teklifin karşı taraftan gelmesinden.

Adam iyilik etmiş canım benim illa yüksek sesle şu tarifte ödemen lazım dememiş . Asıl olay konu sahibinin 25 bin borcu varmış ya eee tamam enişteden 30 bin almış borcu kapattıktan sonra cebine 5 bin kalmış olmalı öyle değil mi ? Bende diyorum ki hala onların parasını ödeyemeyecek ne borcu var onu merak ediyorum

Zaten bence halagilin istemesinin sebebi de sunnet dugunu olayi baktilar parayi çar çur ediyorlar haketmiyorlar diye düşünüp geri isteme kararı aldilar bence

Zaten bence halagilin istemesinin sebebi de sunnet dugunu olayi baktilar parayi çar çur ediyorlar haketmiyorlar diye düşünüp geri isteme kararı aldilar bence
Ben onların zaten borç verdiğini ama bunu yüksek sesle söylemediklerini düşünüyorum açıkcası

Allah aşkına anne baba çocuğuna 30bin lira hibe etmezken hala 30 bin lira hibe eder mi.? Biraz düşünme yeteneginizi kullanın...

Arkadaşlar hala 30 bini ne yaptınız diye soruyorsunuz konu sahibine?Ne yaptıkları belli oğullarını sünnet düğünü yapmışlar işte!Baktı ki halagil sünnet güzel oldu altınlar toplandı biz de paramızı isteyelim diye düşünüyolar!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…