Hibe

Onların söylemesine gerek yok. Siz gelen para ile mevcut borçları kapatacaksınız. Böylece sizin fazladan bir 30 bin borcunuz olmayacaktı. Bu faizsiz borcu ödemek için de bir ödeme planı hazirlayacaktiniz. Size çok büyük iyilik yapmışlar ancak siz bu iyiliği suistimal etmişsiniz. Sanırım gelen parayı borcu kapatmak yerine işinize yatırdıniz.

Halan kulağına borcunuz olduğu gittiyse, borcu kapatmadiginiz da gitmiştir. Parasını belki bu sebepten sizi sıkıştırarak istiyor.

Hayır hibe deseler bile 30.000 bin hibe mi olur?
Sizin zaten yaptıkları iyiliği bir kenara yazıp o parayı iade etmeliydiniz.

Ekonomik koşullara bakarsak yüksek faiz ortamında size yapılan iyiliği çöpe atmışsınız.

Borcuna sadık olmayan insanlar yüzünden artık kimse kimseye yardım etmiyor, korkuyor.

İcten ice zaten geri odemeyi hic dusunmemissiniz ki, ustelik kendinizi her nasilsa hakli gorup “durumlari cok iyi, daireleri var” vs yazmissiniz. Pardon ama size mi kazaniyor insanlar? Ya da cocuklarinin rizkini size mi yedirsinler? Ne demek geri isteyeceklerini bilsek almazdik? Bunu insanlarin soylemesine bile gerek yok, su kadar surede oderiz diyen taraf siz olmaliydiniz zaten. Adamlar sizin ne zaman rahata ereceginizi bilmediklerinden, nezaket gosterip sikistirmamak icin bir sey soylememisler ama bu rahatlik nedir ya? Durumlari cok iyiymis!!!

Kim kime 30bin verir.
Adam acele etmeyin diye öyle demiştir.
Fena saçmalamışsınız hiç kusura bakmayın.
İstediği kadar evi olsun kafası olsun 30 bin az para değil

Burda konudan daha ilginç olan şey bence, insanların 30 bin tl yi gelip sen sıkışmışsın al sana hibe, deyip verip gidebileceği kafasına nasıl eriştiniz??? Bu nasıl iyimserlik? Bu nasıl gamsızlık? Ben olsam lan bunların böbreğe mi ihtiyacı var acaba yarın benden böbrek mi isterler diye düşünmekten uyuyamam... O tertemiz kafanıza sağlık.

Hibe vs kibar yoldan yardımcı olma

Çok farklılar.

Yani sizin karı koca aklınız alıyor mu 30bin hibe?
Maddi durumunu s geç, sonuçta size göre çok kazanan insanlar, belki koşulları hakikaten okuyan üyelerin bile altında.
Para çalışıp kazanılır,
ben mirasa bile haktır diye bakmıyorum.
Ha üniversite öğrencisi olsanız burs vermiş olsa amenna
Ama siz çift olarak, bir Çok konuda bilgisizsiniz.

Etikete bile yardim olarak verilen para borc oldu yazmissiniz.Siz bunu ciddi ciddi karsiliksiz olarak verildigini dusunmussunuz.Ne yapin edin uzlasmaya varin borcun verilecegi zaman konusunda ve bunu parca parca da olsa odeyin.Hibe olarak dusunmeniz cidden saka gibi.

o insanların size verdigi parayı borcunuzu kapatmaya kullanmış olsaydınız.
mevcut borcunuz yine 30bin olur
siz bu borcu ödemek için plan yapmaya karşı tarafa ayda şu kadar ödeyebiliriz teklifinde bulunmaya gayret etmelisiniz.
size kimse ben yiyemedim al sen ye demez

2 bin 3 bin olsa hibe anlarım da 30 bin tl hibeyi kiiimsee etmez kimse. Genel arkadaşların yorumlarına katılıyorum siz yanlış anlamışsınız ve şuan ödemeniz lazım. Ayrıca size kendince bi iyilik yapmışlae kolay kolay yapılmayacak bi iyilik hemde. Onu da unutmayın kırmayın insanları derim.

Adam zenginse zengin, size mi kazandı.? Borç demedi de ne demek illa borç oldugunu vurgulayıp rencide mi etmesi gerek. Sizden ses çıkmayınca üstüne yatmanızdan şüphelenmişler. Az az da olsa her ay ödeme yapın. Paraya sıkışıkgillerden bir de borcu ödemeyengillere geçiş yapmayın

Ne demek borc degil 30 binden bahsediyorsunuz sanki bir kahve ısmarlamıs onun hesabını soruyorlar gibi yazmışsınız bir de

30 bin tl yi kim kime verir allah aşkına adam hayır kurumu mu para dağıtsın

30 tl verseydi hibe... 30bin tl annen baban verir sadece ...dayimda trilyoner o parayi getirip bana hayatta vermez ..verirse de ister ..vallahi istemeyiz derken adam sıkiştırmayiz rahat odeyin diyerek vermis..ama ne gorduyse geri istemis..o kisim karanlik

Şaka mısınız siz ya ?
Kimse kimseye hele ki bu devirde para hibe etmez.
Onlarin mal varligi da sizi asla ilgilendirmez,yani zenginler neden istiyorlar geri diye bir sey yok.

Onların verdiği parayi naptiniz ki hala aşılmaz borclar icindesiniz ?
Ayrica onlar para vermese de sıkıntıdaymışsınız simdi de oylesiniz. Kisacasi onlarin su anki durumunuzda bir katkisi yok.

Adam kibarlık etmiş canım ondan ilk istememiş . Sonra baktı ki bunların paranın üzerine yattığını anlayınca istemeye başlamışlar . Benimde kv bizim hesaba 1000 tl yollamış biz istememiştik bi durum vardı o sırada . Sonra biz ona gidince parayı çektik verecektik resmen üzerine atladı gözlerinde ışık yandı . İlk almam etmem dedi hemen aldı hahahaha eşime diyorum ki annen hemen aldı bak parayı oda diyor ki evet annem parayı çokkkk sever

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…